Eca
|
Evo mene.... . Najprej vam moram povedat, da ima tudi Dorian zamašen nos, kašlja obupno, občasno ima tudi vročino.....vsaj je in pije normalno. Skratka v petek sva bila pri pediatru in sva dobila na beli recept (menda se da tudi kupit) fiziološko v gelu z dodatkom limoninega olja - Nisita. Je primerno za dojenčka, otroka in odraslega. Lahko jo uporabiš večkrat dnevno, enako kot običajno fiziološko tekočino. Če ima otrok težave z dihanjem je to pravi balzam - limona. Sedaj jo dajem še Marku, ki tudi šmrka in se mi zdi da je boljše, čeprav mu včasih našpricam tudi navadno fiziološko. Glede Kanarskih - super je bilo, razen teh uvodnih in končnih adrenalinskih podvigov. Jaz bi kar tam ostala, saj mi tista klima zelo paše. Edino poklica še niso izumili zame. Nemci so se povsod naselili, predvsem po jugu otoka, kjer sva bila tudi midva. Na severu otoka je eno tako lepo mesto (zdaj pa mi je ime ven z glave padlo), kjer je veliko Britancev. Hrana je bila super...fotke so že v pripravi, tako da imam nekaj idej, kaj doma pripraviti, ko pride kakšen obisk. Putka HVALAAAA, za Montija, sem se kar po njem držala, da nisem prišla z +10kg nazaj ampak samo z 2+, od tega sem 1kg spustila drugi dan doma na Wc-ju. Siri so božanski, sem jih pojedla sigurno ene 20 vrst, večina je bila kozjih, saj imajo na otoku koze, druge živali skoraj ne vidiš. Mogoče kak kmet kje ima kakšno kuro. En večer sva se z mojim skoraj do smrti najedla škampov, takšnih svežih mnjami....celo noč nama je bilo slabo. Seveda je razlog v tem, da sva na te škampe pojedla še komplet večerjo. Najine počitnice so bile bolj v znamenju počivanja in žretja in branja knjig ( vsak po 5). Kopala se nisva, ker je prve par dni pihalo - mene je zelo motilo, večina se je kopala, zadnja dva dneva pa nisem oblekla kopalk (ker bo itak pihalo) pa je bilo odlično za kopat. Aja, opravičujem se za vse slovnične napake in narečne besede. Upam, da ste vse razumele . Sem hitro tipkala, pa se je kljub hitremu branju našlo gora napak. Rogljiček - nate sem se spomnila vsakič na letalu, ker si ti bila že z Reyo tudi na daljši poti in si se mi kar zasmilila....pri nas so otroci kar kričali, starši so jih sprehajali, pa itak ni nekega prostora. Občudujem te, da si se odločila za let z malim otrokom. Jaz zagotovo ne bi. Glede hotela sem malo hecno napisala - hotel je bil 4*, s tem, da praviloma nimajo jakuzijev in masažnih centrov zato sem to ekstra povedala, ker je najin na presenečenje pa imel. Žal nisma niti enkrat ničesar preiskusila . Ata je hotel na surf, pa se mu potem tudi ni dalo. Tu je namreč idealni kraj za surferje, veter stalno pihlja in sonce te mimogrede naredi . Jaz sem hotela na masažo, pa se tudi nisem spravila. Mi je kar žal, ker je bila zelo poceni - celo telo 30eur, delna masaža 16 eur. Aja, pa bencin in nafta sta tudi poceni (jaz sem gledala dizel, kar pač to vozima 0,76 eur/l). Torej fotke pridejo .....če pa še katero kaj zanima pa kar vprašajte. Zelena plesen , pri nas v spalnici, pri tašči cela mansarda - zunanji zidi. Ko nas ni bilo sva midva v dobri veri, da prišparamo na kurjavi izklopla centralno. Tako smo že ta teden imeli veselico in malarja in metanje omare ven in špricanje plesni....tašča je celo dobila astmo in ima pumpico . Nekaj plesni je šlo tudi na posteljnino, ki sem jo imela v omari. Sedaj moram sušiti perilo v sušilcu (imam kombiniranega) in gre ful počasi. Tako se mi sedaj obeta nakup samostojnega sušilca in .....tudi računalnik počasi izdihuje. Ja pri nas ima mlade. Zdaj pa letim otroke hranit. Aja, danes je Dorian jedel prvič meso in je bil celi navdušen. Se beremo...papa Eca
< Sporočilo je popravil Eca -- 9.12.2007 17:30:46 >