kekec in mojca
|
Glede plenic... upam, da bom uspela napisat do konca in da mi bo Kekec pustil teh pet minut. V prvi nosečnosti sem prebrala 1000 in en razlog, zakaj ne uporabljat pampersk... škodljive za kožo, škodljive za kasnejšo plodnost otroka zaradi višje temperature na koži, povzročajo alergije in vneto kožo, plenični izpuščaj... in so škodljive za okolje. Seveda sem šla kupit bombažne pleničke (štorklja in racman) in jih po rojstvu prvih 14 dni CELO UPORABLJALA!!! Kaj se je zgodilo: pleničke so bile skozi mokre, a je to dobro za otrokovo kožo? Po moje potem otrok še prej dobi glivice v predelu anusa (kar jih naš je!), koža je bila velikokrat vneta, nonstop sem previjala, nonstop ga preoblačila in prala tudi zunanja oblačila, ker so pleničke seveda premočle... in potem se vprašam, koliko vode je šlo zaradi teh "kao ekoloških plenic"? S tem, da te moram opozorit, da barva večkrat kakca ni šla dol tudi po dveh pranjih in da so plenice postale trde, ker sem jih sušila na soncu... Potem sem počasi prešaltala na plenice za enkratno uporabo. Koža je bila nonstop suha, glivice so izginile in se niso več pojavile, koža se je tudi popravila. Mislim tudi, da se je moj otrok hitreje gibalno razvijal, ker ga ni oviral tisti kup plenic okoli ritke - ampak to je samo moje mnenje. Tako da, če mene vprašaš, raje plenice za enkratno rabo. Tiste štorkljine pleničke spet uporabljam, vendar samo za široko previjanje. Če te te pleničke res zanimajo, si jih za začetek kupi le nekaj malega, recimo dve ali pa tri, pa boš videla, kaj to pomeni. Itak ena taka plenička stane okoli 2 jurja (tolarjev seveda!).
|