pot
|
Pa bom jaz začela nov mesec in vas spet malo nahranila... Ista knjiga kot do zdaj: ˝Mnogi živite v oblaku krivde. Vedno čutite, da nimate prav ali da ne ravnate prav ali se za kaj opravičujete. Nočete si odpustiti stvari, ki ste jih storili v preteklosti. Grajate se za veliko stvari, ki se vam dogajajo v življenju. Pustite, naj se oblak razkroji. Nič več vam ni treba tako živeti. Tisti, ki se čutite krive, se zdaj lahko naučite reči ne in opoazoriti ljudi na to, kakšne nesmisle govorijo. Ne pravim vam, da se razjezite nanje, toda ni vam treba več igrati njihove igre. Če vam pomeni reči ˝ne˝ nekaj povsem novega, recite zelo preprosto: ˝Ne. Ne, tega ne morem storiti.˝ Ne opravičujte se, sicer bo človek, ki hoče manipulirati, dobil orožje, s katerim vas bo odvrnil od vaše odločitve. Ko ljudje vidijo, da se ne pustite manipulirati, odnehajo. Nadzirajo vas samo tako dolgo, kolikor jim dopustite. Ko boste prvič rekli ne, se boste mogoče počutili krivi; kakorkoli, že naslednjič bo lažje. Ko potlačite svoja čustva ali zadržujete stvari v seabi, se bavznoter uničujete. Ljubite se v tolikšni meri, da si dovolite čutiti svoja čustva. Dovolite svojim občutkom na površje. Morda se vam bo zgodilo, da se boste cele dneve jokali ali bili zelo jezni. Morebiti boste lahko rešili veliko zastaranih zadev. Predlagam vam afirmacije, ki vam bodo proces olajšale in zgladile: -˝Zlahka opuščam vsa stara negativna prerpičanj.˝ -˝Prijetno mi je, ko se spreminjam.˝ -˝Moja pot je zdaj gladka.˝ -˝Osvobojen sem preteklosti.˝ Pazite tudi, da svojim občutkom ne dodajate sodb. Tako bi jih le dodatno potlačili. Če boste doživljali hude dileme ali krize, si recite, da ste varni in ste pripravljeni čutiti. Potrjevanje pozitivnih občutkov bo privedlo do dobrodejnih sprememb. Tragedija se lahko spreobrne v najboljše, kar se nam lahko zgodi, če jo sprejmemo tako, da se v njej razvijamo. ˝ Toliko za danes. Naj bo marec najlepši marec v tem letu. Imejte se rade in verjemite vase.
|