|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
7.4.2007 7:57:15   
tinaaja
user posted image vesele

user posted image velikonocne

user posted image praznike

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 551
7.4.2007 8:07:09   
Anonimen
Da vidim,ce mi bo uspelo user posted image

user posted image

Aha mi je...Tole je nas soncek 10min po rojstvu...Danes se ima nas ocka festo tako,da se nimam kaj dosti casa.Malli je dane sponoci ka rpridno ajal tako,da sem se dokaj naspana....Tako,da ta vikend vsi obiski minejo potem pa se bom lahko vec posvetila se temle cvekam tuleuser posted image user posted image ...

Vsem vesele praznike zelim...Letos smo tako vse dobile ta najlepso in najvecjo pisankouser posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil LeINA -- 7.4.2007 8:09:25 >

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 552
7.4.2007 10:23:49   
skačica
dobro jutro!

Evo,spet burna noč. Mala mi ga je spet sračkala od desetih zvečer do treh zjutraj. Je gledala kot čuk,zraven godrnjala,vlekla zizo,dudo,.....skratka kaže,da je malo zamešala dan in nočuser posted image . Je to že možno?

no,ob treh je zaspala in spala do devetih. Sva jo umila,preoblekla,nahranila,zdaj pa spet spiuser posted image . Čez dan je tako pridna,ponoči ga pa sračka. Sem pa se še jaz prehladila tako,da smrkam in kiham kot zmešana. Kje sem staknila prehlad,mi pa ni jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 553
7.4.2007 11:04:53   
amy26
Tinaaja, glede varstva, ker je bil odpit sem na srečo dobila privat varstvo, ga mirka ena starejša gospa ki ima še tri majhne otroke, za njo sva vedela da je v redu ker je že mirkala od dragija user posted image  bratranca, pa še draga ni oz. enkrat dražje bi plačevala jasli če bi šel v vrtec. Tako da če bo spet odbit ga bova imela še vedno pri njej saj sva zadovoljna Aleks pa tudi, pri treh letih bo pa sigurno sprejet v vrtec in takrat se mi tudi zdi že primerno da ga obiskuje.
Tako da bova tudi Elo imela pri njej če ne bo imela preveč otrok.

Skačica, pri nas je bila podobna noč, čez dan zelo lepo spi tudi po tri ure skupaj, po sedmi uri zvečer je pa akcija, ko mi jo je končno ratalo uspavat ob 22.15 uri se čez pol ure zbudi, pa pol dojit,...vsekakor zbujala se celo noč na 1-1,5 uri, tako da sem bila tudi jaz že crknjena in jeznauser posted image  in danes proti večeru jo bova poskušala imeti čimdlje pokonci. (najbolj me pa jezi da mi mojuser posted image  ni nič pomagal glede uspavanja, ker on takrat veselo spiuser posted image .

No zdej seveda oba sončka spita in jaz imam končno čas da kaj skuham in mal pokukam na RR.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 554
7.4.2007 11:05:44   
amy26
skratka kaže,da je malo zamešala dan in noč . Je to že možno?

seveda je možno, pa pri nas je istouser posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 555
7.4.2007 11:59:11   
Anonimen
Skačica, pri nas je isto! Le da spi do nekje polnoči, potem imamo pa do 5,6 zjutraj žurko. In nato vsi trije omagamo do nekje 9, 10 ure. Sva pa naredila z možem plan, da vsaj nekaj spiva. Tri urce ga ima en, tri urce pa drug, medtem pa en od naju spi. Sedaj to še gre, ker je še na očetovskem dopustu...

Pravijo, da ga kopaj čimbolj pozno, da bo utrujen, pa podnevi ga skušava imeti čimveč pokonci, ampak ko se on odloči da zaspi ga ne zbudi nič... niti previjanje, umivanje,... NIČ! Baje pa to samo po sebi mine, da se sam zave kdaj je noč in kdaj dan - lahko pa traja mesec, dva. Aja, pa ponoči nič odpirat luči, če se da, nič govorit ko sesa, pa nič ga budit za hranjenje, pa zvečer naj se fajn naje, da čimdalj spi,... mi vse to prakticiramo, pa kakšen dan še kakšno urco spimo.user posted image

Lp, jjasna

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 556
7.4.2007 12:36:39   
Dajadada
Vidim, da smo vse v podobni situaciji glede spanja in dojenja-dude. Pri nas se ponoči še vedno zbujamo na 1,5-2 h, ampak danes je vsaj takoj zaspal po vsakem dojenju. 

Zdaj sem brala ene forume na RR glede dude - da ali ne in se smejala ugotovitvam, da smo žive dude. Ena je napisala, da še malo pa ji bo zrastel otroček na hrbtuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 557
7.4.2007 13:11:57   
draja
Pozdravljene moje zlate punce!

Midve sva prišle šele včeraj domov.

Še tukaj najprej iskrena hvala za vso spodbudo in navijanje prejšnjo soboto, ko sem bila sprejeta v P.
Amy26 hvala ti za objavo novice.

Najina porodna zgodba je drugačna kot sem si jo vedno predstavljala. Rodila sem namreč s carskim rezom, kar je bil zame velik šok. Nikoli v življenju si namreč nisem predstavljala, da bom kdaj imela CR, vedno sem vsa poglavja v zvezi s tem spustila v knjigah.
V glavnem - zjutraj okrog 7:20 smo prispeli v Postonjsko P. Najprej CTG, nato pa ginekološki pregled in amnioskopija, ki je pokazala, da je plodovnice res zelo, zelo malo, zato so me poslali rodit. Odprta nisem bila nič, maternični vrat pa je bil skrajšanj. Na hitro sem se poslovila od mame, ki se je vrnila v LJ, moža pa poslala za 2 uri okrog. Sledil je klistir in priklop na umetne popadke, ki so se skoraj takoj začeli. Predrli so mi mehur in odteklo ni NIČ vode!!!!! Sprožitev je bila res že NUJNA!!!!
Na začetku še ni bilo panike glede bolečin, ko so postali popadki bolj boleči pa sem okrog 11:30 poklicala moža k sebi. Odpirala sem se zelo počasi oz. skoraj nič.
CTG pa je kazala, da je najina Živa v stiski, čeprav jaz tega takrat še nisem vedela. Sploh nisem posumila, da je kaj narobe, čeprav babica praktično ni zapustila sobe in je bil kar naprej pri meni tudi porodničar. Ker se nisem odpirala sem poskusila med popadki stati. Ti popadki so bili kar boleči, ampak na srečo sem se lahko naslanjala na moža, ki je kar naprej nekaj nakladal user posted image  in mi masiral križ.
Najini Živi pa je srčni utrip po popadkih padal s 130 oz. 140 na 60 ali 70 zato so se odločili, da mi dajo epiduralno kljub temu, da sem bila odprta komaj slabe 3 cm, saj epiduralna izboljša delovanje posteljice. Nato se je porodničar odločil, da me poskusi ročno odpirati, a nažalost je to poskusil preden je EA prijela in tako je bilo zame preveč boleče, da bi bilo lahko uspešno. V trenutku ko je EA prijela nisem več čutila popadkov, čeprav jih je CTG risal (to so bili končno moji popadki, saj so umetne pred vstavitvijo katetra izključili). No, najini Živi se je še vedno slabo godilo, zato so se odločili za CR, saj so domnevali, da ima ovito popkovino okoli vratu.
Ko sem slišala besedo sekcija bo potrebna, me je kar zvilo. Bolj ko so klicali naokrog po oddelkih, da bo sekcija in naj se pripravijo bolj me je zvijalo. Bilo me je strah kaj bo z najino Živo, potočila sem nekaj solz, nato pa se mi je začelo grozno spati (domnevam, da so mi podtaknili nekaj za umiritev).
Nato so me odpeljali v operacijsko sobo in kar naekrat je bilo okoli vse polno zelenih halij, ki so nekaj počele z mano. Pri moji glavi pa je bil anesteziolog, ki se je ves čas pogovarjal z mano in mi povedal točno tiste stvari, ki sem jih potrebovala slišati, da sem bila na koncu že čisto mirna. Nikoli ga ne bom pozabila in tudi ne najinega pogovora. Sekundo preden so začeli, se je ob moji glavi nepričakovano pojavil moj mož, ki se je odločil, da bo ob meni, kljub temu da slabo prenaša kri in podobne zadeve. Bila sem presrečna.
Nato mi je anesteziolog rekel začeli bomo in so. Ves strah je bil odveč, saj je bilo točno tako kot je napovedal - čutila sem vse, bolelo ni nič. NIkoli se ne bi odločila za CR pod splošno narkozo, saj potem bi pa res vse zamudila. EA je zakon v takih primerih in ves strah je odveč!!!
Nato sva z možem kar naenkrat iz mojega odprtega trebuščka zaslišala majhen drobcen glasek, ki je zastokal in nato še enkrat malo nad trebuščkom, nato pa se je s pulta že zaslišal jok najine Žive. Nekdo je vprašal ali je on ali ona in babica je rekla, da je ona. Z možem sva se spogledala in se zasmejala - BILA JE RES PUPA. In revica je res imela ovito popkovino okoli glave in se zato ni mogla spuščati. Nato so mi jo zavito prinesli k glavi, da sem ji dala 2 poljubčka na glavico, nato pa sta babica in mož odšla z Živo v porodno sobo. Nikoli ne bom pozabila tega občutka ko so mi jo prislonili ob lice in sem jo poljubila. Bila je tako mehka in gladka,... Rodila se je ob 15:27 in dobila ocene 9,9,10 - torej bila je v odlični kondiciji.
Ko so me zrihtali, so me ustavili na hodniku pred porodno in mož jo je položil k meni. Gledala je in sesala prstke. Bila je tako lepa, tako mehka, tako topla in tako zelo pridna. No, po kakšni minutki se je bilo treba posloviti, mož domov jaz na intezivno.
Zvečer so mi jo še enkrat pripeljali pokazati in takrat sem je prvič dobro videla. Slikala sem jo s telefonom, da sem jo nato celo noč in naslednji dan gledala, saj ni mogla biti ob meni. Revica je imela buškico od stiskanja ob mojo medenico, ampak ta je že zginila. Slikico sem tudi poslala mami, ki je doma jokala od sreče.

To je najina porodna zgodba. Ni takšna kot sem si jo predstavljala in želela, ampak taka nama je bila namenjena in le tako sva lahko postali mamica in hčerkica.
Za vedno bom hvaležna osebju postonjske porodnišnice, ki so se hitro odločili za CR in mi pred tem niso dali razloga za skrb. Tako se vse do odločitve za CR sploh nisem zavedala, da je kriza, ampak sem samo mislila, da se pač nekaj dogaja in bo treba pohiteti.
Naslednje dni me je le zelo bolelo, ker sva zamudili prve stike v porodni, prvi podoj in ker še 2 dni ni mogla biti nič z mano. Grozno me je tudi preganjalo dejstvo, da je bila v trebuščku v stiski in se ni dobro počutila v meni, ampak zdaj so ti občutki za mano. Sledile so namreč večje skrbi in stresi - vam napišem v nadaljevanju.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 558
7.4.2007 13:35:43   
draja
Tretji dan v P sem bila končno toliko pri sebi, da sem se začela resno ukvarjati s skrbjo za Živo, predvsem z dojenjem. Ko sem si ravno začela črpati mleko, da vidimo koliko ga imam, pridrvi v sobo zdravnica, ki najprej pove cimri, da bo šla v drugo sobo, nato pa pride do mene in začne razlagati, da bo punčka sedaj tudi ponoči pri meni, saj je kakala kri in sumijo na nek virus, diarejo,... kaj jaz vem kaj vse. Bila sem čisto v šoku, tako da nisem nič razumela. Slišala sem samo, da če bo treba, bo šla v LJ in da je lahko nevarno,... Ko je zapustila sobo me je totalno zvilo. Planila sem v histerični jok, tako d asploh nisem mogla možu po telefonu razložiti kaj se dogaja. Sploh se nisem mogla uniriti (že tako sem bila tisti dan zelo jokava). Razmišljala sem samo kaj je z mojo punčko in kaj točno mi je rekla zdravnica. Čez nekaj ur so mi jo pripeljali in jaz sem jo celo noč samo gledala, božala in jokala. Sem mislila da me bo pobralo od te negotovosti. Ves čas sem dobivala tolažilne SMS, ki so me seveda samo še bolj spravljali v obup, pomiriti sta me znala le mama in Boštjan.

Naslednje jutro ni bilo krvi v blatu in vsi izvidi, ki so jih naredili tam so bili ok, čakati pa je bilo treba še na izvide iz LJ (ki so prišli šele včeraj - torej čez 4 dni). Pediatrinja me je malo potolažila da je važno, da otrok pije in da dokler je tako ni nobenega zdravljenja ne glede na to za kaj gre. Postopno sem zbirala informacije in na koncu zvedela da sumijo Rota virus. V glavnem midve sva ostali sami v sobi, imeli sva lastni wc in kopalnico in prepovedani so bili vsi obiski razen moža, vendar sva se iz preventive, da ji ne bi še on kaj prinesel sama odločila, da ne bo hodil k nama user posted image . Popoldne je še enkrat kakala kri vendar zelo malo, ampak vseeno jaz spet v jok. Od skrbi sem komaj dihala.
Nato sva dobili v sobo vso komplet opremo zame in Živo, ki ni smela priti v stik z drugimi, k nama pa so nekatere sestre hodile z rokavicami in maskami. Nato so celi P prepovedali obiske (razen očkov). Ja, vse to sva povzročili midve. Najina princeska si je izborila posebno oskrbo in tretma v P.
No naslednji dan sem se končno malo potolažila, saj je bilo jasno da je z Živo vse ok in da je zdrava.karkoli naj bi imela, naj bi bilo mimo.
Dnevi so tekli zelo počasi, saj nisem imela niti obiskov, niti cimre, imela pa sem veliko skrbi. Mala pa je bila tako pridna, pravi angelček. Poskušala sem jo čim več dojiti, vendar od vseh šokov mleka ni bilo dovolj, pa tudi mala je vedno zaspala pri meni in se ni do konca najedla. Tako so jo futrali tudi z dodatki in še to s sojinim mlekom, ki ga revica sploh ni prenašala (je baje ful zanič). meni se je srce trgalo, ko sem jo gledala kako se ji še 1 uro po hranjenju dviguje in kako je samo ležala z odprtimi učki.
No včeraj pa sva končno lahko šli domov. Izvidi iz LJ so pokazali, da ni imela nobenega virusa in nobne bakterije in da je popolnoma zdravauser posted image user posted image user posted image .

Zdaj smo doma in jaz delam vse na tem, da bi se začeli polno dojiti, vendar zaenkrat zaradi vseh šokov še ne gre.
Povem naj le, da sem se kljub vsemu v P počutila odlično in sploh nisem imela domotožja. Vsi so bili nenormalno prijazni, ko sem pozvonila, nikoli nisem čakala več kot minutko na odziva in karkoli sem prosila so mi z veseljem ustregli. Počutila sem se kot v hotelu in zelo vesela sem, da sem se odločila za Postojno. Še zdaj ne morem verjeti, da v celem tednu nisem doživela niti ene nesramnosti ali nejevolje, še utujenega pogleda ne. Kapo dol pred vsemi sestrami v postonjski P, ki so zlate, kljub preobremenjenosti. Škoda le, da nisva dobili kakšne za domov.

Mala pa je tak angelček in je zelo, zelo pridna, tako da mi kljub CR ni težko že od 3. dne sami skrbeti zanjo. Že danes je ponoči spala 6 ur v enem kosu in upam da bo še naprej tako.

Toliko zaenkrat od naju. Sem še vedno zelo čustvena ob vseh spominih - najprej šok, ker se ji je tako slabo godilo v bušiju, nato šok zaradi CR, seveda pa je bil največji šok krvavo blato. Počasi bodo grdi spomini zbledeli in jaz ne bom več kar naprej jokala. Ko bom imela več časa pa vas preberm za nazaj.

Lep pozdrav,

Darja in Živa

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 559
7.4.2007 14:12:16   
tinaaja
Draja, sem te ze pogresala.. pretresljiva zgodba, ampak vazno, da sta doma in da sta obe zdravi. si lahko samo predstavljam te soke in strahove ob vsem dogajanju - ufff ... za dojenje pa je veliko pij, pa sezamov napitek pomaga, v skrajni sili pa smo mi znanci s tabletami ki povecujejo laktacijo. predvsem se pa zdaj sprosti in pomiri, ker tudi to vpliva uspesno dojenje. upam, da vam zalaufa in da so se vsi  problemi koncali.

Midva z Brino sva sli k babi pirhe barvat, mala je spala v vozicku od 10 - 13:45.. valda - mora not prinest nocne urice user posted image popoldne gremo spet venuser posted image prav sede bit zunaj, vreme je noro..

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 560
7.4.2007 14:56:44   
skačica
draja,dobrodošla nazaj. Seveda sem se ob tvoji zgodbi jokala kot dež(zraven poslušam Il divo in učinki so tukajuser posted image ). Res pretresljiva zgodba,jaz sem dobila kar kurjo polt,ko sem jo brala.
Tud jaz sem veliko jokala v P in to samo zaradi tega,ker je mala hodila na fototerapijo in ni bila ob meni po devet ur na danuser posted image . Jaz pa sama in ves čas v solzah.....

Amy26 in ostale,ki tudi dežurate ponoči-jaz sem prav vesela,da nisem sama v takih težavah. Vem,prav nesramno,ampak se takoj boljše počutimuser posted image . Upam,da niste jezne.
Midva z user posted image  sva se tudi zmenila,da jo ima vsak 3 ure in pri meni je 3 ure bedela,pri možu pa po pol ure zaspala in je danes kot roža,jaz pa kot polit cucekuser posted image . Bomo danes udarili drugo taktikouser posted image .

Zdajle Iza spi na sedežni(tud naša notri prinaša tisto kar ponoči spustiuser posted image ),posluša Il divo in uživa. Že vidim,da ima dober okus tako kot matiuser posted image user posted image user posted image
Bile sva zunaj pol urce,seveda je bil zraven tud ati,ki je ponosno gural voziček(tinaaja,midva sva navdušena nad traxxom). Mala je ves čas zadovoljno spala potem pa še nadaljevala na sedežni. Očitno ji sveži zrak sede.

Nosek sem ji enkrat že ščistila s fiziološko in je res začela kihat in se ji je fino sčistil,bomo ponovili. Tinaaja,hvala za nasvet.
Me pa tako vleče,da bi šla jutri k nam domov,ampak ne bomo še šli,bodo naši prišli k nam v ponedeljek in prinesli prve pirhe za moj zakladek.

Danes ponoči,ko bom spet 5 ur neuspešno uspavala najino princesko,bom v glavi imela da Amy in JJasna počnejo isto in bom pomirjenauser posted image user posted image user posted image . Se hecam!!!!!

< Sporočilo je popravil skačica -- 7.4.2007 14:57:23 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 561
7.4.2007 17:50:12   
amy26
Draja dobrodošla nazaj user posted image  mi je šlo kar na jok ob branju tvoje zgodbe, vendar zdaj je pomembno to da ste doma in da so vsi šoki za vama, kar se pa zadeva dojenja čimveč pristavljal, veliko pij in dobro jej pa seveda počivat!!! to ful pomaga in se ne obremenjevat a bo mleko ali ne.
Pa hvala da si si vzela čas da si nam opisala svojo porodno izkušnjo.

Skačica, upam da bomo danes kaj več spaliuser posted image  ker moja Ela danes čez dan skos spi, še zunaj ko smo, vse prespi, da bi pa jo imela po konci je pa tečna noben položaj ji ne ustreza edino priklop na zizouser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 562
7.4.2007 17:59:47   
tinaaja
mene so pa custva zanesla user posted image mo sli na sprehod do mesta kao v h&m pogledat za cunjice za pikico. imamo veliko 62 stevilke, manjsih pa skor nic in sem skoz prala user posted image in btw h&m v centru lj NIMA otroskega oddelka !!user posted image in sv sla do maxija in sem nasla tok cute cunjice, pa se 20% popust je bil, tko da sem se en komplet dodatno kupila poleg 2 majic s krakimi rokavi in 3 z dolgimi + hlace. za znoret lustne zadeve. komaj cakam, da bodo suhe in na princeski user posted image

mala je pol zgubila zivce tko da smo se kar pred maxijem podojil, ugotovil se da je posrackna cez hlace, ampak so maxi zaprli, tko da smo sibal domov. evo zdaj grem pa sunko v testu pect, takoj, ko se pika napapa. user posted image

skacica - traxx je tud nama user posted image sva zadovoljna, edin mal ga bom morala okrasit, ker mi je pretemn- lime barva .. ampak super za vozit in manevrirat user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 563
7.4.2007 18:00:27   
skačica
joj,amy,tud moja ves dan spi,samo za papat se zbudi in amenuser posted image . Kaj bo ponoči,me pa že zdaj skrbi. Tud jaz ne vem kako bom malo prepričala,da bedi od sedmih dalje,po moje je ne bom in bo ponoči spet veselicauser posted image user posted image .

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 564
7.4.2007 18:05:51   
skačica
Naj še jaz napišem svojo zgodbo,ker imam ravno časuser posted image

V nedeljo,25.3. sva šla z mojim user posted image  in user posted image  na sprehod in med sprehodom sem začutila kot da mi nekaj spodaj teče. Pa nisem polagala velike pozornosti na to,ker sem mislila,da je spet kak lažen alarm. Potem sem pa sedela za računalnikom in z vami klepetala in se mi spet zazdi,da spodaj nekaj teče in grem na wc in res imam hlačke čisto mokre. Ampak jaz grem še lepo spodaj k tašči na kosilo,se fino najem dunajskih zrezkovuser posted image  potem pa pod tuš in počasi v P.
Ko pred P mož parkira in se jaz spravim iz avta,se mi pa voda ulije in sem prišla v sprejemno popolnoma mokra. Sprejme me sestra in naredimo CTG,ki kaže nekaj dogajanja,nakar me pregleda zdravnik(pregled je user posted image  bolel),ugotovi,da sem kake dva centimetra odprta in reče,da gremo kar rodit. Jaz pa nobenih popadkov. In me priklopijo na umetne.
Na umetnih popadkih sem bila priklopljena od treh dalje. Do osmih je bilo vse kul,mene nič bolelo,lepo počasi sem se odpirala.Potem se je pa začelo. Moža sem ob devetih prosila,da gre po babico,ker se mi je zdelo da me bo konecuser posted image in zahtevala protibolečinsko,ki sem jo tudi dobila(Dolantin).
Popadki so se stopnjevali,odprla sem se hitro,čakali smo še na to,da se mala spusti nižje. Tisti popadki so bili pa res user posted image ,mi je pa res zelo pomagalo,da sem jih predihavala na kolenih,vmes pa naslonjena na posteljo počivala in se pripravljala na naslednjega.
Ko je bila glavica že tik pred tem,da se porodi,sem šla spet v sedeči položaj in en, dva tri rodila mojo princesko. Babica je varovala presredek,se je pa kjub temu malo,malo raztrgal,tako da sem dobila 3 okrasne šivčke.

Občutek,ki ga doživljaš,ko rodiš detece in ko so mi jo položili na prsi je neopisljiv. Jokala sem kot dež in se zraven smejala. Tisti trenutek sva bili samo jaz in moja punčka in seveda mož,ki me je stiskal in lupčkal.

Malo so zmerili,stehtali in.....,mene pa zdravnica zašila(brez kakršnihkoli sredstev za lajšanje bolečinuser posted image ). Potem sva pa malo dobila nazaj in smo se crkljali sami trije še tri ure,nakar so mene in punčko odpeljali na oddelek,mož pa je šel domov.

Prvo noč nisem nič spala,polna novih občutkov in presrečna,sem jo ves čas samo gledala.

< Sporočilo je popravil skačica -- 7.4.2007 18:14:02 >

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 565
7.4.2007 18:25:12   
skačica
nadaljevanje:

Mala je drugi dan postala zlatenična in pediatrinja se je odločila,da gre pod lučko. Hitro mi je postalo jasno,da po treh dneh ne bova šli domov. Mala je bila devet ur dnevno na fototerapiji,jaz pa ta čas samevala v svoji sobi in jokala. Poklicali so me vsakič,ko se je jokala,da sem jo šla nahranit in ko sem jo videla s tisto mrežico in gazicami čez oči,sem še bolj user posted image . Men je blo grozno gledat malo tam pod lučko. Sestre pa seveda nič kaj prijazne,ko so me videle v solzah.
Zataknilo se je tudi pri dojenju,mala ni dobila dovolj,zato so mene vrgle sestre na črpalko,mali pa dale dodatek in jaz spet user posted image ,ker sem mislila,da ne bom mogla dojit.Pa je mleko tretji dan prišlo,zaenkrat ga je dovolj,upam,da bo še dolgo tako.

No,5. dan me je sestra že zjutraj prestrašila,da bova še kar nekaj časa v bolnici,ker je bila mala po koži še fejst zlatenična. In jaz spet user posted image . Pa so ji vzeli kri in ugotovili,da je bilirubin res krepko padel in da greva lahko domov. Kako zelo sem bila srečna. In sem spet jokala,tokrat od sreče,pediatrinja je pa verjetno mislila,da nisem čisto pri pravi.

No,šele zdaj vidim,da sem skoz samo user posted image ,enkrat od sreče,drugič od žalosti,tretjič od skrbi,ampak hormoni delajo svojeuser posted image .  Vse skupaj se je zdaj umirilo in resnično uživam v novi vlogi prav tako moj mož.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 566
7.4.2007 18:58:59   
Gio
Pozdravljene!

Najprej hvala za vse nasvete glede dojenja in dodajanja!

draja..tvoja zgodba o porodu je tako zelo podobna moji! Tudi jaz sem se mučila z naravnim porodom vse dokler se pikici ni začelo slabo goditi, ker se ni spuščala. Sledil je carski rez, v popolni narkozi, tako da sem bila prikrajšana za trenutke, ki sem jih čakala 9 mesecev. Zelo sem si želela naravnega poroda,brez epiduralne, trenutka, ko ti pikico položijo na trebuh in pogled ponosnega očka, ko prereže popkovino. Vendar se tolažim, da je bil CR naboljša rešitev za Elo, ki bi ji naravni porod lahko zelo škodil. Teden v P je bil zame prava norišnica, saj je ela dva dni po porodu dobila bakterijo streptokoka, kljub temu, da sem opravila odvzem brisa. Nato so še meni ugotovili gestacijski diabtes in šokov kar ni bilo konec. Rudi jaz imam zaradi vseh šokov težave z dojenjem in se trudim in upam vsak dan znova na naval mleka :) Mala pri meni poje max. 60,70ml, potem pa moram dodajati. Njena teža napreduje, vendar si zelo, zelo želim polno dojiti, ker je to kombiniranje zelo naporno...

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 567
7.4.2007 19:41:17   
draja
Hvala punce za nasvete glede dojenja. Saj vem - samo umirit se moramo pa bo. Danes je že precej bolje, vse slabo počasi bledi.

Gio joj kako čutim s tabo. Si lahko še preveč dobro predstavljam tvojo stisko, občutke,... Ampak važno, je da imava zdaj doma zdravi deklici!!! Drži se.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 568
7.4.2007 23:46:19   
Žabika
draja: joj kako sem jokala, ko sem brala tvojo zgodbo! Je pa to zgodba, z zelo srečnim koncem! Pomembno je, da ste zdaj doma in zdravi! Kot so ti že svetovale, se zdaj lepo sprosti in bo tudi dojenje steklo. Pa veliko pij - pa ne samo vodo - in dobro jej!

Mi smo pa danes cel dan vandrali naokoli in Hana je šele malo prej odšla v posteljo! Upam, da bo noč kljub temu ok!

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 569
8.4.2007 10:10:14   
*sonchek*
Draja res pretresljiva zgodba user posted image No, ampak pomembno je to, da ste zdravi in skupaj!

Težave s spanjem malčka ponoči -naš mali je tudi na začetku zamenjal dan za noč. Pa smo ga lepo navadili - podnevi smo govorili glasno, v sobi je imel (in še vedno ima) čez dan prižgan radio, ropotamo čisto normalno, zvečer pa, ko se odpravljamo spat, ugasnemo vse luči, hodimo po prstih in šepetamo. Nekaj časa je trajalo, da se je navadil, ampak zdaj se ponoči zbuja samo 1x, mogoče 2x, če imam jaz že zvečer malo manj mleka in je ponoči lačen. Že več kot teden dni spimo po 6-7 ur v kosu - prava milina! Je pa res, da sva večino dneva zunaj, da je mali skoraj ves dan pokonci (včeraj npr. je v celem dnevu spal samo uro in pol, tako da je ob 21-ih zaspal kot polh in se zbudil ob treh zjutraj, potem pa smo spali do pol osmih user posted image ).

No, pa vesel preostanek praznikov... user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 570
8.4.2007 11:16:05   
Dajadada
Draja, tudi jaz sem user posted image  ob tvoji zgodbi. Sem že nestrpno pričakovala, da se nam kaj javiš. Kako lepo, da se je vse srečno končalo in da sta sedaj zdravi domauser posted image . Dojenje bo že steklo boš videla.user posted image user posted image user posted image
Včeraj sva prvič pustila Nejca z babico in dedkom za eno urico, da sva skočila v trgovino in danes spet za eno urico. Malemu se prav luštno godi v varstvu, edini problem je, da je kar naprej lačen in če ni mamice, ga je treba nositi. Pravi babi, da je kriza, če mu ne moreš ponuditi niti joške, niti flaške, niti dude. Moram počasi sprobati pumpico, če bomo nalovili kaj mlekca. Tako bom lahko za vsak slučaj pustila eno flaško mamine dobrote. Sem mislila, da mi bo težko pustiti pikca, ampak vem, da mu pri babi in dediju nič ne manjka, tako da sem prav mirna, čeprav nisem ves čas ob njem. In kar paše malo pobegniti za kratek čas.  

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 571
8.4.2007 12:46:06   
A-N-J-A
Včerajšna noč je bila za 5 in sem se končno naspala.Spat smo šli okol 9h,zbudil se je pa šele ob 3h.Seveda je spal pri meni,ampak nič zato,sem spala kot polh.
No današnja noč pa je bila polomija,skos je neki javkal,ga je zvijalo,pa se ni mogel usračkatuser posted image .Jaz sem čist out.
Zdajle mi obauser posted image spita pa sem mal prečekirala rr.
draja vesela sem da sta z Živo ok,si me pa spet v user posted image spravla-ti,ti drajauser posted image .Glede dojenja bi ti pa jaz svetovala,da jo pristavlaš na 2-3h,pa tudi ponoči je ne pusti spati več kot 4h.Vsaj za začetek,da se vspostavi laktacija.Pa nič ne dodajaj včasih so user posted image tečni in bi skos jedli,ko pa jih pristaviš k prsim pa dvakrat potegnejo in konec.Veliko mamic misli,da zato nimajo mleka,pa ni tako le user posted image nekaj ne paša,pa še sam ne ve kaj rabi pa bližino.Upam da sem ti kaj pomagala,jaz sem že stara dojiljauser posted image ,pa sem že marsikaj čez dala,samo dodajala pa nisem nikoliuser posted image .
tinaaja jaz ne bom jedla šunke,niti jajc.Šunke ne bom zato,ker je tudi jaz ne prenašam najbolje,zdaj ko jeuser posted image še tok majhen,je pa sploh ne bomuser posted image .A pol praviš da si zapravljalauser posted image ,jaz sem tud mal,sem najdla eno novo trgovino v btc-ju Pixel.Imajo nooooore stvari,sam je drago.Eli sem kupla ene kavbojke,pa sem dala 27 €user posted image .
skačica,ko zvečer ne boš spala lahko tud name mislišuser posted image .

Danes gremo pa k tašči na kosilouser posted image ,zame je naredila zrezke namesto šunke,pa makovo potico namesto orehoveuser posted image .

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 572
8.4.2007 13:48:08   
blanči
Pozdravljene!

Malo imam časa in sem vas na hitro malo prebrala, saj naša Anja sladko spi. Stara je 18 dni in ponoči res nimam problemov. Zaspi tam nekje ob 21 - 22 ure in spi do 2-3 ure zjutraj, se nahranimo in spimo naprej do 6 zjutraj. Čez dan pa že kar veliko bedi.

Kaj pomaga pri zaprtosti? Ker ne dojim, ker nimam niti kapljice mleka ji dajem pač mleko za dojenčke. Zadnja dva dni opažam, da jo ful črviči in da ne more na blato. Včeraj je šla čez cel dan eno malo kepico.

LP iz Celja in vsem skupaj vesele velikonočne praznike.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 573
8.4.2007 15:17:04   
draja
Punce najlepša hvala za tolažbo in nasvete glede dojenja.

Mi se zdaj navajamo na življenje v troje in v bistvu nam vse super laufa razen dojenja, ampak tudi to bo. Včeraj je imela totalno zamašen nosek (se je že v P nekaj prehladila) in se sploh ni hotela dojiti pri meni - jo je kar dušilo. Seveda smo dali dodatek in je nato pridno spala 6 ur. Mene je pa zvečer zagrabila panika, da ne bo mleka,ker se ni nič dojila in sem si panično več kot uro na roke stiskala, moj je pa zraven klical dežurno lekarno, če lahko pride po pumpico. No potem sem se umirila (stisnila sem itak samo slabih 20 ml) in ga nisem pustila iti. So me pa joške danes zjutraj bolele 100 na uro od tega mučenja.
Danes smo nabavili pumpico in ko prej spet ni hotela jesti pri meni (samo malo je bila na eni strani), sem poskusila izstisniti mleko in ga je bilo na eni strani že 40 ml user posted image user posted image user posted image . Jupi, počasi se približujemo cilju, samo mala se bo morala bolj pridno pristavljati ne pa histerično jokati, ko si jo položim k prsim.

Smo pa mal v skrbeh, ker patronažne še ni bilo k nam. V petek smo okoli 14-ih ko smo se vračali iz P pustili v ZD karton in včeraj smo preverili, da so ga dobile, samo so že odšle na teren tako da nismo govorili z njimi. K nam je pa ni bilo. Sva tudi danes poskušala na GSM dobiti vodjo patronažne v našem ZD, pa je seveda izklopljen. Zgleda da bo k nam prišla šele v torek user posted image . Mislim tole se mi zdi pa malo too much - 4 dni brez tehtanja pikice in brez kontrole moje rane od CR??? A katera ve - a ob praznikih in nedeljah sploh ne delajo ali kaj? Pa saj bi lahko včeraj prišla, ko smo bili prvi dan doma!!!!

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 574
8.4.2007 17:04:22   
tinaaja
Draja, ti samo lepo verjami, da imas dovolj mleka in da mala lepo napreduje. Pozitiven pristop - to so meni skoz pravli, ko me je skrbelo, a je mleko, a se redi. Ce malcica lula in kaka, je zadovoljna, pol je ze OK. Nimam pa pojma o delovniku patronazk.

Naso danes ze cel dan mucijo krci user posted image Bozcek joka ze cel dan. No in je svakinja dala kaplice iz Portugalske, ki naj bi bile super - Aero-OM. Sem ji zdaj dala eno dozo, pa da vidimo. Cez dan je se OK jo mirit, ampak res ne zelim imeti neprespane noci in da jo se naprej matrajo ti krci. Sva pa uspeli it na dva sprehoda user posted image enkrat naju je mal dez ujel,ampak ni bilo panike.

Blanci - za zaprtost naredi blag kamilcni caj dodaj sladkor in to naj bi pomagalo.

Anja - a vi imate Porento za pediatra? Zdaj v ZD Vic dve pediatrinji ne delata in imajo totalno guzvo, tko da smo mal veze moral uporabit, da bomo sploh zraven prisli. In kje je ta nova trgovina Pixel? Zakaj pa naj kuhanih jajc ne bi jedu?

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?