lana38
|
Dobro jutro! Danes sem pa zgodnja, ker nisem šla spat nazaj, ko je odšel Blaž. Sem se že ponoči pošteno naspala. SEm celo v polsnu na WC hodila. Mislim, da sploh nisem oči odpirala. Vidim, da ste komentirale o spanju v isti postelji z vami. To je čisto odvisno od primera do primera. Jaz sem pri Blažu bila trdno odločena, da ne sodi v isto posteljo. Lahko reči, dokler ni otrok bolan, ti pa moraš zjutraj v službo. No, takrat sicer ni bil več majhen . Bil je star že čez eno leto. Imel je vneta ušesa in seveda tulil na vso moč. Imela sem 2 možnosti, ali ga nositi celo noč in zjutraj izgledati kot zombi, ali ga dati k sebi spat in vsaj malo noči prespati. Kot "pametna glavca" sem izbrala skupno spanje. Se je obneslo, seveda smo vsi spali več ali manj. Ampak zato pa še danes pri 10 letih hodi vsako noč k nama v posteljo, kjub temu da sam zaspi. Šele pri 4 letih je bil pripravljen iti spat v svojo posteljo, s tem da sem hodila zraven njega ležat, ko je šel spat. Ko je zaspal sem odšla, ampak ko se je ponoči zbudil je prišel. Zdaj morda kakšni 2 leti ostane zvečer sam v postelji in zaspi, ampak ponoči še vedno pride. V celem mesecu bi lahko naštela na prste ene roke, kolikokrat NE PRIDE ponoči v najino posteljo in prespi vso noč v svoji. Tako da nemenoma jaz ne bi bila vnaprej odločena, da bo spal pri nama. Še vedno trdim, da sem proti in se bom temu skušala izogniti. Ne vem pa, kaj me čaka. Celo noč ga prav gotovo ne bom nosila, tudi ko bom še v porodniški. Morda bo tudi ta pristal v skupni postelji, ampak zdaj še trdim, da ne, če se bo le dalo. Pa še nekaj vem. Dovolj je ena sama noč v skupni postelji in več ne spraviš ven. To je bilo enako pri moji sestrični, pa njena hči ni bila bolna, samo jokala je ponoči. ker ji je bilo lažje, da skupaj spita, jo je pač dala k sebi. tam je tudi ostala. Ravno iz njenega primera sem bila odločena, da bo moj spal posebaj. Ampak kot pravim, lahko reči in pametovati, dokler nisi v neki situaciji sam notri. Uh, sem se razpisala o tem skupnem spanju. Cela znanost. LP