mehurčica
|
Blacky, moja Eni se je od začetka najedla v 5min, včasih več, včasih pa tudi v 3min! Sem ji štela požirke in jih je včasih naredila 50, včasih pa tudi okoli 100. Vedno večja je bila, vedno več požirkov je naredila - od 80-200, včasih še več. Pravijo, da nekako približno potem nanese na mililitre. Črpala si nisem, ker mi tudi pri Davidu ni šlo in niti sedaj. Pri Davidu sva imela konkretno matranje skoraj 4mesece, potem pa je šlo na boljše. Načrpala sem si v 30 min le 10ml, če sem si pa stisnila Syntocinon, pa še dodatnih 70-80ml. Brez Syntocinona ni bilo nikoli več, kot cca.10ml - pač toliko, da je prekrilo dno. Kljub temu dojim že drugič uspešno. Tako da prosim, ne si črpat, da bi videla količino, ker boš samo slabe volje. Raje opazuj Tejo in čez dva tedna ti bodo v posvetovalnici povedali ali je dovolj ali ne. David se je v prevm meseceu zredil 650g. Potem sem ga pa za vsaki "ii" imela na zizi, tudi včasih po 15min. Eh, kaj včasih...dostikrat. Bilo je največ na 2 uri, drugače pa na 1uro, 30min, 15min, 20min....Na 2 uri se je dojil do 6.meseca. Napisala sem ti zato, da si malo predstavljaš. Ni pa tako, da je dojenje vedno užitek, kot nekatere pravijo..vsaj na začetku ne. Meni so pri Davidu zelo počasi minevali prvi 4 meseci ravno zaradi dojenja. Še dobro, da sva bila oba vztrajna - je moral kar dolgo vlečti, da se mi je izcejalni refleks sploh sprožil. Dostikrat komaj po kakih 5min ali celo 10h. Pri Eni se mi tudi ne sproži takoj, ampak je hitreje..kake 2min. No, zdaj če bom še naprej pisala, bom sigurno kaj zabluzila. Sem pa prebrala tvoj post na vaši temi in mi res ne gre v glavo, zakaj ti je patronažna rekla, da je ne podojit 10ur skupaj. Ker ko se mleko dela, se bi naj glih bolj pogosto dojilo. Saj je logično, da bo mleka vedno manj, če je vedno manj povpraševanja. Tako je seveda pri odstavljanju - otrok manj pije in mleko počasi usiha.