Blacky30
|
Tak, midva sva frišna iz bane, kak je pasalo malo poležavanja v vodi. Si premalokrat privoščiva skupno kopel, z Nejcem mislim. Najin ati je malo prej prišel šele domov iz službe. K in M, imena tiste sestre ne vem, škoda, toda prijazne so bile res vse, razen ene korošice, ki sem jo zasledila čez vikend, pa je hvala bogu nisem veliko videla. Mi je hotela pamet solit, da ga moram imeti nonstop na joški, da že imam mleko, samo da jaz tega ne vem. Pa sem ji rekla, da ga nimam (dr. Burja je ukazala dodatek, ker je Nejc že začel hujšat). Pa me je tak grdo stisnila za bradavico, da bi mi dokazala, da imam mleko. Pa je ven priteklo.....popolnoma nič, mali pa je bil nonstop na joški in se drl kot da bi ga dajali iz kože. No, pa je rekla, ja, pa res imate bolj malo. In mi je prinesla dodatek. Žal očitno telo zaradi bolezni in vsega skup ni hotelo sodelovat z menoj in se je vse tako izteklo kot se je. Zdaj sem se že sprijaznila z vsem skupaj, takrat pa je bilo hudičevo psihično utrujajoče. Spomnim pa se ful mlade sestre Klare, pa Suzane, najboljša pa je bila nočna starejša sestra Ljuba Saksida, ki je bila sicer kar glasna, vendar pa sem imela pri njej res protekcijo. Sredi noči je prinesla dodatek, preden sem pozvonila, ker sem ga včasih še malo nosila in poskušala umiriti z dudo, ker je ful prehitro hotel spet jesti. Pa še toliko je bila prijazna, da ga je ona vedno hranila, jaz pa sem morala počivat, ker mi je tako ukazala. Pa če je bila ura polnoči ali 3 zjutraj, se je usedla in ga ona hranila. Mali je goltal tisto flaško, kot da ne bi nič jedel, pojedel vedno vseh 50 ml na 2 uri, čeprav bi lahko samo 30 ml. Takrat mi je ta sestra rekla, da še kaj takega ni videla, da bi kateri otrok bil tako požrešen, da po njenem mnenju ne bom mogla dojiti, če še do takrat nisva ujela ritma. Da on potrebuje 3x več kot jaz imam in da se bo prej navadil na flaško, ker mu jo morajo dat. In točno to se je zgodilo, doma sem ga na silo tiščala na zizo, on pa se je drl in drl in drl, dokler ni bil že ves moder v obraz od drenja. Pa sem mu dala flaško, pa je bilo vse OK. Mleko pa sem si stiskala in ga vlivala proč, ker je bilo polno antibiotikov, zaradi katerih naj ne bi dojila. In tako je on na zizo pozabil, meni pa se mleko sploh ni prav delalo. Upam, da bo pri drugem to teklo čisto drugače. Kaj pa ve, dojilje, menite o tem, ali se mi bo po drugem porodu začelo mleko delat enako hitro kot vsem drugorodkam, ki so prvič dojile ali zaradi nedojenja štejem med prvorodke in bo spet prava vojna s tem?
|