metuLJchy
|
punce najprej lep pozdrav vsem, včeraj je bil zunaj tako lep sončen dan, da sem enostavno pozabila da obstaja beseda "računalnik"..se zna zgodit da bom v teh pomladnih mesecih še kdaj, pomlad mi je nekaj najlepšega kar je, tisti občutek upanja v zraku, občutek nekega novega rojstva, pridih veselja, sonca...se mi že meša andreja in polma!! Pogum obema, andreja zate mi je hudo, ker kar čutim, kako ste "nemočni", oziroma da ste najbolj močni prav s tem, da sprejemate njeno odločitev! Ker to je najtežje včasih... polma, lepo da si nam zaupala in delila z nami, in hudo mi je zate, ker si predstavljam, kako je ko živiš tako..veš, moja babica je bila v recimoda nekoliko podobni situaciji...njen mož, moj dedek, je čeprav je bil tudi po besedah zdravnikov fizično 100% zdrav (za tako starost več kot zdrav!) je zapadel v stanje neke črnogledosti, ki se je spremenila v demenco...prva leta so bili le izbruhi neskončne črnogledosti, obupa, ki je dušil predvsem njo, ki je živela non stop z njim, pa vezali so jo tej trenutki čisto nanj. Čez čas se je razvila demenca, kar je spet...zelo hudo! Ker človek podobno kot pri tebi ne more bit niti 5 minut sam...ker pač gre nekam in se ne zna vrnit...ker lahko poje kaj takega kar ni za pojesti...pa da ne govorim o vseh možnih pripetljajih...kljub vsemu temu ga v dom ni in ni mogla dati, bila je suha, energetsko izpita, saj smo ji pomagali kolikor pač lahko, a pač življenje nanese tako, da te pota življenja raztrosijo naokrog, en je tiu, drug na čisto drugem koncu Slovenije...in je težko...dobila je že prosto mesto v domu, čisto zraven doma, 5 minut peš...pa je zavrnila (čeprav čakala pol leta na to), in ppotem je spet pol leta čakala...takrat smo jo le prepričali, da ne bo nič slabega naredila, ker bo le sama sebe uničila, da ga bo vsak dan šla obiskat...a da po letih takega "ujetništva" je čas da malo živi še ona.... tako da, polma te razumem, razumem tvoje občutke, ki so povsem upravičeni in človeški, bodi pogumna!! Andreja, reči tvoji naj pač tokrat še bo, potem pa naj gre na kakšno dolgo potovanje...pa kaj misli ona non stop delat, kaj pa 9 mesečne počitnice...kaj pa vem, če ji lepo razložiš, morda pa te bo poslušala moje tudi še ni..??!!?? tudi vsem ostalim puncam pozdrav!!
|