|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
15.5.2007 15:53:28   
nanaa
Magi tako te razumem, tudi sama sem v enaki situaciji. Ne želim, da bi še zvedeli (do nuhalne) in potem delam kot "norc", potem pa imam petke in sobote še predavanja na podiplomcu. V petek sem prišla domov ob 22. 00 zvečer se mi je prvič tako vrtelo, samo pod tuš in spat. Mislim, da bomo mogle res malo bolj počivati, tudi pri meni se je prvič pojavil izcedek.

Bravo Ayo in Lana38 za vajine sončke user posted image . Jaz imam pregled šele 31.5.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 601
15.5.2007 19:21:39   
Anonimen
Ayo in Lana38 - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za pregled.

Magi* - jaz te popolnoma razumem, vendar ti moram povedati, da še noben faks ni propadel zato, ker ni bilo enega predavateljauser posted image user posted image user posted image user posted image , zato ti toplo svetujem, da izprežeš konje. Sicer tudi jaz delam 200 na uro. Ins em, ko mi je G. omenila bolniško samo zavila z očmi. Pa sem slišala točno te besede - še nobena firma ni propadla, če ni bilo šefa. Upam, da se sedaj ne bo končalo tako, da bom še dan pred porodom strašila v službiuser posted image , ni pa dvakrat za reči. Tudi jaz sem ob večerih zelo utrujena. Izcedka (razen beli tok) sicer ni nobenega, vendar ga tudi v 2. user posted image , ki se je končala z abrazijo, nisem imela. Sedaj že držim pesti, da mi v četrtek Miglar reče, da je vse OKuser posted image , čeprav me od časa do časa malce stisne pri srcu. No, odkrito priznam, da me je strah.

Danes sem kolegu rekla (poslovni partnerji), da do novembra morava vse spraviti pod streho, ker me potem 3 mesece ne bo. In kaj mi je rekel? Pa ne že spetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 602
15.5.2007 19:37:33   
Ayo
Magi* ja res, tako kot pravi raho, ne se pretegovat v sluzbi in sploh ne razmisljat o tem "kako pa bojo brez mene?" Ostani doma in pocivaj, ce se tako pocutis. Tega sem se sama prevec dobro naucila tekom let. Tudi mene v sluzbi preganjajo z delom, se posebno zato, ker en sodelavec studira in je skos neki odsoten, in tocno vem da ce se bom kdaj vsaj minimalno slabo pocutila - bolniska!

Punce, sem vam pa prej pozabila se to povedat, da mi je dans g razlozil zakaj imamo slabosti (ce katera ne ve). Mati narava je tako poskrbela, da se v nosecnosti razvijejo neka "protitelesa", ki scitijo plodek v primeru da bi se mamica zastrupila s hrano. Evo, ta ombramba nam povzroca nevsecnosti. user posted image

Lep vecer vam in vasim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 603
15.5.2007 19:46:52   
ElaM
Ojla,
Magi*, tako kot so ti že punce rekle, pojdi na bolniško. Ti boš bolje, izcedek bo izginil, študentarija, se pa verjetno ne bo sekirala, če jim bo odpadlo par dni predavanj.user posted image  A je mogoče tvoj izcedek posledica uz-ja?user posted image  To bi bilo tudi možno.
Ayo, potem ima mene tale mati narava za zelo nezanesljivo kuharico in se res boji, da tamaučka ne bi zastrupila.user posted image  Tele moje slabosti so že prav neverjetne.
Raho, a veš, da je mene tudi strah. Saj verjetno je to kar normalna reakcija, smo le ljudje in ne stroji brez čustev. Predvsem, ko se spomnim na slabe izkušnje iz preteklosti me stisne pri srčku. Samo, boš videla, da bo vse ok. Mora biti.
Jutri grem pogledat malo v službo, z junijem se mi izteče porodniška in bo treba spet za par mesecev na delo. Šefa bo najbrž kap, ko mu bom povedala, da v najboljšem primeru novembra odhajam.user posted image

Babuške lepo se imejte,..

:)

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 604
15.5.2007 21:11:33   
Skaana
Heej,

pa ve ste res neverjetneuser posted image , skoraj eno stran na dan user posted image .
Kaj je novega pri meni? No to, da se boljše počutim, izcedek upam, da je preteklost, utrujena nisem več tako na smrt, več imam energije. Imam pa še vedno probleme z zaprtostjo, glavoboli in zoboboli (boli me cela čeljustuser posted image ). Na pregled nisem več šla, prvega imam komaj 4.6. po nuhalni (dr. Strah 28.5.), kar tako nestrpno čakam kot še nič do zdaj.

Glede dela - popolnoma vas razumem. Jaz sem v prvi nosečnosti delala neverjetno veliko in zagnano. Hormončki so divjali v pozitivo. Počutila sem se odlično, celo boljše kot pred user posted image . Zdaj pa kr neki izcedki user posted image . V službi sem povedala le ravnatelju, ker se končuje šol. leto in se mi zdi fer, da ve mal planirat. Drugače me bodo pa itak verjetno kmalu pogruntal, ker so mi samo še dvojne hlače prav oz. jih lahko zapnem user posted image ... Jaz pa pravim, delajte toliko, kolikor same čutite, da lahko. Če ste do zdaj tako delale, potem le naprej. Če pa so zdaj večje obremenitve, pa gotovo ne more biti v redu. Prisluhnite si, vsaka izmed nas je drugačna in prav tako je edinstveno bitjece v nas user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: raho
Imam pa še eno vprašanje za vse tiste, ki ste prvič rodile s CR. A tudi vas občasno močno zašpika na področu reza? Mene občasno zna tako zategiti, da vidim vse zvezde tega osončja.

Jaaaa, ej Raho, midve sva v precej podobni situaciji, jaz imam marčevko 2005, ti pa januarca user posted image . In obe imava za seboj CR... Hm, mene včasih tako zaboli, da se mi zdi, da mi je trebuh preklalo user posted image . Sam to se ne zgodi velikokrat, nekje osemkrat do zdaj. Ravno prej se je Atena udarila in sem jo dvignila visoko v zrak (to obožuje), pa sem se kar zložila z njo user posted image , tako me je zabolelo. Samo ne vem, če je to normalno raztezanje, ali je res od šiva. Naj bi bilo vse že tipi topi tam doli user posted image . Dve leti, pravijo, kajne?
Meni napovedujejo tudi v drugo CR in sem prav žalostna. Razmišljam celo, da bi se odločila za spinalno analgezijo, samo da bi pikeca videla prva. Mah, saj vem, da je zanj in zame boljše klasika, sam to si tako neznansko želim user posted image .

user posted image ajte se.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 605
15.5.2007 22:22:46   
Magi*
čer punce!

končno doma. ma, tole pri meni je grozno, ker ni problem v delodajalcu ampak meni sami. ker sem ravno sredi pogajanj za predmete, ne bi rada, da že ugotovijo, da me drugo leto ne bo in bodo dali predmete, za katere sem garala kot konj, nekomu drugemu. saj obljubim, da bom še te tri dni (toliko imam še do konca!!!!) zdržala, čim bolj v izi. seveda, če ne bom OK, bom ostala doma. če bom pa OK, bom pa po liniji najmanjšega odpora speljala zadeve do konca. potem pa se bom prepustila lepšim časom.

saj drugače ni spet tolko hudo, sam nadomeščam kolegico, ki je na porodniškiuser posted image  potem bova pa zamenjali štafetouser posted image user posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 606
15.5.2007 23:08:32   
copatek
No, tudi moj pregled NS 28.5. pri dr. Strahovi se počasi bliža. Že tako komaj čakam, da ne znam povedat.user posted image Sva se pa z mojim dragim odločila, da bova vprašala za spol, vendar bo ta informacija le za naju in ne za širšo javnost. Drugače bova pa tudi midva po tem datumu začela naokoli počasi razglašati veselo novico, zaenkrat vedo le moji starši.user posted image

Božajte bušije.user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 607
16.5.2007 8:28:09   
lana38
Magi*, jaz ne vem, če bi upala reskirati, da ne bi šla do G in bi še naprej tako zagnano delala.  Mogoče tudi preveč paničarim, ampak za user posted image  je treba včasih tudi potrpeti. Zdaj nisi več sama. Moraš misliti tudi na drobno bitjece. Ko se je meni pojavil rjav izcedek, sem takoj šla do G in ostala doma. Bo že nekako v službi. To zdaj ni moj problem.

andreja2000, jaz sama sem se odločila, da bom šla na NS. Ima pa tudi moj G zdaj licenco, tako da sploh ne bo problem. Za NS pa sem se odločila, ker bi bila rada pripravljena pred AC. Tudi na AC bom morala iti.
LP

lana38

(odgovor članu copatek)
Neposredna povezava do sporočila: 608
16.5.2007 9:18:39   
Magi*
lana38, saj vem in saj je dojenček na prvem mestu. sam men se ti izcedki pojavijo in grejo. tudi v prvi N je bilo tako. in moj G na to samo zamahe z roko, češ samo paničarimo, tale tadrug, ki ga sedaj nadomešča, je pa paniko zagnal. potem me pa skoz preganjajo misli, da preveč paničarim, po drugi strani, da...

kakorkoli, od včeraj enkrat, ko se je pokazal izcedek, do danes zopet nič. a je to res moja psiha oziroma na vsak overload tako odreagiram? sicer brojim sitno, še 3 dni, vključno z danes, potem pa nimam več predavanj.

bom še vidla. danes grem malo kasneje od doma, se mi začne šele ob pol dveh. in jim bom probala dat za delat, pa se vsest dol in štet prahuser posted image  bom vidla.

sicer se je pa moje počutje kar popravilo, slabosti so še minimalne. joške pa so lepo napete in boleče. pravi problem pa se je zrihtat za v službo. moja ogromna omara ne premore nobenih hlač več, ki bi mi ble komot. stiskat se pa nočem. me že v službi čudno gledajo, ko sem skoz enako oblečenauser posted image  - to namreč zame ni najbolj značilno.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 609
16.5.2007 10:45:58   
NatašaC
Ojla!
Skaana in Raho, tudi jaz sem v podobni situaciji kot vidve, le da je moj prvi sonček rojen aprila 06 s CR in me zdaj skoraj gotovo spet čaka CR. Pa ne vem, al naj me bo strah al naj raje pozabim vse skupaj (kot delam zdaj), pa bo kar bo.
Skaana - a delaš v šolstvu?. Jst sem se pa zdaj prijavila za pripravništvo (začela bom s septembrom, če ga dobim), ker sem decembra šele diplomirala. Bom potem pripravništvo prekinila, na nadaljevala drugo leto. Sam nisem tega še nikomur povedala, da ne bi kdo kaj kompliciral. Se bo pa poznalo, ker nisem bila nikjer zaposlena in mi drugače pripada le osnovna porodniška (cca. 45000 SIT/mesec). Upam, da ga dobim. Danes sem dobila vrtec za mojega sončka, tako da bo za par mesecev šel v vrtec, potem bomo pa vidli, če ne bo kar doma pri meni in sestrici oz. bratcu. :)
Lep dan vam želim!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 610
16.5.2007 10:47:21   
Anonimen
Ojla punce!

Tudi jaz sem se odločila da se po dolgem času spet malo javim. Počutje je ok, včeraj so me po dolgem času dajale slabosti skozi cel dan + prebavne motnje. To jemljem kot znak da se nekaj dogaja v meni saj se do pred kratkim sploh nisem počutila user posted image . Tudi utrujenost se pojavlja v intervalih, tako da sem nekaj časa hiperaktivna nato pa me kar naenkrat zadane utrujenost in morm it ležat.
NS imam šele 6.6.- kje je še to! Upam, da bo do takrat vse ok. Kako ste kaj ve, souser posted image ??  Takšno čudno vreme je danes zunaj, da ne vem al čem it ven al nazaj spat user posted image .

LP

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 611
16.5.2007 13:07:11   
soncek.djukelica
pozdravljene,

jaz sem pa kar doma na bolniški! bi pa veliko raje delala, ti postane kar malce dolgčas, ko nič ne delaš! jaz pa delam v trgovini, večino časa bi bila na nogah, se prepogibala bi se, dvigovala bremena in ker sem na svoje detece čakala izredno dolgo sem se odločila,da bom raje doma! pa res je tudi, da imaš pri umetni oploditvi to možnost izbire! Sedaj pa čakam na odgovor komisije, kok striktno bolniško mi bodo dali! Razmišljam pa tudi, da bi morda po 3 mesecu šla delat, pa se probala zment za kakšno lažje delo, čeprav nekaj veliko lažjega bi se težko našlo!
bila sem danes pri svoji osebni zdravnici,šla sem po recept za dabroston!
drug teden bom pa šla v leonišče,čeprav sem na pregled pri ginekologu naročena šele 8.6 in ker je do takrat še 3 tedne, sem neučakana! pa tudi mene je malce strah, ker nimam glih večjih težav pri user posted image  pa si mislim,da glede na svoji dve user posted image user posted image  bi kar mogla kaj pričakovati! kar sama sebi delam probleme! user posted image

Kaj pa je AC? Dejte me mal podučit!
Pa še nekaj me zanima? Kdaj je najboljši čas,da si greš urediti za porodniško? Pa kam moraš iti? Na CSD, a ne? In če si to urejaš na CSD, a moraš iti na tistega, v občini kjer si prijavljen ali lahko tudi kje drugje urediš? In katere papirje rabiš imeti s seboj?  Tole je zame vse novo, vas je pa nekaj tukaj,ki ste že mamice in boste znale mi pomagat!
lp user posted image  in user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 16.5.2007 13:09:47 >

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 612
16.5.2007 13:17:19   
emaa
Joj se še spomnim, ko sem takle čas lani čakala na svoj prvi pregled, je šlo tako počasi.
AC amniocenteza
glede porodniške se ti ne mudi, ko boš tako daleč , ti bo G itak dal papirje za na CSD (ja, tam urejaš), soncek, ti boš pač urejala takoj, ko boš lahko. Papirje greš lahko itak dvignit kadarkoli, izpolnjene pa lahko oddaš največ 60 dni pred PDP in najmanj 30 dni pred PDP. Če pa rodiš pred tem, pa jih o tem obvestiš na CSD čimprej, pol pa papirje prineseš, ko lahko (oz. jih tvoj dragi).

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 613
16.5.2007 13:24:17   
andreja2000
Pozdravljene!

Jaz pa sem danes zjutraj opazila rahlo rumen izcedek in se zelo ustrašila.user posted image Sedaj ne vem kaj to pomeni,ali se bo razvilo v rjavega in napoveduje kaj hujšega,ali gre za kakšno vnetje.Seveda sedaj počivam in sem vsa prestrašena.V petek pa imam mojega G.

Vsem lep dan!user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 614
16.5.2007 15:02:30   
ElaM
Andreja2000, jaz imam tudi občasno rumen izcedek, isto je bilo v prvi nosečnosti. Mislim, da ni panike, vsaj jaz ga tako jemljem. user posted image  Rjava, je rjava, rumena je pa rumena, tako je pomoje strah odveč.user posted image  Imam pa tudi jaz belega toka še in še, pa mi je dala na zadnjem pregledu Vagisan svečke, pa ni kaj bistveno bolje.user posted image

:)

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 615
16.5.2007 15:25:41   
andreja2000
ElaM hvala,sem se malo pomirila,saj sem med Pušenjakovimi odgovori zasledila,da rumeni izcedek kaže na vnetje,ki se zdravi z svečkami in da ene celo spremlja bolj ali manj čez vso user posted image .No,v petek itak grem do mojega G in upam,da je to res le vnetje in ne kaj hujšega.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 616
16.5.2007 15:39:53   
Ayo
Hoj andreja2000 tudi jaz sem zadnjic 2x imela rahlo obarvan rumen izcedek, mislim da to res ni nic narobe, sem bila pa ravno vceraj pri g, vzel mi je bris in rekel da tako prekontrolirajo da ni kaksnih vnetij in bakterij. Ne skrbi...in petek bo tukaj 1 2 3!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 617
16.5.2007 15:47:13   
andreja2000
Ayo  tebi  čestitke,za dobro opravljen pregled user posted image  in hvala za vse spodbudne besede.user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 618
16.5.2007 16:48:22   
Anonimen
Nanaa, meni pa zanima koliko je za plačat pri dr. Strahovi v Domžalah, pa če ti naredijo tudi filmček ali samo slikce iz UZ? A si doma kje blizu Domžal?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 619
16.5.2007 17:39:23   
soncek.djukelica
andreja, tudi jaz mislim da te ne rabi skrbeti!
Jaz imam tudi veliko belega toka, včasih bež, včasih pa tudi rumen!
Sem vprašala,ko sem bila nazadnje pri G, pa so rekli,da me ne rabi skrbeti! user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 620
16.5.2007 18:45:42   
hokejistka
Končno sem dočakala prvi pregled pri G. Videla sem, kako najinemu user posted image utripa user posted image !

Noseča sem 8 tednov (ne vem točno, koliko). PDP je 23.12.2007. Rodila pa bi v LJ ali PO.

Od jutri naprej pa do naslednjega pregleda, ki bo 6.6. sem na bolniški, ker delam v vrtcu. Drugače pa se danes zelo slabo počutim. Kakor, da se me loteva neka trebušna viroza.  Tudi bruhala sem že user posted image . Komaj čakam, da se malo odpočijem. Ker me je G dala v bolniško sem bila primorana povedati v službi, pa so večinoma lepo sprejeli razen nekaj komentarjev, da čas res ni primeren user posted image (bom najbrž brez službe septembra ostala). Ampak meni se "šuška". Sem preveč vesela user posted image . Danes bova povedala tudi staršem, čeprav sva nameravala počakati do 12. tedna.

NS imam prav tako 6.6.

Uživajte v user posted image in pobožajte svoje trebuške.

lp, hokejistka

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 621
16.5.2007 19:39:37   
Anonimen
č

(odgovor članu hokejistka)
  Neposredna povezava do sporočila: 622
16.5.2007 19:43:18   
nanaa
Ravnokar napišem cel post in se mi vse izbriše user posted image .

Anonimna mislim, da je pri dr.Strahovi 60 eur preglede, kaj drugega pa ne. Meni jo je priporočal moj ginekolog. Sem pa brala na forumu, da baje dobiš slikice na cd-ju.  Me ppa zanima ali ima 3D, če bi šla še kdaj k njej na pregled. NS imam 11.6. in potem ti lahko vse sporočim kako je bilo user posted image .

Andreja 2000 drži se in samo lepo misli user posted image .

Ali boste vprašale za spol?? Jaz bi, saj veste ženske, moj dragi pa ne bi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 623
16.5.2007 20:11:44   
emaa
Ima 3D

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 624
16.5.2007 21:11:27   
Anonimen
Tako. Jutri odhajam na pregled, sicer ga imam komajo ob 18.30 v MB pri Miglarju, ampak me že sedaj malce stiska pri srčku, ker se grozljivo bojim slabih novic.

Pred tem pa grem na neki strokovni posvet. Imejte se lepo in pazite na pikice.

Andreja - rumen izcedek ni nič drugega kot rahlo vnetje. Ne se sekiratuser posted image

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?