Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 10:23:54
|
|
|
|
janca77
|
Sem se odločila, da bom raje Tilna pustila doma in bom šla popoldne na razprodaje. Si bom vzela prosto popoldne in večer, saj imam ob 19 ih telovadbo. Glede diete tud meni ne ustreza in se bom raje odpovedala sladkarijam, pa mal več miganja in mislim da bo šlo. Saj ko bom v službi bodo šle kile kar sama dol . Dobra tolažba, al ne? Grem smrekico pospravit, pa likat vmes pa upam da bo šel Tilen spat. Bom še vmes pogledala kakšno debato imate. Uživajte s svojimi cukrčki.
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 10:38:09
|
|
|
|
*piškotek*
|
IZVIRNO SPOROČILO: aischa in ko sem bila že tako zagnana s to ločevalno dijeto preberem tole http://www.cenim.se/164-a.html punce katere zelo hitro zgubite veselje ko preberete kaj negativnega raje ne berite da ne boste upostile dijete ampak jaz se ji odpovedujem in začnem z pravilnim prehranjevanje in telovadbo. Tiste ki se nočete spravit v slabo voljo in "depresijo" vam tega ni potrebno brati, oz. vam odsvetujem branje. Pod tole se pa podpišem tudi jaz. Zdaj pa ne zdržim več in moram komentirat tudi to temo - hujšanje in kilogrami! Če kdo dobro ve kako je z dietami, potem sem sigurno to jaz. Res, brez heca. Resnično hujšam že celo življenje, ker sem že od osnovne šole (od 1 razreda) naprej močnejše postave. Probala sem že nešteto diet, pa zmeraj sem po končanih dietah dobila še dodatne KG gor. Pa sem bila zelo uspešna s hujšanjem (sem hodila k dr. Sentočnikovi v Ljubljani - če je že katera slučajno slišala) in sem takrat skujšala v 4 mesecih 30 KG. Ampak - sem v enem letu dobila res čisto vse nazaj - počasi a vztrajno. Tako da sem res že obupala nad vsakimi dietami. No, saj se vsake toliko časa spravim malo k njim (sem recimo konec novembra začela s to ločevalno) pa so prišli prazniki in seveda sem mogla jest normalno! Sem rekla bom potem po novem letu (kao danes) začela naprej z njo. Pa sem si po tem članku tudi jaz res premislila. Pa ne mislit da sem obupala, ampak sem tudi jaz že lep čas razmišljala o tem da te diete ne peljejo, vsaj pri meni, čisto nikamor, in da moram res spremenit način prehranjevanja in vpeljat v svoje življenje telovadbo. Zdaj pa samo še zbiram pogum da res korenito spremenim vse to moje prehranjevanje! Sem si rekla da zjutraj (oz. do 12) jem samo sadje, za kosilo bom pojedla pol manj, včerjo bom imela ob 18 in bom probala da kasneje ne bom več jedla. Sladkarije pa bom tudi probala omejit na minimum, ker čisto se jim pa ne bom in tudi ne bom mogla odpovedat. Tako, zdaj sem se skihala in upam da vam nisem vzela volje! Saj tiste ki imate za shujšat par kg to še gre, take diete, pri moji teži pa ni več variante da jih spravim z dietami dol. Pa tudi po vseh teh hujšanjih veliko težje izgubim vsak kilogram. Kar ne grejo dol! Sem se ločevalne recimo držala (no prejšnji mesec) pa sem izgubila v celem mesecu 5 kg. Ja saj mogoče je to za vas nekatere to že res veliko, meni pa se ni niti malo poznalo - še na cunjah ne), ker gre na začetku tako samo voda iz telesa in se maščobe še ne topijo! Upam da vam nisem vzela volje do hujšanja s tem ko sem vam napisala kako je dejansko stanje s tem če imaš res ogoromno KG preveč. Pa ni mi treba rečt - da če bi si res želela shujšat, da pa pol pa že bi kaj naredila zase - ker sem res že marsikaj probala, ampak bo pa res treba celo prehranjevanje spremenit in začet telovadit. Se opravičujem če sem vas zamorila, samo sem pa že sedaj res mogla to povedat.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 10:47:21
|
|
|
|
aischa
|
tudi jaz se ti pridružujem pri mišljenju piškotek jaz zelo rada jem in težko si predstavljam da bi morala jest samo to kar je na teh jedilnikih. sem si pravkar poiskala tabelo s kaloričnimi vrednosti živil in si sama sestavila jedilnik za 5x na dan. in gor so tiste jedi ki mi full pašejo in brez katerih ne morem pač v manjših količinah tako da pojem nekje 1500 kCal na dan. in 1 urno telovadbo na dan vsak dan druge vaje. malo se počutim krivo ker sem jaz dala te dijete gor na forum. da se malo odkupim vam pošiljam še ta link http://www.cenim.se/102-a.html res se splača prebrat gre se o gibanju
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 10:53:33
|
|
|
|
mojčca
|
Piškotek, škoda, ker nisi doma bližje Kranju. Bi lahko skupaj hodili na kakšno rekreacijo .
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:02:57
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljene! končno je lara zaspala, sedaj pa se vam lahko malo pridružim - ampak kolikor vidim, ste že šle vse off. nič, bom pa spet imela samogovore jaz se nisem nikoli držala nobene diete. (ker se ne bi mogla striktno držati tistega jedilnika - vsem ki pa to uspeva, pa kapo dol -jaz nisem toliko disciplinirana). ko sem hotela shujšat, takrat sem samo premišljevala "joj tega ne smeem" pa to redi" - in so se mi še bolj lušti delali, da bi pojedla npr. celo milko - tako da . ko pa nisem niti najmanj poštudirala na izgubo kg - pa sem recmo pred prazniki shujšala za 2 kg - kako mi je to uspelo? še sama ne vem. veliko gibanja - pri meni je to itak vedno na tapeti - smo v 3.nadstropju bloka - brez lifta - laro gor nosit, laro dol nosit, pa če gremo k našim ali k komu na obisk, se naložim še z rukzakom in še s hojico - tak da sem gratala pravi bodibilder. pa z našim na sprehode - pa imam gibnja kolikor hočem. sicer sem sedaj med prazniki pridelala spet 1 kg - ja bo treba malo zmanjšat sladkarije in kekse in čokolado... da nem pozabila aischa - res bravo, kako si tvojo anjo navadila da sama pije flašo . a potem pa po posteljici nič ni zapackano? res dobra je!!! bom raje potrdila, da mi ne zbriše
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:05:37
|
|
|
|
*piškotek*
|
IZVIRNO SPOROČILO: aischa tudi jaz se ti pridružujem pri mišljenju piškotek jaz zelo rada jem in težko si predstavljam da bi morala jest samo to kar je na teh jedilnikih. sem si pravkar poiskala tabelo s kaloričnimi vrednosti živil in si sama sestavila jedilnik za 5x na dan. in gor so tiste jedi ki mi full pašejo in brez katerih ne morem pač v manjših količinah tako da pojem nekje 1500 kCal na dan. in 1 urno telovadbo na dan vsak dan druge vaje. malo se počutim krivo ker sem jaz dala te dijete gor na forum. da se malo odkupim vam pošiljam še ta link http://www.cenim.se/102-a.html res se splača prebrat gre se o gibanju Ja ta članek je tudi meni všeč in je res realen. In je samo še potrdil moje mišljenje o hujšanju. Sem dobila novo motivacijo in dodatno spodbudo da se bom res potrudila spremeniti moje navade! Hvala aischa, da si "pipopala" še ta članek!
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:08:14
|
|
|
|
aischa
|
posteljico itak problačim vsak drugi dan ker mi anja še vedno veliko bruha. nima mere pri hrani in potem ko se malo natelovadi ponavadi kaj ven vrže. naša se pa je pravkar zbudila
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:09:04
|
|
|
|
*piškotek*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca Piškotek, škoda, ker nisi doma bližje Kranju. Bi lahko skupaj hodili na kakšno rekreacijo . Ja, imaš prav, bi res pasalo imeti družbo pri telovadbi. Samo kaj ko je toliko km vmes in bi mi vzelo veliko preveč časa če bi hodila v Kranj na telovadbo. Sem hodila (predno som zanosila) v Ljubljano in sem porabila za eno uro telovadbe še eno uro zraven da sem prišla do tja, se preoblekla in po telovadbi spet preoblekla in šla domov. Sedaj ko imam si pač ne morem privoščit da bi šla 3 - 4 X na teden tako po mninimalno za 2 uri popldan nekam. Imam doma orbitrek in ga bom res začela pridno uporabljati.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:13:54
|
|
|
|
*piškotek*
|
Aischa: imaš ZS
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:19:16
|
|
|
|
Anonimen
|
ej punce brž prižgat tv slo 1 tista oddaja o novorojenčkih je
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:20:23
|
|
|
|
mojčca
|
Sedaj pa toliko pišete o tem članku, ki ga je dala gor Aischa, da ga moram res prebrati.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:27:43
|
|
|
|
aischa
|
piškotek imaš zs mojčca da ti nebo potem žal. joj kaj sem sploh začela s temi dijetami me boste počasi vse nekam poslale
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 11:43:52
|
|
|
|
thumbelina
|
Hej sam tok da se malo oglasim. Jerčino uho kr ok, še vedno malo vneto, ampak luknjice ni videt... Tamali dobil napotnico za alergološko testiranje. Zdaj grem pa zbudit Matevža, da bo jedel, potem pa ven nasprehod. Tavelika spi....
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 12:01:39
|
|
|
|
mojčca
|
IZVIRNO SPOROČILO: aischa mojčca da ti nebo potem žal. Zakaj, v zvezi s čim?????????
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 12:18:06
|
|
|
|
ALESSA
|
Ojla! Jaz pa sem prebrala ta članek pa ne pustim, da mi pride do živega. Imam samo v glavi, da če mi je prvič ratalo, mi bo sedaj tudi. Sem pa res ful skoncentrirana in se res držim in jem samo to, kar lahko in kolikor lahko. Ko sem prvič hujšala od mojih noben ni verjel, da bom zdržala, pa sem vsem dokazala, še sebi da lahko, če le hočeš. Pa tudi kile mi je uspelo potem obdržat vse do druge nosečnosti. Samo volja in vtrajnost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sem pa človek, da, ko se enkrat odločim, to potem tudi naredim in izpeljem do konca. Mali še vedno driska, tak, da nimam pojma kdaj bo boljše. Mi je pa sestra v ZD rekla, da mu lahko dam Lineks kapsule. Samo, da prašek stresem ven v hrano, ki jo je. Še mu nisem dala, ker raje počakam njegovo zdravnico. LP
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 12:27:19
|
|
|
|
aischa
|
če želiš prebrati članek o gibanju ti ga priporočam članek glede ločevalne dijete če si slučajno glih na dijeti pa ni najbolj posrečen no.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 12:47:31
|
|
|
|
mojčca
|
Aischa, oba članka bom prebrala zvečer, ko bom imela mir in tišino (no, vsaj upam). Matic se mi je po 20 minutah že zbudil, ampak sem ga pustila v sobi, mogoče zaspi nazaj. Jaz ravno pospravljam smrekco in spomini se mi vračajo tri leta nazaj oz. štiri leta, ko sem dopoldan pospravljala smrekco (no, jaz sem pobrala dol samo okraske, ki so viseli čisto spodaj, ostalo je naredila moja mami), zvečer pa me je s popadki peljal v porodnišnico (noseča pa sem bila 30 tednov ). Punce, ne vem, kaj naj shuham Maticu za kosilo. Imate kakšne ideje??????????
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:17:35
|
|
|
|
*piškotek*
|
Hujšanje: Ja res je treba imet samo voljo in biti vztrajen! Pa ne si mislit da jaz nimam volje, vzrajna sem pa ravno tako - če si nekaj zapičim v glavo potem to tudi gre! Jaz sem samo napisala svoje mnenje glede vseh teh diet. Pri vseh sem imela voljo in vztrajala - če sem se pri sebi resnično to odločila - in rezultat je tudi bil viden (če samo to povzamem - da ko sem takrat hujšala pri dr. Sentočnikovi - nisem niti čigumija žvečla, pa čeprav so brez sladkorja - sem se tako držala in sem res jedla samo tisto kar sem imela predpisano in res NIČ drugega). Problem samo nastopi potem - ko končaš dieto in začneš počasi prehajat nazaj na stara pota in spet uvedeš vse grehe v svoj jedilnik. Zato pravim oz. mislim, da je potrebno celotni način prehranjevanja spremenit - za vedno, ne samo ko hujšaš, seveda + gibanje. No tako je moje mišljenje. Saj mogoče me katera razume, kaj želim povedat. Nočem nobeni jemat volje za hujšanje, nasprotno - vsem želim veliko uspeha in dobre rezultate!!!!!!
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:20:53
|
|
|
|
thumbelina
|
MOjčca - jaz sem mu danes dala testenine iin cvetačo s korenčkom. Tko je zgledal kot ena čorbica...
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:21:25
|
|
|
|
mojčca
|
Ja Piškotek, imaš prav. Drugačen način prehranjevanja za celo življenje, ne samo čas diete. Samo za to moraš biti pa res karakter.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:21:40
|
|
|
|
janca77
|
Midva sva zdele spala 2 uri.Ko se pa zbudim pa ajoj moja glava. Me tok boli kot sam , zraven pa še ušesa. Moram v lekarno po kakšno zdravilo. bom zrihtala za v voziček pa bova šla en krog do lekarne in knjižnice. Upam da mi bo zrak dobro del. Tako da bom popoldne verjetno kar doma in nič na razprodaje.Se bojo pa evri pršparal, pa še na RR bom visela. To je pa še boljš, a ne?
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:24:05
|
|
|
|
mojčca
|
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina MOjčca - jaz sem mu danes dala testenine iin cvetačo s korenčkom. Tko je zgledal kot ena čorbica... Kakšne testenine pa si mu pripravila oz. na kakšen način??? Ali mu jih zmiksaš, na drobno narežeš ali je že malo večje koščke. Pa še za riž me zanima, kakšnega dajete? Jaz sem mu do sedaj riževe kosmiče, ampak mu bom počasi skuhala kar normalni riž samo ne vem, a ga bo lahko jedel. S tem mislim, da se mu ne bo ful velikrat zaletelo in bo obupal tako on kot tudi jaz.
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:32:57
|
|
|
|
bojana1
|
Dan! Najprej se vam na hitro javim,pol pa si vzamem 2 dni dopusta da vas preberem Dieta-naj vam še povem svojo zgodbo.Tudi sama sem se v najstniških letih prav grdo zredila,imela sem že 70 kg na svojih 160 cm.Probala sem ne vem več koliko diet in nakoncu je bil rezultat vedno isti,nič nisem shujšala.Potem sem se odločila ,da sama ukinem jedi ki se mi zdijo da me redijo.Odpovedala sem se kruhu-zamenjal ga je prepečenec in seveda večerji ,jedla sem nazadnje ob 18 uri.Kosilala sem pol manj kot prej ,vendar vse isto kot prej in vsak dan sem po pol ure potelovadila.V dveh mesecih sem shujšala 20 kg. Punce vsaka se najbolj pozna in ve kje se mora določeni stvari odpovedat in seveda morate biti vztrajne!!! No naj še vam povem zakaj se nisem tako dolgo javila .Ugotovila sem da je naš problem hojca.Začela sem Luka posedati na tla ,saj smo ugotovili,da v 2mesecih ni nič napredoval,ker je bil v hojci.Sedaj sem bila skoz zraven njega na tleh in v enem tednu se je zgodil čudež.Prvo se je skoz bunil,potem je začel plaziti ,se dvigovat in sedaj se že samostojno dvigne ob postelji in veselo koraka,tudi spustil se je že in naredil prve korake.Ne vem ali je bil njegov čas ali je bila kriva hojca! Ja pa včeraj smo dobili prvi zobek! No zdej pa hitim ,ker se je luka zbudil!
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 13:51:22
|
|
|
|
thumbelina
|
Jaz mu skuham Barilline testenine - imajo ene take čist drobne rižke ali nudelčke, ki so čist tanki in kratki. Nič ne miksam, naš se nič ne pritožuje nad koščki. Včasih bolj na trdo dol pogoltn ein to je to. Riž sem mu tudi že skuhala, sam unega ki se razkuha (Tak bolj bel je), da jemehkejši... MOgoče malo speštam, ko peštam še zelenjavo z vilico...
|
|
|
|
RE: Aprilčki in aprilčice 2007 7.1.2008 14:04:55
|
|
|
|
zalbi
|
ja sem prebrala članek dieti - takole - moj oče je imel nekaj let nazaj težave s sladkorjem, potem se je prevč redil - in mu je zdravnik svetoval - namesto polnega krožnika si je moral nalžiti le pol krožnika - tako da se je rob videl - in seveda začel je hoditi - torej manj hrane in veliko gibanja - jaz se s tem strinjam - tudi jaz sem pomojem zgubla tolk kg zaradi vsakodnevnih 3-urnih sprehodov s Saro - tko da zdej bo treba spet začet migat - tako kot je rekla sabri - mene tut skrbi kondicija, jaz sem tut prej smučala, badminton igrala, skoz na kolesu - zdej pa samo še avto...grrrr... Sara zdele spi - upam, da vsaj neki časa, ker tile praznuiki so jo čist iz njenga ritma vrgli... Jst pa se bom lotla ene zelenjavne juhe - Sara itak noče jest če samo za njo skuham - zgleda da ni pravega okusa... mojčca - jst sem ji ponavadi bolj razkuhala riž - pol pa z vilco pretlačila - pa je! nč grem mal pospravt, pa pmest, pa perilo obesit...uh dela ne zmanjka... vas pa berem...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejoRaziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?