kekec in mojca
|
Katera izbira mi je lepša? Prva. Res. Tako romantično se mi zdi. Nekaj posebnega, pa vseeno ne pretirano. Lepo zveni. Bolj resno se mi zdi ime Oskar, to mi je bolj tako tako. Si že pogledala, kaj ta imena pomenijo? Meni je dolgo dolgo časa bilo všeč ime Julija za punčko (v najstniških letih celo moj nick name na Irc-u). Ampak, ko sem ugotovila, da izhaja iz imena Julius, kar pomeni bradat, poraščen z brado, me je minilo. Ampak, če bomo imeli punčko, ji bo ime tako, kot je moje krstno ime... oz. po želji mojega dedka. Ime je ostalo še iz prve nosečnosti. Problem je za fantka. V bistvu je ime že izbrano, ampak... kaj pa vem, to ni čisto to. Saj je lepo, prijetno, ampak pri Kekcu je bilo čisto drugače. Še preden sva sploh vedela za njegov obstoj, sva vedela, kako mu bo ime. In ime sem oboževala. Tako da, ko mi je Mehurčica ob najinem prvem srečanju povedala, da je tako ime tudi njenemu sinu, me niti ni ganilo. Enako ime bi imel, pa če bi vsem okoli bilo tako ime. Sploh pa, ko sem malega Kekca prvič dobila v roke in sem ga poimenovala, mi je sestra povedala, da to pomeni "ljubljen"... se mi je zdelo, da lepšega imena ne moreš dati nikomur na svetu. Upam, da me bodo obšli enaki občutki, ko bom poimenovala drugega otroka. Janey, a ti pa že spiš? Zdaj pa rečite, vse ki ste že enkrat mamice, a niso bile prve noči po porodu pravi šok za vas? Meni se je včasih zdelo, da me je nekdo s kolom po glavi tolkel, ko je Kekec zajokal. Dolgo časa sem vsaki nosečnici govorila, da se naj naspi pred porodom, da si naj naredi "zalogo"... Ker na to, kar ste čaka, ne moreš biti pripravljen. Upam, da bo v drugo nočno vstajanje veliko lažje.
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 9.3.2008 23:04:38 >
|