Natali07
|
Teste na jajce in mleko, ter krompir so delali pri 3 mesecih. Ostalo ne, ker je rekla zdravnica, da ker dojim, da to tako malo prehaja v materino mleko, da ne more predstavljati težav. No pa se je motila, ker jaz res nisem več jedla krompirja, ker sem bila 99% prepričana da mu ne odgovarja in sem šele pred kratkim probala sama krompir. Ker ni bilo nobene reakcije, sem se upogumila in dala krompir tudi Urbana, je bila pa katastrofa , tako da smo šli do zdravnika in dobili finestil kaplice, ker je bil pikast in flekast po celem telecu (trebuh, hrbet, roke, noge, vrat - skratka povsod) Ostalo zelenjavo in sadje še niso testirali in upam, da jo bodo, ko imamo naslednje testiranje, to je takoj ko pridemo z morja 10.09.2007, ker so sedaj cel avgust na morju. So si privoščili, čeprav je zdravnica napisala, da mora biti testiran po 4 mesecih - kontrola. Kar se tiče vegete in ostalih dodatkov so strogo črtani z mojega jedilnika. Imam zelo strogo dieto brez mleka, jajc in vseh izdelkov, ki to vsebujejo (konzerve, salame,.....). Tudi konzervansi, barvila,... so prepovedani. Tako, da jem doma pripravljeno svežo zelenjavo (tisto ki jo prebavlja tudi Urban - to je največkrat bučka, pa korenje, fižol, koleraba, zelje), meso (vse razen svinine in rib- ker je alergeno),začimbe (sol, baziliko, timijan, petršilj,por, čebula, česen), ter testenine (brez jajc), riž, polenta. Pester jedilnik a ne. Sam se da preživeti tudi brez dodatkov. Tako, da ko probam neko novo stavr- napr. paradižnik, vem da je ostala hrana ki sem jo zaužila OK. Potem pa vidim kaka je reakcija. Urbanu pa do sedaj kar sem pripravila je vse samo kuhano in pretlačeno, nič soljeno ali karkoli dodano, tako da je kriva lahko samo zelenjava ali sadje. No za nekaj stvari upam, da je samo še preobčutljiv, ker je bruhal in ni dobil pikic. Moje veliko upanje. Kar se tiče mesa so nam rekli, da naj začne z zajčkom, kozličkom, ovco. Pa še to domače, ki jih hranijo s travo... in ne umetnimi dodatki.Tako, da naj bi bil to najmanj problematično meso. Puran in piščanec je odsvetovan zaradi alergije na jajca. Tako, da jaz za enkrat vse kuham sama, ker ne upam probati stvari ki so kupljene, pa še tam je vse pomešano in ko sem gledala ne najdem kašice, da bi jo lahko Urban probal. Vse kar je kupljeno so riževi kosmiči (brez sladkorja, glutena, mleka). Ostalo zelenjavo pa dobivam z domačih vrtov, ker tudi ne upam reskirat, da bi bilo škropljeno in potem ne bi vedla od česa je alergija. Mogoče mal pretiravam, sam po njegovem odzivanju je bolje tako kot da mi je še manj jasno kot sedaj, kaj vse mu ne odgovarja. Za diatetika smo pa dobili napotnico takoj ko je bil testiran in so bili kožni testi pozitivni. Ne vem mogoče zato, ker sem ga dojila in ga dojim in sem morala sama takoj na strogo dieto. Sem pa opazila, da v Ljubljani, Mariboru ali na Jesenicah povsod delajo drugače z alergiki. Bioresonanca. Pri kolegici je uradna medicina potrdila alergijo na mleko, jajce, krompir, korenje. na bioresonaci pa na pšenico, malgam (v plombah), glivice in ovrgla alergijo na mleko in jajce. Tako, da pri njej je bilo vse kontra. Ampak sedaj se drži diete in je njena mala že kar lepa. Saj če bo stanje po testiranju še bolj katastrofalno bom začela našega dragega očka prepričevati, da bi šli na bioresonanco, če ne zaradi drugega, da mi vsaj povejo na kaj vse je alergičen oz vsaj povejo na kaj je možno da je alergičen in to sprobam.
|