|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: da vidimo če pozitivne misli pomagajo?
25.2.2007 14:47:25   
metuLJchy
arobic3 pozdravljena med nami!! Saj boš videla da je med nami prav luštno, se punce "gor držimo" in vzpodbudo dajemo druga drugi...mene skoraj vsak dan punce spravijo v dobro oziroma boljšo voljo!! Tako da upam, da bomo še tebe!!

Sončka!

(odgovor članu arobic3)
Neposredna povezava do sporočila: 126
25.2.2007 15:17:19   
andreja2000
Danes sem polna misli,takšnih in drugačnih.Tole z mojo mamo in njeno ponovno boleznijo-rak,me je malce vrglo iz tira.Dopoldne sem vzela v roke knjigo moč pozitivnega mišljenja,sedaj sem še prebrala stare poste tu gor ,da se ponovno nafilam z pozitivno energijo.Mislim,da mi je kar dobro uspelo.Prvi hip me je mamina novica zelo prizadela,sedaj že razmišljam drugače.Izločila sem slabe misli in ohranila le lepe in pozitivne.
Nekje sem prebala,da je rak bolzen stresov in negativnih misli.Če pogledam svojo mamo,bi to kar držalo,a žal ona samo deloma vrjame v pozitivne misli,prepogoto pa kar pozabi nanje.

Punce,hvala za vsak vaš post tu gori in pot,tebi za čudovite odlomke.Vse to,mi je danes neverjetno pomagalo,zlate ste.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 127
25.2.2007 16:38:12   
metuLJchy
andreja mi hudo zate in za tvojo mamo! Moj prijatelj ga je pozdravil pred leti s tem, ko se odločil za vegeterjanski način prehrane in ga dobesedno izstradal, ampak nimam svojega definiranega mnenja o tem. Verjamem pa da stres, negativne misli pripomorejo k temu, čeprav človeku ki je bolan res ni najlažje še pozitivno mislit, zato je tako važno da so bližnji kolikor pač zmorejo pozitivni...jaz sem imela 10 let nazaj z bolnicami cel hudič..in vem da mi je bilo najbolj grozno to, da so mama, tata in ostali hodili k meni totalno sesuti...drugo pa, ne vem kakšne vrste raka ima in kako hudo je, predvsem pa nočem svojih mnenj vsiljevat, a ta moja Marija o kateri sem pisala par dni nazaj je po besedah marsikoga tudi take stvari pozdravila, ker očistila telo...saj pravim a take stvari mora človek verjet in se sam odločit za to

BODITA MOČNI!!! user posted image

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 128
25.2.2007 17:47:26   
andreja2000
user posted image user posted image user posted image    metuLJchy   ,ja,prav imaš,človek mora vrjeti v te stvari in moja mama je ena tistih,ki izkljuno vrjame zdravnikom.Noče niti nobnega zelišnega čaja,kaj šele kaj drugega.
Pred malo več kot letom in pol je imela raka na prsih,Odstranili so ji dojko in imela je kemoterapije.Sedaj je nekaj mesecev brez kemoterapije in glej ga zlomka-pojavi se rak na bezgavkah nekje v plučih-to bi naj bilo v sredini med eno in drugo dojko  user posted image ,sploh nisem vedela,da se tam nahajajo kake bezgavke.

Ah,škoda,da ne verjame takim,kot je tvoja Maija.
Hvala,da si mi namenila nekaj besed,ki so mi veliko pomenile.
Verjamem,da je v njenem položaju težko ostati pozitiven,zato se bom jaz toliko bolj potrudila,da bom k nej zahajala optimistična in pozitivna,jo spodbujala in ji pomagaa po svojih močeh.Upam pač na najboljše!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 129
25.2.2007 18:39:44   
citrončica
MetuLJchy,upam,da si zaključla s službo za danes,jaz sem..končno,zdaj pa sem šla še k vam malo pogledat in počvekat,potem pa kar ugasnem računalnik za danes!!
Andreja2000,user posted image ,hudo mi je za tvojo mamo,
ja,pravilno razmišljaš, ti bodi kar se da pozitivna,drži se in jo obiskuj nasmejana in s pozitivnimi mislimi, verjamem da je to zelo težko,a probaj ji vsaj z optimizmom pomagat,predvsem pa pazi nase,da te ne potre preveč,pa le pridi k nam počvekat,saj veš,da se vedno najde kaka rama za zjokat,potem pa je spet lažje...drži seuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 130
25.2.2007 18:52:40   
andreja2000
citrončica hvala tudi tebi.Vsekakor bom poizkušala ostati optimistična.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 131
25.2.2007 19:00:52   
metuLJchy
andreja tu ti bomo punce stale stati ob strani, ti nam le napiši svoje občutke, morda ti bo lažje če to daš iz sebe... Daj duška žalosti, zjoči se, razjezi se nad usodo, vrži ven iz sebe to...da bi ti bilo le kaj lažje pri duši...človeško je da smo ranljivi v takšnih trenutkih, stisni se k svojim bližjim, objemi mamo...mi ti stojimo ob strani!!

Neposredna povezava do sporočila: 132
25.2.2007 19:06:04   
metuLJchy
citrončica jaz še kar delam (vmes par pauz imela), ker zaposlena pri dragemu ki s.p., in tako ni nekih ustaljenih urnikov...sem pa malo pod presingom danes, marsikaj me jezi (moj dragi pravi da to da danes prišla v pisarno z namenom da uredim nered, ki se nabral čez teden sploh ni delo...me je kar do zemlje in še malo globlje zabila takšna izjava pa sem si rekla oprostite izrazu boli me patak, moja dobra volja je da na nedeljo delam, metat kritik na to res ni treba če si vzamem kakšno uro za vse popredalčkat), pa skušam se sprostit ob dobri muziki, pa en krog pretekla prej...toliko meni na duši ležalo, ker mi tudi bolj kisel dan...

Neposredna povezava do sporočila: 133
25.2.2007 19:25:07   
florita
Andreja2000 hud mi je res...naj ti tudi jaz povem da poznam gospo sedaj je že starejša okoli 65 let, in je prebolela raka, tako da je res postala vegeterjanka....in seveda optimistka....več o tem je v knjigi, sam ne vem naslova jo bom probalal jutri najti...

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

Neposredna povezava do sporočila: 134
25.2.2007 20:30:29   
andreja2000
florita sem brala podobno ali moda celo to knjigo,ko je mama prvič zbolela.Mami sem pripovedovala o tej zgodbi,pa nekako ni bila navušena.Ona se do potankosti drži zdravniških nasvetov in zaenkrat ne odstopa od tega.

Vsem še enkrat hvala za lepe besede in dobre misli,ki mi resnično dosti pomenijo.Vem,da lahko računam na vas,da me boste znale potolažiti in pomagale prebrodit težke dneve in trenutke.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 135
25.2.2007 22:40:11   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image  Andreja, jočem user posted image  user posted image  ker so spomini ponovno oživeli....sama sem dala vse to skozuser posted image  user posted image  user posted image  žal izgubila mojo zlato mamiuser posted image user posted image
Razumem te, zato ti lahko rečem le: bodi močna; močna za mamo in zase user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 136
26.2.2007 8:44:09   
florita
Veš Andreja, včasih je bolje poslušati svoje telo kot zdravnike,... povej mami da kaj pa lahko izgubi....je kvečjemu na boljšem če proba še s prehrano....ker jaz sem na svoje oči videla da je oseba res ozdravela in še danes živi.....ponavadi zdravniki zdravijo simptome, malo je takih ki zdravijo vzrok.....če me razumeš....npr. imaš drisko dobiš tablete protiu driski, ne pogolobiš se pa zakaj je nastala....

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 137
26.2.2007 11:15:55   
andreja2000
tosja user posted image user posted image user posted image žal mi je,da ti je usoda vzela tvojo mami.Sama se tega resnično bojim.
florita popolnoma se strinjam s tabo,da je potrebno zdraviti vzrok,tudi dušo in ne samo telo. O,ko bi ti vedela,kako trda je moja mami glede teh stvari.Veliko sva se o tem pogovarjali,a ona ima žal drugo mnenje in mi je celo rekla,če je z mano vse vredu in da so taki ljudje prismojeni in je pač bil goli slučaj,da se jim je stanje izboljšalo.Istega mnenja kot mami je žal tudi ati,tako,da se ju nikakor ne da premakniti.Morda ji bom nesla eno knjigo,če jo bo želela prebrati,kaj vem,mogoče pa bo le začela drugače razmišljati.Njen brat je zdravnik,pa ona sama misli,da je pol zdravnica,tako,da ne vem,koliko se jo bo kaj dalo premaknit.

Poizkušam ohraniti optimizem in vero ,kajti to je sedaj tudi moja rešilna bilka-optimiem mi daje moč,da stopam skozi to obdobje bolj mirno kot  sicer.Hudo je,ko nekdo,ki ga imamo z vsem srcem radi tako zboli.Radi bi mu pomagali in mu dali vedeti,kako zelo ga imamo radi,da ni sam,a  se mi zdi,da včasih niti tega ne znam.
Težko je ,ko se stvari tako nakopičijo in ker je sinov oče imel pred tremi meseci prometno in je tetraplegik,stojim ob strani tudi sinu in bivši tašči. Vem,težko bdobje je pred mano,a upam,da mi optimizem in vera stojita ob strani,da se bom uspešno spopadla s tegobami v prihodnosti.

Želim vam lep in prijeten dan,da vas spremljajo lepe misli,vse slabe pa hitro vstran.

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 138
26.2.2007 13:25:10   
polma
Dobrodošla, arobic3!!! Mi se tukaj imamo fino, pride kak dan, ko smo bolj tiho, znamo bit pa zelo klepetaveuser posted image

Zelo mi je žal za mami, andreja2000. Bomo mislile nanjo vse pozitivke!!!!!!!!!!!!!!!!!!

V bistvu sem danes zelo napeta, ker so mi naložili preveč dela-ko pride en dober projekt, se jih vsuje še par... Ne vem, vedno je tako. Prej se gledala v luftuser posted image .   Tak, da...

Aha, metuLjchi, hvala ti za vijoličasto-indigo barvni trik. Sploh nisem vedela za to. Mogoče sva si pa res na nek način podobniuser posted image . Fino!

Zdaj pa grem, se mi kar roke tresejouser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 139
26.2.2007 15:16:03   
florita
Punce zdravo!

user posted image  punce....danes je dober dan.....uživajte....

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 140
26.2.2007 15:39:35   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: andreja2000

tosja user posted image user posted image user posted image žal mi je,da ti je usoda vzela tvojo mami.Sama se tega resnično bojim.

Poizkušam ohraniti optimizem in vero ,kajti to je sedaj tudi moja rešilna bilka-optimiem mi daje moč,da stopam skozi to obdobje bolj mirno kot  sicer.Hudo je,ko nekdo,ki ga imamo z vsem srcem radi tako zboli.Radi bi mu pomagali in mu dali vedeti,kako zelo ga imamo radi,da ni sam,a  se mi zdi,da včasih niti tega ne znam.
Težko je ,ko se stvari tako nakopičijo in ker je sinov oče imel pred tremi meseci prometno in je tetraplegik,stojim ob strani tudi sinu in bivši tašči. Vem,težko bdobje je pred mano,a upam,da mi optimizem in vera stojita ob strani,da se bom uspešno spopadla s tegobami v prihodnosti.

Želim vam lep in prijeten dan,da vas spremljajo lepe misli,vse slabe pa hitro vstran.

user posted image  user posted image  user posted image  Andreja iz tebe veje optimizem in dobro user posted image user posted image user posted image
Se mi zdi, da s teboj podoživljam našo zgodbo - tudi moja mami je verjela samo in izključno medicini. Tudi sama je opravljala tak poklic, tako da bi tukaj težko dajala napotke.
Človeku, ki ga imaš neizmerno rad, ne pomagaš s tem, ko mu nenehno vsiljuješ nekaj v kar on ne verjame - tukaj se ne strinjam s Floritouser posted image

Ko na lastni koži spoznaš, da je pomembna samo ljubezen in čas, ki ga preživiš z drago osebo. V tistem trenutku je pomembno samo to, da čuti tvojo ljubezen in sprejemanje njegovih  odločitev (ki pa žal niso  vedno takšne, kot si želimo mi).
Življenje te je postavila na veliko preizkušnjo, zato bodi močna in z optimizmom in ljubeznijo hrani svoje najbližje.
Bodi močna!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 141
26.2.2007 15:42:43   
citrončica
Andreja2000,drži se,močna si!!user posted image user posted image
Probaj mami predlagat kaj,ko boš videla,da ima res dober dan...ljudi,ki zaupajo le svojim zdravnikom je žal res težko prepričat v kaj drugega..
Življenje ti je res prineslo hude preizkušnje,upam, da ti čimprej poplača vsaj zuser posted image !!Ostani pozitivna,saj veš,čisto vsaka stvar je za nekaj dobra!!user posted image user posted image

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 142
26.2.2007 19:00:51   
metuLJchy
punce pozdrav vsem andreji pa en velik user posted image user posted image user posted image  ker je tako močna in potitivna punca! Žal vam sedaj nimam časa kaj več napisat, bom takoj ko bom lahko!!

user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 143
26.2.2007 20:01:13   
andreja2000
Punce,vsem hvala za tolažbo.Mami je sedaj v bolnci v LJ,zaradi preiskav.

tosja,ja,moja mami zaupa le zdravnikom.Odločitev je itak njena in če je prepričana,da ji bodo zdravnki pomagali ima pač vrjetno vero v zdravnike. Kakorkoli,jaz ji bom stala ob strani in ji pomagala po svojih najboljših močeh.Pokazala ji bom,kako rada jo imam,ker se mi zdi,da ji to kar premalo kažem če prav jo imam neizmerno rada.user posted image user posted image user posted image

Punce,res ste vse zlate,kot sonček ,ki pokuka izza oblakov.
Naj vas nocoj spremljajo res lepe sanje in naj vas nežno prebudi žarek topline,naj vas jutro popelje v prekrasen dan z veliko smeha in radosti v srcu.

Neposredna povezava do sporočila: 144
26.2.2007 23:12:21   
pot
Vidim, da se je veliko dogajalo med mojo odsotnostjo.

andreja2000, držim pesti za tvojo mami in pošiljam pozitivne misli obema. Sama si lahko največ pomaga. V tej knjigi, s katere vam pišem odlomke, avtorica sama govori, kako je premagala raka. Ugotovila je, da je to zaradi nerazrešenih zamer, ki jih je gojila še iz otroštva, ko je zamere razrešila, se je sama ozdravila. Sama boš očitno težko prišla do nje, ker je precej ozkogleda. Tako, da ji pošlji lepe misli in upaj na najboljše. Skušaj kdaj res priti do nje ali pa jo mimogrede vprašaj, če goji zamero do koga in naj malo premisli okoli tega. Je pa kot, si že sama omenila rak lahko vzrok negativnih misli, ki se kopičijo in nabirajo. Možno je tudi, da se je bala, da se bo ponovilo in zaradi tega, ker je sploh spravila v promet te misli, so se tudi uresničile. user posted image Skušaj jo res bodriti, da ji bo uspelo, mogoče bo tudi sama spremenila svoje misli. Spremeniti moramo najprej sebe, da lahko spremenimo okolico.
Sama se lahko zahvališ za vse negativne misli, ki so ti bile poslane in jiš prijazno pošlji nazaj in jih zamenjaj s pozitivnimi. Ne se bat. user posted image

arobi3, lepo pozdravljena in veliko pozitivnosti, ti želim. Probaj si ponavljat, da boš zanosila, to si tudi predstavljaj. vsak dan, kadar le utegneš. Ponavljaj si tudi, da si srečna. In veliko sreče na vseh področjih.

t
osja, žal mi je za tvojo mami. user posted image

En velik pozitiven pozdrav za vse vas.

Neposredna povezava do sporočila: 145
27.2.2007 10:50:15   
andreja2000
Pozdravljeneuser posted image user posted image user posted image

Danes se je dan pričel pri nas z sončkom in me navdal z novo energijo.Privoščila sem si zares obilen zajterk,nato pa sem jo mahnila v mesto.

pot ,tudi tebi hvala.Mislim,da se je moja mami res ves čas bala,da se ji bo bolezen ponovila.Vsekakor je bila dober kandidat,da se ji to res zgodi in tako se je tudi zgodilo,žal.Upam,da bo znala razčistiti sama s seboj in da se bo njeno razmišlanje spremenilo.

Lepo vas pozdravljam in vam želim veliko lepih trenutkov,veliko ljubezni in seveda čim več pozitivnih misli.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 146
27.2.2007 14:18:25   
metuLJchy
punce, se prav zatekam med vas danes, danes pa se meni srček trga...z dragim sva se tako grdo sporekla, če mu pokažem da me z določenimi dejanji prizadane, že najde izgovore da sem preobčutljiva in labilna...pa vem da ni res! Vem da sem močna, le več kot toliko tudi jaz ne zmorem...Me boli, ko me prizadel, pa še očita... ne vem kaj ga je obsedlo, zadnji teden se obnaša res grdo do mene, in ker imam pač čustva se zjočem...pa mu to že začne presedat...ne zmore na situacijo pogledat še z mojim srčkom...najbolj nora ideja se mi že utrnila, da me očitno čaka pot pod noge, in vrniti se domov, njemu kot da je vseeno...ali je res tako hladen ali tako skriva čustva...rekla mu, kaj pa če sva pikico naredila..kot da mu vseeno...pač da z žensko samo zaradi otroka ne bo..eno pikico sem maja zaradi čustvenih pretresobv že izgubila zgleda, kaj pa če je tokrat ko sem jaz toliko verjela vanjo ratala, pa se vse drugo sesulo?? Pa tako lep pomladni dan je zunaj...

Neposredna povezava do sporočila: 147
27.2.2007 14:30:16   
florita
Metulchy, v življenu in za življenje v dvoje sta potrebna dva človeka ki se kdaj pa kdaj sporečeta....oziroma jaz pravim se strinava da se ne strinjava...pa zato ne razmišljam o tem da bom morala spokati šila in kopita in odditi nazaj domov. Mogoče je tvoj dragi le besedno tako mislil, dejansko pa ne, ker moške ponavadi prizadanejo naša čustvo ker NE VEDO KAKO NAJ NAM POMAGAJO...so nekako nemočni pri tem....pomiri se, vse bo uredu....skušajata se normalno pogovoriti...predvsem pa ne joči pred njim je hudo vem...ampak potem.....

meni najbolj pomaga to da mojemu enostavno ,povem direkt: hočem to, to, sedaj rabim to in to...ne ovinkarim več, če mi kaj ni vešč mu povem...enako on meni...npr. pusti me sedaj, sem jezen...stvar deluje in se tako manj kregava....

Neposredna povezava do sporočila: 148
27.2.2007 15:46:52   
andreja2000
metLJchy  veš,ženske se zelo razlikujemo od moških v svojih čustvih.Čustva doživljamo intenzivnejše,smo bolj občutljive in ranljive.Moški nas včasih enostavno ne znajo razumeti.So dnevi,ko še same ne vemo zakaj smo tako občutljive in so dnevi,ko nam nič ne gre do živega.
Kjer sta dva,vedno lahko pride do nesoglasij in tako se zgodi,da eden od partnerjev prizadene drugega,ne da bi sam  sploh čutil,kako ga je prizadel.
Hudo mi je,da imata s tvojim temne dneve,toda upam,da jih prav kmalu razmakne svetlo sonce.
Morda se ob priliki vsedeta in odkrito pogovorita kaj bi rad eden in kaj drugi,kaj njega moti in kaj tebe .Kajti z mirnim pogovorom,se da marsikaj rešit,vendar je treba za tak pogovor izbrati primeren  trenutek.
V mislih sem s tabo in ti pošiljam veliko sončka,da ogreje tvoj srček,v upanju,da se stvari kmalu uredijo.

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 149
27.2.2007 15:50:10   
citrončica
MetuLJchy,res pridejo taki dnevi,ko se je tudi "nestrinjat" treba,kot je rekla Florita,
počakaj še malo,saj veš da se nobena juha ne poje tolko vroča,kot se skuha,potem,ko se pomiriš,pa mislim,da vaju čaka dolg iskren pogovor...Res mi je žal zate,a tudi to je življenje,daj malo poguma,malo optimizma,solze so itak že šle,pa se pogovorita....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?