Afnica
|
Pozdravljene!! Vidim, da se v MB na Eint dogaja naprej. Mi smo doma že 47 dni in smo zelo pridni. Lana, ki je šla domov s 1770g jih je imela pred 14dnevi 3230g. Torej 33 dni 1460g. Lan je šel domov s 2560g in jih je imel pred 14dnevi 4130g. 33 dni= 1570g Smo bili v ponedeljek v razvojni ambulanti in je vse o.k. Zaenkrat ne potrebujeta nevrofizoterapije. Nosečkica in Biba...glede babysense podloge za dihanje, ki jih uporabljajo v bolnici in jih posodi društvo za prezgodaj rojene otroke, se obrnita na sestro Ireno. Včlanila vas bo v društvo (10eur) in le to vam bo posodilo babysense v kolikor ga imajo na voljo. Sestri to javita čim prej, da lahko kontaktira tiste starše, ki bi morda ga že lahko vrnili in da vaju bo ob odhodu domov čakal. Glede društva še to...23.11. je srečanje pod Pohorjem. Lan in Lana bosta zagotovo tam. No, razen če nam župnik ne določi takrat datuma za krst. No, glede te podloge naj povem še to...nam se je prve dni kar nekajkrat oglasila. Pri Lani zelo pogosto, pri Lanu le nekajkrat. To so taki šoki sredi noči, da te ubije. Hvala bogu je bilo vse o.k., tamala naju je le čudno gledla, ko sva tako panično skočila k posteljici. No, smo potem ugotovili, da imamo predebel jogi in da je Lana prelahka (1770g) in da bi to lahko bil vzrok lažnih alarmov. Sedaj se že kakšne 4 tedne ne oglaša več. Sestre, ki jih lahko sama pohvalim so vsekakor Mojca, Tamara, Tanja, Irena. Nekaj je še bilo zelo prijaznih, pa ne vem imen. Tudi dr. Roškar je zdravnik na mestu. Lan in Lana sta bila v bolnici 40dni. Lana sem prvič pestovala 12. dan, Lano 14. dan. Od takrat naprej pa vsaki dan. Pred odpustom domov, sem bila z njima en teden. Zelo stresen teden. Predvsem zato, ker ne moreš biti 24ur na dan z njimi, ampak samo v času hranjenja in nege. Ponoči te ne budijo. Najbolj me je motilo to, da smo zjutraj imeli nego otrok, ki so že seveda bili lačni in po negi je zajtrk za mamice, še le po zajtrku so jedli otroci. Jaz sem ponavadi tako bila malo pozneje konec z nego, ker sem imela dva pikeca in sem šla v sobo sedet, da je minil čas in ne jest! Jedla sem potem, ko sta bila mala sita. V miru. Pa čudno mi je bilo za vsako zvonit, ko sem hotela k otrokoma in razlagat zakaj bi šla k njima. Biba, nisem vedela, da si iz Poljčan. Mi smo pa doma na drugi strani Boča, v Rogaški. Ko bo Alina dovolj močna in velika (v kar seveda ne dvomimo), se lahko kdaj vidimo. Občutke, ki jih imate, zelo dobro poznam. Ampak ohranite dobro voljo in pozitivno naravnanost, ker bo to vašim pikicam zelo pomagalo!! Držim pesti za vas!! LP