s u g a r
|
Zdej se bom pa mal razpisala, potem pa zaključla temo HL. DIETA - (SSJK) posebna predpisana prehrana. Iz definicije je od daleč vidno, da to ne pomeni stradanje, kot zmotno mislijo nekateri. Montignac - način prehranjevanja (sam dosti časa potrebuješ da vse predelaš - pač jaz te stvari predelam za tistega, ki tega časa nima - to jih je pa reci in piši OGROMNO). Pri dietah vsesplošne (modne muhe) delujejo, na žalost s svojim JO-JO efektom, le tako da telesu nekaj odvzamejo - na googlu je tisoče in tisoče diet - nobena ne deluje na dolgi rok. Po vsaki se spet zredimo in še pridobimo. Sem probala vem! In 100% drži. Torej odvzemamo ali obroke ali določena hranila, ki jih telo za funkcijo potrebuje (vsaka mišica rabi hrano, možgani rabijo hrano, ...) to je isto kot bi npr. avtomobilu ne dolivali olja ali bencina - žarnico tudi takoj zamenjate, sej se ne vozite - zdej k je pa šla - brez no upam. Malo je ljudi, na žalost, ki se zavedajo da je od tega, kar damo v usta odvisen velik del našega življenja, pa čeprav se je o tem govorilo že davno pred našim štetjem. Povej mi kaj ješ - povem ti kdo si. NE - way of life - ne pomeni, da zdej moraš pa vedno jesti in piti le une šejke in ploščice. Petrinja firma HL je stara mislm da približno tolk k ti (brez zamere) in ne boste verjele povpraševanje rapidno raste - uporabnikov je že več kot 60.000.000 - halo vsak ekonomist bi bil glup, če bi to nišo spustil iz rok. Pazi, zadovoljnih uporbnikov (ne enkratnih kupcev). Znansteniki na področju nutricionizma in izbrana doktrina so pri tem nujni in seveda tudi so prisotni. Vall - hm GH (ja jedel jo bo seveda - tudi namesto npr čokolade bo imel na razpolago zelenjavo, kasnej k bo čokolado in druge cukre probu večje bo moje zadovoljstvo). Kako zelenjavo bo jedu in sadje? Ja itak, da tako k jaz in ostali. Tudi jaz jo kupim ob hudi gužvi (pri polni zavesti) pri našem "dobrem sosedu" sam se zavedam kaj imam od nje - en prazn nič. Zavedam se, da solata od daleč ni vidla zemlje, sploh ne ve kaj je to zemlja, ker zrasla je pač nekje pod lučmi na t.i. volni - to je dejstvo. . To je lajf. j..... ga. Petrinja vej, da če na področju svojega dela ne bi imela toliko pozitivnih rezultatov kot jih imam jaz in moji kolegi, vej da ne bi bila tako pametna. Dokler pa ljudje v moji neposredni in posredni bližini izboljšujejo počutje, obliko, .... odpravljajo ali lajšajo marsikatero težavo, ki so si jih nažalost s kakršnimpačžekoli načinom prehranjevanja prijedli (govorim o raznih bolezenskih stanjih diabetes, krvni tlak, glavoboli, prebava, problemi z žolčem, alergije na to in ono) pa menim da imam vso pravico povedati svoje mišlenje. Če je človek po npr. 15 letih neuspešnih diet končno zadovoljen ob tem ko se pogleda v ogledalo in ko ob šestih zjutraj dobim sms veselega fanta ko napiše 102!!!!!!! meni to pomeni veliko veliko veliko več kot tole kvazi pametovanje. Je pa logično da se za vsakim voglom najde skeptik in nekdo ki pač ni dobil prave "podpore" na svoji poti, pa nekdo ki...... (kaj pa vem) - vsi imamo pravico delati kar nas veseli (saj upam) in se za to trudimo max. Jaz sem izbrala to in vem da sem zase izbrala to kar svetuje vsak zdravnik kjerkoli - vsak priporoča npr. omega 3, minerale, vitamine, .... ja to, le da sem jaz nisem izbrala takih sintetičnih ampak naravne ki so pač stisnjena v t.i. komprese (le zato da ne zobam vejic in obiram grmičevja - razen ribeza in da ne nosim mošnjička s seboj, kot je to počel - naj se vrnem malce nazaj jamski človek oz naš prednik). Če smo pa pri naravi je pa edino "naravno" to da vstanemo namesto da nahranimo našega polžka, zato da gremo ulovit ribe za zajtrk, pol gremo za cel dan na polje okopavat, da bomo imeli zelenjavo, popoldan proti večeru pa gremo v goszd ubit enga merjasca da bomo imeli par dni meso pr bajt. No zdej pa veselo na lov. Zaključena tema HL. Basta
< Sporočilo je popravil s u g a r -- 11.10.2007 21:40:38 >