kekec in mojca
|
Bušica, dobrodošla. Žal je glede epiduralne tako, da je ne pričakuj v MB, četudi imaš fuuuuuuuuuul dobre veze z Zabavnikom, ki je (se mi zdi) glavni za epiduralno anastezijo. Na voljo je bilo 6 anestezistov, od tega je šla ena v penzijo, dve sta v porodniški, Zabavnika nikoli ni in tako ostaneta le 2 anestezista, ki sta na voljo celemu UKC. Moraš razumeti, da imajo pred nosečnicami prednost ljudje, ki so življenjsko ogroženi. Me imamo vendarle EA proti bolečinam... Če te kaj tolaži, smo pa lahko Mariborčanke važne, ker je EA še edino pri nas zastonj... Če si res želiš imet EA, potem raje pojdi v SG. Tam je nekaj malega za plačat, jo pa imaš 24 ur na dan. Ampak porodne sobe so tam še slabše kot v Mariboru. Pa brez skrbi, tako kot je rekla Janey, sploh je ne vidiš, ko si tam. Jaz sem bila v alternativni sobi (si jo videla mogoče?), kjer imaš na voljo žoge, pa lestve, pa blazino in gugalni stol... pa baje najslabšo posteljo, kar je možno (če še je tako, ne vem, pred skoraj štirimi leti je bilo). Rekvizitov med porodom nisem mogla uporabljat, ker so me "privezali" na CTG in sem lepo ležala na mizi. Sploh pa, o nekih alternativnih porodih ne preveč razmišljat. Vsaj pri meni je bilo tako, da mi je itak najbolj pasalo, da sem ležala - da bi med popadki hodla, pa je bila zame znanstvena fantastika. Bušica, če si za to, da te damo na seznam MB nosečk, povej, kdaj imaš PDP.
|