|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
30.7.2007 7:42:58   
amy26
Nisem razumela cifre 20.5?Na kaj se nanaša?

celokupni ige, nisem pa prepričana kaj točno pomeni, mislim pa da je to nagnjenost k alergiji in da kar je pod 100 je ok, mogoče bo kaka druga vedela kaj več

(odgovor članu Heather)
Neposredna povezava do sporočila: 126
30.7.2007 9:23:42   
dalia
Kje pa to na izvidu piše?
Ker jaz imam izvid doma,pa nič takega gor ne piše.Se vidi,da vsak drugače dela.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 127
30.7.2007 15:29:57   
amy26
Kje pa to na izvidu piše?

nad izvidi za mleko in jajca

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 128
31.7.2007 21:27:17   
binabona
Ojla

Kaj vas kaj zebeuser posted image ? Pri nas je prijetno hladno.

amy26 in dalia vidim, da teče debata o IgE-jih. Tudi mi nimamo določenega celokupnega IgE-ja. V izvidu piše le:IgE mleko:0,60 in jajca pod 0,10-se pravi nič. Končna diagnoza:senzibiliteta na alergijo na kravje mlekouser posted image . Potrebna dieta brez mleka, konrola čez 6 mes. Pa razberi kaj pametnega iz teh izvidovuser posted image

Ker je minilo ŽE 6 mesecevuser posted image , sem v ponedeljek klicala alergologa in so me presenetili z ažurnostjo-v petek 3.8. Zgleda, da so skoraj vsi na dopustu, pa ni take gneče. Bomo videli kako je z to našo alergijo. 

Včeraj smo imeli pregled pri terapevtki za bioresonanco. Naša user posted image  je super, ni več v alergenem stanju, organizem je umirjen in ščiščen. Edino še sledi cepiva je zaznala v linfnem obtoku, pa smo še to spucali. Dobili smo zeleno luč za glutenuser posted image . Začeli bomo z ovsom, ker ima najmanj glutena, nato pa ječmen, rž, pira, mogoče kaj kamuta in nazadnje pšenica. Kontrolo imamo čez 14 dni. Rekla je, da bomo kmalu lahko začeli z mlekom in mlečnimi izdelkiuser posted image . Da pa tudi sedaj ne rabim delati panike če user posted image  po nesreči zaužije kaj kar vsebuje mleko, ker je praktično že o.k.

Na uradnih testih pa lahko baje še pokaže alergijo, ker protitelesa ostanejo v organizmu še dolgo časa. Po svoje bi bilo dobro, da nam pokaže še kaj IgE-jev, da bomo dobili recept za Pregomin. Se nam nič ne mudi z mlekom, raje malo dalj časa počakam, da bo bolj sigurno oz. dokler ne dobim zeleno luč od terapevtke.

Kaj ostale se pa namakate v morju al kaj-vam kar malo zavidamuser posted image .

Imejete se fajn.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 129
1.8.2007 7:44:35   
amy26
binabona, to je pa super da ste dobili tako hitro datum testiranja
user posted image user posted image , pa lepo da je telo čisto in upam da bo uvajanje glutena uspešnouser posted image

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 130
2.8.2007 21:49:56   
Natali07
Živjo punce.

Binabona potem vam super kaže. No pri nas je pa testiranje šele v septembru, ker so cel avgust na dopustu. Mah, pa saj tako verjetno še ni konec alergije, saj mi kar po nekaj hrane bruha. Po blitvi, cvetači in danes tudi po hruški. Je bila cela poprava od bruhanja, sem ga morala dvakrat kopat user posted image .

Katero sadje ste začelo, ko ste uvajale Gh. Moj je do sedaj le jabolko. Ker po breskvah, marelcah, jagodah dobi izuščaje že preko mojega mleka, hruške tudi ne prebavlja. Kaj mi še ostane?

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 131
3.8.2007 21:33:20   
binabona
zdravo

mi smo vsi utrujeni ko user posted image . Smo se cel dan potepali po Lj. Testiranje smo opravili, kožni testi so bili tudi tokrat negativni, krvne dobimo šele septembra, ker gredo na dopust. No bomo videli kakšna navodila bomo do takrat dobili na bioresonanci. Uvajanje ovsa smo uspešno prestaliuser posted image , jutri nas čaka ječmen, bom skuhala ričet. Drugač pa imamo reakcijo na bioresonančno terapijo-vneto ritko, ki se zdaj pospešeno celi.

Natali07-poskusi z lubenico, melono mogoče grozdjeuser posted image . Boš videla če bo šlo. Jaz sem najprej uvedla jabolko, nato hruško in banano.

Jutri bo spet lepo vreme in bomo šli na sončkauser posted image .

čao

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 132
6.8.2007 12:06:12   
dalia
Oj,ima katera kakšen recept za torto brez kravjega mleka?

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 133
7.8.2007 11:23:09   
binabona
Ojla

Dalia naša dva piščka bosta stara že 1 leto. Sploh ne morem verjeti. Jaz moram 20.8 v službouser posted image , me kar malo kriza daje, po drugi strani, pa mi bo pasalo malo spremembe.

Našauser posted image  hodi, tok je smešna. Naredi 5 korakov pa pade na rito in spet in spet. Je prav vstrajna-je videti, da je levček.

Glede torte, meni je najbolj všeč naslednji recept:
1/3 cup olja
1 cup moke
1 čajna žlička sode bikarbone
1/4 čajne žličke soli
1 banana(zmikasana)
2/3 cup rjavega sladkorja
2 jušni žlici mleka(riževega, ovsenega..., ki mu dodaš 1žličko kisa ali limoninega soka in pustiš statu par minut)
1/2 čajne žličke vanilije

1cup=240ml.

-pečico segreješ na 180 stopinj
-zmešaš moko, sodo bikarbono in sol
-v drugi posodi zmešaš olje in sladkor, dodaš banano, mleko in vanilijo, dobro premešaš-to zmes vmešaš v maso iz moke
- daš v namaščen pekač, pečes cca 20 min.

Za torto je dobro, da narediš dvojno maso-verjetno boš morala malo podaljšati čas pečenja, ker bo več mase.

Namažeš lahko z:
- 500ml. riževega ali ovsenega mleka
- 2 vanilina pudinga
- 20 dkg vitaquell margarine(gea je pretekoča)
- 20 dkg sladkorja v prahu
Skuhaš puding, ohlajenemu dodaš margarino, ki si jo prej penasto zmešala z sladkorjem. 

Testo prerežeš navlažiš z kompotom ali sokom, namažeš z kremo in povrhu daš sadje.

Za okrasitev sem v trgovini našla barve za troto, ki ne vsebujejo mleka in jajc-so od ene nemške firme. lahko pa zložiš sadje in zaliješ z želatino.

Če jeste jedilno čokolado pa lahko narediš naslednjo glazuro:
- 10 dkg čokolade
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice olja

Stopiš na blagem ognju in poliješ po torti.

lahko tudi poskusiš z naslednjim receptom:
Sestavine
3 lončki namenske moke
2 lončka mleka(dodaj 1 žličko kisa ali limoninega soka)
1lonček sladkorja (kristaliziranega)
1 pecilni prašek
1 lonček olja
1 lonček kokosove moke

Receptov imam še ogromno, tako, da če ti ne bo všeč ti lahko posredujem še kakšnega. Veliko jih dobiš na strani od veganske kuhinje(tudi zgornji je iz teh strani):
http://www.vegcooking.com/searchrecipes.asp
http://www.vegfamily.com/vegan-recipes/
http://www.theppk.com/

Veliko uspeha pri peki in lepo praznovanje vam želim. Kiaru pa iskrene čestitke za 1 rojstni dan.

Čao

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 134
7.8.2007 17:18:08   
dalia
Binabona,hvalauser posted image
Sem torto naročila tle pri nas (Debeli Rtič) in jo bodo naredili brez mleka.Sadno in puding.

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 135
14.8.2007 13:22:45   
binabona
ojla

že dolgo se nisem javila, berem vas redno samo za pisat ne najdem časa.

Mi imamo doma zelo pestro dogajane. Tašča, ki naj bi pazila našega škratka je zbolela in sem morala pupiko hitro vpisati v vrtec, saj grem v ponedeljek v službo. Štala. Že tako sem porabila skoraj cel dopust, zdaj pauser posted image . Ta teden bo šla v vrtec samo 3x, saj smo včeraj bili na bioresonanci, v sredo je pa praznik. Ne vem kaj bomo naredili drugi teden, ker naj bi se uvajala cca 14 dniuser posted image . Malo bo šla na uvajanje še jaz ostalo pa očka.

No pojdimo na bolj prijetne teme. Na bioresonanci vse o.k., bomo hodili samo še na kontrole. Uvajanje jajc in mleka naj bi bilo čez cca 6 mes., ker bo zdaj že vrtec zelo velik šok za Hanin imunski sistem. V soboto smo imeli torto, sem jo spekla sama, pa je bila odlična. Vsi so jo pohvalili in zatrdili, da  če ne bi povedala, da je "nealergena" nihče nebi ugotovil, da ji kaj manjkauser posted image .

Bom poskusila prilepiti slikice
user posted image
user posted image
user posted image

upam, da je uspelo.

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 136
14.8.2007 19:17:54   
suzanamai
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

Končno sem dobila izvide iz alergološke amb. Cel.IgE:20,5 kU/L, IgE za jajce in mleko pod 0,35 kU/L, izvidi v mejah normale.

Torej naj ne bi bila alergična na mlekouser posted image  dvomim da so testi pri tako malem user posted image  zanesljivi, saj sem sama testirala mleko in ugotovila da se po njem koža poslabša.
Najbolj zanesljivo bom pa videla na kaj je alergična ob uvajanju GH, sicer bova še mal počakali, ker jo mislim polno dojiti do 6.meseca

Me pa zanima, ali je katera tudi imela kožne in krvne teste negativne, otrok pa vseeno alergičen na mleko in ali je alergija izvenela pa kdaj če je.

Pri nas so bili vsi kozni testi negativni, na kri pa je pokazalo psenicno moko, mleko, jajca in to vse na max. Drugace pa je nas celokupni IGE ze skozi cez 1200. Prve teste smo delali pri 6 mes., sedaj je star skoraj 9 let in v tem casu so nekatere izzvenele, vendar se vedno pojavljajo nove. vendar moje osebno mnenje glede na celokupni IgE, bi morali že na zacetku opraviti teste na vec alergenov in ne le na najbolj pogoste, saj se nam ob vsakem testiranju pojavi nekaj novega, vendar ugotavljam da na to prej ni bil testiran. Res ne razumem zakaj tega ne naredijo. Drugace pa je tvoj izvid super in mislim da ne bo tezav. Ce se ti zdi koza slabsa zaradi mleka, poskusi sojino mleko. Drugace pa neguj kozo s kremami brez konzervansov, naj ti pediater napiše recept za kremo 30% olivno olje v belobazi ali še bolje 20% aqua eucerol mazilo. Mi ga porabimo na kile, saj malega mažemo 2x dnevno po celem telesu in to kot torto...
No pa veliko srece in cim manj alergij

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 137
17.8.2007 7:07:48   
binabona
jutro

mi smo že v akciji. Se počasi navajamo na zgodnje vstajanje in odhode v vrtec. Danes bo prvič sama tam 1 uro, upam da ne bo prevelike krize. Verjteno bom jaz bolj trpela kot ona user posted image .

Nevarno se približuje ponedeljek in novi življenjski tiri naše družinice-služba, vrtec, hitenje... No saj bomo preživeli, meni pa bo sprememba tudi dobro prišla-upam.

dalia: kaj ti si že v službi? A je bila torta dobra? Zasledila sem, da si iskala torto le brez mleka, kaj že jeste jajca?Joj sem firbecuser posted image .

Ravno zdaj slišim po TV, da bomo starši lahko odklonili ceplenje otroka. Zakon gre v pon. v obravnavouser posted image . Mene samo to moti, ker naše male alergike cepijo z cepivom, ki vsebuje laktozo ali jajc. Ne zastopim zakaj to delajo. Če je odrasel človek alergičen na jajca se ne sme cepiti proti gripi, dojenčka pa cepijo pod nadzorom v bolnici, če slučajno nadstopi huda reakcijauser posted image -KATASTROFA.

Madona sem se razpisala.

Sicer pa jaz tukaj gor izvajam monologe-kje ste vseuser posted image .

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 138
21.8.2007 9:19:42   
madela
Pozdravljene!

Po dolgem času se spet malo oglašam. Bi se že prej pa sploh nisem vedela kaj naj napišem. Naše terapije lepo napredujejo,lahko jemo vso mleko,jajca,vsa žita,vso zelenjavo in vso sadje. Problem je trenutno še pri vse inhalatornih stvareh,kot so polnila za blazine,plišaste igračke,latex,tud za ribe še nismo imeli terapije in pa sladkor še nam je odsvetovan zaenkrat.

Res sem zelo vesela,ampak je bilo hudo.Ko sva začela uvajat so bile reakcije tako hude,da sem skoraj obupala,no reakcije so bile najbolj hude,ko smo bili pri babici.Tam imajo seveda psa in muco...torej rekli so nam,da alergije na živali ni,težave pa so bile. Sprva je terapevtka domnevala,da bi lahko bilo zaradi obremenjenosti,ker sva ravno začela uvajat hrano(namreč ko sva imela strogo dieto ni bilo reakcije na psa),potem pa sem se odločila in pristrigla nekaj dlak psa in mačke ter nesla  terapevtki,da je naredila teste.In glej ga zlomka,pokazalo je tono to kar smo pričakovali. Sedaj v četrtek bomo videli,kako je uspela terapija.
Sicer pa sedaj že skoraj normalno jemo jajca,pa sadje in zelenjavo.Sicer še kar pazim,ampak zaenkrat kaže v redu. Ta teden pa sem mu začela dajat ovseno mleko,pa palačinke sem naredila iz tega mleka in zaenkrat je vse ok. Danes mu bom dala puding iz riževega mleka in potem tako nekaj dni uvajanja riževega mleka,nato preklopimo na sojino in nazadnje še na kravje mleko.
Moram reči,da me je kar strah,ker se mi tako smili ko cel zatee in ne more normalno dihat,da bi si najraje srce ven spulila,da me ne bi tako bolelo. Upam seveda na najboljše,kako bo bomo pa videli.

Mislim,da bi morala sedaj imeti še samo eno ali dve terapiji,do zdaj smo jih imeli 10,pa še to je bilo trikrat po pol ure,ker je bil tako utrujen in tečen,da ni šlo več.

Nekaj me zanima???Sedaj ko so nas na bioresonanci rešili teh alergij oziroma nas še bodo,kaj bodo pa izvidi uradne medicine pokazali.A tud tam ne bo ve zasledit alergij??Je katera sploh še šla na te teste??
Mi smo namre dobili ta dodatek za nego in moram iti na teste in upam,da tudi tam pokaže,da alergij več ni,mi je bolj pomembno to kot pa tisti denar.

Punce lepo se imejte!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 139
22.8.2007 10:21:53   
Natali07
madela - a si ti vedno dobila odgovor od socialnega centra v zvezi z dodatkom za nego šele po 60 dneh? Mi še nismo dobili odgovora, pa je preteklo že 54 dni :-( Naslednji teden gremo pa na morje in ne vem kako je če se pritožiš. A štejejo dni od takrat ko so oni poslali pošto ali ko si jo ti prejel? Saj dobiš priporočeno?
Ker naš je alergičen tudi na krompir poleg ostale zelenjave (brokoli, cvetača, blitva) in sadja(breskve, jagode, marelice, hruške, banane), je po dveh žličkah ratal čist flekast po celem telesu, tako da sva šibala do zdravnika. Testiranje imamo pa takoj prvi dan ko pridemo z morja (10.09).

Očitno gremo po vaših stopinjah ali še hujeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 140
22.8.2007 11:09:14   
madela
Natali,sicer si nisem štela dnevov,ampak je res trajalo nekje dva meseca,tako da mislim,da bi morala sedaj dobiti odgovor. Jaz sem odločbo dobila kar tako,nisem nič rabila podpisat,se mi pa zdi,če me spomin ne vara,da ko sem dobila zavrnjeno je bilo pa priporočeno. Takrat oni upoštevajo tisti datum,ko podpišeš,da si pismo prejel.Torej če ne bo priporočeno,oni upoštevajo datium,ko so odposlali,ampak mislim,da bi se kljub temu lahko pritožila,če dokažeš,da si bila odsotna.
Upam,da ne greste po naši poti,čeprav ste se mi zdi že na tej poti. Naš namreč ni postal flekast po zelenjavi in ne po sadju,no razen po paradižniku,paprki in bananah in smo komaj na bioresonanci odkrili,da je alergija.
Imel je pa težave ponoči,ko je cel otekel in ni mogel dihat,takšne so bile naše reakcije.
Nam je sicer zdravnica razložila,da so lahko reakcije zmeraj hujše...do prvega leta smo se borili s tisočimi pikicami in flekci,ko pa je to naenkrat minilo,pa otekanje.
Lepo se  imejte na morju in naj te potolažim,da imate dodatek za nego skoraj zagarantiran,ker je na več kot tri stvari prisotna alergija. Torej res želim ugodno rešeno prošnjo.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 141
22.8.2007 12:00:20   
Natali07
Ma ja, saj jaz bi 100% raje imela zdravega in ne alergičnega otroka, kot pa dodatek za nego. Sam če pa že imamo težave, me pa kar mal jezi, da je vedno tako vse birokratsko počasi. Če imajo rok 60 dni potem se ne bo zgodilo, da bi odgovorili v 30 dneh. ja tako pač je, kaj hočemo.

Mogoče je pri nas še huje, ker Urbanu se poznajo pikice, že ob tem ko jaz zaužijem alergeno hrano user posted image . Ko pa jo on je pa sploh katastrofa. Najbolj zanimivo pa je, da če nič ne poizkušam je Urban lep brez ene pikice in me neprestano sprašujejo če sploh še ima alergijo. Saj ko pa je samo: bučke, kolerabo, zelje, korenje, riž in jabolko. jaz pa poleg tega še testenine(brez jajc), kruh (doma pečen) in meso. Upam, da ni tudi med to hrano kaka alergena.

Kaj je pa tvoj malček jedel? Kdaj si poizkušala meso?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 142
23.8.2007 11:58:41   
madela
Natali,upam da boš dobila še pred morjem in se boš lahko lepo sprostila na dopustu.
Sicer pa sem našemu dala meso že kar hitro,ampak sem kupovala hipp hrano. Tam sem lepo prebrala kaj vsebuje in je lepo jedel. Pa tudi reakcij ni bilo.Ko pa je vedel že malo grizljat,tam pri enem letu,pa sem mu ponudila koščke mesa in je bilo ok.
Glede ostale hrane,pa sem sama pripravljala dosti zelenjavnih juhic,pa krompirjeve jedi,razen paradižnik in paprika je bila problem.Za ostalo zelenjavo,pa ne bi mogla reči,da mu je bila alergena,ker ni bilo težav. Vi ste še na slabšem,ko je reakcija huda po teh stvareh.
Koliko je pa malček star? Ste kaj razmišljali o tej bioresonanci?
Sama sem se odločila za njo,ker je imel vedno več alergij,zdravstvo pa ne ve pomagat. Čeprav sem zelo skeptična,glede tega so že vidni rezultati.
Kaj pa mleko in jajca,to lahko je? Saj je verjetno že kje napisano,pa te še enkrat vprašam.
Lp

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 143
23.8.2007 12:22:19   
Natali07
Urban je star 7,5 mesecev no kak dan več je začetek Januarja rojen moral bi se roditi pa za silvestrovo 31.12.2006 user posted image .

On je bil do sedaj testiran le na mleko, jajce in krompir in testi so bili pozitivni na mleko in jajce. Krompir naj ne bi bil alergičen, čeprav sem sumila krompir še predno sem ugotovila, da mu škodujejo jajca. Ampak testi so tako nezaneslivi, saj nam krvni niso pokazali nobene alergije, kožni pa zelo močno alergijo ????

Tako kot sem ugotavljala alergijona jajce, mleko in krompir, jo tudi za ostalo zelenjavo in sadje. Veno dobi pike ali pa zelo močno bruha.

O bioresonanci sem razmišlajala, ampak moj dragi noče. Je rekel, da ostroka pa ne bo vozil k čarovnikom. Ko je šla ena prijateljica, ki ima enako staro hčerko na bioresonanco in je zdravnica, sem mislila, da ga bom prepričala. Anmpak so njej na bioresonanci pokazali čisto druge alergene kot na uradni medicini. Tako, da je vse padlo v vodo.

Kako hipp hrano si kupovala. A obstaja z mesom??? Jaz mu za enkrat nisem dala še nič kupljenega, ker je diatetik rekel, da moram vse sama kuhat in ko bomo začeli z mesom naj bo to domač zajček. Verjetno je še dolga pot pred nami, čeprav upam na najboljše.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 144
23.8.2007 13:54:20   
madela
Čudne izvide ste dobili user posted image  Kožni ja,krvni ne?? Mi smo imeli ravno obratno,ko kožni testi niso pokazali nič,jaz sem se že malo veselila,potem pa krvni testi,katastrofa.
Na bioresonanci,so tudi nam odkrili,še več alergenov,kot uradna medicina,je pa tudi res,da ga niso testirala,ker nisem videla težav,mi je pa ovrgla alergijo na živalsko dlako,kar mi je bilo totalno nemogoče.
No prejšnji teden jo je pa potrdila,ko sem prinesla dlako s sabo.
Opisuješ,za krompir,pa ostalo zelenjavo,pa vam je niso potrdili. Kaj pa če je kak zaimba tak problem,recimo vegeta ali sol...ne vem no,jaz že cel čas odkar imam doma alergiga tuhtam,kaj je pa tokrat krivo in se mučim pa ne najdem odgovora. Sicer je bil pa naš tamali do svojega 1.rojstnega dneva neprestano pikast,pa krastav in sva kreme menjavala,kot po tekočem traku.
Ah,za te kašice imajo tudi mesno-zelenjavne-prav obrok kosila. Pa seveda so tudi sadne kašice. Saj,so tudi meni rekli,da moram vse sama kuhat,ampak je bilo težko vsak dan po 5x pripravljat nekaj svežega. Sploh pa ko sva bila po bolnicah,so tud te že pripravljene kašice prinesli. Jaz sem poskusila in ni bilo težav s te strani in sem to tudi povedala pri zdravniku....
A točno za zajčka so vam rekli user posted image  Čudno,saj je tud puranje meso eno takih,ki ni pretirano alergeno.

Nekaj me zanima,a so vas v alergološki ambulanti napotili k dietiku,ker jaz sem za to prvič slišala tukaj. Nikoli mi niso pomagali,kaj naj otroku dajem za jest,no njegova pediatrinja je povdarja,da naj bo hrana sveža in ne kupljena zaradi konzervansov in barvil...

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 145
23.8.2007 15:01:04   
Natali07
Teste na jajce in mleko, ter krompir so delali pri 3 mesecih. Ostalo ne, ker je rekla zdravnica, da ker dojim, da to tako malo prehaja v materino mleko, da ne more predstavljati težav. No pa se je motila, ker jaz res nisem več jedla krompirja, ker sem bila 99% prepričana da mu ne odgovarja in sem šele pred kratkim probala sama krompir. Ker ni bilo nobene reakcije, sem se upogumila in dala krompir tudi Urbana, je bila pa katastrofa , tako da smo šli do zdravnika in dobili finestil kaplice, ker je bil pikast in flekast po celem telecu (trebuh, hrbet, roke, noge, vrat - skratka povsod)
Ostalo zelenjavo in sadje še niso testirali in upam, da jo bodo, ko imamo naslednje testiranje, to je takoj ko pridemo z morja 10.09.2007, ker so sedaj cel avgust na morju. So si privoščili, čeprav je zdravnica napisala, da mora biti testiran po 4 mesecih - kontrola.

Kar se tiče vegete in ostalih dodatkov so strogo črtani z mojega jedilnika. Imam zelo strogo dieto brez mleka, jajc in vseh izdelkov, ki to vsebujejo (konzerve, salame,.....). Tudi konzervansi, barvila,... so prepovedani. Tako, da jem doma pripravljeno svežo zelenjavo (tisto ki jo prebavlja tudi Urban - to je največkrat bučka, pa korenje, fižol, koleraba, zelje), meso (vse razen svinine in rib- ker je alergeno),začimbe  (sol, baziliko, timijan, petršilj,por, čebula, česen), ter testenine (brez jajc), riž, polenta. Pester jedilnik a ne. Sam se da preživeti tudi brez dodatkov.

Tako, da ko probam neko novo stavr- napr. paradižnik, vem da je ostala hrana ki sem jo zaužila OK. Potem pa vidim kaka je reakcija.

Urbanu pa do sedaj kar sem pripravila je vse samo kuhano in pretlačeno, nič soljeno ali karkoli dodano, tako da je kriva lahko samo zelenjava ali sadje. No za nekaj stvari upam, da je samo še preobčutljiv, ker je bruhal in ni dobil pikic. Moje veliko upanje.

Kar se tiče mesa so nam rekli, da naj začne z zajčkom, kozličkom, ovco. Pa še to domače, ki jih hranijo s travo... in ne umetnimi dodatki.Tako, da naj bi bil to najmanj problematično meso. Puran in piščanec je odsvetovan zaradi alergije na jajca.

Tako, da jaz za enkrat vse kuham sama, ker ne upam probati stvari ki so kupljene, pa še tam je vse pomešano in ko sem gledala ne najdem kašice, da bi jo lahko Urban probal. Vse kar je kupljeno so riževi kosmiči (brez sladkorja, glutena, mleka). Ostalo zelenjavo pa dobivam z domačih vrtov, ker tudi ne upam reskirat, da bi bilo škropljeno in potem ne bi vedla od česa je alergija. Mogoče mal pretiravam, sam po njegovem odzivanju je bolje tako kot da mi je še manj jasno kot sedaj, kaj vse mu ne odgovarja.

Za diatetika smo pa dobili napotnico takoj ko je bil testiran in so bili kožni testi pozitivni. Ne vem mogoče zato, ker sem ga dojila in ga dojim in sem morala sama takoj na strogo dieto.

Sem pa opazila, da v Ljubljani, Mariboru ali na Jesenicah povsod delajo drugače z alergiki.

Bioresonanca. Pri kolegici je uradna medicina potrdila alergijo na mleko, jajce, krompir, korenje. na bioresonaci pa na pšenico, malgam (v plombah), glivice in ovrgla alergijo na mleko in jajce. Tako, da pri njej je bilo vse kontra. Ampak sedaj se drži diete in je njena mala že kar lepa.

Saj če bo stanje po testiranju še bolj katastrofalno bom začela našega dragega očka prepričevati, da bi šli na bioresonanco, če ne zaradi drugega, da mi vsaj povejo na kaj vse je alergičen oz vsaj povejo na kaj je možno da je alergičen in to sprobam.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 146
24.8.2007 11:18:04   
madela
Imate kar pestro,kot pri nas. Res lepo se mi zdi,da so vas poslali k dietiku,ker mene sploh niso vprašali,če bi rabila kako pomoč,kaj naj jemo.Tudi sama sem dojila 11 mesecev,alergijo pa so mu odkrili,takoj ko sva prišla iz KC,torej nekje 1 mesec je bil star. Tudi nam so sprva delali teste samo za mleko in jajca,potem sem jim pa težila,da to ni vse,da se mi zdi,da ga še doloene stvari mučijo in tako smo kar nabirali...vedno več prepovedi.

Meni so takrat rekli,da alergija mine pri nekje enem letu in sem res komaj čakala,da bova dosegla to magično številko 1 leto...pa sva jo in spet ni iz tega. Baje,da pri enih otrocih res mine,sam so verjetno redki,ker ne poznam nikogar,pri katerem bi to držalo.
Mogoče boste pa vi tisti srečneži...Je pa problem te neodkrite alergije,ki ne kažejo posebnih znakov(pikice,izpuščaji),ker je telo neprestano v boju proti alergenom in postaja obutljivo na vedno več stvari.

Glede bioresonance,pa lahko greste samo na testiranje,brez da bi morali potem hodit še na terapije...Tam vam bodo stestirali okrog 250 alergenov,od mesa,rib,v glavnem ti znani alergeni in ko boš vedela na kaj vse bi naj bil alergičen,se boš lahko držala diete brez tega kar je težavno in si telo dosti prej opomore.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 147
24.8.2007 16:22:58   
Natali07
Kako si pa potem vedela kaj lahko ješ, če ti nihče ni nič povedal? Meni se zdi, da mi je bil diatetik v veliko pomoč, pa še kljub temu kar naprej prebiram dekleracije in sem včasih čisto obupana.

Glede bioresonance, sem pa tudi sama rekla, da bi šla vsaj na testiranje. No bomo vidli kaj pokaže uradna medicina.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 148
24.8.2007 18:45:09   
madela
Jah,sem se kar sama mogla znajti in tudi meni bi bil ta dietik v veliko pomoč. Jaz sem se samo izogibala hrani na katero je bila dokazana alergija,poleg tega pa sem se poskušala čim bolj izogibat raznim umetnim substancam,kot so konzervansi in barvila.
Sedaj se vam res splača počakat na to uradno testiranje,ko ga imate tako hitro,pa se potem dalje odločate kako in kaj.
A si že dobila odločbo za dodatek za nego?? Jaz bi na tvojem mestu poklicala na CSD,ker lahko da tam  zadržujejo pošto...

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 149
24.8.2007 18:52:56   
madela
Mi smo pa bili včeraj spet na bioresonanci in smo baje brez alergij,sicer je še ta dlaka nekaj malega nagajala in sva dobila še podporno terapijo in pa nekaj glivic je ostalo,tako da imamo prihodnjič baje spet testiranje vsega,da se vidi kako je,če še bo  potrebna kaka dodatna terapija...
Uvajala bom res zelo počasi,ker me kljub temu še skrbi,kajti že pri jacih je bilo isto malo težav,sedaj pa brez problema za zajtrk poje pečeno jajčko...user posted image  Tud sojin lecitin sva že jedla(v čokolinu) in je tud vse ok,zaenkrat.
Več bom znala napisat,ko bomo uvedli še mleko in vse ostalo...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?