|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2007
28.8.2007 8:36:48   
tejč
P.S. Če slučajno je kera blizu Btcja doma, me lahko pokliče na mobitel in gremo na kavo. Letim po plenice in ostalo za morje v Milerja, pa halo A.
Saj še imate mobi cifre iz unga seznama, a ne? Če ne, pa ima Majchi in Putka zihr mojo cifro.

Šibaaaam.
Lep dan si naredte.
lp

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
28.8.2007 8:51:30   
petrazg
Dobro jutro!

No po včerajšnjem dobrem spanju, beri od 21 do 8 z enim hranjenjem, smo danes spet na stari poti. Ob 6 se je zbudil in spet ni hotel nazaj spat. No do 8, zdej bo spal kaki dve urci, mogoče tri. Se pa meni tudi zdi, da ga je ta luna čisto vrgla. Je tolk sitkan čez dan, pa zaspan, zaspat pa noče, dokler ni že čist fertik in ne more nič več.

Opažam pa, da je imel preskok v rasti, zdaj pa se počasi normalizira. Prej je vedno spraznil 180 ml flaške zvečer, zdaj pa že nekaj dni vedno kaj pusti... ne vem, mogoče ga bo pa minila ta strašna lakota user posted image user posted image user posted image . Sicer naš zelo veliko poje, samo v povprečju bi morali 3 do 4 mesece stari dojenčki pojesti med 150 in 180 ml. In mi je full čudno, ko pišete da pojejo samo 100 oz. 120 ml... naš je že parkrat popil po 180 ml še 30 ali 40 ml - ko je bla res huda lakota...Kdo bi bil dosti pameten.

Jutri imava z Anžetom pregled sluha. Upam, da bo vse ok. Držite pesti punce!

Bambina
- moj je tudi nekaj časa kakal manj pogosto, tudi po 6 dni ni. Pa mi je pediatrinja rekla, da je za malčke čisto normalno če kakajo 4 na dan ali pa samo enkrat na teden. Tako, da ni nič narobe. Se pa že veselim za jutri, da končno spoznam Griša user posted image user posted image user posted image . Ti pošljem še sms, da se točno zmeniva!

Za danes pa držim pesti, da so se encimi zmanjšali!!!!user posted image user posted image user posted image

Tejč - zeleno otroci kakajo, če jih kaj črviči. Po moje si kaj takšnega pojedla, bo minilo samo od sebe.

Mi tudi user posted image brez problemov. Dobra stran CR. Nimam nobenih problemov oz. jih sploh nisem imela zaradi CR. Brez vsakih bolečin že od rojstva naprej. Edino vedno bolj žal mi je, da mojega miška nisem videla takojuser posted image , da ga nisem mogla stisniti tiste prve minute življenja k sebi... Se tolažim s tem, da ga je vsaj oči... Pa še prvega srečanja  - eno uro po CR - se zelo slabo spomnimuser posted image user posted image user posted image Joj mi gre kar na jok, ko se spomnim... najlepši trenutki v življenju, ko so mi prinesli mojega srčka.

Srečanja v sredo se ne bova udeležila, če se pa zmenite za četrtek v Čolnarni sva pa takoj zraven.  Vam bova pa  v sredo z Bambino  konkurenca  na Štajerskem. Bi bilo pa lepo , če bi se lahko tudi Lex, Juniorka  in NKY 23, pripeljale do Celja

26.5.2007 naju je s svojim rojstvom osrečil ANŽE... najina sreča in največji ponos...
7.5.2009 smo dobili še enega sončka... LUKA je njegovo ime...

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
28.8.2007 12:15:40   
Putka
A jutri ob 10h? Midve s Katjo prideva, čim dobiva avto.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
28.8.2007 13:23:08   
Majchi
Velja ob 10ih na Zbilju. Tejč, ponavadi se dobimo v lokalčku ob jezeru. Mislim, da se mu reče Bistro Dotik.
Saj nočem težit, ampak če nobena Kranjčanjka ne pride, a čmo se potem dobit v Lj.? Mislim, da smo vse bolj iz tega konca.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
28.8.2007 13:23:36   
felicia
ahoj

mi smo bili danes na Rakiitni in je mali bil taka tečka-sem rekla, da njemu očitno ne paše tista mešanca zrakauser posted image

Zdej se pa spet cmeri pri babici!

No kdaj se bomo jutri dobile, ob kateri uri napište!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
28.8.2007 13:24:39   
felicia
men ustreza ob 10-ih, sem pa tudi bolj za Ljubljano če ni nobene gorenjke za Zbilje!

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
28.8.2007 13:41:06   
tejč
Jaz sem tud (če bom bolj zdrava kot zdajle) bolj za Čolnarno oz. lahko tudi sprehod do mesta in nazaj v Tivoli...

Torej Čolnarna ob 10? Putka, boš lahko?

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
28.8.2007 13:52:15   
felicia
A potem se zmenimo za sredo Čolnarna, Tivoli, Ljublljana ob 10.00?

Sem za.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
28.8.2007 13:52:52   
BaByGiRl
Punce eno pomoč rabim....1x sem že zasledila, da je ena nekaj pisala o tem, kaj user posted image  maže za prve zobke. Če slučajno tole bere, žal si nisem zapomnila,...a bi lahko napisala še 1x. Pa če ima še katera kakšno idejo, kako pomagati boščkom..
Hvala za odgovore.

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
28.8.2007 14:23:50   
felicia
Ja to sem bila pa jaz. Moj dragi Uroš je s tremi meseci dobil prvi zobek. Mažem mu dlesni z Calgelom, ki se dobi v lekarni, to naj bi malo omrtvičilo dlesni mislim da. Drugač sem mu jaz kar svoje prste ponujala da jih je grizel, pa kakšno igračo, veliko je imel tudi svoje rokice v ustih pa pleničko. Smo se pa veliko tudi nosili po rokah ker revček ni in ni mogel drugače zaspati.

Kaj so vas začeli zobki dajat? Aja pa še to v lekarni mi je rekla da lahko tudi sirup Calpol daš, to pa mislim da je proti vročini in bolečini!

Čimhitrejši izrast zoba vam želim in čim manjuser posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
28.8.2007 14:58:13   
lex
petrazg mene žal ne bo (user posted image  pa avto imam doma), ker ima Alina UZ kolkov. Škodauser posted image user posted image user posted image , pa drugič.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
28.8.2007 15:28:24   
Putka
Ja super! Meni je še boljše v tivoliju, da potem ni treba zaradi avta težit. Prideva!

Katja tudi zobek dobiva. Včeraj je bila prav ubogica, je celo popoldne jokala, drugače kot kadar je lačna. Pa sem danes res na dlesnih videla, da se zobek pripravlja. Na zgornji strani se taka rdeča črtica nakaže, kjer zobek dlesen prebija. Grem tudi jaz v lekarno po calgel. Pa še neka druga zadeva obstaja, moram malo povprašat.

No, da vam vsem povem, kakšno bedarijo sem včeraj naredila. Obe punci naenkrat sem imela v kopalnici, Vesna v brisači zavita, katja na trebušku v pripravi za kopanje. Ker ni bilo hlačk za vesno, sem samo iz kopalnice stopila, ker imam še torbo z vikenda nepospravljeno na tleh. Katja je v tistih nekaj sekundah naredila obrat in končala na tlehuser posted image user posted image . Se je samo fajn ustrašila, pa seveda jaz in Vesna tudi, k sreči ni bilo nič in še tepih je na tleh. Me je pa res fajn pretreslo, ker sem že parkrat takle za par s smuknila ven. Nikoli več.

Tole sem zato napisala, da se še kateri ne zgodi, da jo malček preseneti. Ker bi se lahko veliko hujše končalo.

No, ko se je Katja pomirila je potem veselo brcala v banji.

Se jutri vidimo.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
28.8.2007 15:32:17   
Putka
Aja, Vesna je prvi zobek dobila pri 4,5 mesecih, pa še hitro zatem še dva. Res so malo bolj sitni pri teh enkah, ampak izrast kočnikov je veliko hujša stvar. Lahko je visoka T in hud jok. Glede na to, da katja sestrico pri vseh stvareh dohiteva, jo bo zgleda še pri zobkih.

No, kolki so bili pa pri nas tudi v redu, se mormo pa še enkrat prit pokazat, ker je imela mami (se pravi jaz) kot dojenček šince (tako je dohtarca zapisalauser posted image ) in za vsak slučaj še en UZ...

Že cel dan disleksično tipkam, črke okrog obračamuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
28.8.2007 16:25:11   
felicia
Pol velja za Tivoli. No končno ni Uroš sam pri pridobivanju zobkovuser posted image . Sicer zaenkrat ima samo to trojkico zdej pa spet pri babici tečnari grem pogledat kaj je.

Putka- jaz grem tud včasih za sekundo stran od tamalga pa zdej se je začel obračat na bok tako da tud jaz ne bom več ga puščala samga. No sam da je Katja cela nepoškodovana. Sam se pa ful ustrašiš ko ti tko zgrmi na tla pa pol tisti neutolažljivi jok.

Uroš prihaaaaaaaaaaaajam!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
28.8.2007 18:48:06   
BAMBINA_
Ja pa kam pa vsi norite s temi zobki. user posted image No, Griša zaenkrat še samo dlesni kaže, ko se smeji, pa upam, da bo še kakšen mesec ali pa dva tako, preden začnejo prvi zobki ven kukat. Ker zdajle je čist preveč vsega na kupu. Da bi ga še zobki zraven matrali... user posted image
Kontrolo v Lj smo preživeli. Griša je bil ful priden, se je z zdravnico tak lepo pogovarjal, mami pa čisto ponosna user posted image zraven, ko ni čisto nič jokal med pregledom. Smo bili noter vsaj kakšne pol ure. No, je pa zato potem fejst jokal, ko so mu pikico dali. Sem šla zraven noter, pa so me kar po hitrem postopku ven poslali, ker sem bila tako boga zraven, saj se mi je bošček tak smilil, ko ni vedel kaj ga čaka, pa je take lepe nasmeške delil sestram v laboratoriju. user posted image Je rekla ona sestra, mamica vi pa kar ven, ker vas vidim kakšni ste, bo bolje, da ne boste zraven, tudi otročka boste potem lažje pomirili. No, izvide izvemo v čet, ko imamo konrolo dihanja. Ostanemo čez noč tam. Septembra pa bodo delali tudi Ph metrijo, ker toliko poliva. Pa neke laktozne praške je dobil, da bo lahko lažje kakal. Tak.
Petrazg potem velja za jutri. Bom ob 10 v Celju. Gremo na en sprehodek ob Savinji, ane? Kje se dobiva, mi pa na SMS javi. Kaj pa če bo dež? Upam, da nau Griše preveč matralo, ker mu moram zjutraj na tešče dati tisti prašek za odvajanje in potem čez cca. 3 ure začne delovati.

Aja, spali smo danes zvečer ful lepo. Očitno se moramo držati rituala: papanje, kopanje, cartanje, spanje okoli devete. Zadnjič smo kopanje prešpricali, prekmalu je zaspančkal, zato pa je bila potem žurka. Hja, pa zadnja dva dni se vsak dan pridružim Griši pri dnevnem spanju za kakšni dve uri. Uh, kako paše. user posted image Ko se zbudim je poušter cel slinast, tako sladko pančkam. user posted image

Čau bau!

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
28.8.2007 20:57:23   
felicia
No bomo videli kako bojo user posted image  prespali to polno luno danes!

Tud jaz se bom odpravila kmalu na drnjohanje!

Upam da še vela za jutri in tivoli, no jaz bom vsekakor prišla, če ne bova z Urošem na sprehodu, ker že neki časa nisva bila v Tivoliju!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
28.8.2007 21:30:06   
felicia
Aja še to

geli za zobke: gangel in baje še neke kapljice obstajajo dextrin ali nekaj podobnegauser posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
29.8.2007 8:13:12   
kjava
Uh, so pa zgodnji vaši user posted image  s telimi zobki. Z Eriko greva pa v ponedeljek na pediatrično na testiranje za alergijo. Me prav zanima kaj bojo testi pokazali, ker berem tu gor, da so pri tako majhnih pogosto lažno negativni in pol spet ne veš pri čem si.
Rožica, kdaj jih mate pa vi ? Sem vidla, da si delala neke obremenilne teste- a to pomeni, da si pač sama sprobavala z različno hrano in opazovala reakcije? Kolk dolg pa to traja, ker jaz sem zdaj 14 dni brez mleka, pa se blato še ni normaliziralo?

Fajn se mejte dons na srečanju. Jest bi tud prišla, pa  bi mogla še Andreja s sabo vzet, pol ga moram pa čist skoz gledat pa neki opozarjat- ne to ne ono in ne bi imela nič od srečanja. Saj se s katero vidim pri dohtarjih, kot je rekla Putka user posted image .

< Sporočilo je popravil kjava -- 29.8.2007 8:15:13 >

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
29.8.2007 8:13:58   
Putka
Spokam ta starejšo v vrtec pa pridem v Tivoli. No, saj sem že navajena, da je vsakič ko se z majčicami srečam gnilo vreme. Nazadnje sem bila v Tivoliju in vedrila, amapk je fajn streha pa kava in tortice in ni panike 3-4 ure tam bituser posted image .

Spali smo pa super, glede na luno.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
29.8.2007 9:11:39   
felicia
Mi tudi pridemo ko se tamali naspi. Spali smo tudi vredu, čeprav je zjutri bil neki tako tečen, komi sem ga umirila.

Ve ki ste že dale skozi izrast zobkov- zanima me ali je možno da dlesni nabreknejo oz. otečejo pri izrastu, ker zdaj je tista š**** komaj kaj da jo otipam, pa mi je ful čudn kje je zdej ta zob.

Kolk problemov z enim zobom?user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
29.8.2007 9:20:43   
Majchi
Midve prideva, sam mal bova zamudile. Sva obe spali do zdele. Tok dobr že dolg nisem spala, pa tud Lana je bla superuser posted image .

Se vidmo, čao!

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
29.8.2007 10:56:27   
Cappy96
Mene pa dons tok glava boli, za popuser posted image . Zjutraj ob pol 6, ko je Lana jedla, je blo še vse ok, pol sva se pa zbudile ob pol 10, pa tole. Upam,da uživate na srečanju. Me pa nekaj zanima: a se pride do čolarne z avtom, al pustiš avto pri Tivoliju? Priznam, da nisem šetala po Tivoliju od svojega 4 leta dalje user posted image user posted image user posted image  (do takrat pa skor vsak dan, ker smo živeli na Viču).
Včeraj se nisem nič javila,ker je bla Lana cel dan ful jokava, ker je dobila pikico. Zvečer je imela malo povišano teperaturo 37,7, pol je blo pa ok. Velika je 61,5 cm in težka 5.720g. Je rekla, da je lepo pridobila na teži (kljub moji občasni paniki) in tako nadaljujeva z dojenjem.
Felicia, glede zobkov pa tole: Lana ima na spodnji dlesni tud tako belo oteklinico in je pediater rekel, da lahko do samega izrasta zobka pride šele čez mesec ali pa dva. Upam, da res še mal počaka (jst sem prvi zob dobila pri 7 mesecih, baje da je dedno). Se pa pripravlja.
Grem še malo ležat, kavo sem spila in upam, da glavobol mine. Lana se pa pridno igra na igralni podlogi.

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
29.8.2007 11:38:21   
ancka1
Živjo!

Jaz vas pa samo lepo pozdravljam iz sončnega, vročega Krka!!! Tevža sprememba ni kaj preveč znervirala, ampak še vedno smo v začaranem krogu s prebavo. Jaz ne vem več, kaj naj še naredim. Mali že 14 dni spi od cca 22h do 6h, ampak kaj, ko celo noč v spanju stoka in se napenja in se premetava po postelji. Sem že čisto na koncu z živci in popolnoma neprespana.  user posted image  user posted image  user posted image Tu je vsaj zato vse lažje, ker je moj zlati možek zelo kooperativen in se vsa opravila porazdelijo.
Pripeka je pa tu še taka, da smo bolj malo na plaži. Jaz z malim ne morem it, ostali desci so pa preleni, da bi šli dopoldne na plažo (150 m od app). user posted image  Je pa vse zelo na relax in to je glavno. 
Nisem šla vsega brat, samo zasledila sem, da se nekaj menite za srečanje...mi pridemo v soboto domov. A vas bom zamudila?

Še enkrat pozdravček vsem!!! Se tipkamo.

Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
29.8.2007 14:06:40   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Rožica, kdaj jih mate pa vi ? Sem vidla, da si delala neke obremenilne teste- a to pomeni, da si pač sama sprobavala z različno hrano in opazovala reakcije? Kolk dolg pa to traja, ker jaz sem zdaj 14 dni brez mleka, pa se blato še ni normaliziralo?

Kjava!
Meni je dala pediatrinja dieto, pri kateri sem mogla jesti najprej samo določeno hrano, pol pa počasi dodajati alergene in pol sem videla, kaj mu paše in kaj ne. Lahko ti jo pošljem na zs. Je pa tko, da ne glede na to, da se je striktno držim, mu pikice na obrazu še kar niso izginile. Tiste od svinjine se počasi poslavljajo - končno user posted image  Teste pa ne vem, kdaj bomo imeli... Sploh ne vem, ali naj grem prej kar po napotnico, ali naj počakam na posvetovalnico - jo imava šele čez 3 tedne. Prejšnjič je pediatrinja rekla, da ga bomo dali testirat, o napotnici pa ne duha ne sluha user posted image  

Aja, kakšno blato pa ima Erika? Nace zdele že 5 dni sluzasto kaka, pa blato ima tudi nekoliko spremenjen vonj. Sem klicala h zdravniku, pa je rekla sestra, da dokler ni sluzi preveč in vmes ni krvi, je vse ok. Ne vem pa, kaj mu ne bi pasalo... Edino banane mogoče. Bom sedaj nekaj dni brez, pa bomo videli. Pa dobro opravita v ponedeljek! Boš sporočila?

Ančka, sem ful vesela, da uživate, pa tolk te je skrbelo, kako bo Tevž prenesel spremembo. Pri nas je bilo bolj čudno prvo noč, ko smo prišli z dopusta... Aja, praviš, da se še vedno ful napenja. Kaj pa če mu mleko zamenjaš? A si mu ga že?

Šibam...

p.s. A ste čveke še na torticah? Kako se je že ulilo danes... user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
29.8.2007 14:55:33   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: ancka1
Jaz ne vem več, kaj naj še naredim. Mali že 14 dni spi od cca 22h do 6h, ampak kaj, ko celo noč v spanju stoka in se napenja in se premetava po postelji.

Ančka, mi imamo povsem enako zgodbo. Mali se med spanjem non-stop zvija in jamra. Zdaj se je od tega začel tudi zbujati. Sem včeraj na kontroli vprašala, kaj hudiča je to, pa pride pri nas več stvari v poštev: zaprtost, refluks in s tem povezane težave (npr. pekoče žrelo, požiralnik...), vetrovi, krči, tudi pataloški jetrni testi.. Danes sem pričela s tistimi praški, za uravnavanje odvajanja, pa Conformil mleko mu bom dala 1x dnevno, ki je namenjen prebavnim težavam. Ko se mu tole s kakanjem uredi, bom videla, če se bo še vedno toliko zvijal.  A Tevž vsak dan kaka?

Petrazg, ko smo prišli domov, sem Grišo previla, in ugani... plenica je bila polna trdega kakeca. Ni čudno, da je bil tak jok in stok. Sem ravno mojemu razlagala, da boš mislila, kakšna mami sem, da mi ne uspe ta malega potolažiti. user posted image Sicer pa, tiste, ki še niste spoznale Petrinega Anžeta... mali je tak cukerček.

Se še kaj tipkamo. Jutri popoldne gremo prespat v bolnico.

Aja, Putka iz kako visokega pa je Katja padla? Bogica mala. user posted image user posted image No, važno, da se je vse srečno končalo.

Čau!

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.