|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
5.4.2007 11:27:40   
amy26
Pikca dobrodošlauser posted image user posted image  upam da se nam Draja tudi kmalu kaj oglasi.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 501
5.4.2007 11:35:27   
sezam
Mi imamo pa danes 1 mesec user posted image user posted image user posted image . Kako je hitro naokoli user posted image .

Včeraj smo imeli posvetovalnico - smo slišali tudi same pohvale. težki smo 4,610 (porodna 3,590), veliki 56 (53) in obseg glavice 37 (36).

Je pa postal ful radoven. Vse tako opazuje, gleda direktno v oči in se hoče pogovarjati, user posted image . Zelo rad je nagec in se zelo rad kopa. Ko pa ga vzamem iz vode, pa jok. drugače je pa še vedno zelo priden - spi, je, ...

Pikca - super da ste tako hitro prišli domov. Časa je pa pri dveh takih res skoz manj user posted image .

No sedaj pa šibamo na sonček.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 502
5.4.2007 11:36:31   
cv105
Punce dajte mi povedat prosim, koliko naj bi otrok (osemnajst dni, 3150 g) pojedel/obrok.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 503
5.4.2007 11:48:02   
Anonimen
cv105, jaz sem tu gor na RR zasledila koliko ml naj mali poje (kg telesne teže * 190) in še patronažna je rekla, da naj bi dobil 90-199 ml na obrok, pa cca. 8-12 obrokov (je pa težek 3900g).

Se pravi, če ima otrok 3,5kg * 190 = 665 ml
Če imamo 8 obrokov, potem 665/8=83 ml na obrok

Drugi pa pravijo, da 120-150 ml na kg telesne teže.

Ampak važno je, da se lepo redi, pol pa tile ml niso več tako važni...

Lp, jjasna

(odgovor članu cv105)
  Neposredna povezava do sporočila: 504
5.4.2007 12:25:04   
urla
Pikica - dobro se rihtajte. Glede lubosumja pa to - bo minilo. Do takrat pa probaj biti na razpolago svoji prvorojenki kar se da veliko in ga vključi v delo z bratcem.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 505
5.4.2007 12:56:55   
A-N-J-A
pikca dobrodošla nazaj!Glede ljubosumja ti nimam kaj svetovat,tudi mi se vsake kvatre ubadamo s tem.A Živo še dojiš???Kako zgleda če jo?

Jaz sem bila v trgovini,pa me je kar zeblo.Piha čisto mrzel veter brrrr.Spekla sem palačinke in jih nadevala s skuto zdaj jih moram pa še spečtuser posted image .
Naš mali kar drnjoha,ga moram popoldan mal pokonc držat,da bo ponoči spal.Današnja noč je bla ena srednja žalost.Ta mal je spal pri meni in sem bila zjutraj čist počena.Vstat moram pa pred sedmo da Elo zrihtam za v vrtecuser posted image .
Jaz Boru dajem kuminov sirup,da se lažje posračka.Revček se včasih tok napena da se mi kar smili.
V petek 13-egauser posted image imamo prvo posvetovalnico,pa še elo bomo sabo vlekli da bo dobila pikico-to bo še veselica.
Punce a ste ve tud tko lačne?Jaz bi samo jedla in jedla,kil mam pa še oho ho za dol dobituser posted image .

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 506
5.4.2007 13:04:37   
amy26
Drugi pa pravijo, da 120-150 ml na kg telesne teže.

jaz imam podatek, da naj bi otroci pojedli od 150-180 ml/kg telesne teže
je pa seveda odvisno od otroka

Anja, jaz se pa moram kar spraviti jest, sploh mi ni tok do hrane vendar seveda ko jem jem dosti, tok da se bo lepo mleko delal. Kile, jih je tudi precej ostalo vendar zaenkrat dokler dojim ne bomo hujšali.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 507
5.4.2007 13:40:48   
Anonimen
Evo nas.Mi smo domauser posted image user posted image user posted image ......Se vam ob casu vec oglasim!!!

Samo tole na hitro a je katera bia slabokrvna po porodu? Jaz sem dobila zelezove tablete,ki naj ne bi bile prevec dobre.Pa me zanima,ce je katera v podobnem polozjau in kaksni nasveti so bili podeljeni???

Se beremo mamiceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 508
5.4.2007 16:05:59   
skačica
ojla!

Da se spet malo javim. Naša user posted image  ravno pančka.
Danes je bila pri nas že drugič patronažna in smo se kopali. Mala je bila ves čas tiho, gledala je pa prav prestrašeno, ko jo je počasi dajala v vodo. Potem pa vidno uživala. Jutri lahko gremo prvič ven na sončka za 15 minut. Jupiiiiiiiiiiiiuser posted image . Komaj čakam.

Drugače pa dnevi potekajo precej ustaljeno. Spanje, hranjenje,previjanje in crkljanje. Še vedno jo nisem prepričala,da je zibka namenjena njej in da ni za okrasuser posted image . Ona spi samo zraven mene in pika. Nič ne pomaga. Če jo preložim v zibko,je budna čez 5 minut in to se ponavlja celo noč,če je pa pri meni pa se zbudi samo enkrat čez noč.user posted image . Čez dan tudi sedežna ni več dobra,ampak moje roke in moja postelja.
Me zanima kako se bo jutri obnašala v vozičku. Upam,da bo pridna.

Je pravi cukrček drugače. Krčkov zaenkrat še nima,je pa patronažna rekla,da misli da jih ne bo imela,ker ni popila nič plodovne vodeuser posted image  Morda pa res,čeprav sem kaj takega prvič slišala. Iz njenih ust v božja ušesa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 509
5.4.2007 16:57:56   
amy26
Leina, mislim da železove tablete lahko normalno piješ, jaz sem jih prvič po porodu jemala 1 mesec zaradi slabokrvnosti (Hematopan) takrat mi je po porodu železo padlo na 82, zdej jih jemljem samo še občasno kokr se spomnim, je pa fajn da jih nekaj časa piješ sploh če si imela nizek hemoglobin, da telo pride k sebi.

drugače pa dobrodošla nazajuser posted image

Midve z Elo sva glih kar iz sprehoda, zdržala sem samo pol ure zunaj, se mi sploh več ni dalo, sploh rinit voziček po klancu navzgor imamo eno makadamsko cesto ob gozdu, nisem imela kondicijeuser posted image oz. hitro sem se utrudila, slabše kot pri koncu nosečnosti.

Danes sva imela patronažno na obisku tako da Ela lepo dobiva na teži, v petih dneh je dobila 200g, torej iz porodne 2680 je prišla na 3040, ni debeluško kot ostali, vendar lepo dobiva na teži, tako da sem bila prav vesela, sploh zato ker se samo dojiva in upam da tako tudi ostane.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 510
5.4.2007 17:47:40   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A

Punce a ste ve tud tko lačne?Jaz bi samo jedla in jedla,kil mam pa še oho ho za dol dobituser posted image .

Jaaaaaa. In to od kosila dalje, samo gledam kaj bi še pojedla. Nič čudnega, da gredo potem kile počasnej dol kot prvič user posted image user posted image

Pikca - luštni ste user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sezam -- 5.4.2007 17:52:48 >

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 511
5.4.2007 18:14:44   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: sezam

Jaaaaaa. In to od kosila dalje, samo gledam kaj bi še pojedla. Nič čudnega, da gredo potem kile počasnej dol kot prvič user posted image user posted image

ja pa ravn obratno.. vecinoma sploh nisem lacna, meso se mi prav upira, okus imam cist spremenjen user posted image moram dostkrat prav nacrtno jest.. v nosecnosti sem se pa nazirala skoz user posted image user posted image user posted image

me pa kr boli glava neki.. tko na izi, ampak vseeno nic lustno. smo bli pana ful sprehodu danes user posted image pikicapa je zlata drugace, jokca zelo mal, se to sam ceima krceali sporoca, da se je zbudila.

leina dobrodosla nazaj..  moram v zizaland.. user posted image

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 512
5.4.2007 18:30:55   
skačica
tud men glih nekaj ne paše jest,gledam pa da čimveč popijem. Je pa naša ta mala lena za pit-skoz bi visela na moji zizi pa zraven spala.

Če bo šlo tkole naprej,bodo kile šle kar hitro dol-no vsaj upamuser posted image . 10 jih je že zginlo,zdaj bi jih rada še 10 dol spravila. Upam,da bodo šle hitro dol.
Pa trebuh:moj je prav povešen kot pri 80-letni ženiciuser posted image ,bo treba fino telovadit,da bo kolikor toliko zgledal.

Naša mala je pa zdej spala tri urce,zdej jo mož previja potem bova pa midve papale. Grem tud jaz počasi v zizilanduser posted image -ta je dobra tinaaja

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 513
5.4.2007 18:43:47   
Ela80
Ojla punce,

povejte mi če se vam otrok tudi kdaj pri strani polula, pa ne med nogam ampak v višini popka ko leži na boku.
Amy26 šele danes sem opazila da imaš ti tu Elo.

lp

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 514
5.4.2007 19:05:23   
Anonimen
lakota - tudi meni ni čisto nič do hrane, bi komot brez nje. Mi pa obupno paše slako, pa čokolade ne smem preveč... tako da kile kr kopnijo. Mam pa še od pred nosečnosti par kg viška, tako da ni panike...user posted image

Naš mali je pa tud faca, ko papa glasno zraven stoka e ee eeeee...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ela80)
  Neposredna povezava do sporočila: 515
5.4.2007 19:40:08   
magor
Hojla!

Ela80 - moja pupa je tudi kdaj pri strani mokra in to takrat, ko je ne povijem dovolj dobro. No, zgodilo se nam je 2x do sedaj. uporabljam Pampers, ko pa ji bodo prav Lumpi plenice, jih bom uporabljala, ker tudi moje tretje dete ni bilo pri Lumpiju nikolli mokro.

Se še oglasim, grem umiti tadrugega in tatretjega potomca. Čao!

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 516
5.4.2007 19:47:02   
*sonchek*
Našemu mulcu uspe najti prav vsako šprajno v plenički za lulanje in kakanje - zanjič je bil do vratu usran user posted image user posted image user posted image
Sva bila pa danes skoraj tri ure zunaj. Mali je pridno drjohal v vozičku, mami pa je klepetala in pila pivo (brezalkoholno jasno!). Sva morala pa potem leteti domov, kr mi je skoraj joške razgnalo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 517
5.4.2007 22:16:03   
malecka_mateja
ojla!

da se malo javimo!mala je ok mami pa bolanauser posted image in ati tudiuser posted image upam da še mala kaj ne fašeuser posted image

danes ko je bil tak sonček smo bili zunaj 4 ure!naša je spala ko ubita da sem jo med spanjem nafojtrala!user posted image sedaj smo se skopali in najedli in že drnjoha!

drugače smo ok!le mami nima več mlekauser posted image ampak tudi to bom opreživeli!

no zdaj pa grem počivat ker sem kot cota!

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 518
6.4.2007 7:52:12   
amy26
Amy26 šele danes sem opazila da imaš ti tu Elo.

Ela80, ja tudi pri nas je Ela, pa mislim da ima Gio tudi Elo, ni kaj med marčevkami prevladujejouser posted image

Malecka_mateja, želim vam da se čimprej pozdraviteuser posted image user posted image user posted image

Kok vas je še takih, ki se vam bebice ponoči zbujajo na 2 uri ali manj, Ela vsak dan ima slabši ritem, ko sva prišli iz P je že dve noči spala po 4,5 ure, zdej pa se zbuja vsaki dve uri da je, s tem da zaspi ob 22 uri, če imamo srečo kak dan mal prej zaspi drugače se pa kar matramo da do 22 ure zaspi.
Pol pa še traja ena ura da zaspi po dojenju ker pri meni bi, kokr jo dam v zibko pa neuser posted image  

Urla, pumpica je pa super, danes sem jo sprobala že na Aleksu in nekaj je šlo celo ven, ima ful globoko smrkelj tako da se ful sliši ko diha, ko bi se znal vsaj usekniti, vsekakor mu bom večkrat na dan poskusila kaj povleči s to pumpico ker drugače mu ne gre nič ven.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 519
6.4.2007 8:11:53   
Žabika
Tudi naša Hana je mojstrica v opravljanju svinjarije pri kakanju in tudi lulanju! Še bolj štorasta je pa njena mamika, ki ji da gor plenico tako, da ko se Hana polula ima še sama mokre hlače! Res ne vem, kako ji to uspe user posted image ! Zadnje čase tako mehko kaka, da ima še cel hrbet pokakan.

Pri kilogramih sem jaz skoraj na prednosečniški teži, pa tudi trebuh kar ok izgleda! Se mi je pa včeraj zgodilo, da mi je znanka, ki sem jo srečala rekla, kako to, da nisem v službi; če sem mogoče zamenjala svojo službo s službo varuške? Pa sem malo debelo pogledala in rekla, da je to kar vozim v vozičku moje! Pa je skoraj dol padla! Sploh ni vedla, da sem bila noseča - pa smo se videli vmes med N- pa tudi zdaj se mi res nikjer ne vidi, da sem pred tremi tedni rodila! Ja bravo za mamiko - a ne? Jem pa jaz kar ok, apetit imam, samo sladkarij je občutno manj kot prej!

A kaj veste do kdaj naj bi ostala črta na trebuhu???

Zdej pa šibam še kaj naredit, dokler Hana še spi! Danes bo še lepši dan kot včeraj in midve greva spet v mesto! Sva včeraj tudi bili, pa sem jo šla vmes v Namo zrihtat - imajo res lepo urejeno previjalnico in dojilnico!

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 520
6.4.2007 8:51:39   
A-N-J-A
žabika a pol ti že po štacunah letaš?Jaz pa ravno študiram da bi noro rada šla v javna,ker mam za kupit sebi trenirko ,čevlje,ruzak,Eli hlače majice,plenice za oba,pa še po fasungo moramo it.No zdaj bom pa res najbrž šlauser posted image .

Ko se že glih o Elah pogovarjate,tud mi mamo eno,sam je že 2 leti stara.Sem včeraj zvedla da se morajo v vrtcu ful z njo ukvarjat,se ji pozna da ni več edinkauser posted image .Mene tok user posted image boli,ko vidim da trpi.Saj vem da ji bo to koristlo,da ne bo več sama,sam kaj ko sva ji vse v rit vtaknila.Se vidi da sva na njo čakala4,5letuser posted image .

tinaaja mene tud glava boli kuser posted image .Sam jaz vem zakaj-zaradi nespanja.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 521
6.4.2007 8:53:25   
A-N-J-A
Aja še neki,a se kera spozna kaj na masaže?Mami ma roj.dan pa bi ji podarila bon za masažo.Sem mislila v Thai centru kakšno taisko.Kaj mi svetujete?

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 522
6.4.2007 8:57:55   
urla
Žabika a se boš kej v Tivoliju ustavla? Jest grem po Tiana v vrtec ob 12.30 pol pa šibam v Tivolija.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 523
6.4.2007 9:00:26   
urla
ANJA - kaj pa kaka nega telesa ali pa nega obraza. Vem, da imajo tukaj pri nas v Sunny studio full enih zadev za razvajanje. Če ji kušiš bon si itak lahko sama izbere kaj bi rada. Pejt pogledat na njihovo spletno stran. Drugače pa je kar nekaj lokacij, ker imajo tajsko masažo (na večni poti, pri kitajski v šiški...).

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 524
6.4.2007 9:05:45   
tinaaja

Aja še neki,a se kera spozna kaj na masaže?Mami ma roj.dan pa bi ji podarila bon za masažo.Sem mislila v Thai centru kakšno taisko.Kaj mi svetujete?

jaz sem ful zadovoljna s sunny-jem, sicer hodm tja na nego obraza, ampak masaze imajo tud zanimive. jz npr nisem za tajsko masazo, bolj za navadno, kjer te gnetejo user posted image bo treba kmal spet it na nego user posted image user posted image

midva verjetno tud sibava do mesta na kak drink, pa morda trznica, da ne bo jutri se treba guzvat.

naso puno moram prav pohvalit - ze tretjo noc spi od 10-3:30 in 4-6 user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

20 najlepših prazničnih imen za fantke in ...
Če pričakujete v decembru ali pa samo želite otročku nadeti praznično ime, si poglejte izbor 10 najlepših za fantke in 1...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

novorojenček
Lelly28 RR

S katero velikostjo bodijev / pajackov ste začeli, ko so se rodili vaši otroci?

44 ali 50 (40%)

56 (48%)

62 (12%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!