|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
6.11.2007 16:19:23   
Vrtnica79
OJ debeluške!

Jaz pa sem danes pripravila kuferček za našo user posted image . In zdaj lepo samo še čakam da zvečer pokažem mojemu kaj more vzet ko bo prišel po mene v bolnico. Bom zdaj mirneje spalauser posted image .
Sem pa tudi prekuhala 2 dudici, ki jih bom imela zraven. Zdaj ko imam pa res vse pripravljeno pa lahko uživam in lenarimuser posted image .

Danvari in Ajtak, madona sem mislila da imam jaz najbolj boge noge! Pa še ni take krize. Sta probali z držanjem nog na steno? Meni je malo pomagalo. Drugače pa itak še malo pa bo vse splahnelo- ne se jezit.

Da se še popišem: 35t 1dan- 15kg- 104cm
no,ena kila v tednu obseg pa je enak- še ni tak kritično

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
6.11.2007 16:27:34   
lorch
Lončica koliko pa koštajo racmanke, če jih kupiš direkt tam kjer jih delajo?Verjetno so kaj ceneje, kot v BC. Meni jih je ena kolegica posodila, pa mi je mal brezveze, da bom js zdajrabljene do konca znucala, pol jih bom pa njej nove kupovala. Sem zasledila na forumu,  da imajo življenjsko dobo za enga otroka pa mogoče še mal, da so jih vse za naslednjega mogle dokupovat al pa celo čist nadomestit z novimi, če so jih redno uporabljali. menda so marsikateri celo razpadle.user posted image Zdaj ta kolegica jih ni na polno uporabljala, jih je pa vmes že eni posodila, zato ne vem če se mi ne splača  kar svoje kupit, da ne bom jaz uporabljala rabljenih in že kar spranih, polpa kupovala nove, da te nadomestimuser posted image
Magi super, sej je tudi 34 tednov en tak mejnik ane?user posted image
Jaz o kondiciji rajši nebi, ker nisem nikoli poznala pojma dobra kondicija, zdaj je pa še 100x slabšeuser posted image . Upam, da bom po porodu prišla v boljšo kondicijo, kot sem bila pred zanositvijouser posted image .
Bom pa jaz tudi malo bolj pozorna na te kombinezončke, ker bi rada ravno takega ki je bolj kot vreča, pa da ne ovira uporabe jajčke. Mogoče jih bom pa še našla. Sam moj največji problem je, da majo vsepovsod vreče in pajace v roza ali modri barvi. Jaz pa ne vem spola, zato bi mela v kaki nevtralni. Bom verjetno šla tako vrečo iskat po porodu.  Drugač mam pa skor 30 let staro vrečo bele barve, ki jo je mama naštrikala preden me je rodilauser posted image .
Ajtak! Čestitam!!! 37 tednov je pa ekstra velik mejnikuser posted image user posted image user posted image Komaj čakam nedeljo, da ga tudi sama dosežem
Klarisima a si že kaj vprašala zdravnico kako je stem, ker da nečutiš kar treh prstov na eni roki, bi blo po mojem kar pametno mal pogledat.user posted image
Danvari upam, da bo kmalu bolje user posted image . Me veseli, da si se uspela k frizerju spravit. Mene že nekaj časa vleče tja, pa se kar ne spravim. Bi mela kake pramene, ker se potem ne pozna narastek tako hitro kot če je cela glava enakomerno pobarvana.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
6.11.2007 16:31:52   
loncica
Lorch, za racmanke ne vem kolk stanejo, če jih direktno tam kupiš. Ti bom sporočila v petek, ko jih bom šla iskat in bom videla, če so kaj cenejše.

Lp

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
6.11.2007 16:47:01   
ElaM
Živjo, punce,
na hitro sem vas prebtrala in, seveda, vse sproti pozabila.user posted image
Danvari in Ajtak, nič nisem fouš zatečenih gležnjev, prvič sem imela take, da sem se sama sebe ustrašila, zdaj pa zaenkrat še nič ne zatekam.
Zimsko vrečo sem kupila v HM, ima zadrgo, da se lahko priveže v lupinico, je iz flisa, podložena z bombažem. Res je cart, s kapuco in bele barve. Se mi zdi, da je bila 17 Eur. Luštno in ugodno.
Danes je za mano pregled in naš njuborn je spet na riti.user posted image  Tako, da imam naslednjo kontrolo čez en teden. Spola še zdaj ne vem, med samim Uz-jem, je skoz nekaj, da pozabim vprašat, no danes sem po končanem, pa je G rekla, da ona za spol nikoli ne gleda, če jo mamica izrecno ne vpraša. No, če meni 6. čut deluje je punčka.
Loncica, a za kavo še velja?
Čestitke vsem, ki ste vstopil v 37t, jaz sem danes uradno v 35. Sem prav vesela.
Lepo bodite, papauser posted image

:)

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
6.11.2007 16:50:36   
t*e*j*k*a
Joj babe kok ste se načvekale v enem dnevuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Jaz sem se zdej vredi najdela (ne bi raje o tem kaj vse sem pojedla).

Čestitke ajtak za 37 tednovuser posted image user posted image user posted image user posted image , čez štiri tedne bom jaz tud tamuser posted image .

Sm bla dans v Mulerju v MBin sem kupla modrček za dojenje. Pa je res tak ko za stare mameuser posted image . No sej verjetn more bit da drži težo polne dojke. Sam kk se mi bo moj smejal ko me bo vidu v temuser posted image .

Jaz sem pa zdej prešaltala iz mandarin na klementine. So bolj seksi kr so majhneuser posted image . Mandarine pa zdej ful velke prodajajo in sploh ni več malih.

Aja še neki morm povedat. midva sva šla dans spet na CSD očetovstvo urejat in ni hudič da babe spet dans ni blo ko sva bila tam. Ma na vratah napopan list da je tri dni odsotna. Ne morš verjet. user posted image

Uživajte papa

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
6.11.2007 16:52:39   
t*e*j*k*a
Aja sem pozabla pokomentirat gležnje.
GROZA sej sploh nimate gležnjev!!! Pri men je za enkrat še vse v meji normale.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
6.11.2007 16:58:24   
pikica*
Zdaj pa vidim kaj so zatečeni gležnjiuser posted image . Meni včasih zvečer malo zatečejo in potem gnjavim moža za masažo, ampak zaenkrat še ni hudega.
Ja, Magi*, do sedaj sem še v petah okrog hodila. Največ v gležnarjih z ene 5 cm peto. Zdaj pa res ne gre več. Iz obupa sem šla danes malo za čevlje gledat, ampak nisem našla ničl pametnega. No, ene sem (sicer imajo čisto malo pete, ampak brez itak ne gre), samo cena......99€. Sem jih kar lepo odpisalauser posted image .

Za kombinizonček bom šla pa res v H&M pogledat. Hvala za namig.

Kondicija.....jaz sem trenutno čisto out. Po stopnicah sopiham kot kakšen slonuser posted image . Imam pa v planu, da se po porodu spet spravim nazaj v formo. Bo treba kile dol spravit in ojačat mišice. Zdaj sanjam, da pridem spet v stanje pred prvo nosečnostjo. Ampak je pa res, da sem bila takrat res pridna in sem 2x na teden redno hodila na tae bo. Ljubljančanke, a mogoče veste kje v LJ se ga še najde? Kam ste pa hodile ostale? Je treba počasi na to začet mislituser posted image .

Zdaj pa grem....se en mali plazilec po meni plaziuser posted image .

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
6.11.2007 17:02:02   
Vrtnica79
Oj, sem se zdaj spomnila da se Raho še ni nič danes oglasilauser posted image  A ni imela danes pregleda?

Pa tudi Nana je poniknila!

Punce, prosim brez prehitevanjauser posted image user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 4058
6.11.2007 17:07:34   
soncek.djukelica
živjo,

Ajtak, tebi pa res zatekajo noge! Vseeno pa ti čestitam za dopolnjenih 37 tednov! user posted image  Jaz skoraj ne verjamem,da jih bom dočakala! Morda pa tudi!user posted image
Magi, fajn, da si se spočila! user posted image
Jaz sem tudi na mandarinah...precej jih gre! Pa po jabolkah tudi!user posted image
Hujšanje, tudi jaz se ga bom resno lotila naslednje leto! Pred nosečnostjo sem bila tudi jaz fit!

Dvojna mamica sem!:)

Neposredna povezava do sporočila: 4059
6.11.2007 17:52:13   
Magi*
pikica*, za tae bo ne vem kje ga majo. jaz hodim v Narodni dom na jogo. začela bom kar z navadno - je bolj na izi, potem pa prešaltam na ashtango ali pa na power jogo. sem lani hodila in sem imela v par mesecih tako lepo oblikovane mišice, pa kondicijo, da ne verjameš. najboljše pa je, da se naučiš pravilno dihati in potem ti to pride v kri. zdaj pri vsakem naporu avtomatično pravilno diham in je gre vse lažje. sem pa šla 2x pogledat na aikido in je tudi super - sam tolk cajta nimam, da bi na oboje hodila.

aja, joga je meni všeč še zaradi nečesa: ful majhna skupina je in se vaditeljica lahko posveti čisto vsakemu, da te nauči pravilno delati. drugače itak nima haska, pa še kako poškodbo lahko fašeš. je pa take sorte joga - poudarek bolj na telovadbi kot na čakrah in meditaciji. saj nekaj je tudi tega, ampak minimalno. in to meni glih ustreza. filozofiram lahko sama doma v pojstli.user posted image

pa itak se bomo sprehajale z bejbiji user posted image  no, če pomislim, bom ene dobre pohodne čevlje rabila user posted image  viva la izgovori user posted image

Vrtnica79, Nane že precej dolgo ni, odkar se ji je odluščil čep. jaz skoz mislim nanjo. držim pesti, da sta z bejbijem dobro.

Raho pa ziher spet pretirava z delom, jo bo treba mal oštet!

jaz sem danes Zaki naročila na bioresonanco v LJ. čakalna doba je 3 do 4 mesece. pa zelo, zelo so prijazni! sva se z gospo na oni strani linije kar dolgo pogovarjali in se tudi mal pohecali. ko bi vsi bili taki user posted image

držte se punce!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
6.11.2007 18:11:11   
lorch
Sem opazila, da je tale tae bo kar poniknil, pa sploh ni bila slaba zadeva.
Res se nam Raho danes nč ne javlja, če se ni sama spravla kake omare sestavljatuser posted image . Upam, da je vse v redu z njo!
ElaM bom jaz tudi morala do H&M mal skočit ker nazadnje sem pozabla pogledat za te vreč, ampak tako bi rada imela ker se mi zdi zelo praktična, pa tudi ugodna. Da se user posted image obrne naglavačke, pa še ima čas. Jaz bom zvedela v petek kaj moj zdaj dela al sedi al dela stojouser posted image . Do zdaj je lenoba mala kar sedel-a.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
6.11.2007 18:36:38   
lana38
Tudi jaz se danes še nisem oglasila. Najprej sem spala skoraj do 10h, ko je Blaž odšel v šolo. Potem pa vklopim računalnik in hoče neko geslo. To nam je Blaž nastavil in pozabil povedati. Ko je prišel iz šole, pa mi je vse živo o varnosti povedal, da drugi potem ne morejo po tvojem računalniku šarati ipd... Tako da še jezna nisem mogla biti. Do zdaj pa nisem prišla na vrsto, da bi lahko šla gor. Najprej Blaž, potem sem šla v šolo na govorilno, potem pa me je še user posted image  prehitel.
V enem dnevu ste pa spet zelo dosti napisale. Tako da sem do sedaj že vse pozabila, kaj sem prebrala.
Je bilo pa res zelo mrzlo danes zjutraj. To sem še videla, da je bilo vse belo. Pa tudi čez dan se ni nič kaj ogrelo.
LP

lana38

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
6.11.2007 18:44:09   
ajtak
user posted image , a zdej vidte kok sem boga...
pa je fotka nastala v dop. casu, da jih zdele vidte bi se sele ustrasle...

Pa sej ni tok grozn, sam koza me boli, ker je cist nategnjena. Sedaj pa pijem koprivin caj ker baje pomaga za odvajanje vode... Pa pijem malinin caj ker baje pomaga za mehcanje maternicnega vratu, skratka sem sam na cajih in wc-ju user posted image user posted image

Jutr pride pa moja mami v CE in greva se zadnje stvari kupit za Tjasa! Fiziolosko pa alkohol, pa skatlico za dudo pa scipalec in skarice za nohte pa glavnicek in krtacko za temence...
Pa blazinice za dojenje za mamico!

Bo spet splahnelo kar nekaj everckov, sam sem took vesela, ker vem, da mam ze vecino doma!!! Je ze tole jutr zame cel projekt... Mami namrec nima izpita in bom mogla jaz vozit user posted image , kar je pa zadnje dni ze kar problem!!

Vsem zelim eno lepo nocko!! Pa na Housa ne pozabit user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
6.11.2007 18:48:16   
Raho
Ojla!

Evo meneuser posted image . Vidim, da ste me že pogrešale. Torej... danes sem štartala v 35. teden. Bila na pregledu in seveda bila kregana zaradi kil. No, ker sem tako blazno predvidljiva (sem res?) in je zdravnica slutila, da sem bila pred velikim OGTT testom na strogi dieti (ah, ma neuser posted image ), sem si poleg vseh ostalih testov (tokso, hemoglobin....) zakasirala ponoven OGTT, ampak takratkiuser posted image . In seveda - posledično, ker nisem vedela, kaj me čaka in nisem pazila na prehrano, sem spet imela povišani cukeruser posted image . Klasika...

Torej aktualizacija mer: Raho 34t, +12kg, 126 cm

Po tistem sem šla z Rijo na kavo, potem pa v službo - samo nekaj podpisat in sem bila v službi do treh, ker so nam z ministrstva spet (kako klasično) poslali zadnji dan neke obrazce, ki smo jih morali nujno danes vrniti. Jaz sem dobila prvo 100% nadomestilo bolniške in je mojo tajnico skoraj kap, ker se ji zdi malo. Pa sem jo vprašala, kaj je pričakovalauser posted image .

Pri nas še vedno montirajo skupaj pohištvo. Sedaj so čakali, da se zbudim (sem morala eno oddremati), da sem jim povedala, da manjka ena luknjauser posted image  na komodah in da jo je treba zvrtati. Mater, nisem vedela, da za takšno blazno pogruntavščino moraš imeti končano slovenščino.user posted image  

Drugače se mi vse, ki ste zatečene smilite v dno duše. Jaz nisem še nič. Vsaj v noge ne, čeprav sem si danes posledično (zaradi boljšega feelinga) kupila copate za v porodnišnico 38. Pa še v adessi sem našla eno tako dino tuniko XL za 12 €. Mi jo je bilo kar škoda pustiti tam, zato sem jo raje vzela domovuser posted image . Je pa bela z modrimi rožami, prerezana pod joški in široooooookaaaaaaaaaa. Tako se sedaj lahko pohvalim, da sem ponosna lastnica dveh tunik in ne ene, ki mi je prav. Sedaj vsaj vem, kaj bom imela oblečeno na izpite. Ja, imajo pa še črno-belo. Ne vem, če ne bom skočila še po njo.

Naslednji rpegled imam 20. novembra, potem moram pa že na CTG najprej - ob pol osmih zjutrajuser posted image . Kako fajn, a ne?

Danes mi je Organ uspelo celo nazezeati, da greva v soboto malo v šoping - jaz si moram kupiti še nekaj stvari in nekaj moram kupiti za našo deco za božička. Pojma sicer nimam kaj, ampak nekaj bomuser posted image   že našla. Ima katera kakšno idejo? Črtoju moram kupiti 11 daril. Če to spravim skupaj...  Ja, vse vesoljno sorodstvo mi naroči, naj nekaj kupim... Ne pove pa kaj, jaz pa tudi nimam pojma, kaj naj bi. Tetici sem rekla, da naj mu za RD in NL skupaj kupi tisti DVD predvajalnik za v avto. Mi2 mu bova kupila viličarja na daljinca - to hoče imeti - ki mu ga bo prinesla Živa v porodnišnico. Za RD in božička od nas (mene, Organa in Žive) dobi traktor na akumulator (ja, kaj čmo, smo na vasi domauser posted image ). Za Miklavža bo dobil en mali traktor in sladkarije. Sedaj tako ostanejo samo 3 darila od mojih, 3 darila od Organovih in 3 darila od Organove babice, ki seveda hoče vse v velikih škatlahuser posted image . Ko jo vprašam, koliko lahko dam za darila pa mi reče madžarsko (prevajam v slovenščino): 200 evrov bo dovoljuser posted image  In potem mu moram kupiti za 200 evrov igrače, da je ona srečna. Je skomentirala prejšnjič, da si je za pogreb že našparala, sedaj pa tako ali tako nima več kam z denarjem in potem hoče dajati Črtoju. Ne morem pa je prepričati, da bi bilo fajn, če bi mu dala od teh 200 evrov 100 na knjižico in bi mu kupili igrače za 100 evrov. Ne, to pa ne, ker on potem nima občutka, da mu je nekaj dala.user posted image  Ja, tako razmišljajo 85-letnice...

In tako sedaj v soboto grm v lov na darila...user posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
6.11.2007 19:44:22   
ajtak
Joj Raho zakaj jaz nisem mela take babice??? Men moja nikol ni nic kupla! Je mela vedno premalo penzijo (in same nove cote pa cel svet je prepotovala), tako da smo me s sestrami  vedno dobile kak kinderjajcek... Ostalo je pa zdevala nasemu bogemu bratrancu, ki ni nikoli koncal nobene sole in se mu zdi eksperimentiranje z drogo sila zabavno! On je pa bogi in mu je treba pomagat- tip pr 30h, ki ne zna nic razen ozemat starih zenick...
Ah, ze more tak bit...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
6.11.2007 20:23:24   
Ayo
Dober vecer!

No, jaz sem bila danes na kontroli za prst, sem bila pohvaljena, da se lepo celi user posted image .

Drugace ste pa veliko napisale danes. Meni je popoldne uspelo likati, potem sem pa za 1 urco zadrnjohala, z rokami na trebuscku, se je user posted image  tako lepo premikal, da sem od blazenosti takoj zaspala. user posted image  No potem sta pa ze prisla user posted image  in tasca.

Magi*, meni je za zamasen nos ful pomagala inhalacija, probaj, je res super. user posted image  

Joj ste boge tiste z zatecenimi gleznji! Tudi jaz na sreco tega nima, in lahko lepo vse obujem. user posted image  O fit pocutju pa tudi jaz ne bi, vsaj sedaj po prebolelem prehladu ne, ceprav se racunam na sportanje pred PDP-jem. Ta prehlad me je res zdelal, kot da bi imela najman pljucnico user posted image

Raho, 3x hura za babico!! Tud jaz od moje nisem nikoli nic imela, sedaj ko smo ze veliki niti ene cestitke ne, za noben RD in druge praznike. Pa saj mi je cisto vseeno, sploh nicesar ne pogresam.

No, rokavick pa verjetno tudi jaz ne bom kupovala, vsaj za iz porodnisnice domov ne, pa tudi sala ne. Pajacka se nimava, bova sla naslednji teden se po zadnje stvari, ki manjkajo.

Grem pocas na vecerjo, user posted image  kuha ze 1 teden, priden!! user posted image  
Lep vecer in lahko noc!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
6.11.2007 20:40:38   
Skaana
user posted image

Mene pa nič ne pogrešate user posted image . Ja, toliko ste spet napisale, da imam vse pobrkano...

Najprej hvala za fotke od gležnjev, zdaj sem potolažena, da imam jaz še čisto znosno zadevo, pa še vse lanske čevlje spravim na nogo user posted image . Za vse tako zatečene pa en veliiiikkk user posted image .

Vrtnica79, super da imaš vse spakirano. Jaz imam cilj jutri teden, ko grem da mi poberejo šive. V četrtek potem pa jaz tudi dopolnim 37. teden user posted image .

Pikica*, ja ti H&M vreče kombinizončki so zakon. Jaz jih ponavadi kupim novopečenim mamicam za darilo user posted image . In so vse navdušene nad njimi.

Raho, jaz si tudi belim glavo, kaj bom kupila Ateni za božička in dedka mraza in kaj bi ji user posted image  prinesla v porodnišnico. Favoriti so trenutno Samsonite rukzak v obliki pikapolonice (to sem že kupla), ker obožuje rukzake, potem lego duplo kateri koli komplet - verjetno kar malo kmetijo, ker veliki paketi so user posted image  dragi. Pa kakšno kilo plastelina, lepila, kakšne škarjice, flumastre, debele kvalitetne barvice - zdaj ma kar neki pa je zelo nesrečna. Pa kakšna mehka žoga za po stanovanju bi bila po moje tud aktualna. Ali pa kakšna delovna miza z raznimi strojčki za vrtanje, zabijanje, rezanje...

Za mano je pa en takšen zelo dolgočasen dan... Nič kaj novega.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
7.11.2007 1:33:00   
lorch
Mene pa spet nespečnost daje. Sem se več kot eno uro premetavala po postli, pol sem šla na wc in kar v dnevno pred tv. Zdaj pa mlatim po čokoladi in se bom verjetno prestavla še na mandarine (spet).user posted image

ampak men je enostavno tolk dolgčas, da mi grejo sam tumarije po glavi.user posted image Sem študirala kaj naj letos komu kupim za božička, pa da bi blo bolj simbolično ne s kakimi velikimi zneski, ker potem lahko bankrotiram. Je preveč daril treba nabavit.
Pa o vložkih sem tudi študirala. kateri so boljši: Vir 80 ali vir 70? Mi je ena kolegica omenjala da vir 70, jaz pa sem ves čas imela namen nabavit 80. No, tiste, ki ste to že dale skozi povejte kaj na to temo.
Pol sem pa študirala celo kako bojo zdaj potekali družinskiprazniki, ko bomo imeli še enega člana. Sem ugotovila, da so ene določene razlike v najinih družinah in zdaj bo treba se mal pomenit kako bo v najini družini. Za lažje razumevanje: Pri mojemu se obdarujejo na božični večer, kar tako brez tistega pravljičnega pričakovanja in skrivanja daril, pri nas doma pa božiček prinese darila ko spimo in nas za dobro jutro čakajo pod drevesčkom. Do zdaj smo pač na vsakem koncu nardili mal drugač, zdaj bo pa treba neki nardit, da ne bo otrok zmeden zakaj take razlike. Sej vem da prehitevam, sam ko ne morem spat mi pa gre vse sorte čez bučo, pa glih počasi se nam bližajo prazniki in me je vse skupaj not potegnalouser posted image .
joooj! Men je dooolgčaaaaaaas!!!!user posted image
Grem gledat CSI.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
7.11.2007 2:39:03   
Magi*
joj lorch, jaz sem prebrala, da te daje nosečnost, ne nespečnost user posted image  no, mene tudi user posted image

pa še tako čudno sem se skobacala iz pojstle in zraven zakašljala, da me cel trebuh boli (mišice in vezi - OK, vsaj vem, da jih še mam).

ej kteri pa so Vir 70 vložki? jaz bom kupla 80 in extra. na začetku bom rabila itak dvojno dozo, pa extra so najbolj mehki. se spomnim, da mi je takrat to bilo najbolj pomembno.

joj, kaj bom jaz glede daril naredila, ko ne smem v trgovine? zdaj sem mati prosila, da najnujnejše opravi namesto mene, pa je tudi ona obležala z virozo. ful je zporno takole, pa nekaj nakupov je pač nujno treba opraviti.

glede praznovanja se pa ne sekiraj. dokaz, da preživiš tudi, če je v familiji neskladje v praznovanjih, sem jazuser posted image . naša familija praznuje dvojno. katoliške praznike in pravoslavne. pravzaprav sploh nismo verni, da bi hodili v cerkev ali kaj takega. no, mati gre za kake praznike s svojo mamo (včasih smo me šle zraven), pa s fotrom gresta na Božično mašo v pravoslavno cerkev. me pa sploh krščene nismo. ampak nas to ne ustavi. itak so to bolj družinski prazniki. obdarujemo se simbolično na naš, katoliški, Božič. na pravoslavnega pa ne, ker tam to itak ni navada. tam je pa res vse samo okoli družine. no, na vse to imamo potem še moževo družino, ki tudi ni "nevemkako" verna. v bistvu tudi izhajajo iz neščansko/kmečke družine, ki je v času komunizma po tihem praznovala božič, čeprav so bili glava družine direktor - ergo komunist. spet ena taka mešancauser posted image  ampak tradicija pa je šla naprej po meščansko-snobovski strani.

in kako zgledajo naša praznovanja? na Božični večer gremo k moževi družini (se zbere cela familija) in tam imamo prav posebne ceremonije, s starinskim beštekom in svečniki, darila pod drevescem, poslušamo božične napeve... potem nekaj malega pojemo (so zelo asketski kar se tega tiče, meščanski minimalizem pačuser posted image ), potem pa je glavni dogodek DARILA. odpiranje daril se potem vleče kot kurja čreva, zraven se pije kak dober vinček in spet in spet poslušamo babičine zgodbe ala "nekoč je bilo...".

naša dva sta ta večer pri moji babici. tam je pač večerja, zvečer grejo k polnočki... bolj po domače. ko prideta domov, se pa vajo ponovimo še pri nas. darilo, običajno samo Zaki, čaka pod smrekco. pri nas je bolj povdarek na hrani in pijačiuser posted image

potem čez teden dni pride Dedek Mraz. ta mož je tisti glavni, ki pri nas nosi darila. no, čez teden dni pa se že zberemo pri nas in praznujemo še en božič. smrekca je še vedno ista, ponovimo večerjo. daril ni. in čez en teden še enrkat čakamo novo leto, tokrat skupaj. seveda se praznovanje pospremi z dobro večerjo, daril tudi sedaj ni. ma, saj bi še obubožali, če bi morali vsakič še darila nabavljat.

in ker to nam ni dovolj, imamo v novembru in decembru še vsi RD, tako ni čudno, da je tamala čisto zmešana. pri nas je od 1. novembra dalje vse skupaj en sam praznik.

torej, ne se sekirat, da bi otrok bi zmeden, če boste ohranili obe družinski tradiciji. the more, the marrier user posted image

in jaz grem ravno zdaj bit noseča, kot da nimamo že dovolj vsega. user posted image

zdaj sem pa malo k sebi prišla in grem poskusit nazaj spat.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
7.11.2007 8:31:18   
ajtak
Dobro jutro,

uf eni mate pa komplikacije s prazniki... Sam mislim, da to otrok nic ne zmede1 Men je bilo vedno cisto vseeno kdaj sem kaj dobila, samo da sem user posted image user posted image .

Drugace je pa za mano peklenska noc. Samo obracanje in premetavanje in obiski wcja... Danes sem sla pa vsaj 6× user posted image , se vidi, da sem zacela pit koprivin caj, ki baje pomaga pri odvajanju vode... Ja saj jo odvajam, sam ne tisto iz nog user posted image user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
7.11.2007 8:37:59   
Magi*
ajtak, še malo pa bo za tabo. sem šla včeraj gledat slike iz prve N in sem bila resnično veliko bolj zatečena. in še v porodnišnici sem imela tace velikanke. prav smešno je bilo: big foot mama, pa sem sicer bolj drobne in koščene sorte.

še mal, pa bo user posted image

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
7.11.2007 8:43:15   
pikica*
O ponočnjakinje, a zdaj pa še spite?user posted image

No, pri vložkih bom jaz verjetno kar Vir80 nabavila. Je bilo že prvič tako. Sem pa na to čisto pozabila. Še dobro, da ste omenile. Bo treba res kmalu vse kufrčke pripravit.

Vidim, da imate nekateri za tele praznike res celo ceremonijo razdelanouser posted image . Pri nas vse skupaj precej poenostavimo. Verni nismo niti po moji, niti po moževi strani, tako da polnočnice in podobne zadeve odpadejo. Ponavadi smo bili na božični večer ali pa kak večer pred ali po tem (nismo tako aklihuser posted image ) pri moževih starših. Tam smo pojedli večerjo, postavili smrekco, darila pa smo ponavadi odpirali za Silvestrovo. K našim smo šli pa samo na kosilo (kak dan prej ali po tem). Za letos pa nimam pojma kako bo. Mi bomo najbrž kar doma, ker z user posted image  res ne mislimo rinit okrog, da bi pa šel mož z Zojo sam, po moje tudi ni smiselno. Pri nas je namreč tako, da oboji starši živijo malce dlje in ne moremo it tako mimogrede.
Kar se daril tiče je pa itak jasno, da se na veliko pretiravauser posted image . Bo pa letos verjetno precej drugače. Po moževi strani je za vsa darila ponavadi poskrbela tašča (in moram priznat, da je imela za to res dober občutek), letos pa bo po moje tako, da nama bo tast dal budget in prosil, da midva poskrbiva za darila. Ampak mu ni za zamerit, ker bodo zanj tile prazniki precej žalostni, poleg tega pa še mi ne bomo mogli prit. Pri naših je pa  ponavadi toliko daril, da se je kar težko prebit skozi vsa. Ampak ponavadi je itak večina stvari bolj neumnostiuser posted image .

Jaz pa sploh ne vem kaj naj kupim za ostale. Še za Zojo ne vem kaj naj. Dejstvo je, da ne rabi ničesar, ampak kaj, ko so otroci daril tako veseliuser posted image . Se bo treba resno lotit razmišljanja in nakupov. Sem zadnjič v Toysu videla kar precej zanimivih zadev in bo treba kaj pametnega izbrat.

Zdaj grem pa pojest zajtrk.....lakotauser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
7.11.2007 8:46:26   
pikica*
Ajtak, nič se sekirat...s tem vstajanjem se samo privajaš na nove razmereuser posted image . Jaz sem včeraj ponoči od polnoči pa do dveh zjutraj vstala 7x...ker je naša gospodična nekaj protestirala in ves čas prosila za mleko. Sicer sem imela na koncu že precej razrahljane živčke (ker tega res nismo več navajeni), ampak je na koncu popustila in zaspala do jutra.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
7.11.2007 8:59:06   
Magi*
dober tek, pikica*

ah, mi ne spimo že od šestih dalje. pa glih takrat mi je končno ratal nazaj zadrnjohat. kaj čmo, se tudi mi pripravljamo user posted image

ja, letošnje praznike pa tudi mi ne bomo nikamor hodili. kdor bo želel, bo prišel k nam, pa še to ne čoporativno. sam še to se mi manjka, da jih bom tu gledala po 10 naenkrat.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
7.11.2007 9:10:08   
Raho
Evo, mi za praznike tako kompliciramo, da celo božička najamemouser posted image . No, uradni božiček je v našem mestu naš kolega in potem ga aktiviramo, da se pride slikat z otroki. Lani je bilo tako:

user posted image user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Norice oz. vodene koze
Michonne RR

Koliko so bili stari vaši malčki, ko so preboleli norice oz. vodene koze?

0-1 leto (19%)

1-3 leta (19%)

3-5 let (14%)

5-10 let (7%)

10 in več (2%)

Jih še niso (38%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!