tejč
|
A katera uporablja plenice Moeltex iz Muellerja in koliko stanejo? KAko drugače? Mi ok. Sem že mislila, da ima MAša stalen ritem, pa me še kdaj okrog prinese. Krčev nismo imeli 4 dni, punce, to je balzam!!!! Včeraj pa spet. Izgleda, da je pri Ajši mal za njo prišlo, da je šele sedaj skužila, da sta dve in da je mamica ena. Imate še kje te težave in kako se kažejo? Jaz včasih kar ne vem, kaj naj, kam naj grem, kaj naj prej naredim...Ali naj Mašo nosim, ker hiserično tuli in se zvija ob krčih-pomaga samo nošnja čez ramo, ali naj se z Ajšo igram, ali naj ji rit previjem-tavelki al tamali prej, ...ejejejej. Je to obdobje ali reakcija na Mašo? Vse mora mami, nič ni dobro, če naredi tati. Tati je ne sme preoblečt, ne počesat, ne zobe umit, ne za jest dat, ne s kockami igrat, ne roke dat...Vse mami. SAj je vse lepo in prav, ampak Maša pa-kot da ve-je lačna ravno ko pridemo z Ajšo domov iz varstva, se pokaka takoj po dojenju, da je moram previt, ker ji vse skoz in skoz pride. Potem pa kar mal časa zmanjkuje. Ob 15 pridemo domov iz varstva, se Maša doji (kako jo naj naštelam, da bi se prej dojila? sploh ne morem..), smo skupaj na kavču, mi Ajša nosi igrače, jaz se pogovarjam z njo, igram z eno roko...Pa me je zadnjič uščipnila in popraskala (znak ljubosumja). Kar naprej nekaj joče tale naša Ajša, ker ni čisto vse po njeno. SAj je težko, vem...Potem jo prosim, če mi gre pomagat previt Mašo in jo strašno hvalim, če kaj pomaga, a ponavadi noče in se dere ven iz igrač in joče "Mami, pidi!". Potem se začno Mašini krči po dojenju in jo vržem čez rame in se igram z Ajšo, ampak je kar težko, ker rok ne čutim, pa še Maša bruhne kaj, pa jo moram brisat it, pa lalalalala, Ajša pa teži za vsak drek, hehe. POl jo pa končno odložim na kavč, da bi bla frei in bi šle risat ali knjigo brat, mi pa Ajša nagaja, vrže igračo visoko v zrak, da leti tik ob Mašini glavci al pa včeraj direkt v kozarce. MA, ko bi blo to enkrat, , mali. KAr naprej nekaj. Jaz pa si skoz govorim: za Ajšo je zdaj hudo, moram jo hvalit, lepo delat z njo, ne smem je kregat, to je reakcija na Mašo lalalalla, po drugi strani pa me skrbi, da bo to pripeljalo k eni navadni razvajeni riti, ki misli, da lahko vse doseže in vse ima. KAj pravite? Sploh Putka, Eca in take, ki imate izkušnje dveh ali več mulčkov. Dodi???????? Drugače pa je Ajša strašno prijazna in ljubeča do MAše, jo objema, lupčka, vsako jutro jo gre pogledat. JAz Ajšo spodbujam, kaj vse že zna in da bo MAšo naučila, da je moja ljubica, da jo imam rada ravno toliko kot prej, da jo ima maša rada, jo objemam veliiiiiiko velikko objemam, lupčkam, skupaj sediva in gledava risanko-skušam res takoj odložit MAšo, e če vidim, d ame Ajša rabi. Ampak vsakič pa tud ne gre in meni se zdi kar prav, da tudi ve, da sta zdaj dve in da Maša MORA jest pri mamici, ker iz lončka ne zna. Včeraj zvečer se mi je paralo srce, (prej nikoli nismo imeli težav), zdaj pa je tulila, rohnela, histerično v sobi, ko sem jo dala spat po prebrani pravljici. Morala sem it dojit Mašo, ki se je že pošteno drla v očkovem naročju, potem je pa Ajša ene 20 min ven iz sobe kričala:"MAmi, mami!" Men se je kar srce paralo. Sem joško odčepila MAši in letela v sobo, ji povedat, da gremo zdaj pa vsi spat, mamica tudi in da vsi spijo, da jo imam rada, ampak da mora zaspat, ker je utrujena. Pa ni pomagalo. Ko sem šla ven, se je še bolj drla, bla je čist mokra, smrkelj vsepovsod, lase premočene... Prav žalosten pogled. TAko rada bi bila v tistem trenutku na dveh koncih, pa ne gre... Mislim, da si malo preveč ženem k srcu. Ampak lahko je rečt., Ko si pa na tem, je pa vsem težko. SAmo povejte mi, če se še kje to dogaja, da bom pomirjena, da je to normalno...
< Sporočilo je popravil tejč -- 28.6.2007 8:03:41 >
|