Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 27.7.2008 12:13:52
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30 ... Moje življenje je izpopolnjeno in uživam v vsakem trenutku dneva. BRAVO! Veseli me, da je šlo tako lepo in hitro ter da si bila zadovoljna s ptujsko P. IZVIRNO SPOROČILO: frutka Willma, če bo vreme po sreči se lahko dobimo v parku nasl. teden. Pa še katera štajerka lahko pride poleg, če želi! Velja! Se lahko že v ponedeljek slišimo, baje bo super vreme.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 8:34:11
|
|
|
|
B.M.
|
Pozdravljene Danes nisem mogla spat sem že od 7h pokonci in ne vem kaj bi,danes me kar pošteno boli v predelu križa in trtice pa saj bo,dovolj jamranja. Včeraj smo bili na sprehodu s kolegiso in kolegom,ki se septembra poročita in dobili smo uradno vabilo,malo sem razmišljala kako bo takrat če imam že sedaj tak trebuh ,kaj si bom sploh oblekla...bom že kaj. Dopoldan pa sta moj in moj ati sestavila previjalno mizici in že stoji na svojem mestu najbolj mi je všeč to da ima zelo veliko previjalno površino sicer pa nasplošno zgleda super,očiščena je že sedaj še samo čaka da zložim not stvari in da se pride naš kobacat po njej Blacky30 tudi meni so prišle solze v oči ko sem prebirala tvojo por.zgodbo res lepo in super da je šlo tako gladko upam da bo vsaj pol tvojega pri meni ki prvič tam frutka me veseli da nikamor ne odhajaš,vsaj nekaj od vas,ker nekaj jih že pogrešamo no vsaj jaz...edino če sem zgrešila pa so na morju in uživajo...
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 13:51:57
|
|
|
|
*bubi*
|
Jaz pa Mojco pogrešam... Kaj še kar uživaš?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 15:32:02
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Hej, punce, meni je bilo pa ta teden tako lepo, kot že dolgo ne. Nisem bila na morju, ne boste verjele, bila sem pri moji taščici in tastu... Lepo smo se razumeli, tako da komaj čakam, da spet grem tja. Prvič smo si privoščili čisto ta pravi družinski kolesarski izlet... Kekec na malem kolesu, mami in ati na velikem, pa smo šli po bivši železniški progi. Tine in babica ter dedi pa za nami z vozičkom. Joj, je blo luštno. Blacky, lepa zgodba, no in si videla, da je bilo vse ok, tako kot sem ti rekla!!! Kaj pa srečanje? Bo kako? Kaj jaz to nekaj slišim o novi temi?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 15:35:28
|
|
|
|
*bubi*
|
Mojca. Sem te že pogrešala. Ja, pijačka.... lepi dnevi se obetajo, midva z bubijem sva po dopoldnevih sama, pa not ne zdrživa, bo treba kaj prešetat
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 19:24:46
|
|
|
|
willma
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Hej, punce, meni je bilo pa ta teden tako lepo, kot že dolgo ne. Nisem bila na morju, ne boste verjele, bila sem pri moji taščici in tastu... Lepo smo se razumeli, tako da komaj čakam, da spet grem tja. Prvič smo si privoščili čisto ta pravi družinski kolesarski izlet... Kekec na malem kolesu, mami in ati na velikem, pa smo šli po bivši železniški progi. Tine in babica ter dedi pa za nami z vozičkom. Joj, je blo luštno. Blacky, lepa zgodba, no in si videla, da je bilo vse ok, tako kot sem ti rekla!!! Kaj pa srečanje? Bo kako? Kaj jaz to nekaj slišim o novi temi? Hej, Mojca če si pa tako uživala, pa ti odpustimo, ker smo te tu zeloo pogrešale. Res lepo, da si tako uživala. Nova tema? Morda samo to. Srečanje? Jaz sem že 14 dni žejna Še k sreči je zadnjič Janey povabila, če ne bi že dehidrirala
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 19:41:17
|
|
|
|
arabela*
|
oila punce. Vidim,da ste vse vredu. Mojca,ja super,glavno da ste uživali. Pri nas pa ničkaj rožnato.Moje počutje bi lahko rekla je na nuli.Cele noči nič ne spim,pa trebuh mi že otrjuje,pa nekam čudno me špika.Zraven tega sem še prehlad staknila,upam da ni kaka angina.Komaj čakam,da se rešim,še nekje 33 dni do konca. Sem se ravno danes zamislila,da hvalabogu,da imam doma tak pridnega otroka.da se v miru lahko spočijem,pa kaj postorim. Javite,kdaj bo kak ,bova se z malečko probale pridružit.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 22:54:43
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Willma in Bubi, lepo da sta me pogrešali! Saraya, sem že mislila nate... še malo, pa bo konec. Zdaj imata obe z Bubi - vsaj zame - najbolj zoprni del nosečnosti. Ampak se splača, še malo, pa bosta držali svoja zakladka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 23:03:36
|
|
|
|
kekec in mojca
|
BTW, a se katera javi za likanje?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 28.7.2008 23:19:42
|
|
|
|
kekec in mojca
|
No, če pa ni interesentov iz vaše strani, pa še jaz ne bom likala. (Imam dober izgovor.) Grem spat. Lahko nočko!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 8:20:52
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca BTW, a se katera javi za likanje? Ja, jaz rabim pomoč, 3. stroj cotik za se pere Saj si tako mislila..... da ponujaš uslugo?
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 8:23:17
|
|
|
|
*bubi*
|
Mojca, ti boš morala drugo taktiko ubrat: naslednjič, ko greš za cel teden k tašči, vzami zraven premalo cot. Po 5-ih dneh prosiš, če lahko pri njej opereš.... pravzaprav, če ti lahko ona opere, potem avtomatsko spada še likanje zraven
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 9:11:15
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Bubi, saj sem to naredila, pa nekak ni šlo. Je imela vse svoje cote oprane, naših je bilo pa premalo za en pralni stroj, tak da jih nisem dajala prat. V petek, ko smo imeli cepljenje, sem jih še pripeljala s seboj, v nedeljo pa smo tako šli domov. Pa ne, nisem imela tega v mislih, da bi jaz drugim pomagala likat! Ti ti ti!!!
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 29.7.2008 9:12:10 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 9:14:09
|
|
|
|
trnuljčica
|
Blacky . Sem se zjokala. To je vse kar bom povedala. K&M tudi jaz sem te pogrešala. Pa še nič nisi rekla kam si zginila. Ti, ti... Lepo, da ste uživali. Tudi midva z malim sva bila pri babici in dedku 3 dni. BM ne obremenjuj se kaj bo septembra. Verjetno bo izpadlo super. Zadnje dneve boš preplesala... Saraja upam, da se prehlad pozdravi. Je pa res tako vreme, da je en dan oktober, drugi pa julij...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 10:32:35
|
|
|
|
trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Trnuljčica, če je fantek sladki kot deklica potem je to puperli. Jaz mu včasih, ampak res samo včasih rečem pupek. Pa nobenemu povedat.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 12:41:59
|
|
|
|
renatka
|
Blacky-res čudovita zgodba , želje vsake nosečnice. K&M- lepo, da si prišla nazaj in si uživala na dopustu. Jaz že tudi odštevam, vse že mam pripravljeno, tak da samo še čakamo . Včeraj sva z mojim , šla na kratki sprehod po dolgem času in sem se morala vmes dva krat ustavit Ker mi je naša tak pritiskala na kost, da me je ful bolelo . Danes bo boljše. Uživajte še naprej. Za dopoldansko sem jaz tudi, samo ne v mestu oz. v centru, ker je zdaj tak vroče, pa ne dobiš nikjer parkirišča in moraš parkirat na soncu, pol pa še hodiš sto let do kafiča ker si tak daleč parkiral,pol pa si med nogami vse zribam, ker sem že tak debela , meni je že to zdaj vse težko ! l.p. vsem
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 14:19:28
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Renatka, zdaj sem se pa nasmejala! Uboge nosečnice, kakšne tegobe vas dajejo... Dala si mi en dober razlog, zakaj se ustavit pri dveh otrocih. Trnuljčica in Frutka, zdaj ko sem oba otročka vidla v živo, vama rečem le to: samo sta si pa res podobna! Joj, kako pozabiš, kako so bili mičkeni ti naši otročki... (in to govorim ob trimesečniku! )
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 14:26:14
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Še to sem se spomnila - Bubi, samo tvoj mali bubi je pa ta pravi! Da takole ljudi naokoli meče na finto - bo dobil bratca IN sestrico!!!! Joj, ste skrivnostni vsi skupaj! Gremo stavit, kaj bo bubi dobila? Samo gremo stavit za velike denarje!!!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 20:20:30
|
|
|
|
Blacky30
|
Oj, Mojca, sem te tudi jaz že pogrešala. Welcome back! Mi pa smo bili zdaj zunaj na dvorišču 3 ure in je tako pasalo biti na svežem zraku. Mala je lepo spančkala, vmes sem jo nahranila, tak da zdaj spet spi. Moram se potožit, da nama dojenje ne laufa. Sem tak žalostna, ker sem hvalila dan pred nočjo. Tako lepo je kazalo, zdaj pa pravo sr..... nimam mleka. Kar zmanjkalo ga je. Jaz več ne vem. Ko sem poskušala preverit s pumpanjem, koliko ga priteče, sem ga napumpala 20 ml v 15 minutah. Danes, ko sem ji dala piti najprej z ene, potem z druge, je na vsaki vlekla nekje 4-5 minut, potem pa je zmanjkalo in se je začela kregat z zizo in jokat. Sem jo odstavila in si stisnila, pa ni pritekla niti kapljica. Saj vem, samo jamram, a se res znova sekiram. Ne sicer tako zelo kot pri Nejcu, ker vem, da je lepo zrasel gor na flaši, a vseeno, tako vesela sem bila, da mi bo uspelo in da sem zmožna dojiti. Zdaj pa ....... ehhhh...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 20:22:02
|
|
|
|
Blacky30
|
Janey se nam je izneverila, packa. Ona je odprla novo temo! Žalostna..............
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 29.7.2008 20:36:41
|
|
|
|
*bubi*
|
Blacky Jaz nasvetov ne bom dajala, ker pri bubiju ni šlo In tudi zdaj se najbolj od vsega bojim tega, da ne bi imela mleka. Glede na prsi bi bila šokirana, če bi zlavfalo Ampak veš, bubi je v štartu pojedel samo eno merico, pa še to ne vedno cele. Kar pomeni 35 ml. Tako da mogoče sploh nimaš premalo. Držim pesti, da bi se stanje izboljšalo
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 30.7.2008 8:22:13
|
|
|
|
cati
|
Nekaj časa me ni bilo in nisem brala za nazaj prebrala pa sem tvojo zgodbo Blacky in sedaj . Tako lepo napisano pupika je pa itak cukerček
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 30.7.2008 10:06:37
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Blacky, kaj misliš, koliko si jaz načrpam iz dojke? Toliko kot ti!!! Brez skrbi, mleka ni zmanjkalo, mala je vse pojedla. Ti jo kar pristavljaj, pa bo. Če ti pet minut vleče iz ene dojke, je sita!!! Glej, če te skrbi, koliko mleka imaš, si ga ne črpat, s tem si boš vse skupaj samo zapocala! Edini pokazatelj, ali ima otrok dovolj mleka, je tehtanje pred in po podoju! Črpanje ni enakovredno dojenju, pri dojenju se ti sproži izcejalni refleks, kar se ti pri črpanju ne. Ne vem, če si prebrala moje poste, ko sem tudi jaz na začetku jamrala, da imam malo manj mleka - glej, čez dva dni je bilo bolje. Količina mleka se še zdaj uravnava, saj bo kmalu bolje, boš vidla! Samo ne si tega delat, da si meriš količino mleka s črpanjem... En dober nasvet... ki je meni pomagal... Mamica čaj od Patra Ašiča. Dobiš ga v trgovini sonce, tista trgovina z zdravo prehrano v bližini H&M v centru mesta. Samo potem pazi, ker se dobi ful naval... pa prsi postanejo boleče in velike... Meni je pomagal tudi čaj za dojeje od Alete, ampak ta Mamica čaj je še boljši. Tako mimogrede - veš kako mali je Tejin trebušček? Toliko mleka, kot ga imaš je čisto dovolj. Tinetu v P niso dajali več kot 25 ml adaptiranega mleka!
< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 30.7.2008 10:09:32 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 30.7.2008 10:53:14
|
|
|
|
renatka
|
Joj, kaj še vse mene čaka Kaj si naj te čaje nabavim prej ali počakam, da bom vidla kak bom dojila?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke? 30.7.2008 13:00:26
|
|
|
|
Blacky30
|
*bubi*, naša žabica zdaj poje v enem obroku 60-70 ml. Se je pa že rodila s 4050g, zdaj jih ima nekje 4130g. Stara pa je 13 dni.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?