biba 78
|
Pozdravljene mamice, ja, tak pač je pri nas na Štajerskem. Kaj se hrane tiče, predvidevam, da dobimo isti obrok hrane kot mogoče v porodnišnici ali na ostalih oddelkih, na tem oddelku, ko so naši pikiji ni posebej kuhinje za mamice. Tak kot je že Afnica napisala, tudi tuš je na stranišču za obiskovalce. In to ko prideš na oddelek, sta možki in ženski wc, potem je 5-6 stolov in ena mala mizica, na kateri so reklame za raznorazno hrano za dojenčke, potem so 2 sobi z 3 ležišči za mamice na levi in desni strani, nato pa so vrata z domofonom, kjer pozvoniš in poveš, kdo si, šele takrat prideš na oddelek, kjer so levo vrata za intenzivno nego in hudo bolne otroke, na desni strani pa so nedonošenčki. Pri nedonošenčkih je še laktarij, potem pa so 4 sobice z našimi pikiji in to je to. Te sobice so dokaj majhne, tako da če so v sobici 4 tople posteljice, se starši kar malo gužvamo zraven otročkov. Pa saj to ni tak pomembno, važno je to, da zdravniki dobro poskrbijo za naše otroke, v kar pa sploh ne dvomim. Vem, da se trudijo po najboljših močeh, mi pa bomo tudi te stvari nekak sprejeli in se potem doma dodobra nacartali. Janeja, vidim, da imava kar podobno izkušnjo glede teh sester. Ene so prav zlobne. Me zanima, kako bi se sama počutla v naši situaciji. Jaz tega ne privoščim nobenemu človeku, pa je lahko še tako zloben. Ni hujšega, kot trepetat za otrokovo življenje, pa naj bo to pred ali po rojstvu. Mislim, da je nekaj najhujšega za starša ravno izguba otroka. Pa ni važno, v katerem obdobju življenja. Ko so nama v bolnici rekli, da lahko izgubima najino stručko, se nama je dobesedno svet podrl. Pa boljše, da se ne spominjam tega, mi preveč srce para. Hvala bogu, da se je tako končalo, kot se je. Naša pupa pa bo tudi okrevala. Vsaka stvar rabi svoj čas. Lp