|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
11.3.2008 12:48:25   
Čmrlika
Trnuljčica moja zlata si...user posted image
Najlepše hvala za informacije, res!!!user posted image user posted image user posted image
Da jo bom pa dobila pa itak ne računam preveč, v bistvu sem se pripravila da bom brez, pa saj itak  ŠE NE VEM kaj me čaka-1.user posted image ,je pa dobro vedet, da MOGOČE pa le lahko pride do nepričakovane pomoči...
Ne?user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
11.3.2008 13:41:18   
kekec in mojca
Bolj ne, kot ja...

A veš da že ves čas razmišljam, kako sem že prišla do info o sestanku za epiduralno... Moram it gledat na RR. Mislim, kako pa jaz pozabljam stvari... tega več ne morem verjeti, res ne. user posted image Pol pa nastajajo cele kolobocije in štale zaradi tega...

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
11.3.2008 13:53:46   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Kekec in mojca, mislim, da se moraš prijavit, kolikor sem razbrala iz pisanja na RR. Sem si shranila št., kam moraš poklicat. Pa vprašaj, če lahko jutri prideš:

dr. Zabavnik
321-15-68

Pa javi, kaj si zrihtala. user posted image

Evo, tu mi je Blacky pisala nekaj informacij o sestanku za ea. Kaj več še lahko zveš na 74. strani našega čveka. Ampak tak ne piše kaj dosti več o tem.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
11.3.2008 13:59:27   
Čmrlika

Kekec in mojca, mislim, da se moraš prijavit, kolikor sem razbrala iz pisanja na RR. Sem si shranila št., kam moraš poklicat. Pa vprašaj, če lahko jutri prideš:

dr. Zabavnik
321-15-68

Pa javi, kaj si zrihtala.

Evo, tu mi je Blacky pisala nekaj informacij o sestanku za ea. Kaj več še lahko zveš na 74. strani našega čveka. Ampak tak ne piše kaj dosti več o tem.

(odgovor članu Blacky30)

Sem prejle klicala v bolnico in mi je prijazna teta povedala , da moram3 do 4 tedne pred pdp poklicat na to številko ko si jo ti dala in to v ponedeljek, da mi povejo, če je v torek sestanek al ga pa ni...da drugače pa prej ni teh sestankov..user posted image  če bom pa zvedla, da bo kateri torek prej bom pa šl prej, tako kot vidve...bom vsaki ponedeljek klicala z druge cifre pa rekla da mam rok čez 3 tedne...user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
11.3.2008 15:35:45   
Janey
Dan

mi mamo pa danes posvetovalnicouser posted image user posted image smo že malo na trnihuser posted image user posted image

sem dodala par slik v album če bo kera pokukala...za happy famili je geslo jaka. za mojo novo čupo pa čupa (ampak te slike so user posted image tak da..jih raje ne gledatuser posted image user posted image )

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
11.3.2008 21:21:21   
BUŠICA
Pozdravljene mb-jevke!! danes sem bila v šoli za starše in glede te epiduralne totalno razočarana. ampak da G reče na predavanju da ni dostopna vselej,boš imela več sreče če rojevaš v dopoldanskem času... sej sem za to vedla že prej, pa se vseeno ne morem načudit-in to se imenuje UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER?! raje bi z vami čvekala o pričakovanju user posted image ,pa mi še mož reče da je umrl od straha ko je videl porodno sobo. morala sem se vam potožit...

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
11.3.2008 21:31:24   
BUŠICA
Janey krasna bebi-moj bo tudi fantek,komaj čakam!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image sem pokukala v album,čupa ti je fejst,posebej so mi všeč prameni!!!

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
11.3.2008 22:18:55   
Janey
bušica hvala user posted image

glede porodne pa...jaz je sploh nisem opazila...če bi jo morala zdaj opisat ne vem niti povedat kake barve so bile steneuser posted image pa sem 12 ur v njej ležala.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
11.3.2008 22:25:38   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

dr. Zabavnik
321-15-68

Pa javi, kaj si zrihtala.

(odgovor članu Blacky30)

Sem prejle klicala v bolnico in mi je prijazna teta povedala , da moram3 do 4 tedne pred pdp poklicat na to številko ko si jo ti dala in to v ponedeljek, da mi povejo, če je v torek sestanek al ga pa ni...da drugače pa prej ni teh sestankov..user posted image  če bom pa zvedla, da bo kateri torek prej bom pa šl prej, tako kot vidve...bom vsaki ponedeljek klicala z druge cifre pa rekla da mam rok čez 3 tedne...user posted image

bolše da greš prej kot prepozno...jaz sem šla enkrat pa sem bila prepozna, potem sem spet klicala in šla drugič in je odpadlo (ti svetuem, da preden greš od doma še enkrat preveriš), potem sem spet klicala in je bil g. anestezist na dopustu...3 tedne???? (pa nobene zamenjaveuser posted image user posted image kot da ne rojevamo vsak dan??) in potem je minilo 3 tedne in jaz sem bila že ful čez rok in sem spet klicala in naj bi šla takrat ko je šla k in muser posted image user posted image user posted image ampak sem na tisti dan rodila...seveda brez ea ker sem bila nočna, pa sej hvala bogu ni bilo panike (bi me verjetno tisti pik v hrbtenico bolj bolel kot cel porod...mi je blo ful za zdržat...bi jo pa rabla ko so me šivali...ker to pa...boli ko svinja(pardon ne morem drugače rečt..če sta dve babici držali neke klešče narazn da je prišo zraven not...jaz vam samo rečem: MASIRAJTE PRESREDEK...pet krat na dan po deset minut.pa malinove liste čaj pit...in nebote nič šivane.))
če sem kero prestrašla s šivanjem naj vam povem, da jih je malo oz. skoraj nobene ko je tak šivana (je to rekla pelkičeva, ki me je VSAK dan hodila gledat kako sem z mojimi šivi, ker je bilo tako hudo) tak da...se nimate kaj bat...ampak še enkrat MASIRAJTE PRESREDEK!!!!!!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
11.3.2008 22:32:02   
kekec in mojca
Bušica, dobrodošla.

Žal je glede epiduralne tako, da je ne pričakuj v MB, četudi imaš fuuuuuuuuuul dobre veze z Zabavnikom, ki je (se mi zdi) glavni za epiduralno anastezijo. Na voljo je bilo 6 anestezistov, od tega je šla ena v penzijo, dve sta v porodniški, Zabavnika nikoli ni in tako ostaneta le 2 anestezista, ki sta na voljo celemu UKC.

Moraš razumeti, da imajo pred nosečnicami prednost ljudje, ki so življenjsko ogroženi. Me imamo vendarle EA proti bolečinam...

Če te kaj tolaži, smo pa lahko Mariborčanke važne, ker je EA še edino pri nas zastonj... user posted image user posted image user posted image

Če si res želiš imet EA, potem raje pojdi v SG. Tam je nekaj malega za plačat, jo pa imaš 24 ur na dan. Ampak porodne sobe so tam še slabše kot v Mariboru.

Pa brez skrbi, tako kot je rekla Janey, sploh je ne vidiš, ko si tam. Jaz sem bila v alternativni sobi (si jo videla mogoče?), kjer imaš na voljo žoge, pa lestve, pa blazino in gugalni stol... pa baje najslabšo posteljo, kar je možno (če še je tako, ne vem, pred skoraj štirimi leti je bilo). Rekvizitov med porodom nisem mogla uporabljat, ker so me "privezali" na CTG in sem lepo ležala na mizi.

Sploh pa, o nekih alternativnih porodih ne preveč razmišljat. Vsaj pri meni je bilo tako, da mi je itak najbolj pasalo, da sem ležala - da bi med popadki hodla, pa je bila zame znanstvena fantastika. user posted image

Bušica, če si za to, da te damo na seznam MB nosečk, povej, kdaj imaš PDP.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
11.3.2008 22:35:08   
kekec in mojca
Daj, Janey, ne straši me s temi šivi. user posted image   Jaz sem bila prvič šivana, imela sem le sedem šivov, pa se mi je zdelo, da sem videla vse zvezde. Vsak vbod sem čutila.

Pa, a si se raztrgala al so te pa tako močno prerezali?

Presredek se naj bi masiral od 35. tedna naprej,a ne? No, bo imel jutri moj popestritev večera. user posted image Kako pa si naj to masiram?

Neposredna povezava do sporočila: 2211
11.3.2008 22:40:25   
Janey
k in m jaz sem imela ful notranjih šivov, zunanji niso bili tak kritični. Vrezali so me zunaj, ker je mali moral ven, ker mu je utrip padal in ga je kar potegnila ven, tako da sem se notem čisto raztgala...pač niso pazili na mamico, ker je moral otrok čimprej na svet (logično in razumljivo)

masaža presredka je pa najlepše opisana na olju od welede za masažo presredka

Kako masirati?
  • Masažo lahko izvajate po kopeli ali parni sedežni kopeli ali pa si pred masažo na presredek položite topel, vlažen obkladek, ki sprosti mišice. Lahko pa pričnete masirati tudi brez predpriprave.
  • Na voljo imate več masažnih položajev. Lahko klečite oziroma se pri položaju klečanja nagnete na eno stran ter drugo nogo dvignete, tako da je pokrčena v kolkih in kolenih, stopalo pa je na tleh. Lahko stojite, pri tem pa položite eno nogo na stol. Pomagate si lahko z ogledalom. Če vas masira partner, se namestite v polsedeči položaj.
  • Dlani in prste si namažite s toplim oljem in dva ali tri prste (kazalec in sredinec) potisnite približno tri centimetre globoko v nožnico. Zatipali boste presredek. Najprej ga masirajte z majhnimi krožnimi gibi, nato pa v obliki črke U z rahlim pritiskom na črevo. Pomembno je, da pritisk v smeri črevesja traja okoli dve minuti. V nasprotno smer – v smer sečnika – ne masirajte!
  • Nato razprite prsta (kazalec in sredinec) ter začnite širiti vagino. Morda boste začutili pekoč občutek ali gomazenje. Tak občutek se pojavi tudi med porodom, ko glavica premaguje presredek. To delajte 20 sekund.
  • Nekaj dni pred porodom je priporočljivo masirati še notranjo stran sramnih ustnic, da tako preprečite možnost majhnih raztrganin, ki se včasih pojavijo.     to
  • http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=8460    to je link od te srani....

uživajta z dragimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2212
11.3.2008 22:46:49   
kekec in mojca
Janey, hvala, bova, če bo le Kekec zaspal pravi čas. user posted image

Kaj pa ti, ne bi šla spat? Ker te bo Jakec kmalu zbudil... pol pa boš mela!

Ej, sem te že mislila vprašat, a te ni nič strah, da bi te mali potegnil za piercing? Drugače pa, prameni ti lepo pašejo in tudi frizura je ok. (Ma, si važna, ko si bla pri frizerju, kaj? user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
11.3.2008 23:21:59   
kekec in mojca
Trnuljčica, to ti  moram povedat... Tolikokrat sem ti že hotela, pa sem vedno pozabla.

Zadnjič sem mojemu možu rekla, da pride k nam Trnuljčica... in je Kekec to slišal - pol pa takoj: "Kaj??? Trnuljčica? Katera Trnuljčica? Iz pravljice?" user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2214
12.3.2008 8:02:04   
Janey
Dobro jutro.
joj...končno sonček lubek mi je pa voziček odpeljaluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mam kak sem lahko pozabla da je v avtu. JEBENTI

k in m zdaj je še premali...oz me je že zaćoptil za ustnice tak refleksno, ampak sej nima kaj bit.

Naš jakec je tako čuden otrokuser posted image user posted image user posted image user posted image v postelji se tako oglaša...spi pa kr neka prede in cvili in pritiska in neke živalske glase spušča...sej ne more spančkat..zdaj bi lahko še kako kitico odspala, pa sej ne morem zaspat če pa se tak oglašauser posted image user posted image user posted image

joj...danes je spet tak zajokal kot zadnjič, samo da danes ni kakal in nič. Ni vroč in nič...upam, da ni kaj. Sej zdaj lepo aja spet...pomoje ni.

Kaj sem napisala kak je blo v posvetovalnici? Menda nisemuser posted image naš mali bajsek je pridelal kar 1100g in 3cm, prav tako 3 okrog glavice. Je pravi velikan. Za mene, eni bejbiji se pa taki rodijouser posted image user posted image meni se tako veliki že zdi, pa vsi mali pajaci so mu že na knapuser posted image
je pa rekla teta zdravnica, da je tako lep fant...mami je bila tako ponosna...no ati pa še bolj, ker je njegova kopija (po mami ma samo podbradek pa okrogla ličkauser posted image user posted image user posted image user posted image )

zdaj pa upam, da bo še spančkal kake pol urce, da si v miru nardim kavico in zajtrk.

Neposredna povezava do sporočila: 2215
12.3.2008 9:46:54   
arabela*
hojla punce.Sem ravnokar s pregleda.Zuser posted image  je vse ok,edino jaz sem neko vnetje staknila.
Lep sonček se zunaj dela,upamo da se še temp.malo dvignejo,že kar pogrešam toplouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
12.3.2008 12:52:06   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Trnuljčica, to ti  moram povedat... Tolikokrat sem ti že hotela, pa sem vedno pozabla.

Zadnjič sem mojemu možu rekla, da pride k nam Trnuljčica... in je Kekec to slišal - pol pa takoj: "Kaj??? Trnuljčica? Katera Trnuljčica? Iz pravljice?" user posted image

K&M ti imaš vedno take, da mi polepšaš dan. Trnuljčica iz pravljice...user posted image user posted image user posted image
Bušica pozdravljena, glede Ea je tako kot ti je razložila K&M- torej loterija tudi v dopoldanskem terminu.
Janey tako lušni ste vsi trije... Človek se kar stopi, ko vas gleda.user posted image Tudi mi pričakujemo fantka.

Sicer pa punce lahko bi kakšna user posted image padla, če bo še vnaprej tako lepo vreme. Zadnjič je bilo prav fajn. Sem se malo nasončila pri Astorijiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2217
12.3.2008 14:08:50   
kekec in mojca
Jaaaaaaaa, za kavico sem zmeraj! user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 2218
12.3.2008 18:08:25   
trnuljčica
Ja reci kdaj. Če ne bo nobene druge interesentke se lahko same zmeniva. Mene nič ne moti. Kaj pa petek dopoldne okoli 10 ih. 

Neposredna povezava do sporočila: 2219
12.3.2008 18:49:39   
kekec in mojca
Meni je prav, Trnuljčica. V petek ob desetih v Astoriji. Saj na zadnji dan bolniške me verjetno ne bodo preverjali, a ne?user posted image user posted image user posted image (Saj ne, da bi mi bilo mar za to!)user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2220
12.3.2008 21:53:37   
trnuljčica
Ne ga s...Kdo te bo preverjal zadnji dan? Če te pa bodo boš rekla, da ti je bilo nerodno težit gin in si šla znanki na posvet glede težav. Jaz bom tvoj alibi. Ti pa moj.user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2221
12.3.2008 21:57:22   
trnuljčica
No, saj druge ste tudi vabljene. Tudi nove. user posted image user posted image Petek 14.3., Astorija, ob 10 ih. Jutri zvečer povem razpoznavni znak.

Neposredna povezava do sporočila: 2222
12.3.2008 23:05:18   
Vrtnica79
Mogoče se vama pa jaz na hitro malo pridružim. Mam sicer že neke plane za v petek, tak da ni sigurno.

Razpoznavnega znaka pa jaz ne rabim, ker sem si vaju zadnjič dobro ogledalauser posted image .

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 2223
13.3.2008 8:56:48   
kekec in mojca
Dobro jutro vsem skupaj! Kekec je v vrtcu, zdaj sem pa sama doma... in bi naj kao uživala. Zdaj je že tri dni "šprical" vrtec in nama je bilo prav luštno doma. Danes mi je pa dolgčas... Ne vem, kaj bi pravzaprav delala. Klekljat se mi ne da (tak sem jezna, ker mi en ovinek ne gre in ne gre naredit, da bi vse skupaj vrgla nekam), pospravljat še manj (pa imam bombo v stanovanju)... očitno bom samo poležavala do 12-ih.

Kaj boste danes kuhale?

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
13.3.2008 9:54:31   
renatka
Dobro jutro!
Jaz lahko pridem šele po 11 uri. Bom šla mimo pa bom vidla če še boste tam, te se vidimo. Lep sončen dan!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Otroci brez varstva
kili kili

Ali bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?

Ja (19%)

Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (4%)

Mogoče (12%)

Nevem (13%)

Ne (38%)

Nikoli (13%)

Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!