Encijan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca Jernejček je spet začel jest , ampak njegov maximum je zaenkrat 30 ml GH. Pit pa noče čisto NIČ, se samo igra s flaško , spet isto kot pri Živi. Sem mu kupila tist lonček, ki ne poliva, Živa je prej začela pit iz tega kot iz flaške, bomo videli... Mene tudi zanima, kako našo punco naučit piti, ker smo tudi bolj švoh glede pitja, pije tako samo vodo, čaja ne mara preveč, sokov pa ji zaenkrat še ne dajem. S flaše je pila samo mleko, parkrat mojega in malo večkrat adaptiranega, ko sem ga na začetku nekaj časa dodajala pri večernem obroku, vode ali čaja ni šans, da bi pila po flaški. Če ni ful lačna, tudi mleka ne pije! Z lončkom se pa tudi bolj ko ne igra, ne zna potegnit , tako da ji vodo spravim v usta le po žličku ali majhnem kozarčku, samo smo vedno mokri zraven in se moramo potem kar naprej preoblačit. Če se slučajno ne umažemo z GH, se pa z vodo polijemo. Tako je to pri nas! Slinčke imamo bolj za okras ali pa za igrat... Počasi bomo zgleda nagruntali, kako jo pripravit, da bo več pojedla. Ponavadi tako začne lepo papcati, ko se pa ustavi, pa dobi par žličk vode, pa potem spet lepo naprej usta odpira za GH, ko pa še to ne pali več, pa mami še peti začne (Čuk se je oženil, ali pa Naša četica npr.), pa spet usta začne odpirat. Pikca, če slučajno še nisi probala, preveri, mogoče tudi pri Jernejčku deluje... Ko je sita, pa ust ne odpre več, pol je pa tudi ne silim več... Aja, kaj pa vodo, jim še vedno prekuhavate oz. kakšno vodo jim dajete? Sfiltrirano, ustekleničeno ali kar iz pipe? Jaz jo še kar prekuhavam, čeprav naj bi jo do pol leta, se mi zdi... Ritko pa tudi jaz vedno namažem in to z lekarniškim hladilnim mazilom, ker po drugih kremah dobi pikce oz. rdečo ritko. Privoščite si malo oddiha na tale tih, deževen dan, če se le da!
|