Kaštrun
|
Čveke čvekaste! Ste se pa razpisale Moravci: preživeli smo jih b.p. sem se potiho bala, da bi Lučka izgubila ritem ali pa da ji kaj ne bi odgovarjalo, pa je bilo še celo bolje kot doma. je spala kot top in bog ne dej, da bi jo držali zbujeno več kot dve uri naenkrat. se ji kar meša, tako postane zaspana. je tudi v moravcih spala od 23ih do 7ih, tako da je bilo super. sva se pa obe malo prehladili, čeprav je Lučka zdaj že bolje, mene pa daje hripavost. aja, kopali se valda nisva, je pa bilo fino ker je bilo "slabo" vreme (beri pihalo, oblačno) oz. ni bilo tiste hude vročine in sva se veliko sprehali. spanje na dopustu: predno smo šli v toplice, sem hotela kupiti prenosno posteljico, pa sem na koncu ugotovila, da čisto preveč kompliciram. zato sem sem jo v moravcih imela kar v torbi, ki jo dam na voziček. je narejena tako, da je v stranicah trda plastika in sem le-to vzela ven, tako da je ležala na ravnem, pa še nikamor ni mogla pasti. tako sem jo položila zraven mene na posteljo, ko smo bili pa na bazenu, pa je spala isto v košari v senčki, v bodiju s kratkimi rokavi, brez štumfkov, strehico sem spustila čisto dol, če pa je pihalo, sem jo pokrila s pleničko. je bila čisto zadovoljna. dojenje: mi se še vedno polno dojimo. čaj sem ji do sedaj dala samo 2x (1x ko sem šla na izpit ji ga je dal mož in 1x ko smo se peljali zdaj iz toplic domov). se je v avtu začela tako dreti, da sem mislila, da bo konec sveta. na koncu sem ugotovila, da ji je vroče kot pri norcih, ker ko sem jo vzela iz lupinice, je bila premočena kot strela. drugače pa sem jo zdaj nehala zbujati na 2 uri, ker imam občutek, da lepo napreduje na teži (prej se ni dovolj redila) in zdaj spi max 3 ure, nato se zbudi sama. tako da imava midve 5 - 6 obrokov dnevno. navadila se je dojiti max 15 min na eni in potem še isto na drugi, čeprav ugotavljam, da ima 10 min čisto dovolj. tiste 5 min je bolj zame, da jo malo pocartam. cuzanje rokic: naša jih je začela cuzati nekje 14 dni nazaj. včasih pest porine tako globoko, da se ji gre kar na kozlanje. ampak je faca. ko se ji zaleti pogleda s tistimi velikimi očmi kot miš iz moke. ampak ne cuza dolgo. takrat ji paše ko je zaspana, pa ji dam potem dudico in je ok. morje: na morje gremo prvi teden v septembru in sicer v apartma na Krk v Malinsko. komaj čakamo, ker tale vročina res ubija. ima pa moj mož dopust prve 14 dni v avgustu, pa tudi študiram, da bi šli nekam za cca. 4 dni. ima kakšna kakšen predlog? alergija: predno sva šli v Moravce sem klicala na Jesenice in jih nekam poslala, ker so mi obljubili, da je čakalna doba za testiranje 14 dni, od najine prijave pa je minilo več kot mesec dni in od njih še vedno ni bilo ne duha na sluha. no, pa sem dobila datum in sicer 16ega ob 14 uri greva na testiranje. upam na najboljše. sem pa jezna nase kot hudič. sem včeraj probala eno marelico in par kolutkov suhe salame, pa je danes tamala čisto pikasta. mat neumna! hariba: ko berem vaše prigode, se ti prav nasmejem. je res sranje, če je vsak teden s kakšnim otrokom kaj narobe. ampak držim pesti, da bo čim prej teh nesreč konec in boste šli na zaslužen dopust. drugače pa... nekomu moram povedati, ker vem da ste mame in me boste razumele, ker meni je tako hudo... moja prijateljica je 21.6. rodila fantka Matica s CR. čez dva dni so ji ga odpeljali v KC, ker je imel genetsko napako (ni imel gena za presnovo). in ta moja prijateljica je že od takrat vedela, da bo Matic umrl, da je le še vprašanje časa kdaj. bil je priklopljen na vse te aparate, imel je raspirator, priklopljen je bil na dializo, možkančki so bili prizadeti, zenice se niso odzivale... in v petek je prišel trenutek... Matica, starega 15 dni ni več, meni je pa tako hudo, da mi gre kar na bruhanje. počutim se grozno, počutim se krivo... ker imam jaz zdravo punčko in ker je ona izgubila otročka in ne vem ali me zaradi tega sovraši? danes grem na pogreb in... ni besed... ne vem kaj naj rečem... nihče si ne zasluži, da gleda otroka kako umira. ne predstavljam si kalvarije skozi katero gresta in jima želim, da bi čim prej prebolela bolečino, čeprav vem, da je nikoli ne bosta... Matic, moj angelček te čaka...