|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
2.8.2008 18:54:14   
trnuljčica
Liju čestitke za fantka.user posted image user posted image user posted image Obilo cartanja.user posted image user posted image user posted image
Mi je pa hudo, da si imela tako izkušnjo z tokratnim cr. Upam, da ni pogosto v drugo tako... 

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
2.8.2008 19:21:26   
Blacky30
Mehurčica, hvala za tole. Saj si več ne črpam, samo enkrat sem poskusila. Mleko imam, a ne dovolj. Verjetno je krivo tudi to, da moja sončica veliko spi, po 5 ur skupaj čez dan in ponoči tudi po 6-7 ur. In to je premalo za povpraševanje. Sem jo že poskušala zbudit, pa ne gre, ko spi, spi. Zadnjič, ko se je morala na silo zbudit, ker ji je patronažna čistila popek, se je tako razjezila in tako jokala, da sem jo morala potem nosit in tolažit, da je zaspala nazaj. Ful ji to uniči ritem in je čisto iz sebe. Zato jo raje pustim spat, ker potem že ni lačna. Sem pa ugotovila, da spet dva dni joka, ker je lačna. Dodatek 70 ml ji ni več dovolj, potrebuje še več. Danes je pojedla dodatka 100 ml, pa predtem sem jo dojila na obeh dojkah, dokler je vlekla in se ni začela kregat z dojko, ker ni več nič priteklo.user posted image

Vrtnica79, saj nismo tukaj samo nosečke. Jaz nisem več in nimam namena kam it. Bom kar tu ostala!user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4227
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
2.8.2008 22:56:42   
trnuljčica
Blacky verjetno bo res krivo to, da dolgo spi. Tudi naš spi ponoči celo noč. Sedaj že mesec in pol  9 do 10 ur.

Ko te berem je kot bi se spominjala prvega in drugega meseca po rojstvu Svena. Stalno v zaostanku med potrebo in ponudbo...user posted image Na začetku dovolj mleka. Potem te pa premalo povpraševanje pahne v zaostanek, ki ga loviš, loviš, pa loviš...Se spomnim, da ko smo šli iz P je pil 55ml, naslednji teden 70ml, nato pa kar 90 ml. Vleč pa še ni znal. In so prvotni, po črpalki načrpani  ml (70), kar izpuhteli oz se zmanjšali na 50ml on je pa rabil 1x več.
Ampak po prvih dveh, treh mesecih se zadeva uredi.user posted image
Probaj produkcijo sprožit z črpalko. Vendar ne črpanje namesto dojenja, ampak črpanje vmes, ko ti dolgo spi. Potem pa ji tisto dodaš po dojenju namesto adaptiranega. Tako sem jaz delala.
Lahko pa vprašaš v posvetovalnici. Dokler ne greš tja lahko menda celo greš v P po nasvet glede dojenja. Vsaj jaz sem imela tako napisano v odpustnici... Tudi stehtajo in potem veš pri čem si.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.8.2008 9:53:17   
Blacky30
Trnuljčica, ravno to sem danes razmišljala. Da bi si črpala vmes, ko preveč spi. Danes je spala od 21h do 1.30 in potem od 3.30 do 6.30. Ob dveh zjutraj je pojedla še 100 ml po dojenju, zjutraj pa dojenje, potem pa samo še 50 ml, ker je imela očitno še dovolj tistih 100ml. Do zdaj toliko še ni pojedla v enem obroku. Zdaj pa spet spi od 8h kot topek. Res upam, da nama bo uspelo.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
3.8.2008 20:13:14   
trnuljčica
Blacky sicer nerada dajem nasvete glede dojenja,  saj sem imela sama nasvete šolanih vrh glave... Bistveno je povpraševanje. Torej ali jo priklopiš gor za recimo 2 dni skoraj non stop ( se vležeš in jo priklopiš,če je ne bi rada zbujala), ali pa sprožaš dražljaj vmes s črpalko. Ampak samo za nekaj minut, ne si črpat dokler nič več ni. Toliko da je  spodbujena tvorba. Pa ne takrat ko veš da se zbudi čez tri ure.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.8.2008 9:41:19   
B.M.
Dober danuser posted image
Kje pa ste vse...dopusti? Kar uživajte...
Mi pa danes začnemo odštevat zadnjih 60 dni do konca. Razen če se bo naš user posted image odločil kako drugače. Drugače se počutim dobro edino tu in tam mi malo noge otečejo pa ni hudega. Ja pa spim več ne malo je postalo naporno in večkrat hodim ponoči po stanovanju da si malo naravnam kostiuser posted image . Sicer pa priznam da mi sedaj paše kakšna takšna sveža noč vmes kot je bila današnja.

Uživajte še naprej in se oglasite kajuser posted image


_____________________________

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.8.2008 10:46:29   
Blacky30
Joj, jaz komaj čakam na hladno vreme. No, dežja in toče ne rabi bit, pa tudi tistega obljubljenega orkana ne, samo naj se ohladi za nekaj stopinj. Meša se nam že od vročine v stanovanju. Imamo namreč 30 stopinj. Groza!
Teja je zelo pridna, pri 17 dneh ji je končno odpadel popek. Zdaj pa čakamo, da se posuši in se bomo morda v četrtek že kopali, ko pride spet patronažna naokoli. Mi je včeraj tak na dušo pihnila, ko je prišla in rekla, da je pa Teja cela mama.user posted image  Kar zrasla sem!user posted image

Sicer pa je naša pikica že imela prvega klopa, ne vem, če sem vam to že povedala. Ja, pri nas jih je malo morje, tak da je pravo sranje. Hudič je priletel očitno v voziček preko pleničke, ki je zakrivala vhod in se ji prisesal poleg zizike, čeprav je bila oblečena v bodi s kr. rokavi. Hvala bogu je šel takoj ven, ker je bil res majhen. Upam, da bo vse ok.

Ponoči spi od 22.30 do 4h, potem se najeva, najprej dojenje, potem previjanje in potem še dodatek. In potem greva spet spat in spi še od 5h do 9h. Tudi čez dan veliko spi, krčev nima kaj preveč v primerjavi z Nejcem, ki je po več ur neutolažljivo jokal.
Prvo posvetovalnico imamo šele 27.8., ko bo stara že en mesec in 10 dni. Komaj čakam, da vidim težo. Ko jo sama tehtam, je vsakič drugačna, malo gor, malo dol, tak da nekaj ni ok s tem tehtanjem.

Zdaj spančka, Nejc pa se igra trgovino in mi zraven prodaja kruh in čokolino.user posted image

Trnuljčica, še tukaj naj ti povem, da sem ti ful hvaležna za vse nasvete in upam, da jih bo še kaj. Mi zelo pomagajo. Včeraj sem si med njenim spanjem malo izčrpala, tako da je bilo povpraševanje na 2 uri, ker je ona spala 4 ure skupaj. Sicer se še ne pozna, počasi pa se menda bo.user posted image

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.8.2008 11:55:50   
cati
Punce jaz pagrem danes na nuhalnouser posted image  in sem že vsa na trnih ura pa noče nikamor ituser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.8.2008 14:11:39   
blanka1
hy
Da se vam se jaz pridruzim- upam da se lahko! to je moja prva nosecnost in gre proti koncu- pocasi. Tako bon tudi jaz zacela odstevat dneve do poroda, upam samo da bom lahko imela narvni porod- vse mi bo jasno v torek 12. naredila mi bo se zadnji ultrazvok in povedala ali se nasuser posted image obrnil ali ni. Se mi zdi da ga cutim vseepovsod in ne vem niti priblizno kako lezi- pred tem je bil v med. vstavi.


(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
5.8.2008 15:48:37   
willma
Bi katera imela Pregnacare kremo?
Jo dam,
mislim, da sem si samo 3krat namazala trebuh, tako da jo je še nekaj ostalo.

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
6.8.2008 8:05:06   
*bubi*
cati, kako je bilo na NS? user posted image  

blanka1, dobrodošla user posted image   Kdaj imaš PDP?

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
6.8.2008 9:06:00   
cati
cati, kako je bilo na NS?


Super smo gledali našo pikico 30 minut user posted image  in vse je ok tako kot mora bituser posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
6.8.2008 14:04:12   
blanka1
rok imam 2.10., ampak je G rekla da bo po vsej vrjetnosti teden prej tako da bi potemtakem imela rok v Septembru! Bomo videli kako bo!

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
6.8.2008 17:39:49   
*bubi*
Me veseli, cati user posted image  user posted image

blanka, tukaj smo kar 3 septembrke, ampak imamo rok čisto v začetku. Smo že v finalnem odštevanju user posted image

kje pa ostale hodite? K&M, pa ne kje da te res celih 14 dni ne bo? Kdo pa bo prišel k meni v P? user posted image  Pa jaz te že pogrešam user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
6.8.2008 19:33:39   
arabela*
kukuc babikeuser posted image
Da vas malo pozdravim.Mi smo še tud 2v1.Čeprav že odštevamo dneve.Se bliža s svetlobno hitrostjouser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
7.8.2008 16:28:10   
gold fish
..da se še jaz pofočkam...,pa da nas malo gor spravim.....user posted image

...tudi mi smoše 2v1...Jutri imam ctg, pa da vidimo kaj se dogaja....če se sploh kajuser posted image ...

Me pa nekaj zanima..... a ta ctg pokaže tud lažne popadkeuser posted image

Pozdravček,user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.8.2008 11:28:46   
Blacky30
Goldie, ja, pokaže tudi lažne popadke, ker gre za krčenje maternice. Samo se vidi, da so lažni, ker se krivulja ne dvigne tako visoko kot pri pravih in tudi v enakomernem časovnem intervalu niso.

Mala pika spi, veliki pikec je zunaj s prababico, jaz pa grem zdaj nekaj skuhat.

Babike, ki že odštevate....navijam za vas!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.8.2008 16:05:43   
blanka1
joj ksk vam je fajn, tud jaz bi najraje rodila kar v zacetku septembra. Joj kak se ze veselim da bomo trije! Lepo bodite user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.8.2008 20:11:03   
blackcoffee
pozdravljene mariborčanke!
vidim, da vas je kar nekaj, ki ste že mamice, pa še več takih, ki boste kmalu.

no, jaz imam rok šele v začetku decembra - še katera?

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 8:25:43   
*bubi*
Dobro jutro!

Vse ste poniknile.....

tud jaz bi najraje rodila kar v zacetku septembra.


blanka, ne si želet prehitro. user posted image  Tam sredi septembra bi bilo čisto dovolj


blackcoffee, pozdravljena user posted image

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 21:35:57   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Joj Blacky.Tako sem vesela za tebe,da se je vse tako hitro in srečno končalo.
Prav pogumna si bila,da si glede na to,da si imela že tako močne popadke bila odločena it na Ptuj.
So mi solze privrele ob branju tvoje zgodbe.user posted image



Zdaj šele vidim tvoj odgovor oz. sem se šele zdaj zavzela, da ti moram odgovoriti. Niti nisem bila toliko pogumna, ker sem doma v Dobrovcah, to je 3 km od Miklavža in imam do ptujske P enako daleč kot do MB P. Tak da bi bilo vseeno, kam, v obe strani bi šlo na "knap".user posted image user posted image user posted image
Me veseli, da te je moja porodna zgodba ganila. Tudi meni so solze tekle po licih, ko sem jo pisala.user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 21:43:51   
Blacky30
Nosečnice: 

user posted image   dojenč, PDP 11.08.2008
user posted image   Renatka, PDP 22.08.2008
user posted image   Saraya, PDP 1.9. ali 31.8.2008
user posted image  *Bubi*, PDP 03.09.2008
user posted image  gold fish, PDP 03.09.2008
user posted image   Dušk@, PDP ??????
user posted image   Zakzak, PDP 10.09.2008
user posted image   B.M., PDP 02.10.2008
user posted image    blanka1, PDP 02.10.2008
user posted image   Tamara85, PDP 07.10.2008
user posted image   lyra, PDP 02.11.2008 user posted image   user posted image
user posted image    blackcoffee, PDP začetek decembra 2008
user posted image   mars.2903, PDP januar 2009
user posted image    VRTNICA84, PDP 25.01.2009
user posted image   cati, PDP 10.02.2009


Mamice in dojenčki ali dojenčice: 

user posted image    Flower, Lan, 29.07.2008
user posted image    Liju, Žan, 22.07.2008
user posted image    pepa6, Lara Tisa, 17.07.2008
user posted image    Blacky, Teja, 17.07.2008
user posted image    Frutka, Lili, 11.7.2008
user posted image   Maja T., Zara, 08.07.2008
user posted image   Willma, Lili, 22.06.2008
user posted image   Barbaw, Maja, ??????
user posted image   hijenca, Vid, 08.05.2008
user posted image   Čmrlika, Taja, 19.04.2008
user posted image   Trnuljčica, mali princ, 16.04.2008
user posted image   Kekec in Mojca, mali Kekec, 09.04.2008
user posted image   Janey, Jaka, 12.02.2008
user posted image   Marusah, Lovro, 07.02.2008
user posted image    tea78, Naja, december 2007??
user posted image   Nana 35, Klemen, 27.12.2007
user posted image   Pandica , Zala, 14.10.2007
user posted image   Koala, Alex, ??????
user posted image   Mehurčica, Eni, 19.10.2007
user posted image   Vrtnica, Vana, 28.11.2007



In tiste, ki ki imamo že malo večje nadebudnike:

user posted image  Pikec (gold fish), 8 let
user posted image  Lataša (Vrtnica) 6 let
user posted image David (Mehurčica), 4,5 leta
user posted image Frutek (Frutka) 4 leta
user posted image Žan (Willma) 4 leta
user posted image Kekec (K&M), 4 leta
user posted image Nejc (Blacky), 3,5 leta
user posted image Aneja (Saraya), 3 leta
user posted image Bubi (*Bubi*), 2,5 leta
user posted image Mala miss (rubin.), 2,5 leta
user posted image Jaka (Barbaw), 2 leti

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 21:44:05   
Blacky30
Cati, čestitke za NS, superca!!!!! Drži se!!! Joj, kje so ti časi, ko sem imela NS, se še dobro spomnim, 4.1.2008. Božanski občutki! Prav pogrešam nosečnost, čeprav mi je zdaj tudi zelo lepo. A jo pogrešam bolj zato, ker vem, da nikoli več ne bom noseča. user posted image  Smo zaključili s proizvodnjo.user posted image  No, če bi bilo po mojem......user posted image

Blackcoffee, dobrodošla med nami. Kdaj imaš PDP?

Blanka1, dobrodošla tudi ti. Še malo...... pa bomo začele navijati zate!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 21:44:48   
Blacky30
Evo, sem nam posodobila seznam, tak da nas malo v formo spet spravim.

Kje ste, punce??? Malo se oglasite, da vidim, kako kaj živite.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.8.2008 23:16:08   
frutka_
Z veseljem vam sporočam, da je danes ob 20.10 v SG porodnišnici na svet pokukala Eva, velika 47cm in težka 2560g.
 

Mamica in Eva so počutita odlično!


Draga Renata čestitam ti iz srcauser posted image user posted image user posted image . Veliko, veliko cartanja in obilo sreče s pupiko.

frutka&co

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Tretji otrok, da ali ne?
endrina

Ali bi se poleg dveh otrok odločili še za tretjega?

da (72%)

ne (28%)


Število vseh glasov: 289

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!