Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 13:42:11
|
|
|
|
april30
|
Zdravo! Sayuri - v Ljubljani je tako, da ti od pozitivnega testa avtomatsko pripada bolniška do konca. Sestre ti jo celo zelo priporočajo, ampak meni je zdravnik rekel, da če se počutiš v redu si kot vsaka druga nosečka in se tako tudi lahko obnašaš... Gold fish - full sem vesela zate. Čestitke tudi drugima dvema novima nosečkoma . Za vse ostale pa držim pesti . Lp, April30
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 15:10:20
|
|
|
|
gold fish
|
Sayuri- elevit pronatal ima poleg folne kisline še neke druge stvari, ki so dobre za (v bistvu vse v enem, da ne rabiš "pretiravati" z drugimi vitaminskimi preparati). Povzetek iz http://www.healthcare.bayer.si/Elevit_Pronatal_1/ "Klinične študije so dokazale, da jemanje Elevit® Pronatal bistveno zmanjša tveganje za različne vrste prirojenih napak, zlasti resnih nepravilnosti, ki prizadanejo možgane in hrbtni mozeg, in med drugim preprečuje tudi pojav spine bifide". Elevit® Pronatal je pripravek vitaminov in mineralov, posebej za uporabo pred in med nosečnostjo ter v obdobju dojenja. Je kar dosti dražji od Tifola (Tifol cca 3 EUR, Elevit okrog 9 EUR - za isto količino), ampak če je to to kar piše ni škoda denarja..... Punce, kdaj lahko vzamem Ketonal?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 15:47:45
|
|
|
|
koala
|
sayuri, kot so že punce rekle, meni so že na tistem listu, kjer sem dobila napisano vrednost betaHCG-ja, da se priporoča bolniška za celo nosečnost. gold fish za lepo število celic, naj se vse lepo oplodijo. Aja glede ketonala, jaz sem ga vzela, ko sem prišla domov.
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 16:00:24
|
|
|
|
dajamaja
|
Bravo, Goldfish kako lepo število. Bi rekla, da zdaj pa res rabiš počitek. Sonček 75 naj se ti čimprej vse spravi v red in lepo poletje ti želim! Konina, super, zdej pa v finale! Našim trepetalkam obilo počitka v senci v tej vročini . Sayuri, tudi če je le dan prej - glavno da boš ti pomirjena. Zelo verjetno je, da boš dobila takoj bolniško glede na OBMP. Najbolje, da vprašaš svojo G na UZ, po moje ti Reš sam že ne bo rekel zanjo Je pa lepo, ko se nam javljate, potem imamo tudi me več upanja, da pa enkrat morda tudi nam uspe. Pa tako lepi trenutki so to, da je prijetno brati vaše novičke, kako srčke poslušate.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 17:04:04
|
|
|
|
*medica*
|
punce takole malo prebiram kaj jemljete vse...elevit..tifol..aspirin 100..a to so folne kisline razn normalno aspirina..jaz od tega nič ne jemljem ..pa me zanima, ker mi je ena prijateljica priporočila folno kislino central med mami,če naj jo jemljem ker mam eno celo škatlico doma...al pa kaj drugega naprimer elevit oz tifol ..a to lahko dobim v kerikol lekarni...res me zanima ...nihče me prej tega ni rekel..vendar mi je enkat ta prijateljica omenila pa sem kupla predn sem zvedla da bom mogla na umetno...hvala gold fish super zlata kokoška naj se pridno oplodijo 6.7. srečno...
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 17:16:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Medica, meni je sestra takoj na začetku svetovala naj pijem folno kislino. najprej sem kupovala Tifol, sedaj pa imam Aktivpunkt. iz müllerja. To so take majhne vrečke, katere vsebino si sipaš direktno na jezik. Zraven tega pa ima še vitamin B6, B12 in jod. Koliko stane pa sem pozabila. Ti kar danes vzemi že tabletko s folno kislino. Nič ne bo narobe. CB imaš že doma?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 18:16:01
|
|
|
|
*medica*
|
roda hvala za odgovor ..bom kar začela jemat...aha CB mam pa že pripravljen pa ti
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 18:35:08
|
|
|
|
M007
|
soyuri - jaz sem bolniško dobila, ko so mi določili osebnost hormona v krvi. Sedaj sem na bolniški, imam pač tako delo katero zahteva veliko fizičnega napora in sem se odločila, da zaenkrat ostanem doma. Prvi UZ imama 4.7. in prvi pregled pri osebnem ginekologu šele (dopust cel julij) 7.8.. Nimam namena bit celo nosečnost doma, bom pa počakala rezultate UZ in prvi pregled potem pa, če bo vse v redu bom verjetno šla delat. Sonček 75 - tvojim težavam ne konca ne kraja. Držim ti pesti, da se vse dobro konča, da boš lažje zadihala in odnesla kaj lepega od poletja. lp
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 18:58:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Medica, CB še nimam doma. Ravno danes sem razmišljala o tem ali bi si ga kupila. Jutri imam prvi UZ, ki še ne bo pokazal nič (tako so vsaj rekli). Zato nimam pojma zakaj ga pa potem sploh opravljajo Drugi UZ pa imam v četrtek, takrat pa mi bodo baje lahko že potrdili ali sta se zarodka vgnezdila ali pa ne
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 21:08:47
|
|
|
|
*medica*
|
aja ti maš že UZ...jest nimam še nič meni so rekli naj se oglasim 15 dan po tansferju in če to pride slučajno na nedeljo naj se oglasim v pon...tako da mi ravno pride na nadeljo in imam 9.7 odajo krvi za UZ pa še nič ne vem kdaj bo menda en tedn kasneje.. CB mam pa že doma ..tko da ga bom po moje v torek ali pa sredo že delala testek. kateri upam da bo ...roda in vse ostale veliko sreče in da čim prej zagledamo
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 22:10:45
|
|
|
|
koala
|
*medica* centramed mami in elevit sta približno enaka pripravka, s tem da centramed mami vsebuje 0,4mg folne kisline, isto kot tifol; elevit pa vsebuje 0,8mg folne kisline. Sta pa to oba multivitaminskapripravka za ženske v rodnem obdobju, tako da bo kar ta škatlica ki jo imaš doma vredu. Aja, kar se uz-ja tiče (saj si v LJ če se ne motim??), jaz sem imela uz točno en mese4c po transferju.
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 22:12:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Tale dva UZ nista po protokolu. Mariborski in zagrebški zdravniki delajo neko raziskavo pa so prosili da bi sodelovale v njej. Drugače pa imam krvni test 10. julija.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 22:28:11
|
|
|
|
macka27
|
Evo punce...da vam sporočim, imela sem transfer 27.6., tako da me čaka testek 10.7.! Reško mi je vstavil ... Me pa nekaj zanima; par dni po transferju so me začele boleti moji balonči in to ful ful...pa bradavičke tut !!!! a je mela katera kakšne podobne izkušnje? Punce a je drugače kaj novega?
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 22:57:12
|
|
|
|
*medica*
|
macka 27 tud jest mam iste probleme in to me iz dneva v dan bolj bolijo in so znatno večke kot drugače...ne vem kako je pri ostalih ..namreč jest mam bigg bubbiesss ne moti me pa še mojmu so ful všeč a roda tako...jest sm mislila da so pr men neki falil poj .. ..no upam da bomo naslednji teden jaz ti in macka laho sporočile veselo novičko ostalim puncam ..za vse držim pesti srečno
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 1.7.2007 23:27:21
|
|
|
|
macka27
|
macka 27 tud jest mam iste probleme in to me iz dneva v dan bolj bolijo in so znatno večke kot drugače...ne vem kako je pri ostalih ..namreč jest mam bigg bubbiesss ne moti me pa še mojmu so ful všeč IZVIRNO SPOROČILO: *medica* hihihi tut mojmu so ful všeč.... sam me pa tako bolijo ,..tut dotakniti se jih ne smem...po stopnicah pa tut prov težko hodim....ker me enostavno bolijo. Aja, pa še to, a je katera imela po transferju ful apetita??? Jest bi samo jedla pa jedla pa jedla...sem za za dobri 2 kg zredila v tednu dni...
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 0:16:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Izgleda, da bom danes zadnja. Ja, saj sem sama kriva ko pa sem tako pozno pila kavo , sedaj pa se mi ne spi. Tole z big bubis je tudi meni znano. Pa desni je večji in bolj boleč od levega Ampak to mi ne povzroča velikih problemov. Veliko večji problem je napihnjen trebuh in vetrovi (sicer brez vonja), ampak zvok pa se vseeno sliši . Bom poročala kaj bodo videli jutri na UZ
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 2:00:04
|
|
|
|
*medica*
|
rada sporoči kaj i kako je ....a so že kej vidil..čeprav ni velike možnosti....ampak vseeno kaj pa veš... mačka tud, pomoje mamo vse iste probleme, , napihnjen trebuh...obup počutim se kot balon in ja vedno bi nekaj jedla...hehe o vonjavah pa nebi ..ker bom začela nosit gasmasko rada velik sreče jutri ...no pa vseeno nisi zadnja...nočko
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 8:07:34
|
|
|
|
sayuri
|
Juuuutrooo mačkeeee Evo, jaz sem že naspidirana , pijem in čekiram, kaj je novega. roda, čestitke za uspešno opravljeno punkcijo . Počivaj in se pusti razvajati. Otročki se bodo zdaj zmenili, kateri bo šel ta teden na toplo k tebi . Držim pesti, da bo še kakšen zamrznjenček. Pa poročaj, kaj je današnji UZ pokazal. medica in macka27, mislim, da voham dve novi . Preberita si na tej temi kakih 15 strani nazaj, kakšne znake sem jaz imela....in test je bil pozitiven . Še nekaj dni in potem bo znano. Lepo ste se razpisale o folni kislini. Jaz jemljem Tifol že približno dve leti. Pa ga bom še tja do 12 tedna, oz. dokler mi ga ne zmanjka. Kar se bolniške tiče - dvomim, da mi bo Reško kaj napisal. Sicer imam zdajle itak do konec avgusta frej, ampak septembra ne bi šla rada v šolo štrene mešat . Sem bila pa tud v prvi na bolniški, ker sem ful nizko nosila . No...saj do naslednjega pondeljka, ko imam svojega ginekologa, ni več daleč. Takole deklice moje. Imejte se lepo in uživajte .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 11:11:47
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Hojla, zasebnemu zdravniku takoj sporoči, da boš imela bolniško toliko in toliko dni, sicer se stvari lahko zakomplicirajo (komisija ...)
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 12:32:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Sayuri, hvala za pesti, ampak od velike sreče si verjetno spregledala da že grejem , dva pa sta šla na hladno. Torej današnji UZ: videlo se ni nič, je pa nekaj merila (jaz imam 26) in če bo v četrtek več kot 26 potem sem 99,99 % . Sem pa dala tudi kri in tudi za test krvi je rekla, da je še malce prezgodaj in nikoli pa se ne ve . Če bo moj betaHCG visok me bo poklicala pa še ni
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 15:02:12
|
|
|
|
*medica*
|
roda ne sekiraj se sej bo...verjetno je še prezgodaj da bi se kej pokazal..upam da bo tisoto večje v četrtek...in da nam boš sporočila da boš srečna ..veliko sreče..
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 18:15:29
|
|
|
|
citrončica
|
Roda,res je še prezgodaj,počakaj do četrtka,takrat pa sporoči,kako in kaj...držim pesti!!!!
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 20:38:15
|
|
|
|
dajamaja
|
Roda, saj si rekla da si v eksperimentu ... ne sekiraj se prezgodaj. Ti se zanašaj na preskušene teste, ne daj se prestrašit. Mi pa itak navijamo zate Tudi za obe ostali kandidatki, seveda
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 21:12:30
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Ojla punce, po dolgem času se spet vračam na forum - po prvem neuspelem dolgem postopku... Že nekaj časa vas berem in res ste prave optimistke . Tako kot Roda17 in macka sem tudi jaz imela transfer dveh pikic 27.06. - na test pa naj bi prišla po 15 dneh, to je 12.07.... Danes je torej peti dan in do zdaj sem tako kot opisuje Sayuri živela lepo sproščeno - cel kup stvari sem morala urediti ravno med punkcijo in transferjem, pa še po transferju, pa še ni konec... Zaenkrat drugih zankov, razen bolečih prsi in občasnega špikanja v jajčnikih drugih znakov ni.. No, jih tudi v prvem postopku ni bilo, potem na 7 dan pa že zvijanje, rjave pikice in na 8 dan in pri postopku z enim zamrznjenčkom na 13 dan. Ko sem že kar mislila in upala, da morda pa je le uspelo.... Tokrat imam spet upanje in če ne, bomo pa šli še 1x, pa še 1x in ... Zelo obrabljeno, pa vendar 'Upanje umre zadnje'. Navijam za vse nas in pozdravček vsem Čarna
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice 2.7.2007 21:18:29
|
|
|
|
citrončica
|
O,črnitulipan, za 2 , lepo jih grej,me pa držimo pesti.. ..zdaj za 4 trepetalke !!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?