|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
26.2.2008 20:51:26   
Blacky30
Janey, vem, kako ti je pri srcu. Meni se je mešalo od žalosti. Hudo je, a verjemi, sčasoma se sprijazniš. Ravno tako bo odrasel v zdravega fantka. Naš je bil do dveh in pol let brez antibiotikov in nikoli bolan.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
26.2.2008 21:03:31   
kekec in mojca
Janey, ne odnehat z dojenjem! Kaj misliš, da sem jaz uspela načrpat kaj več, kot 40 ml? Včasih je bilo tudi po 20 ml ali pa še manj... dojenčki se dojijo čisto drugače, kot če črpaš, zato dobijo veliko veliko več mleka, kot si sploh misliš, da ga imaš.

Glej, preden popolnoma odnehaš, ti bi svetovala eno stvar: jutri se vleži v posteljo, s tamalim ležita skupaj cel dan. Ne razmišljaj o ničemer, ne misli na to, da nimaš mleka. Fajn je, če si bolj ali manj zgoraj brez, da te Jaka voha. Tamalega pristavi vsakič, ko bo pisnil... In to cel dan. Prsi bodo prazne, nič zato. S tem, ko bo poskušal zizat, bo dajal tvojemu telesu znak, da rabi več mleka. In še nekaj - poskusi mu jutri ne dati dodatka - niti enkrat ne. Mali tako ali tako uživa, ko je pri tebi in bo potolažen. Lakote ne bo tako hude, mogoče se bo tebi to bolj zdelo, kot bo v resnici. Govorim ti iz izkušenj - vem, kako je, da se ti zdi, da je otrok lačen. Tudi pri meni je bilo tako, da sem mislila, da sem brez mleka. Pa je mali lepo napredoval,  torej mleko očitno je bilo in na koncu smo imeli problem, kako ga odstavit, ker bi on pri dveh letih še kar in kar naprej zizal in nič drugega jedel.

Še nekaj - jutri nikamor ne hodi na sprehod, pač pa res počivaj. Noge v luft, glej televizijo, prižgi si DVD, glej filme, ki jih obožuješ... naj bo to samo vajin dan. In jej žgance... meni so zelo pomagali.

V četrtek pa boš začutila naval mleka... In prosim, nikoli več ne gledaj, koliko mleka si načrpala. Nima smisla. Če bi imela električno črpalko, bi ti le-ta načrpala več mleka...

Izgubit nimaš kaj - razen enega dne, ki ti bi dal lahko lažen občutek slabe vesti, če ne bi bil uspešen. Ampak po drugi strani pa boš vendarle vedela, da si pa naredila VSE za to dojenje.

Mogoče še en nasvet - kontaktiraj Seven RR, ona je mojo prijateljico, ki je bila v enakem položaju kot ti, tako postavila na noge, da ima danes problem z odstavljanjem svoje punčke.

< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 26.2.2008 21:08:12 >

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
26.2.2008 21:07:40   
kekec in mojca
Aja, Janey, še nekaj - zakaj pa si črpaš? Se Jakec hrani le po steklenički ali si le želela preveriti, koliko mleka imaš?

Krčki pa... žal, tu ti ne morem nič kaj dosti svetovati. Dajo se dobiti ene kapljice iz Avstrije, Lefaxin se jim reče, in pomagajo.

Konec koncev bodo krčki kmalu za vami, boš videla, sploh vedela ne boš, kdaj in kako so prišli in kdaj in kako so odšli.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
26.2.2008 21:17:45   
Blacky30
Ja, pri meni je glavna težava nastopila, ker ni hotel zizat, pa ni bilo povpraševanja, posledično pa ne ponudbe. Je pa bil pri meni splet okoliščin tak, da nisem imela mleka in ga tudi nisem smela dojit zaradi antibiotikov, potem pa, ko sem lahko, pa je bil že tako navajen na flaško, da ni hotel sesat, niti pod razno. Kak je začutil dojko, je začel tako kričat od lakote, da je bil ves moder v obrazek. Revček lačni!

Če pa se vidva dojita, pa poskusi z nasvetom Mojce, res nimaš kaj izgubit.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2029
26.2.2008 21:23:18   
Vrtnica79
Janey, ne obupaj! Pa saj ti je K&M tak lepo razložila, da nimam kaj dodat.
Ti samo čimveč user posted image  pristavljaj k prsim pa bo.

Ja, srečanje................. Je bilo res fajn tako v "živo" počvekat z vamiuser posted image . Lahko se res zmenimo in to še večkrat ponovimouser posted image .

Jaz pa sem danes crknjeno ko user posted image . Sem pol popoldne še po parku skakala in zdaj me še čaka doma kuhinja za pospravit, pa še likanje spettttttttt....... joj, sem pa že čisto hin. Nisem navajena takega tempa in pohajkovanja celi dan naokoli.

user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 2030
26.2.2008 23:07:10   
arabela*
čerka.
Sem malo priracala na rr,direkt iz tople postelje.Sedaj sedim tu,pred mano pa štruca,kuhane hrenovke...,nora bom postala od tega nažiranja.user posted image V enem mesecu sem se zredila za 3 kg,vidi se pa samo v trebuh.Kaj šele bo.

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
27.2.2008 9:42:42   
Janey
Jutro

Hvala vam pikice za te besede. Sej še vedno vztrajam in ga dam na zizo, ampak je premalo in še kar kriči, pa noče zagrabit karkoli naredim. Potem mu naredim dodatek in ga poje kot da že par ur ni videl hrane. In jaz ko si stisem bradavico nič ne priteče, tako da v prazno res nima kaj zizat. Tu pa tam se mi zgodi da dobim naval mleka ampak ko sprazni te polne zize ponavadi spet par dni ni tega navala. k in m bo poskusila res ga samo pristavljat, ampak ko bi ve vedele kako kriči, pa se ne pomiri. Sem tudi že vztrajala, da bi se pomiril in bi se dalje dojila, ker nekaj bi mogoče priteklo. Ampak ko je tak tudi jaz jočem. Tega si pa ne zasluži, da je mami neprenehoma nestrpna in nervozna, da ga z muko gre dojit, ker ve, da bo spet kričanje in da spet nebo zagrabil. Ker sem res na tleh...če se zbujam ponoči in mojga z eno roko stran tiščim, češ mali je med nama, z drugo roko pa si odpiram moderc in mu dajem zizo (mali pa spi v postelji)user posted image user posted image user posted image . Res sem zelo boga že. In pač se mi zdi bolše odnehat kot pa se mučit. Nekaj časa bom ziher še vztrajala, ampak kak dolgo bom pa zdržala, če bo šlo tako dalje pa res ne vem. Še enkrat vam hvala za spodbudo.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
27.2.2008 10:38:03   
Vrtnica79
Janey karkoli boš naredila bo dobro. Če ne gre dojit, pač ne gre. Saj bo tudi ob dodatku zrastel in ti začel nagajat. Ne se sekirat  preveč, bo že..............

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
27.2.2008 11:00:11   
Čmrlika
K&M in Trnuljčica- že vesta kaj bosta oblekli danes v šolo?user posted image  user posted image  user posted image
Dajta me pucakat, ne? Al bom pa jaz vaju, ker sem bolj take sorte- lapaste...user posted image
No se vidimo,moj lubi že komaj čaka da dobi potrdilo user posted image ,
jeeeeeeeee pravkar so me klicali iz pikapolonice, da je prispel voziček user posted image  user posted image  user posted image , be kr zdrvela po njega, sicer ne vem kaj mi bo že zdaj koristil pa vendar...user posted image  saj nisem čudna, ne? user posted image
lep dan vam želim vsem skupaj, pa se upam naslednjič z vsemi ostalimi srečamo v živo na čveku...
Mi smo pa še točno dva meseca do konca ali 60 days to go...Uuuuuuu resno postaja, danes sem že ponoči bla v porodni sobi...a le sanje so bile user posted image
Papa

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 27.2.2008 11:01:48 >

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

Neposredna povezava do sporočila: 2034
27.2.2008 13:41:25   
trnuljčica
Saraya tudi jaz sem prišla 10 do 10, pa mi je blo nerodno stat pred Astorijo, pa sem šla še v knjigarno. Nato sem prišla 5 čez 10 in ni bilo še nobene. Pa me je odrešila K&M. Mogoče ne bi bilo slabo, da se drugič zmenimo za drug znak poleg časopisev. Recimo ena torbica na mizi ali kaj podobnega. To je bolj nenavadno. Pa še tista ki je prva ( jaz in ti Saraya ) ne rabi še en krog po mestu delat.user posted image
Ina 82 drugič se pridruži.
Je pa res nerodno, da bi pristopil k mizi pa rekel: "Zdravo jaz sem Trnuljčica...." Oni bi pa čukasto gledaliuser posted image ,če se slučajno zmotiš. Si predstavljate?user posted image
Janey  poskusi nasvete K&M, če pa ne bo šlo, pa ne bo šlo.  Glavno da boš ti normalno funkcionirala in bo tudi dete pomirjeno.
Čmrlika sedaj ti naju poznaš pa kar pocukaj. Jaz bom danes sama. Oblečena v rjavo majco, rjavo krilo in rjave škornje. Skratka rjavoooo.user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
27.2.2008 13:55:10   
Čmrlika
Čmrlika sedaj ti naju poznaš pa kar pocukaj. Jaz bom danes sama. Oblečena v rjavo majco, rjavo krilo in rjave škornje. Skratka rjavoooo.

Pa saj nisem v resnici pričakovala poročila v kaj boš oblečena...user posted image  user posted image  , zdaj si me prisilila, da še jaz povem---lase nimam več tako  črne,(mam narastek, pa kak sivko tud ven štrli), sem že bolj okrogla kot v ponedeljek, lubi pa ...ja mogoče bo mel spet očala gor, pa jaz ne bom opazlauser posted image  user posted image , mislim pa da si je zjutraj nategnil nase en črtast bež sivo belo polover pa kavbojke...
Boš njega spoznala, jaz namreč ne vem, če bom prišla zraven, ker sem trenutno tak utrujena pa eh...ne ----hec, mi seka danes user posted image
Bom v kavbojkah pa beli majčki, pa ziher v drugi vrsti na standard placu, ker nama ga tak ne upa nihče zasestuser posted image

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
27.2.2008 14:51:28   
willma
Ola punce!

Jaz sem še opravila morfologijo in je z našo user posted image user posted image vse super duper user posted image user posted image

Janey jaz priznam, da sem močna zagovornica dojenja in če sem jaz zmogla, potem zmore vsaka, ki si RES želi dojit.
To kar ti je K&M napisala drži kot pribito.
Žana sem pristavljala z brisačo v ustih, tudi na 2 min, če je bilo potrebno. Zakaj z brisačo v ustih? Ker mi je user posted image pumpica razklala bradavico in je v trenutku, ko je zagrabil tako zabolelo, da sem morala v nekaj vgriznit, če ne bi zakričala. To je trajalo samo nekaj dni, pa še to samo ko je zgrabil in se spustil, vmes pa ni niti malo bolelo.
Od takrat sem se sprostila, nič več pumpala, nič več preverjala koliko mleka imam, nič več dodajala,...
Tako kot je K&M rekla, sprosti se in če res hočeš dojit se nehaj sekirat in otroka pristavi vsakič, ko bo hotel. Otrok se pristavi, ko je lačen, žejen, ko bi se rad cartljal, ko mu nekaj ne paše,...
Aja, pa še krči. Uh, mi smo jih imeli skoraj do 6 meseca. Nasvet? Nam niso pomagale niti ene kapljice, pomagalo je le, če sem jedla manj mlečnih izdelkov in pač sprejela to, da ima krče, da še mu ni dozorelo črevesje. Vso srečo, kakor koli se izide!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
27.2.2008 15:09:19   
Čmrlika
Willma- čestitke za uspešno morfologijo¨!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
27.2.2008 16:33:07   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Janey karkoli boš naredila bo dobro. Če ne gre dojit, pač ne gre. Saj bo tudi ob dodatku zrastel in ti začel nagajat. Ne se sekirat  preveč, bo že..............

Se popolnoma strinjam. user posted image user posted image  Bolje nehat kot imet psihično uničeno mamico.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2039
27.2.2008 16:38:08   
Blacky30
Wilma, čestitke za uspešno morfologijo!!!!!user posted image user posted image user posted image  Jaz jo imam v ponedeljek in bom poročala. Imam pa hkrati tudi 3D in 4D UZ, tak da bo veselo, komaj čakam!user posted image

Čmrlika, a bi prilepila morda kakšno slikico tvojega vozička (s spleta) ali pa mi povedala točno znamko. Ravno si jih ogledujem in se odločam, pa mi pride prav vsak nasvet.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
27.2.2008 17:41:54   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Se popolnoma strinjam. user posted image user posted image  Bolje nehat kot imet psihično uničeno mamico.user posted image

Janey, točno kot je napisala Vrtnica. Saj sem tudi sama videla, kaj pomeni ne imeti mleka... Mamina sestrična se je ves mesec trudila in trudila, vendar dete ni napredovalo v teži.

Zato ti pravim, da poskusi le za en dan... Če ne bo šlo, pač ne bo šlo. Vem, kaj pomeni kričanje lačnega otroka, ki je besen in besen... pa še krčki ga dajejo... Hudo je.

Pravijo, da so dojeni otroci KAO bolj zdravi... žal to v našem primeru ne drži... je bil bolan bolj kot marsikateri zalivanček.

Poskusi in če ne bo šlo, odnehaj. Willma me bo grdo gledala, ampak sem popolnoma enakega prepričanja kot Vrtnica.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
27.2.2008 18:40:33   
Janey
Pravkar sem se dokončno odločila, da ga ne bom več pristavljala. Žalostna in v joku. Ne morem povedat kaj sem zdaj v tej zadnji uri doživela. jokam pa že pol ure dalje ko ga sploh več nimam pri sebi. Ne zmorem. Pa če sem slaba mama...ko ne zmorem....danes sem htela naredit to kaj je napisala k in m in zjutraj je šlo super(pojokcala sma že, zizo potiskala v usta parkrat, ampak se nama je uspelo najest vsaj toliko, da ni bil zelo lačen). Sma se pač bolj pogosto hranila, na pol urce. Vendar že od jutra joka kadarkoli odpre očke. Zdaj zadnje dojenje pa sma šla z upanjem, da bo tako kot vsa prejšnja (z malo truda in malo joka) uspelo. Dokler ni začel kričat in ko se mu tako trese tista spodnja ustnicauser posted image user posted image user posted image vse bi naredila da ga pomirim, pa ga stisem, pa se še bolj napenja in kriči. Pa sem vztrajala. Ga malo vzela v roke, da sem ga pomirila in spet pristavila. Pa spet kričanje. Kak je zavohal mojo zizo je začel kričat. In jaz z njim. Jokat in postala sem nestrpna. Ko sem stisnila bradavico ni bilo niti kapljice mleka. Sem ga dala na drugo stran in ista zgodba. Tak grozen jokuser posted image nakar sem letela vodo dat gor za dodatek in vmes sem si htela spumpat da mu dam vsaj moje po flaši. Pa je tako jokal in meni ni niti kaplja ven pritekla. Nakar sem mogla s tem kičanjem in zvinjanjem v eni roki hladit vodo in tak mi je blo hudo. Tak sem jokala zraven. Preveč mi je. Ne zmorem. Pa če sem slabič. Bolše za njega, da sem jaz sproščena in normalna. Še zdaj mi lijejo solze.Ne morem se pomirit. Nekam sem  morala napisat, in spravit ven iz sebe.. Zdaj se grem pa še malo pocartat da pridem k sebi.

Hvala da ste tukaj...

Neposredna povezava do sporočila: 2042
27.2.2008 19:20:12   
Blacky30
user posted image user posted image Janey, kar solzne oči sem dobila, ko to berem. Kot da bi brala sebe tri leta nazaj.......grozni spomini in grozen občutek nemoči. Ni vredno, ne sekiraj se in zapomni si nekaj, kar sem jaz dognala šele čez nekaj mesecev:

SUPER MAMA SI IN TAKA BOŠ VEDNO!!!!!!!
SVOJEMU OTROKU POMENIŠ VSE, PA ČE MU DAŠ ZIZO ALI FLAŠKO,
BISTVO JE, DA JE SIT!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
27.2.2008 21:13:03   
kekec in mojca
Draga moja Janey,

glej, poskusila si, kar sem ti svetovala, nimaš si kaj očitat. Nisi slaba mama, prej te občudujem, da si se trudila... user posted image Vem, da te boli, ko joka, ampak si ne očitaj. Če si se tako odločila, si se pač tako odločila, zato nisi slabič. Dojenje ima veliko vrednost, vendar tako velike pa spet ne. Verjetno bi me zdaj katera laktacijska svetovalka s kolom po glavi, ampak ne... če vidiš, da ne gre, ne gre.

Ravno danes sva se s Trnuljčico pogovarjali o tej temi... tako kot je rekla Trnuljčica, v 70-ih so celo odsvetovali dojenje, pa so glih tak vsi otroci gor zrasli... In svoje mame so imeli radi, četudi jih ni dojila... Tudi Jakec te ima rad...

Blacky bo bolj vedela, kako se počutiš... sama si pa znam le predstavljati. Se mi zdi, da ima veliko mamic, ki otrok ne more dojiti, občutek slabe vesti... da se jim zdi, da jih družba zaradi tega obsoja... Sploh ne!

V šoli za starše je - za spremembo od tiste v bolnici, na kateri sem bila pred leti -   sestra povedala, da včasih dojenje pač enostavno ne steče in da se zato ne obtoževat same sebe.

Janey, poskusila si, ti poznaš svojega otroka, ti veš, kaj je za njega dobro, poslušaj svoje srce in svoj notranji čut, pa tudi to, kar ti Jakec govori... pa mu boš najboljša mama na svetu!

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
27.2.2008 21:26:40   
Vrtnica79
Janeyuser posted image user posted image user posted image , tudi jaz nimam občutka da si slaba mama- prej nasprotno. Prav je da si se trudila in vztrajala. Ampak res nima smisla, če vidiš da se otrok ne naje. Sploh ko gledaš tiste očke, ki te milo nekaj prosijo pa ne veš kaj.

Glavno je da bo zdaj tvoj sinček sit in posledično tudi boljše volje. Pol se boš še ti sprostila in boš vidla kak bo lušnouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2045
27.2.2008 21:55:14   
kekec in mojca
Še nekaj bi dodala k temu, kar je napisala Vrtnica... če bo otrok imel krče, ti pa ga boš hranila z adaptiranim mlekom, jih več poskusi, ker vem, da po nekaterih krči hitro minejo. Žal pa ti ne znam povedat, katera  mleka so to.

Janey... user posted image user posted image user posted image mirno noč vama želim!

Neposredna povezava do sporočila: 2046
27.2.2008 22:09:27   
arabela*
Trnjuljčica,ko sem prišla,oz.ko sem prvič šla mimo,sta sedeli tam dve dekleti,pa voziček,jaz pa tako buljim v njiju,da sta me kar malo začudeno pogledaliuser posted image .res je hecno pristopit,pa vprašat kaj sta vedve s foruma??user posted image
Je pa tud ena varianta,da se npr.pred vhodom h&m vse zberemo,pa gremo pol skupaj.Tako se pa res ne moremo zgrešitiuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
27.2.2008 22:20:09   
arabela*
Wilma,user posted image za uspešno morfologijo
Janey,ne sekiraj se preveč,vse to ti prej škodi kot koristi.Jaz sem pri Aneji imela problem,da nisem mogla dojit zarad preveč bolečih bradavic(pa ne zarad nosečnosti),že pred tem sem imela neke probleme z eno dojko.No,skratka,hisem mogla in pika.Pa tud problem imam s tem,da lahko dojim le ko sem sama z otrokom(pač psiha).Ko sva prišle iz porodnišnice,pa sva obe bili sproščeni,pa sva se lepo začele dojit,sicer dvakrat ali trikrat dnevno,več ni bilo mleka.Dojila sem jo do začetka petega meseca,potem pa sem se tud malo krivo počutla.Ampak ni nič slabega v adaptiranem mleku.glede na to,da ni bila dolgo dojena,ni v vseh treh letih sploh še bila bolana,edino ene dvakrat prehlajena,pa enkrat viroza.Tako da ni vse v tem.Otrok začuti mamino ljubezen,pa čeprav ne ziza.user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
27.2.2008 22:22:58   
Blacky30
Janey, glede adaptiranega mleka preveri pri pediatru, če še vedno velja, da je v MB zastonj prvih 6 mesecev. Mi smo ga imeli na recept do konca 4. meseca, ker je tako veljalo takrat za Miklavž.
Sicer pa smo mi dali skozi veliko različnih vrst mleka in vsaka menjava je bila grozna. Ob prvem poskusu je kričal od krčev, da je bil ves moder v obraz. Najbolj se je obnesel Novalac, tak da smo ga imeli do konca 4. meseca, potem pa smo dobili diagnozo atopični dermatitis in smo morali prešaltat na protialergijsko mleko Beba. Tak da priporočam Novalac, da ne boste imeli takih težav z menjavo.
Začeli pa smo z Aptamil in Comformil, pa nista bila ok.

Kapljice Lefaxin pa so zakon ja.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
27.2.2008 22:26:23   
Vrtnica79
Ja, to je res malo noro kar pristopit k nekomu in rečt: zdravo, jaz sem Vrtnicauser posted image user posted image user posted image user posted image . Bi me verjetno malo noro pogledali in si mislili če je kaj narobe z mano.

No, za drugič pa se res zmenimo da nas boš spoznala kako drugo finto. Al pa pridi z tablico user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.