kekec in mojca
|
Ja, saj vem, kak je z ea, da je večja verjetnost, da je ne dobiš kot dobiš. Upam, da bom imela srečo. Prvič sem imela idealen čas poroda, popoldan in bi jo dobila, če bi bila dogovorjena. Pa sem nekaj tumbala o naravnem porodu in da nočem nič proti bolečinam. Trolika!!! Zgleda, da imamo vsi neke ideje o naravnem porodu. Prvič sem jih tudi jaz imela, celo napisala sem v porodni načrt, NAJ MI NE PONUJAJO sredstev proti bolečinam... Jaz hempa... Seveda, pol ko se je začelo zares in so mi našibali umetne popadke, te pa sem kar zahtevala inekcijo... Moj je še bil toliko pogumen, da mi je takrat upal ugovarjat in mi je rekel, da naj še malo počakam... ker bo verjetno še huje... Ja, valda, on lahko govori, ko pa njega ni bolelo. No, je prišla babica, mi dala "odrešilno" inekcijo, ki pa ni nič pomagala. BOlelo je enako naprej, samo slabo mi je bilo še bolj in sem bila prepričana, da bom bruhala. Sem ravno zdaj razmišljala, mogoče je bil pa to cilj te inekcije - da odvrne misli na popadek s tem, da ti postane slabo! Eh, saj če bi zdaj vedela, da bo tako kot prvič, sploh ne bi komplicirala in se bala poroda. Mislim si, da je moja mama drugič rodila še hitreje, kot prvič, da bi lahko bilo pri meni enako... Kaj pa vem. Zvečer so jo odpeljali v P, ker se ji je zdelo, da bi lahko nekaj bilo, zjutraj pa je prosla zdravnika, če lahko gre domov, ker ponoči tak ni imela popadkov in se je vse skupaj končalo... Je rekel, da ja, seveda, samo pregledat jo mora prej... pol pa šok. Bila je že šest prstov odprta. Čez eno uro je pa že cartala sestro... Še dobro, da so jo pregledali, sicer bi rodila na avtobusu. Ravno zadnjič sem razmišljala, zakaj me je tokrat tako blazno strah... Predvsem zaradi lege mojega otročka, ki še kar vztraja v poševno prečni legi. Bojim se, da se bo obrnil na ritko, pa da bi potem morala tako rodit. Moja tašča je imela dva huda poroda in me je malo pred mojim prvim porodom "razveselila" z njeno zgodbo. Še zdaj je ne morem pozabit . Zdaj sem se razpisala - glede kavice, kaj, če se zmenimo jutri, po sestanku za EA? Recimo ob 11-ih v Europarku? Ali bi raje šle v mesto? Mi lahko samo še ena zaupa, če se moram za ta sestanek za EA prijavit ali lahko kar grem tja... In kje to sploh poteka?
|