Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 6:07:32
|
|
|
|
Anonimen
|
To sem jaz mišek13, ne vem zakaj anonimen . Pa še zaštekalo mi je neki, da nisem mogla nadaljevat. Vsem pupam srečo , ogromno , nič bolečin, samo veselje in srečo . Nosečkam pa ČESTITKE . Tistim ki ni uspelo pa, saj veste, obupat se ne sme, ste močne, materinske in to vas bo gnalo naprej do svojih ljubih sončkov . Na koncu nas vse čakajo , nekatere pač morajo malo dlje čakat, nekatere malo manj.
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 4.7.2007 6:08:10 >
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 7:52:38
|
|
|
|
šemalo
|
no, punce res hvala za dobrodošlico in spodbudo......EN LEP DAN VSEM.....sej še kej vidmo.....
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 8:19:53
|
|
|
|
ija
|
gold fish, mene je bolelo še po ET ... lahko je sicer tako, kot pravi mišek13, tudi hiperstimulacija, lahko pa je, če te ne boli ful, samo normalna reakcija po punkciji ... sama oceni. jaz sicer nisem jemala protibolečinskih sredstev razen prvi dan po punkciji, ampak me je pa kar fajn bolelo. se mi zdi, da zato, ker pri punkciji nisem bila čisto sproščena in sem malo "zategnila" mišice, pol se je pa vse razbolelo upam, da čimprej mine, če boš pa bolj mirna, pa le vprašaj raje še ginekologa. pozdravček vsem, dobrodošle nove borke ija
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 8:24:06
|
|
|
|
*medica*
|
gold fish mene je bolelo tisti dan po punkciji kr fajn, pol me je naslednji dan samo če sem hodila ful hit ker jest rada hitro hodim ne znam počas, tko da sem morala kr upočasnit..pol tretji dan je bilo samo ššpiikanje v jajčnikih, pa ketonal sem spila samo tisi dan po punkciji pa neke dve tabletki ..
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 9:46:10
|
|
|
|
šemalo
|
medica, kako pa poteka punkcija....a ti dajo kaj proti bolečinam, a to boli ful? sem slišala, da nočejo dat splošne anestezije, sam lokalno..... mene je te punkcije najbolj strah od vsega
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 9:59:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikor vem ti dajo v Ljubljani Ketonal proti bolečinam. Jaz sem bila v Mariboru, pa so najprej rekli, da bo narkoza, tik pred punkcijo pa so odpovedali, tako da sem imela punkcijo "na živo", tudi brez protibolečinskih sredstev. Mene osebno ni bolelo, malce zaboli (kot injekcija) ko ti nabode jajčnik. Najpomembenše je, da se sprostiš. Bodi mehka, ne bodi vsa napeta. Meni je dr. Vlaisavljevič rekel, da bo manj bolelo, če si bom pritiskala z roko nižje od popka. In je res pomagalo. Ne se bat, vse smo preživele. Boš videla, da bo veliko hujše čakanje po ET. Veliko jajčnih celic ti želim.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 10:02:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri Rešu nisem dobila nič - nobene injekcije proti bolečinam. Pa tud punkcija ni bila boleča. To je res odvisno od vsake posameznice. JAz naslednji dan sploh nisem nič čutila. Res je, da imam visok prag bolečine. Kar pogumno šemalo St. Ina oz. sayuri
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 12:21:20
|
|
|
|
*medica*
|
šemalo dobiš ketonal..nič se ne boj pukcije ..vsaka ženska doživi to drugače..mene osebno je malo bolelo ...vendar samo koj je punktiral levi jajčnik..takrat mi je tudi zmanjkalo moči da bi si pritiskala trebuh ..vendar hitro mine in si poj ok ...nič se ne boj ...vzemi to kod eno dobro stran postopka ..kot je roda rekla hujše je tisto čakanje po ET..veliko sreče ti želim
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 12:26:22
|
|
|
|
gold fish
|
mišek13 in ostali - hvala za odgovore...., bolečine se umirjajo, sem mogoče predolgo čakala preden sem vzela v nedeljo ketonal in se je pač razbolelo ... je pa res, da sem jaz v tistem (spodnjem) delu dosti bolj občutljiva kot drugje po telesu.... Tisto, da ne morem sedet, pa je bila reakcija na 3x analgetik, ki sem ga dobila v nožnico med punkcijo - ponavadi se dobi 1x.... in tudi tisto je minilo... Se pa vsekakor strinjam s tabo, da moraš najprej porihtati sebe, če hočeš narediti dobro kasneje za oba.... Nihče mi ni govoril o kaki hiperstimulaciji, zato o tem tudi nisem razmišljala, bom pa sedaj dosti bolj pozorna..... sem mislila, da je to lahko samo do punkcije Bom si sedaj še enkrat podrobno prečitala vse o tem.... Pozdrav vsem....
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 12:42:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Me veseli, da je vse ok. Je pa res, da se zelo malo govori o tem. Ja, hipesrtimulacija, pa pride ponavadi po punkciji in se z ET poveča. punce srečno, ap lepo poletje, polno uživanja
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 13:26:25
|
|
|
|
šemalo
|
punce hvala vsem za pojasnila o punkciji, pa ker delite svoje izkušnje z mano.....saj veste, strah ima velike oči... zdaj mi je veliko lažje......tiste dni do ET, pa potem tisto čakanje bi pa najrajši PRESPALA.......tko se bom grizla in bila nervozna.........v tej smeri zmeraj več razmišljam o hipnozi.........? punce, ve ste prva liga, res ne vem kje sem bla prej?!!!!
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 15:01:05
|
|
|
|
alia
|
Šemalo - DOBRODOŠLA v klubu... Brez skrbi, vse bo v redu. Izkušnje so zelo različne, vendar pa pričakovanja realno podobna. Želim ti nebolečo punkcijo, uspešen ET, ter seveda tisti magični plusek...ki si ga tudi sama tako zelo želim...
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 15:38:50
|
|
|
|
koala
|
macka27 ja, jaz sem ponosna srečka nosečka, že 10 tednov. šemalo nič se bat punkcije, vidva sta v postopku v LJ imam prav? Tam dobiš injekcijo ketonala, punkcija pa meni ni bila nič bolj boleča kot menstruacija. Sploh ni panike, nič bat, so ful prijazni. gold fish tudi po pounkciji lahko pride do hiprestimulacije, pazi na to da dovolj spiješ in bodo pozorna koliko lulaš, če bo občutno manj kot tekočine ki jo spiješ moraš nazaj. Pa kakih hitrih gibov ne delaj, zdaj so jajčniki povečani pa bi lahko prišlo do zasuka jajčnika. Mene pa je bolelo pri prehitri hoji do ET, tako da sem hodila čisto počasi.
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 16:39:27
|
|
|
|
*medica*
|
punce dobr da mamo take ki nekaj vejo ...jest glede te hiperstimulacije nism nč vedla ...prvič slišim za to ...no na srečo sem jest čist ok.. ..uh sm kr vesela...in uupam da boste tudi ostale punce...
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 17:10:59
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Ojla roda17 in macka 27, kako prenašata ta 7 dan? Ni kaj izraz trepetalke se mi zdi prav posrečen za nas, ki čakamo. Šemalo nikar se ne boj punkcije, ker ni kak bavbav. Ravno pretiran strah lahko povzroči bolečine, ker je stena od napetosti vsa trda. Je pa res, da po pripovedi žensk in lastnih izkušenj lahko rečem, da je tudi stvar tistega, ki dela punkcijo in seveda števila foliklov - mene so tokrat 13x prebodli; v primerjavi s prvič je bilo tokrat veliko manj boleče - kot en malo močnejši menstrualni krč. Prvič sem bila vsa trdi in nesproščena in ker sem imela folikle nekej 'zadaj' je malo bolj bolelo. DEfinitivno pa ni da se ne bi zdržalo. Vsem novim nosečkam čestitke - ste velika vzpodbuda za nas, ki še čakamo...
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 17:17:59
|
|
|
|
Shuka
|
Šemalo Še tebi povem, postopek - drogiranje, punkcija, ET je nula proti 14 dnem čakanja na test. S tem povem vse. Še vedno mislim na vse čakajoče na in upam, da vam uspe.
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 18:13:44
|
|
|
|
macka27
|
Crnitulipan , hja no, bolj tko tko .... ma jest sem vsa nekam čudna... včeraj sem fasala vročino in zdej jo mam že dva dni 37,2, prej so me moji joški ful boleli pa veliki so bili...no zdej me ne bolijo več tolk ampak mam jih pa še vedno tako velike kot balone pa trde kot kamenje, no po vrhu pa me še spodaj dol na vsake toliko časa mal zašraufa.. Uf, včeraj zvečer me je tako na grdo.....ampak me je malo drugače kot pred M .. Joj, sem pa že ful ful neučakana....komaj čakam da bo test...do torka je še dolga..Upam , srčno upam da sta se lepo ugnezdili moje dve !! OO Roda17 kdaj, imaš pa ti datum za testek? Stiskam pestke za vse pupe...ki so v pričakovanju !! Šemalo , mene pri punkciji ni skoraj nič bolelo... no, da ne bom lagala, čisto malo me je ko me je prešpiknil..no takrat me je zabolelo! Drugače me je pa potem, ko sva se z mojim peljala domov, zvijalo 100 na uro. Ampak v pol urce je bilo ful ful boljše. Sicer me je še ene 2 dni mal spodaj dol bolelo ampak ni bilo panike. Pri transferju pa sploh nisem nič čutila, tako da ti ne znam povedat kakšen je občutek! Shuka , se strinjam stabo ja.....drogiranje, punkcija, ET, je res nula proti dolgem 14 dnevnem čakanju na test. Pa pa Anuša
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 18:23:18
|
|
|
|
GITA14
|
konina drži se jutri, držim pesti za dobro odmrznitev ina da se te potem prime in zdrži pri tebi 9 mesecev jaz žal nimam še nobenih znakov lp brigita
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 19:24:58
|
|
|
|
konina
|
Hojla, sedaj sem pa že malo pri sebi. Sem celo popoldne prespala. Gita, ET sem imela danes, vseeno pa sem vesela, da si se spomnila name. Tudi jaz mislim nate in držim pesti. Znaki pa ni nujno, da sploh so. Ja, jaz sem imela danes Et in imam pri sebi dva zelo lepa sončka. Odmrznitev je šla gladko in biologinja je rekla, da sta dva zelo lepa sončka pri meni. Sem imela kar solzne oči. Bil je dr. Vogel in je bil zelo prijazen in neženb, pa še malo se je pohecal, tako, da sem šla domov res dobre volje. Bilo nas je pa zelo veliko, mislim da 16. Tako, da je kar trajalo ampak se je splačalo čakati. Sedaj pa držite pesti in upajte z mano, da ostaneta pri meni. Lp, Nina
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 19:26:18
|
|
|
|
konina
|
Aja, hvala za vzpodbudne besede prejšnjih dni, saj sem res imela veliko strahov in dvomov, pa ste jih vsaj delno odgnale. Res ste fajn! Lp, Nina
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 20:24:37
|
|
|
|
koala
|
Macka27, a ti veš, da je rahlo povišana telesna temperatura povsem normalna za nosečke. Nič se sekirat, sem prepričana da je to dober znak. konina, dr.Voglar ma srečno roko, je meni mojega sončka vstavu, tako da sem ziher da bo ratalo.
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 20:45:22
|
|
|
|
macka27
|
Macka27, a ti veš, da je rahlo povišana telesna temperatura povsem normalna za nosečke. Nič se sekirat, sem prepričana da je to dober znak. IZVIRNO SPOROČILO: koala Koala najprej ti čestitam ker si srečka Nop, a veš da nisem vedela!! JOj, upam da je res dober znakec! Sam mi je pa čudn, da me moji balončki ne bolijo več, ampak imam samo ful velike in trde !hmmm... No sicer bom pa vedela v torek.. , ampak me vseeno že malo moji živčki izdajajo!!!
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 21:37:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Uradni test imam 10. julija. Grem pa jutri na 2. ultrazvok in na tem Uz bi se že moglo pokazati ali sem ali nisem. Tako je vsaj zdravnica, ki dela raziskavo rekla. Če mi bo neko stvar na Uz namerila več kot 26 (to velikost sem imela na 1. UZ) potem sem 99,99 % . Mislim pa, da ne bo nič, ker me tako šraufa da se bo zdaj zdaj prikazala .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 21:42:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Pogrešam Tosjo , a je s svojim odhitela na ?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 4.7.2007 22:07:58
|
|
|
|
*medica*
|
roda ne boš je dobila ... 1000%...po mojih izračunih naj bi jo jest dobila 2.7 no ne vem kako je po postopku ...vendar je še nisem dobila in testek mi je pokazal blagi +tko da upam na najbolše..jutri ponovim test..no roda sej maš jutr itak UZ tko da nam hitro sporoči veselo novičko...upam da boš ..in da se bova kmalu skupaj veselile ...srečno...
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?