|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
3.7.2007 16:10:38   
zalbi
Hej!

Adaptirano mleko: jaz ji dajem 140, dajem pa ji hipp mleko, pa tako piše na škatli, pa se kr tiustega držim. Vglavnem spije vse, včasih pa tudi kaj pusti, mislim, da ima zaenkrat dovolj, ker itak veliko bruha, pa ji ga bolj pogosto dajem. Je namreč na približno 3 ure, tako da ji dam več obrokov, kot piše na škatli.

Mojca B in selitev: mah zoprna zadeva, je pa res tako, kot si napisala, malo tukaj malo tam, pa vmes hodm še čez vikende na štajersko, tako da včasih res nevem kje imam kaj, vglavnem pa pozabljam stvari povsod. Ampak enkrat bo bolš, bo Sara dobila svojo sobo, pa bo to odtehtalo, ker mi smo trenutno tudi v enosobnem stanovanju.
bojana1: uh vem kako izgleda malo prostora, mi skoz moram umikati stvari. Zdaj imamo zibko kar na kolesih pa je prou fajn k se jo lahkopremika, pol k bo pa postelca, pa nevem kam jo bomo dal, no upam, da se čim prej preselimo v pol hiše.

lilka: jaz ji dajem D3 kaplice, dobila na recept. Pa mi je P rekla, da bomo pol po ene treh mesecih začel dajat AD3.

lep dan še naprej...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 351
3.7.2007 17:02:24   
smotka lonib
Hojla!

Po dolgem času se spet oglašam. Pr nas je pa računalnik neki nagajal, pa ga do konference (zaključka ocen v šoli) nisem dala popraviti, ker naš mulc sedel za računalnikom namesto za knjigami. Sem pa vas zelo pogrešala. Za nazaj vaših čvekom nisem uspela prebrati, ker moram najprej kej napisati.

Naša Zala se še vedno doji (imam mleka za celo Gorenjsko). Zvečer okoli 21 ure zaspi in se zbudi včasih ob 02.00 ali pa 03.00, pol pa spet okoli 06.00 ure. čez dan zelo malo spi. Včasih spi kakšno uro, včasih pa po pol ure. Se pa ful smeji, pravi smejček jeuser posted image .
Dude naša Zala sploh noče, raje celo pest malo pocuza pa je zadovoljna..
temenc ima malo. Do sedaj sem ji samo enkrat namazala in dol počesala.
Je pa ful radovedna in zelo opazuje. V soboto smo bili na Dolenjskem na vidkendu, je skoz gledala po stenah in stropu..
V ležalniku ni več preveč rada. Na začetku ji je bilo všeč, zdej, ko je postala bolj radovedna pa ne več.

v četrtek imava pregled in bova videli koliko tehta.

zdej pa moram iti, ker se razburja v ležalniku.

lepo se imejte

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 352
3.7.2007 22:42:38   
taška30
Živjo punce,
me z Julijo sva pa danes zjutraj dooolgo spali - do pol enajstih, he, he.user posted image  Ob osmih sem jo še kar v postelji podojila in sem mislila, da bova vstali, pa je kar nazaj mrknila, jaz pa tud. Luksuz!
AD3 kapljic jaz še ne dajem, pa ne ker bi jo zvijalo, ampak non stop pozabljamuser posted image , pa se tolažim, da jo vsak dan malo sonček v vozeku obsije po nogicah. Ampak moram začet.

Lilka, ležalnik jaz uporabljam že od prvega tedna. Ima pa 3 naklone in zaenkrat je v skoraj povsem ležečem, meni se ne zdi prekmalu, saj ni noter ne vem kako dolgo (večinoma jo imam na kavču), pa tudi se mi zdi bolj naraven položaj kot v lupinici, kjer se mi zdi bolj zvita.

Na plaži - tastarejšo smo mi pri treh mesecih imeli na plaži kar v vozičku v senci. Saj če strehico čisto odpreš, ni nevemkako bolj vroče kot zunaj. No, mal je tud odvisno od plaže in temperature. Drugače pa ja, kakšno podlogo (armafleks), pa brisačo ali dve gor, pa še eno tetra pleničko mogoče.

Mojca B, te kontracepcijske injekcije pa ne poznam. Lahko mal več napišeš, za koliko časa je, je zanesljiva, kam ti jo pa dajo, je na recept...? A Mireno poznaš? To je maternični vložek s hormonom, zdaj po novem je celo zastonj - na zavarovalnico, drži pa 5 let. Se mi zdi boljše kot tabletke jest, poznam kar nekaj uporabnic in vse so super zadovoljne, nič stranskih učinkov, celo menstruacij nimaš več oz. skoraj nič - same pohvale, tudi moja G je navdušena.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 353
3.7.2007 23:31:25   
sabri
No naša je končno zaspala, sem jo hotela danes zgoljufati in jo dati spat prej, recimo ob 21. Pa ni šans, ona zaspi po 22, najraje okoli 23 in se sploh ne pusti komandiratiuser posted image . No probala sem bolj za štos, sem si kar mislila, da ne bo šlo, pa mi je všeč, ker spi pa še vedno lepo pridno.
AD3: sem začela dva dni nazaj z eno kapljico, zaenkrat nič posebnega ampak je še prehmalu. Bomo videli, sem pa si obljubila, da začnem, ko se njeni krči umirijo, kar so se za silo.
Na plaži sva  midva čist preveč zakomplicirala, sva jo dala pod marelo, čez njo mokro rjuho (da je bilo hladno), pa na kovterček, pa sem potem videla, da bi ji bilo čisto dobro v vozičku, mogoče še bolje. Pa v senci seveda.
Zalbi: škoda da se nisva midve prej zmenile pa organizirael kako srečanje na štajerskem koncu, kamor bi še ostale lažje prišle, ko so bližje tam. Pa drugič, midve se pa kaj slišive za kako kavouser posted image , jaz grem jutri pa ne vem, do kdaj bom, kak teden zihr, moj se bo pa vozil  v službo pa domov.
Zdaj grem pa še pred tv pa spat. Mirno nočko vsem.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 354
4.7.2007 7:34:04   
thumbelina
Jaz tudi resno razmišljam o Mireni, sam še mal cincam. Do zdaj mso s kondomi in se kr malo bojim šaltat na ene stvari ki precej posegajo v telo.
Jaz AD3 tudi še ne dajem, bom zatežila da bi raje d3 kapljice, pa bom pri ene petih mesecih pa prešaltala na AD3. pri hčerki sem začela dajat šele po 6 mesecih, pa še to sem non stop pozabljala. No pa je doens pri starosti 3 let vse ok. Naš je itak tok zunaj.... Sva dopoldne od osmih do dvanajstih (malo sprehoda, potem pa v senčki za hišo) in popoldne od pol petih do pol sedmih.
Naš je dudo kar lepo sprejel, tako da gaza zaspat ni trebanosit, ampak pocuza dudo, zaspi (koje pri volji) in v spanju odvrže dudo. Seveda včasih pogrunta, da dude ni več in je hud kot strela... So pa tud roke huuuudo dobre. Jih tako molze, da ima zvečer prav usrane od sline, mleka, pa še kakšne mucke od bodija in pajacka se mu naberejo med prsti. Bljak!

Se je pa mulc začel zdaj zbujat ponoči, ko se do zdaj sploh ni. Prej je spal do petih. zdaj pa imava budnico ob dveh, ali pa še prej, potem pa če sm srečna spi do ene pol šestih, sicer pa ob štirih in še ob šestih. Tud čez dans e še vedno dojiva na dve uri, včasih celo manj. Ne more in ne more pojest več naenkrat ( je samo 5 minut) in pootemhitro zmanjka.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 355
4.7.2007 13:01:43   
hariba
Mi smo to noč spet slabo spali, se je Zoja prebujala in očitno jo navkljub sirupu srbi, se praska po obrazu in rokah. Se ji pa na srečo nekatere pikice že sušijo.Je pa tudi njena zdravnica danes rekla, da iam res zelo hudo obliko in da jih redkotako mali dobijo. Me res zanima kje jih je staknila, saj ni bil pri nas nihče na obisku z vodenimi kozami..Doji se še bolj salbo parkrat potegne in neha, je pa včeraj in danes spila po 100 ml prekuhane vode, jaz ji sicer ne ponujam drugače toliko vode, ker je polno dojena. Zdaj se pa bojim, da bi dehidrirala, ker zelo malo je.  Sicer ji dam 50 ml za spit po kaplijcah. Pa če smo v kaki trgovini ali na sprehodu in  se začne se dret ji pomilim flašo z vodo ali čajem. Minimalno običajno spije.Sem pa danes namesto AD3 kapljic dobila plivit,imajo pa baje isto sestavo kot olevit.
Mirena jaz jo imam dober mesec in zaenkrat sem zelo zadovoljna, no pravzaprav sploh ne vem, da jo imam.
ležalnik: jaz jo imam v njem od 6 tednov dalje in to običajno takrat  kadar kuham, jo dam kar na mizo, da vidi kaj delam. Nikoli je pa nimam not več kakor 1 uro.
No zdaj se pa naša kozicauser posted image spet oglaša.

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 356
4.7.2007 13:43:17   
zoom zoom
Pozdravljene,

imam ravno čas, pa sem se odločila, da vam danes malo pišem (berem vas pa večkrat).  

Dajte mi prosim povedat, kako naj našo odvadim cuzanja prsta. Ona bi ga imela rada kar naprej v ustih, danes je celo zaspala z njim v ustih. Dudo sprejme samo v avtu, če je zelo zaspana sicer ne.

Sicer pa pri nas je pripbližno na 3 ure, ponoči včasih zdrži tudi 6 ur brez, včasih pa bi jedla vsako uro. Je pa tudi od 1,5. meseca polno dojena, prej sem ji dodajala. Je pa že parkrat jedla oz. intenzivno vlekla samo 3-5 minut, potem pa konec, sicer je prbl. 10 minut, kadar pa zraven še zaspi in je dojka služi namest bradavice pa lahko vleče tudi 20 minut ali več (mi včasih kar paše, da mi ni treba kaj drugega delatiuser posted image ). Mi je pa tako čusno če je samo 3 minute, ker ne vem ali se je najedla ali ne.

Pri nas imamo Plivit D3 kapljice, dajati sem jih začeala prejšnji teden najprej 4 dni po eno, potem po 2, naslednji teden ali pa konec tega tedna bom dala po tri. Sem jih pa danes pozabila dat, jih moram ko se zbudi.

Jo pa ta teden naročam na Uz kolkov. Sem hitra ni kaj. Sem čisto pozabila, da jo moram, sicer je imela kolke 1b, ampak vseeno piše na odpustnici, da je potrebna kontrola pri treh mesecih. Sem že cisto obupala. V ZD jemljejo samo njihove (oz. tiste otroke, ki imajo pediatre tam), v Po naročajo za oktober, v KR za november, na polikliniki baje ne slikajo več. A ima še katera kakšen predlog kam naj jo naročim (naj bo pa v Lj. ali okolici, ravnov maribor ne bi šla, ker sem iz LJ).

Bom počasi nehala, obljubim pa da še kdaj kaj napišem.

Uživajte.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 357
4.7.2007 13:44:48   
zoom zoom
Sem prebrala kaj sem napisala. Dojka namesto bradavice. Groza.  Namesto dude, da ne bo pomote.

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 358
4.7.2007 13:54:02   
sabri
zoom zoom: za UZ kolkov lahko naročiš v ZD Grosuplje, dr. Trampuš, ko prideš, plačaš, potem pa dobiš nazaj denar na zavarovalnici. 

Neposredna povezava do sporočila: 359
4.7.2007 21:20:11   
Mojca B
Taška30: to injekcijo ti daja v zadnjo plat. Cepljenje se mora ponoviti vsake 3 mesece je nekj novega iz uvoza - tudi za doječe matere.. in je na na račun zdravstva.. :) Vsaj nekaj. Zanesljiva je tolk k vsaka druga zaščita. Tudi jaz sem razmišljala o mireni, ker je baje super.. Ampak ko ti jo vstavijo je menda kar hudo kakšen teden, dva... Hariba - mogoče ti lahko to potrdiš - je sama vstavitev res tko zoprna?
Taška30: a ja sem pozabila povedat - moja mami te pozdravlja

AD3: V zagorju zdaj predpišejo kr Plivit D - ki naj bi bile podobne Oleovit kapljicam. in tudi jaz jih enostavno pozabim dati... titi mami Mojca.. Se bom poboljšala.. Je pa res zdaj bilo dovolj sončka, tko da....

Ležalniki: jaz imam Jono tudi že vseskozi v ležalniku nastavljenem na ležeči položaj - čeprav mala ni več zadovoljna. Ona bi že kar malo bolj pokončno bila. Ja no, saj če se spomnim Gaja - njemu smo morali pri 2 mesecih voziček iz ležeče dvignit v polsedeči položaj in pri 5 mesecih iz lupince v sedež dati, ker enostavno je bil premočen in se je hotel držati pokonci.. Mislim, da z ležalniki ni nič narobe, saj ga nimaš namesto posteljice.. ampak samo za kakšnih 10 minut.. No vsaj mi..

Spanje:pri nas se počasi poslavljamo od spanja podnevi. zaspi mala miška od 20.30 pa do 21.30 nekje in spi do 4-5 -ih zjutraj. nato zaspi in se dojiva ob 7-8 ih.. in potem škratek mali budno gleda tja do 12-ih.. seveda vmes še jeva in potem zaspi za kakšno urico, mogoče dve.. in potem tam, pa tam zakinka za 10 min... vse do večera..Ampak dokler spi ponoči sem jaz čist zadovoljna...

Zdaj pa da še malo potožim. mali je seveda doma ta teden in ni v vrtcu, poleg tega je na počiotnicah še njegov bratranec-6 let - in večinoma sta seveda pri nas va bajti.. Tiste, ki imate prvega otročka UŽIVAJTE. Saj ne da potem ne bi užival, ampak kakšno leto je pa malo huje..Adijo pamet, adijo žici, adijo mir.. Tko, da komaj čakam, da se jutri spakiramo in pobegnemo v Trbovlje..:) Kolk je fino, če imaš take super ate in mame...:)user posted image  Vidim pa da ste vse nekaj leteče sem in tja..

zoom zoom : dobrodošla

Tko zdaj pa pod tuš in lahko noč..:)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 360
4.7.2007 21:22:00   
Mojca B
uf še tole: tudi mi smo začeli dodajati.. čez cel dan ene 40 ml, pa zvečer cca. 60 ml...Ni še panike in ne bomo še obupali..:)

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 361
4.7.2007 23:03:34   
katja pv
Pozdravljene!

Mi smo imeli ta teden pregled kolkov in je vse OK. Včeraj pa sva imeli še kontrolo pri pediatrinji in cepljenje. Veliki smo že 62 cm in težki 5670 g. Cepljenje je dobro prenesla, le malo se je zajokala, ko je začutila iglo drugače pa nič posebnega. Je pravi dobrovoljček in se smeji že če jo malo ogovoriš. tudi starejšemu bratcu se lepo smeji in se njemu zdi grozno fajn.
Mi dajemo AD3 kapljice in ni nobenih reakcij. Nekateri otroci imajo raje D3, drugi pa AD3, tako da če vam katere kapljice ne ustrezajo jih zamenjajte za druge, ki so na razpolago. to bo še najbolje vedel pediater. Pri nas se naša pediatrinja vedno pozanima ali smo zadovoljni s kapljicami in ali imamo slabe reakcije nanje ali ne.

Dobrodošla zoom zoom med nami. Glede sesanja prsta ti ne morem čisto nič svetovati, ker pri nas tega problema ni bilo, kljub temu da smo brez dude.

Me veseli, da ste uživale na srečanju. Če ga bomo naslednjič imele spet v Čolnarni se pa moramo zmeniti za malo kasnejšo uro, ker jaz se komaj pricjazim do 10:30 v Ljubljano, pa še to bolj na silo. Jaz bom na srečanje sigurno pripeljala še starejšega sina, saj me cel dan potem ni in bi bila malo kriza uskladiti vsa varstva (varuška, babica, ati).

Mi odhajamo na morje 15.7. in potem ostanem še pri starših do 5.8., tako, da se bomo v tem času bore malo slišale. Uživajte po dopustih.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu Mojca B)
Neposredna povezava do sporočila: 362
5.7.2007 7:46:44   
katja pv
Sedaj imam trenutek časa, ker moja dva še pridno spita in sem se priklopila na internet.

Pa še to glede spanja. Mi smo kar precej aktivni čez noč. Zaspi mi med 21 in 22 h, nato pa se zbudi med 3-4 h in jo imam na sporedu že okrog 5-6 h, ter nato še okrog 7h nato pa je več ali manj budna cel dan z eno daljšo siesto po kosilu. Kdaj? Kot jo prime. Kar je zame eno samo sranje, saj ne morem zatisnit niti očesa. Ko starejši spi je mala budna in obratno.

Tiste, katerih sončki spijo celo noč imate res pridne otroke. Takšen je bil sin, ki je zelo zgodaj spal celo noč, je bil pa zato cel dan buden, kar je bilo zame kot prvorodnici prava nočna mora. Ni kaj nikoli nam ne bo vse pisano na kožo.

Na morje pa gremo mi v Lanterno v apartma. Še 10 dni moram zdržati, postajam pa iz dneva v dan neučakana. user posted image

Hariba: sočustvujem s tabo in vam želim hitro okrevanje.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 363
5.7.2007 9:16:23   
taška30
Hojla,
najprej Zoom zoom, mi smo imeli isti problem glede slikanja kolkov, nikjer nas niso hoteli vzet, pa smo šli v Center Barsos (v Lj na Gregorčičevi), samoplačniško, ampak ti zavarovalnica povrne.
http://www.ordinacija.net/members/www-pzs.php?mg_pzs_id=76&lang=slo

Naša Julija pa zadnje čase kar malo manj spi čez dan kot je prej, pa tako zaspano vreme je zunaj, da bi jaz lahko samo spala, ampak žal ne gre.user posted image  Pa več kot uro v kosu skoraj ne spi, nedolgo nazaj je pa še po 3 ure skupaj. Ja, kaj čmo, otroci rastejo...

Mojca B (in tud ostale), me zanima, kako pa to pogruntaš, da moraš dodat čez dan? A še ful joka po dojenju al kako? Ker meni se zadnje dni zdi, da mi zvečer ful primanjkuje mleka - čist imam mehke, pa iz obeh poje pred spanjem (drugače vedno le iz ene), pa se mi zdi, da bi še kar vlekla, pa tudi od popoldneva proti večeru bolj pogosto je kot dopoldne. A to že kaj pomeni?! Samo če potem spi 6-7 ur ponoči, že ne more bit tolk lačna al kaj? Saj bi probala dodat, samo se bojim, da ko enkrat začneš, potem težko nehaš, al kaj?

Uf, me že kliče, bom še kasneje kaj napisala...lp

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 364
5.7.2007 11:49:27   
zoom zoom
Taška hvala. Sem klicala na Barsos in so naju naročili na začetku avgusta, takrat bo stara malo več kot 3,5 meseca. Baje da je to še ok. Sabri hvala tudi tebi.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 365
5.7.2007 14:29:35   
smotka lonib
ZOOM ZOOM!

Tud jest sem imela probleme glede naročanja za UZ kolkov. Sem prejle klicala vsepovsod. V Kranju šele novembra, na Jesenicah konec septembra. Sem imela srečo, da sem vas zdejle brala in sem takoj poklicala v BAROS CENTER, kjer sem dobila datum 6.8. ob 17.20 uri.

Glede cuzanja prstkov smo imeli težave pri drugem otroku. Jest sem ji na roke dala rokavičke in čim večkrat poskušala dati dudko. nekaj časa smo se matrali, potem pa je prst opustila in cuzala dudko.
Tud pr ali se bom matrala, ker je začela cuzat celo pest, dudo pa kar ignorira. Bom mogla kupit kuminov sirup, da bom dudo notr namakala, da jo bo vlekla.

Dons sva imeli pregled in naša Zala tehta 6800 g in je dolga 61 cm. Je ornk babnca. Je glih tok težka, kot je bila moja druga hčerka, sin je bil takrat pravi drobižek 6150g in dolg 62 cm.

Me zanima a vas je zdravnica tud  kej spraševala, če vaš otrok že kaj govori oziroma godrnja in ali se že kaj na glas smeji. Jest sem samo debelo gledala, ker včasih niso spraševali take stvari.

zdej pa moram nehat, ker so otroci sitni.  

lep pozdrav!"

Neposredna povezava do sporočila: 366
5.7.2007 14:44:36   
taška30
Zoom zoom in lonib, še nekaj sem se zdaj spomnila. Jaz imam v Barsosu rezerviran datum 30.7. ob 16-ih. Takrat bi imela ponovno kontrolo. Ampak mi je sedaj pediater napisal kar napotnico za ortopeda na polikliniki, tako da ne bom šla v Barsos.
Če kateri ta datum bolj paše, naj pove, pa ga 'oddam' user posted image , drugače bom poklicala tja in preklicala.

Neposredna povezava do sporočila: 367
5.7.2007 15:31:25   
hariba
Lonib tudi me je zdravnica praševala, če si Zoja že kaj blebeta in če ragira na močne poke in če obrača glavico proti zvoku. Mene so to zmeraj pri treh mescih na sistematiki spraševali, razen pri drugem otroku ne, ker takrat je 1 kreten nadomeščal to zdravnico. Na srečo sem ga pa videla takrat prvič in zadnjič.
Zoji gre hvala bogu nabolje, to noč je več spala. Izpuščaji se ji že kar lepo sušijo in tudi novih danes nisem več opazila na srečo. Zdaj samo upam, da najstarejši od nje koz ne dobi, ker potem bo pa dopust res padel v vodo. On je sedaj edini, ki jih še ni imel. Pa sedaj mu jih pa res ni treba dobit. Zdaj jih bom kmalu mogla it iskat na oratorij. Upam, da danes ne bodo atko tečni kot včeraj zvečer, je bilauser posted image  majn sitna, so zato bili pa oni bolj.
Zoji je bolj kot duda všeč verižica s katero jo ima pripeto. Vleče jo bolj poredko.
Držim pesti za vse sončke, ki imajo probleme s kolki. Meni na srečo nikoli ni bilo treba nikogar peljati  na slikanje kolkov.
Uživajte, grem, moram pobrat prevleke, ki sem jih kar vzunaj sušila predno se ulije.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 368
5.7.2007 15:45:49   
zoom zoom
Taška30 če še nisi preklicala ali oddala komu drugemu bi si "sposodila" tvoj datum, mi bolj ustreza, ker bomo verjetno avgusta šli na morje in bi morali gledati še na ta datum, tako pa bi lahko šli kadarkoli.

Sicer je pa danes naša taka sitka, kar naprej nekaj stoka in joka. Bi se nosila po rokah, ne bi ležala. ČE sva zunaj je še nekako, notri je pa tečna. Upam, da se ne bo kaj nalezla od starejšega, ker je že dva dni nekaj smrkav.

Moram končat in je spet nekaj sitna.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 369
5.7.2007 17:29:18   
smotka lonib
taška30!

hvala za ponudbo. mi gremo glih tisti dan na morje.

Naša Zala pa po cepljenju ful spi, vročine pa nima. Upam, da bo ponoči kej dalj spala. Zadnjič, ko je bilo ful vroče, je ZALA spala ponoči 7 ur. to je trajalo 4 dni, pol je pa spet spala po 4-5 ur.

zdej grem pa še malo ven na sveži zrak.

lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 370
5.7.2007 20:46:15   
thumbelina
Punce, danes se mi pa že pošteno cufa. Mali že cel dan nemore spat in je siten, kar cier splohni ali pa se ga da prenašat. danes pa.... Hčerka je zadnje dneve obupna - ko vidi, da se dojiva ali pako ga dam spat, začne vpit in se dret prav zanalašč. Ali pako se dojiva, pride zraven in mi vleče kakšen pouštr izza hrbta. Pa je bilo nekaj časa že čist kul, zdaj pa spet.
Ma vam povem, da sem že pošteno zmatrana in bi mi prav prišel en frej vikend. Začne se že zjutraj ob šestih, ko prihaudra hčerka v spalnico in mi po možnosti z dretjem zbudi malega. Potem se kregava in preganjava glede cunj, ki jih bo oblekla za v vrtec. Potem jo spravim v vrtec (če mali zaspi), če ne trogam še njega zraven. Ko pride hčerka domov, je spet isto preganjanje. pri kosilu noče jest, ropota non stop tud 5 minut ni tiho. Zvečer je spet kregaraj glede umivanja zob, lulanja ipd.... Šekojo damo spat kar nekaj brez veze kliče in si potem izmišljuje finte, kao da ji medo (igračka) nagaja. Pa se cel ljubi dan trudim, da ko je doma, da se ji posvečamo ji beremo, poslušava pravljice skupaj, se greva človek ne jezi se, pa vse mogoče....
Včasih res ne evm, ali bom vse to zmogla. cel ljubi dan poslušam eno dretje, ali joka mali, ali pa se trma ali pa kar tako dere starejša... Mam tako polno glavo, da mi jo vsak čas razneslo.user posted image
A je tudi pri vas tako, al je samo moj otrok tako nemogoč in ne znam z njo delat....

Neposredna povezava do sporočila: 371
5.7.2007 21:08:34   
zoom zoom
Thumbelina naj te vsaj malo potolažim. Naš 2,5 letnik je sicer zelo priden, ima pa svoje fore. Zjutraj ne bi šel v vrtec, popoldan včasih ko se dojiva gre ravno takrat kakat inhoče, da mu obrišem ..., ali je ravno takrat žejen, lačen,... zvečer pa ko je že v postelji mora obvezno **** krat lulat, je žejen,... takod a zaspi šele okoli 22h, pred user posted image  je spal že ob 20h. Sicer jo ima pa izredno rad, jo kar naprej lupčka in boža. Upam, da bo tako ostalo tudi takat ko se bo ona hotela igrati z njegovimi igračami.

Kot sem že napisala je bila cel dan nekaj tečna potem pa se je okoli 19h obilno pokakala in bila čisto druga. Ponavadi res zmeraj kaka zjutraj , včasih tudi do 3x dnevno, danes je pa šele zvečer.
Pa še nekaj me zanima, a imajo vaši tudi tak rumen drekec? Pri prvem se sploh ne spomnim ,da bi bil rumen (mogoče zato, ker ni bil dojenuser posted image ).

Grem sedaj počasi pod tuš in spat. Tamala že spi od 20h, "tamal" sicer še nekaj teži amapk se bo počasi umiril, potem pa upam, da omo spali vsaj tako kot ponavadi.

MIrno noč-

Neposredna povezava do sporočila: 372
5.7.2007 21:38:06   
thumbelina
Ja dojeni otroci kakajo rumeno, take barve kot driska pri odraslemu. Ma saj vem, da bo bolje, sam v tistemmomentu imaš občutek, da se boš razpočil. jaz moram prav v drug prostor in štet do ene deset da se skuliram, če ne bi tud kakšna po riti padla.

Naša ga ima tud ful rada, sam drugač je pa tok smotana - vse igračke ki jih je dobilza darilo, mu je vzela in jih ima zdaj v svoji postelji.... Pa dobro, saj zdaj itak malinima kaj počet s plišastimi igračami... Je punca dobila od babice za darilo voziček za svojega odjenčka... A misliš da se igra z njim? NE, ona se raje flosa in obeša po tapravem vozičku, da bi mi zadnjič kmalu tamalega ven stresla....

Jao, če bom jaz  odnesla z zdravimi živci? Saj sem skoz govorila, da jaz nisem za multi... Zdaj pa res vidim, da nisem. Smo se kr odločli, da je številka 2 popolnoma dovolj... Danes še preveč. AMpak pol jih grem pa pogledat, ko spita. Se mi pa srce stopi, imam kar solzne oči, ko ju imam pa tooooook rada.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 373
5.7.2007 21:58:38   
mojčca
Thumbelina, ja tudi jaz danes nimam najboljšega dneva, tako da se ti lahko kar malo pridružim in pojamram s tabo. Punce, tiste, ki imate fantke. Zdej pa res ne vem, a sem jaz čist nesposobna previt fanta al kaj je to. Danes sem ga že 5x preoblekla, ker je bil moker. Plenička skoraj suha, body in hlače pa mokre. Ne vem, pri strani nekje plenica spusti ali pa ga jaz ne znam previti. Imava pa pamperske št. 3 - mislim, da je še malo prezgodaj, da bi mu bile premajhne.

Pri taveliki hčerkici ne vem, če je bila vsega skupaj 10 mokra, ker je spustila plenica, pri Maticu pa je kakšen teden dober, kakšen dan pa obup.

Nič, grem do konca nahraniti našega user posted image , potem pa spat. Pa ne jaz, ampak Matic.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

Neposredna povezava do sporočila: 374
6.7.2007 8:24:36   
zoom zoom
Mojčca pri fantkih je pomembno, da mu lulčka zmeraj obrneš naravnost navzdol, drugače teče tja kamor je obrnjen.

Smo pa danes imeli s tamolo zelo mirno noč. Prvič se je zbudila šele ob 3.30, potem pa ob 6.40. JE bil pa tamal tolk bolj problematičen, sploh ni hotel zaspat. Ko se m že mislila, da spi pride iz sobe in reče, d ane bo spal in da bo pri meni. Sem mu sicer pustila, ker je bil moj v službi, ampak kolk se je premetaval, tako da je zaspal okoli 23h, ob pol enih me je tako brcnil v trebuh da sem kar zvezdice vidla in sem ga odnesla v njegovo sobo. Zjutraj pa on itak ni nič vedel, da je bil sploh prenesen v svojo sobo. Sem si pa obljubila, da mu nikoli več ne pustim spat pri meni, ker se tako obrača in vrti.

Upam, da bo danes kaj lepše vreme, da bomo lahki šli popoldan na en konkreten sprehod, da si še malo kondicije naberem do morja.

Zdej moram pa svakinji do konca seminarsko napisat, ker ji že cel mesec vlečem, sicer se mi ne ljubi ampak enkrat moram in imam sedaj ravno čas.

Uživajte.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?