trnuljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca Za CR pa so se odločili, ker sem pred leti imela odstop steklovine v očesu in krvavitev. Čeprav sem z dr. Mujezinovičem že dogovorjena za datum CR, mi je zadnjič dr. Čujič neke bedaste ven metal, da mogoče pa ne bi bilo potrebno, ali pa ja, pa da se bodo v sredo odločili, kdaj mi bodo CR delali, ali pa tudi ne. Tako, da lahko že v sredo spoznam bitjece, čeprav sem dogovorjena za četrtek, ali pa komaj v petek. Ta negotovost me zadnje čase malo ubija, ko ne vem, kako bomo zdaj rodili. Hijenca tudi jaz sem imela cr zaradi težav z očmi. Tudi meni je cr naredil dr Mujezinovič. Prav tako so tudi mene naročili na sprejem ( v pon) in mi rekli, da bodo naredili cr enkrat v tistem tednu. Najverjetneje v torek ali sredo. Ker nisem vedela, kdo bo cr delal, me je skrbelo le to, da ne bi nanj čakala do petka. Saj mi res ni bilo za ležati v P za brez veze 5 dni. Tako sem bila sprejeta in v sprejemni ambulanti zdravnico vprašala, če je možno, da me dajo v sobo dr Mujezinoviča, če je seveda prosta. Ni bilo problema, saj je njim tako vseeno. Bila je prosta še ena postelja. Nato sem le še čakala, kdo bo cr naredil in kdaj bo. Kdo bo operater me je zanimalo iz enega samega razloga. Anestezisti so mi povedali, da je njim vseeno, če mi dajo splošno ali spinalno anestezijo. Da se glede spinalne , mora strinjati operater. On nato na dan operacije seznani anestezista, ki je vsak dan na porodnem, o spinalni in uri op. To zato, ker ti morajo dati infuzijo pred spinalno. Pa je moja zlata ginekologinja, kar sama poklicala dr Mujezinoviča in ga prosila, če bi lahko cr naredil on, saj mi je zadnja 2,5 meseca nosečnosti delal uz zaradi kontrole rasti ploda. Tako sem na viziti naslednji dan presenečeno ugotovila, da mi bodo cr naredili v sredo, ker je on (dr M.) takrat raspisan v porodnih sobah. Torej če si zmenjena z njim, tako ne bo problema. Jaz nisem bila, pa se je vse porihtalo. Sicer ti cr naredi tisti dr, ki je tisti dan razpisan v porodnih sobah. Tako je vedno. Glede spinalne si tudi jaz nisem predstavljala kako bo. No videla sem jih dosti, ampak ne veš a boli, a je neprijetno,ali boš lahko pri miru.... Izkazalo se je, da ne boli absolutno niiiiič. Če mi dr Lonzaričeva ne bi rekla, zdaj bom zbodla, sploh ne bi vedela, da je kaj naredila. Po pravici mi je bilo najbolj neprijetno, ko mi je sestra, ki ni anestezijska, nastavljala kanal za infuzijo v žilo. To ti pa tako morajo nastaviti ( imaš tudi pri splošni anesteziji). Spinalna je torej zakon. Po nekaj minutah čutiš toploto v noge, nato otopelost in potem nič več. Operater pa je že tam in začne se akcija. Otrok je bil od začetka op tako hitro zunaj(nekaj min), da sem bila prav vesela. Dajo ti ga za videt, vprašajo kako bo ime... Nato ga prevzamejo pediatri. Vleče se ti tisti del, ko morajo dokončati operacijo. Ne čutiš bolečin, ampak veš, da nekaj delajo- šivi. Ves čas se anestezisti menijo s tabo, kako si... Sicer pa te takoj uspavajo, če ne gre po načrtih. Tako da spinalne se ne boj. Ne boli, slišiš jok, vidiš otroka, takoj zveš kakšnega spola je, zveš da je vse ok, nisi zadeta od splošne an, tudi otrok ni zadet od nje, noge se povrnejo izredno hitro( pri meni 2 uri), pa še spinalna ne pride do otroka in je takoj živahen. Delajo jo vsakodnevno (razne operacije trebuha, zamenjave kolkov...). Lahko pa v pon pokličeš v tajništvo anestezijske službe in vprašaš kako je z spinalno. Tako sem jaz naredila. Zgoraj pa sem ti razložila, kako je nato potekalo. Želim ti lepo porodno izkušnjo in čimmanj pooperativnih težav.
|