|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.11.2007 12:08:03   
Drnula
SpelaP - morda pa res user posted image user posted image user posted image to bi bilo krasno user posted image user posted image user posted image Nimam skoraj nič težav, res sem in tja kihnem zjutraj, ponavadi sem imela že septembra kihalno štafeto, 100x kihniti tja do 12. ure ni bilo nič posebnega user posted image

Veš, mene bi tale sestra zelo zmotila. Najbolje je, da ti njo odpikaš in ji poveš, da bi rada govorila z zdravnico in prav nič drugega. Če ni na voljo naj ti pove kdaj pokličeš da bo. Pika. Sem danes še mal bolj naperjena, ker smo bili tudi pri zdravniku.

Sva ravno iz posvetovalnice, cepljeni tretjič, naše mere pa so (5,5 meseca):
Dolžina: 67,7 cm
Teža: 7590 g
OG: 42,6
Morava pa še dati kri in vodo. Sva se v laboratoriju obrnile, ker je bilo čist nabito folka. Verjetno so za povrh še vsi bolni. Bova šli raje popoldan še 1x ali pa kak drug dan še to naredit. Ne vem zakaj tega ne narediš pri pediatrinji user posted image , saj smo zdravi in samo v posvetovalnici, a mormo jit z dojenčkom se gužvat v laboratorij med bolne...mislim... take stvari me pa res motijo. Ves čas težijo kako pomembna je preventiva potem pa imajo tako prakso ... joj sem jezna, me zanima kaj mi bodo rekli, ko jim zatežim.

N&B - Neca ima pet in pol mesecev, je med starejšimi tu, se pa še kar hitro razvija. Od morda bo že dela vse razen za piškot težko rečem, ker ga še ni dobila. Lepo pa je prijela kuhan korenček in ga počasi mlaskala in pojedla vse razen kar je speštanega osalo v pesti - če štejeuser posted image .

Neca nič ne pije čaja za zdaj. Doji se koraj 100%, kdaj pa kdaj ji dam kaj za poskusit, obrokov gh še nima. Čez dan je večkrat žejna in se odžeja pri meni. Zdaj bova počasi začeli z enim obrokom gh, z zelenjavo, verjetno s krompirjem in korenjem.

Hojica -poleg razvoja mišic je plazenje je pomembna faza tudi zaradi razvijanja orientacije in občutka za prostor, razdalje. Pokazalo se je, da imajo otroci iz hojice slabšo orientacijo in slabše ocenjijo razdaljo. Tako sem se učila pri razvoji psihologiji in se mi zdi kar logično.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
19.11.2007 12:17:06   
mentos

komaj sem vas uspela prebrati, čvekice, še včeraj popoldne je bilo zatišje, seveda, ker so vaši deci doma, zdaj pa vam komaj sledim. Vas berem, kako lepo vaši sončki papcajo, tako, da sem ravno pred 1 uro prvič naši Hani dala dve žlički kuhanega korenčka. Take face je pokala, jezik ven, mislim, da ji ni bil preveč dober. Ko sem šla z žličko proti ustom je tako močno jezik držala ven, da je bil korenček povsod. Le če sem ji s svojim prstom dajala je lizala, drugače pa ne. Kako pa so vaši prvič sprejeli GH?

ZA NEJO IN Za vse tiste, ki pišete, da ste v skrbeh, da vaši sončki pojejo le... vam povem, da moja Hana še zdaleč ne poje toliko, le 5* na dan po 120-150 ml mleka, pa še to na silo oz. v spanju. Zato nič ne paničarite, ker mi 200 ml, še dolgo, dolgo ne bomo probali, če sploh kdaj, vi pa še GH. Punce, kar vesele bodite, da toliko popapcajo, ker pri nas je vsak dan borba, da se sploh kaj poje.

zdej pa grem hiter mlekca narest, da ji v spanju dam, da se ne bomo potem 2 uri matrali. Potem pa v vozek in ven na zrak

pa pa

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
19.11.2007 12:34:36   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26

Torej, najprej kruhovi cmoki (za cca 10 cmokov)

narežeš star kruh na drobne kockice (jaz ponavad kupim 5 žemelj, ker domač kruh ni preveč dobr), daš v posodo (jaz ponavad odvzamem četrtino in potem dodajam postopoma, če je slučajno problem z redko/gosto maso) in potem dodajaš:
- jajce,
- žlico ali dve kisle smetane,
- malo soliš in jaz dodam še vegeto,
- na drobne kockice narezan špeh ali kakšno odlično suho meso (čist mal za okus, slabo pest),
- sesekljan petršilj,
- malo moke (cca žlica)
- in malo čebule (mi jo imamo vedno prepraženo v hladilniku, ker "nekateri" ne jedo čebule, če jo vidijouser posted image ), tko, da jaz dodam malo žličko, to je cca polovica mejhne čebule, ni pa nujno seveda...

potem pa če je slučajno zadeva prežmohtna in nimaš več kruha za dodat, probaš z moko in drobtinami, čeprav jaz nisem pristaš tega...rajš počas dodajm, da lahko zadevo še pravočasno rešim.

Potem pa seveda nardiš cmoke, kuhaš v slanem kropu cca 10 minut in vse poješ. user posted image

sem opazila, da sem nekaj pa pozabila user posted image
mleko, ker se trenutno cel moj svet vrti okorg mleka, sem jasno pozabila user posted image

torej, dodam še ene 5 žlic mleka, potem pa vidim, kok žmohtna je masa in po potrebi dodam

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
19.11.2007 12:37:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neja24062007

nogica: Pa čaja spije tud tam nekej 3 krat po 160 ml.

kateri čaj pa ji daješ za pit??? naša še enkrat ne spije toliko čaja... ji ga kuham in ga imam tud od Hippa.
Naša ga/če ga spije max. do 100 ml na dan

oj oj
dajem ji od hippa komarčka ali pa janež in pa bebi čaj od 1001 cvet- tega ima najraje. evo danes je spila že drugo flašo-320 ml. jo glih držim da podre še kupčka

joj blagor vsem za prespane noči. pri nas je pestro. do četrtega meseca sploh nisem vedela kaj pomeni zbujanje ponoči. sedaj pa zgleda vse nadomešamouser posted image

(odgovor članu neja24062007)
  Neposredna povezava do sporočila: 4404
19.11.2007 12:43:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: neja24062007

Danes imava razvojno!!!! vam poročam kako in kaj smo opravili...

me malo skrbi - naša princeska se še ne obrne iz hrbta na trbuh oz. obratno.

Jaka se tudi še ne. Včasih mu slučajno rata. Je bolj komot sorte. Se raje začne dret, ko ima dost.

tudi tara se še ne obrne, samo s pomočjo. kljub temu, da je bila res močna, saj je glavo dvigovala že v porodnišnici, je zdaj  čist nasprotno. mah bo že, vse ob svojem času.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 4405
19.11.2007 12:47:08   
zabica26
No, mi z mlekom nič ne napredujemo. Danes in včeraj sem prvič poskusila banano, ker nekaj pa mora jest. Tut riževa kašica ni preveč ok. Mamo od milupe, tisto, ki se meša samo z vodo. user posted image
Mleko sem preverila in je res Novalac 1 user posted image . Drug teden ima tamau 5 mescev, bom kupila še 2 in bomo vidl, če bo kej bolš. Sem si probala stisnt in je brez problema pojedu po flašu, torej ni problem flaša.

Sicer smo kupil chiccotovo flašo in jo ma rajš kot aventovo, ampak še vedno, ko okusi adap. mleko oziroma čaj je samo jok. Jaz sploh ne vem, kaj nej nardim. Pri očiju še nekaj poje (včeraj je pojedu celo 100 ml, ampak to se je zgodilo enkrat), drugače pa sploh nič. Torej ga samo dojim, kolikor imam pač mleka, poje še ene 5 žličk kaše in od včeraj še malo, malo banane. Sploh ne vem, kako nej se zadeve lotim. Sem si tako želela polno dojit do 6. mesca, ampak ne bo šlo... zdej bom pač začela uvajat gh, ker z adaptiranim mlekom nam slabo kaže.
Ma katera kakšen nasvet oziroma je imela podoben problem?user posted image

Aja, nikical, kje je tista tema o nevestahuser posted image ? Sicer pa še nič ne veva...napovedala sva za poleti oziroma pozno spomladi...zdej bomo pa vidl. user posted image

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
19.11.2007 13:10:01   
FLASK_A
Žabica, da ne boš pozna.. Vsaj osnovno je kar treba rezervirat, ker so neveste čist noreuser posted image user posted image user posted image  Midva sva komej bend dobila, pa fotografa pa gostilno- da je vse na isti dan in tako kot si želiva... Sej ne strašim, sam mal okvirno je fajn da se zmenita... Imaš ZS 

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
19.11.2007 13:23:47   
januška78

IZVIRNO SPOROČILO: Padme

IZVIRNO SPOROČILO: januška78

Pri nas je skoraj isto (začela se je obračat pri dobrih 3,5 mesecih), tudi samo v svojo desno stran.

Mogoče bosta pa levičarjauser posted image user posted image user posted image , ker imata levo stran očitno bolj močno.... No, vsaj Jaka ima vse pogoje za to - jaz sem popolni levičar prav tako njegov stric.user posted image

Se vidi, da nisem preveč razmišljala, ko sem tole napisala user posted image . Manca se obrača samo v svojo levo stran.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
19.11.2007 13:58:54   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: mentos

komaj sem vas uspela prebrati, čvekice, še včeraj popoldne je bilo zatišje, seveda, ker so vaši deci doma, zdaj pa vam komaj sledim. Vas berem, kako lepo vaši sončki papcajo, tako, da sem ravno pred 1 uro prvič naši Hani dala dve žlički kuhanega korenčka. Take face je pokala, jezik ven, mislim, da ji ni bil preveč dober. Ko sem šla z žličko proti ustom je tako močno jezik držala ven, da je bil korenček povsod. Le če sem ji s svojim prstom dajala je lizala, drugače pa ne. Kako pa so vaši prvič sprejeli GH?

Midva sva se najprej na žlico učila z riževimi kosmiči in je potreboval ene 5 dni, da je pričel lepo jestiuser posted image . Na začetku je bilo pa jasno vse  povsodi samo v ustih neuser posted image , pa vsak dan sva pojedla nekaj žlic več. Najbolj pa je, ko kohne s polnimi usti, ha, ha  ...user posted image user posted image user posted image . Ko se je pa popolnoma lepo naučil, sedaj ga ni potrebno skoraj nič več ogroh ust umit, sem šele začela dodajat pravo hrano (najprej v riževo kašo vsak dan več, sedaj pa že brez).

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
19.11.2007 14:10:35   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26

Sicer smo kupil chiccotovo flašo in jo ma rajš kot aventovo, ampak še vedno, ko okusi adap. mleko oziroma čaj je samo jok. Jaz sploh ne vem, kaj nej nardim. Pri očiju še nekaj poje (včeraj je pojedu celo 100 ml, ampak to se je zgodilo enkrat), drugače pa sploh nič. Torej ga samo dojim, kolikor imam pač mleka, poje še ene 5 žličk kaše in od včeraj še malo, malo banane. Sploh ne vem, kako nej se zadeve lotim. Sem si tako želela polno dojit do 6. mesca, ampak ne bo šlo... zdej bom pač začela uvajat gh, ker z adaptiranim mlekom nam slabo kaže.
Ma katera kakšen nasvet oziroma je imela podoben problem?user posted image

Mi smo imeli podoben problem, ko je bil Jaka star med 2 in 3 mesecem.  Imamo Aventove flaške in smo dodajali Aptamil - moje mleko je brez problema pil po cuculju 1 (z eno luknjico), Aptamila pa nikakor ni hotel in je tresel z glavo, se odmikal, uglavnem joook...user posted image . Tolk, da smo potem zamenjali cucelj za številko 2 (na dve luknjici), pa je bilo včasih OK, včasih pa tudi to ni bilo dobro, zato smo prišli na koncu že na cucelj št. 3user posted image . Hudo, otrok star 2,5 meseca pa pije po cuclju s 3 luknjicami, mu je tolk teklo v usta, da je komaj sproti požiral. Moje mleko pa brez upiranja po eni luknjici. Pojma nisem imela kaj naredit?user posted image . Mal smo ga okrog prinašal in mu najprej gor namoniral 3, pa vmes zamenjal za 2 in nekako nam je z muko uspelouser posted image user posted image user posted image . Pol pri 3 mesecih se je pa stvar unesla in od takrat naprej lepo pije po cuclju št. 2.

Ta adaptirana mleka so kar gosta in včasih se naredijo še kepice in potem gre težko čez luknjico, mogoče ga to zmoti. Jaz sem celo en čas delala tako, da sem zjutraj pripravila hrano za cel dan, jo dala v hladilnik, in jo sproti grela (se je mleko, če je en čas stalo, lepo "utekočinilo" in ni bilo več tako gosto). Ko je pa začel spet lepo jesti, smo mu jo pa pričel zopet pripravljati sproti.

Verjamem, da je težko in vse živo poskušaš, da bi otrok jedel, zato kar pogumno, sej bo šlo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
19.11.2007 14:20:12   
durosh
Živijo,punce.
Neja, sem se spomnila na vaju,da imata danes RA. Držimo peste,da bosta čimboljš odpravli. Ti pa poročaj, kako je šlo-si bova malček izmenjali mnenja user posted image .

Medve sva bli danes prvič na fizioterapiji;je F zlo fejst, mavi nalogo telovadit pol ure na dan, pa ne preveč zahtevne vaje.sem jo mal spraševala, kaj je "narobe", pa je rekla,da je NIkolaja malce zategnjena v ramenih in asimetrična;zato ima raje levo kot desno stran in se tudi na bušija obrača samo na to stran. Baje, da je to dedno (jupi!) in da je takih 90% ljudi, eni manj, drugi bolj, vaje pa se pri dojenčku dela zato, da ne bo imel pozneje težav s slabo držo.

Neja, boš povedla, kaj so vama rekli!

Vas grem brat za nazaj, dokler mam še časuser posted image (Nikolaja pana svojih 30 minut)

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
19.11.2007 14:26:19   
Padme
Midva greva pa zdej na plavanje!

By, by, ... in  lep popoldan vam želiva ....

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
19.11.2007 14:39:53   
Kati81
Pri nas mamo tud težave s flašami, sam jaz mislim, da bi naša raje jedla vse po žlici kot pa po flaši, kaj pa vem.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
19.11.2007 18:13:26   
Drnula
Jaz pa sem prejle pri Neci začutila in videla prvi zobek. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
19.11.2007 18:20:16   
Kati81
Čestitke Neca, bravo, pa še mami mal pogrizi.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
19.11.2007 19:34:15   
mentos
Neca user posted image  za zobek

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
19.11.2007 19:41:45   
mentos
pri nas smo se zbudili, zdej pa jok in jok. Sem mislila da je lačna, po 4 uri in pol, od kar je na zadnje jedla, vendar ne, spet noče jest. Men se rola...
No zdej ji je pa naš dal čaj in brez problema 40 ml, pa še bi. Jo grem zrihtat za spat, potem bomo pa videli, kaj bo.

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
19.11.2007 19:49:44   
januška78
NECA user posted image user posted image user posted image  za prvi zobek

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
19.11.2007 19:52:26   
N _ B
user posted image  Neca za 1. zobek. user posted image

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
19.11.2007 20:08:02   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Jaz pa sem prejle pri Neci začutila in videla prvi zobek. user posted image user posted image user posted image

BRAVO Neca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
19.11.2007 20:08:10   
N _ B
Čer.

Likalnik je vklopljen in skupaj s kupom perila čaka name, ampak se moram še mal skašljat najprej. Mož je šel danes na en seminar na Dolenjsko in je tamali obljubil, da bo kmalu doma. Glede na to, da še ne pozna na uro ji je rekel, da bo doma kmalu, ko bo Jaka vstal (običajno spi tja do 14.00-14.30). Nika si te stvari full zapomne. Ob pol dveh me kliče, da je že v NM in da gre domov. Niki povem, da ko bodo kazalci cca tam in tam (okoli 15:00), bo pa oči doma. Tamala je non stop kazala na uro in ko so bili kazalci že čez, očija od nikoder. Malo čez pol četrto ga kličem kje je, da ga tamala ful čaka in me on nadere kaj mu težim, kdaj pride, da je moral še ne vem kam, da ni sam itd itd. Halo? Kaj user posted image  si pol klical, da si na poti in zakaj obljubljaš tamali? (Nike ni bilo zraven). Čez nekaj časa se spomne, da bi pa ona očija poklicala. Prinese telefon in se ji seveda misleč, da jaz težim, ne oglasi. Kliče drugič, jo prekine. Nika je bila full užaljena. Se je ulegla na kavč in v vsem tistem čakanju na očija zaspala user posted image . Ko smo jo zbudili je bil že doma in ga sploh ni hotela pogledat. Mu je full zamerila. Ko jo je hotel it stuširat, je začela jokat, da naj jo mami in ne on,.... No, sedaj sta se že pogovorila, midva pa tudi. (zdajle se tukaj zraven mene smeji, ker se moram tukaj skašljat). Pač je imel še enega posl. partnerja-prijatelja s sabo (menda je tud njegova njega krepko napi*) in sta šla spotoma še nekam in ga je "kao" on zaj*. Ok ni panike, ampak obstaja telefon in se pokliče. Konec koncev tudi mene lahko skrbi, kaj je na cesti.

Drugače je bil pa Jaka danes kar priden. Od pol treh do sedmih sicer ni spal, ampak je bil kar priden. Korenček je pojedel brez dihanja. Smešno mi je bilo, ker je najprej pocuzal sok in nato malo žvečil gosto. Kar je ostalo (tisto žaganje) je pa ven pljunil. Sedajle pred spanjem mi je pojedel 160 ml in nato še pri meni malo. Potem je omagal.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
19.11.2007 20:10:01   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: N & B
(zdajle se tukaj zraven mene smeji, ker se moram tukaj skašljat).

Se zdajle objemata tukaj zraven mene in pravita, da moram napisat, da je Nika očijeva ljubica in, da ga ima rada, kljub temu, da je bila danes že zelo huda na njega. user posted image  

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
19.11.2007 20:10:59   
Drnula
Čestitke Neca, bravo, pa še mami mal pogrizi.

Kako pa misliš, da je mami pogruntala? Nekaj sem začutila ko sva se dojili. Včasih ko že drema rata lena za vlečt in ji malo izmikam da potem hitro nazaj zagrabi, da ji ne bi kaj ušlo in brž potegne ... pa sem nekaj začutila.
Pa še dopoldne me je P spraševala če ima kak zobek, jaz pa ji odgovarjam da ne, da mislim, da še kar nekaj časa ne bo nič. Saj se sploh ne slini, razen če prav intenzivno kaj velikega tlači v usta in kakih drugih znakov tud ni bilo videti.
Zdaj moram najt drugo foro da  jo bom šuntala za vlečt user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
19.11.2007 20:15:17   
KT
Zabica26 najlepša hvala za recept za cmoke user posted image  - ampak zdej naslednje vprašanje - cmoki cool, kaj pa zraven user posted image  Golaž - se mi ne da, piščančji paprikaš - ne jem perja od kar sta imela moja dva salmonelo, navadno paradižnikovo omako - ok, ampak mora kaj notr plavat, drugač mi bo moj roko odgriznu. HELP 

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
19.11.2007 20:16:21   
lenkav
N&B - lepo, da ste se tako hitro pogovorili in pomirili user posted image

Pa še neki sem našla na našo temo izpred par dni:
Kaj pa kravje mleko?
Neprilagojeno kravje mleko ni primerna hrana za dojenčke , saj se po sestavi močno razlikuje od materinega mleka. Vsebuje veliko več beljakovin in mineralov ter manj sladkorja, drugačna je sestava maščob, poleg tega pa je v kravjem mleku tudi ogromno bakterij. Dojenček, hranjen z neprilagojenim kravjim mlekom, dobi preveliko količino beljakovin in mineralov (soli), ki jih mora zato izločiti, kar pa predstavlja veliko obremenitev za njegove še ne povsem zrele ledvice. Kravje mleko v mlečnih mešanicah s številnimi postopki prilagodijo dojenčkovim potrebam.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?