|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
27.7.2007 19:57:58   
atena777
Malecka je izgleda res padla v komo. Revca.
Javljaj kako je. Drzim pesti se do zadnjega!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
27.7.2007 20:39:58   
malecka_mateja
tukaj sem!sem jo glih kopala....vročine niam že kaki 2 urci čisto nič!tako dauser posted image user posted image user posted image user posted image upam da tako ostane!je pa skoz samo v pamperski in celo noč bo tako!pa še hladim jo vmes z mokro plenico!user posted image
bošček moj!upam da jutri nebo več tega!

ampak je čisto bleda v obrazeka in rdeča pod okicami se ji vidi da je bola aiz izčrpana!revica moja!

zdaj pa še spta nočeuser posted image user posted image user posted image sam da je zdrava to je glavno!bo pa mal kasneje!

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
27.7.2007 20:59:36   
atena777
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

tukaj sem!sem jo glih kopala....vročine niam že kaki 2 urci čisto nič!tako dauser posted image user posted image user posted image user posted image upam da tako ostane!je pa skoz samo v pamperski in celo noč bo tako!pa še hladim jo vmes z mokro plenico!user posted image
bošček moj!upam da jutri nebo več tega!

ampak je čisto bleda v obrazeka in rdeča pod okicami se ji vidi da je bola aiz izčrpana!revica moja!

zdaj pa še spta nočeuser posted image user posted image user posted image sam da je zdrava to je glavno!bo pa mal kasneje!

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
27.7.2007 21:53:38   
malecka_mateja
evo pikica že aja nagica ampak se je ful ohladilo pa sem jo z pleničko pokrila da se ne nahladi zraven!Jo bom pa ponoči kontrolrala!sem ji dala sicer tudi če ni mela daleron za otroke vseeno! je dohtar tud reko naj dam!

tako da upam da bo vse ok!

jaz pa sem zaspana pa spat nemoremuser posted image user posted image user posted image zakaj že neuser posted image user posted image prebedela sem se in ne morem!
joj še to!
amapak sam je pikica zdrava!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
27.7.2007 22:04:50   
ribicau
user posted image user posted image user posted image  super malecka_mateja za Tjašo. Ti se pa tudi potrudi in naspi, da jo boš lahko cartala. user posted image

Jaz sem pa sama ta vikend doma, mož je šel na jadranje user posted image , spet. Ko pride domov se bova pa resno pogovorila, ker tkole ne gre več. Vsake tri tedne za vikend..., pa še med tednom po cele dneve dela...ugotavljam, da ga z Evo sploh ne rabiva in je vseeno, če se kar preseliva v moj prejšnji domuser posted image .  Zdele sem si od žalosti nohte zrihtala, sem na v sakega nalepila eno rožico, sem ko ena punčka.

Tko, zdej grem pa spat. Pa upam, da mi ga Eva ne bo preveč srala dons ponoči, ker se res rabim naspat. Aja....zaspala je ob 20.30, ob 21ih se je pa že zbudila, dobila dudo, začuda jo je vzela in zaspala nazaj. To se mi zdej vsak večer dogaja....

Lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 1355
   [Brisano sporočilo]
27.7.2007 22:27:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 1356
27.7.2007 23:02:35   
Anonimen
Čer punce!

Mateja ful mi je hudo za Tjašo, upam, da bo zdej vse ok. user posted image Ko je moj Alen mel vročino sem ga ohlajala tako, da sem mu vodo v banjici segrela za 1 stopinjo več, kot je imel telesno temperaturo - se pravi če je imel vročine 38,5 sem mu vodo segrela do ccA. 39,5 , potem pa kake 15 min držala v vodi, v katero sem vsake toliko zlila ene 2 dcl. hladne vode. Temperatura vode je postopno padala do 32 stopinj - skoraj mrzla, sam sem mu tako znižala temperaturo za cca 2 ure, pol pa spet naraste... user posted image Sej je ful hudo in jez sem taka boječka, pa panika me ful zagrabi, sam je treba trezno razmišljat - otrok še bolj rabi "trezno" mamico, saj čuti, če si ti raztrešena...

Ribicau tudi Alen je imel te izpuščajčke v ustih - men je pediater reku, da je to od telesne temperature in mi tudi dal Daktrin gel. Sam ga Alen vsakič zbruha, pa take frise poka in joka, da se mi kr smili... Tile pediatri...a se ne morjo enkrat zmenit??? user posted image

Sem totalno izmučena, grem spat, se prej pa Hills pogledam.

Punce lepo spite, se slišimo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1357
27.7.2007 23:41:24   
visnjaaa
Evo še mene predem grem spat.
Sem bila na pijački po dolgem času....ja prav fajn je bilo.user posted image

No lepo spančkajte!

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
28.7.2007 0:04:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eva1
Drugače pa če trese mrzlica-prosim lepo ne pokrivajte user posted image ker bojo še bolj zakuhali, ko je mrzlica, vročina raste, dajte hitro nekaj za zbijat(Paracetamol, če je vročina visoka pa kar 1/2 Voltaren svečke) pa kašna lahka oblačila!

Tole morm komentirat - men je pediater reku (pa še nekje sem prebrala), da ko je mrzlica, to pomeni, da se telo trudi zvišat TT in je TREBA otroka pokriti, da se telo ne matra preveč. Ker če porabi preveč energije za segrevanje, pol ne bo imelo energije za ohlajevanje, se pravi se ciklus povišane TT podaljša. Nikakor ne smemo med mrzlico zniževati TT!

Ko otroka pokrijemo, mu merimo TT vsake 15 min in ponujamo tekočino na sobni temperaturi - nikakor ne toplo oz. vročo. Ko ima 2x zaporedoma isto TT, pomeni, ga odkrijemo in po 15 min. pričnemo s postopnim ohlajevanjem.

Joooj...ma en ful ful dobr članek sem nekje prebrala o tem... Ga bom probala jutr najdit, al pa se vsaj spomnit, kje sem to prebrala - mislim da je bilo na MON-u.

Grem zdej res spat, ati je glih izpod tuša..

Aja, pa še to - mal sm čudna zadnje dneve... Pa še eno nesrečo sma mela... Bom (tako kot Kolumbo pred meseci) mogla it po en testerček... user posted image Sploh ne vem, kaj naj si mislim, ampak men tolk na smeh vleče... Moj me sploh ne sme pogledat, ker se režim ko usekana... Pol me pa folk čudno gleda... Mater, bomo vidli čez 2-3 tedne, kaj je novega. Sej itak mogoč ni nič, ampak...

No, spet bluzim! user posted image

Lepo spite!

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1359
28.7.2007 1:14:48   
malecka_mateja
evo ga imamo vročino 39.6 in sem hvala bogu se zbudla in sem že začela ohlajat in svečka!
pa zakaj že spet!čepa je odkrita spala pa samo tri ure odkra sem nehala hladit jo!user posted image user posted image user posted image user posted image bogica je!

ma s temohlajanjem ona jo je tudi kr začela pa je mela mrzlico takoda nevem no!jaz sem jo kr začela ker drugače bi spet TT prišla do 40!

malo jokeca je blo zdaj pa nemočna leži in se ohlaja!
upam da zaspai nazaj!

grem jo gledat!pa mirn spanec naprej!
papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
28.7.2007 1:46:32   
LuLu
malecka, kaj ti je dr.rekel, kdaj bi naj to nehalo?
Kak dolgo je lahko vročina?

Neposredna povezava do sporočila: 1361
28.7.2007 7:26:20   
malecka_mateja
včeraj je reko še dva dni tako visoka lako tudi!
zaj se je zbudla malo pojedla!zspala je ponoči kr  zohladki in zdaj ni vročine ampak ma veeno mal obhladkov na glavici!pa daleron sem ji dala za vsak slučaj!
upam da bo bolj mirn odanes!user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
28.7.2007 8:02:15   
visnjaaa
malecka_mateja si mogoče pomislil na 6 otroško?
Jaz grem stavit, da jo imate zato, ker je pristna tako visoka vročina.
Je danes že 4 dan, odkar imate vročino?
Ti jo kar ohlajaj, če jo trese pomeni, da visoko fibra.
Uboga Tjaša.....ampak zdej bo pa res vsak čas boljše.user posted image user posted image user posted image user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1363
28.7.2007 8:47:50   
malecka_mateja
višnja samo pri 6 otroški še izpočaji pridejo ali ne????
sam kdaj bo konec???mala je boga sicer si tu pa tam zavriska amapk meni se smili ko me s svojimi plavimi okicami pogleda in vem da ni zdrava!
jaz upam da bo vsaj ponoči bolje!ker ko sem jo mogla zbudit da sem ji osvečko dala in začela ohlajat in je revico kar treslo sem jokala kot dež!user posted image user posted image user posted image  pol pa sem jo še pod tekočko vodo in je jokala tako fejst da je meni skoraj srce počlo!ampak vse za njeno dobro!
potem ppa je od vega hudega zaspala vsa nemočnauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
28.7.2007 8:52:01   
malecka_mateja
ja 4 dan samo prva dva dni ni bila tako visoka tam do 38,6??user posted image tako da nevem misliš da mi P nebi omenil!
torej če gre za njo morejo danes prit izpuščaji???ali pa jutri???

Neposredna povezava do sporočila: 1365
28.7.2007 9:04:28   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

višnja samo pri 6 otroški še izpočaji pridejo ali ne????
sam kdaj bo konec???mala je boga sicer si tu pa tam zavriska amapk meni se

Vročina ponavadI traja od 3 - 5 dneva, potem pa se po telesu pojavijo izpuščaji, ki v nekaj dneh izginejo.
Jaz si upam rečt, da  ji bo vročina popoldne izginila in se bodo  zvečer že pojavili iizpuščaji.

6. otršoka je meni najbolj zoprna od vseh otroških, zato, ker imajo tako visoko temperaturo in to kr naprej....in moraš zelo spremljati stanje otročka, ker ima  40 ali celo več, čeprav je za to bolezen to povsem normalno.

Drži se malecka_mateja.....user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1366
28.7.2007 9:17:49   
malecka_mateja
upam da bo res tako!
in da bomo že končno vedeli kaj je moji lubici!

sem glih študirala da je seka herpes imela in je malo lupčkala zdaj sem pogriuntala to pa je tak nalezljivo pa ne izbruhne takoj!tako da možno ja do bo re stako!
upam da bo!in da že mine ta vročina!
sam če jih bo dobila boma se šle vseeno pokazat zdravniku!

hvala višnja da si me spomnila!

pa naj gre iz tvojih ust v božja ušesa dda vročin adanes izgine in da se bomo naspali!

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
28.7.2007 9:32:28   
LuLu
Ojla dečve...
kaj je to 6? Sem velikokrat zasledila, pa mi dajte malo več napisat, pa zakaj sploh število 6?

Neposredna povezava do sporočila: 1368
   [Brisano sporočilo]
28.7.2007 9:38:05   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1369
28.7.2007 10:22:20   
malecka_mateja
lulu to je 6 otroška bolezen

Exanthema subitum ali roseola infantum ali 6 otroška bolezen:

NAJPOGOSTEJŠI SIMPTOMI:

-nenaden pojav visoke vročine s komaj motenim splošnim počutjem
-po približno treh dneh vročina izzveni
-majhni,rdeči kožni spuščaji.

ZAPLETI:
Kot redek zaplet se pojavijo lahko vročinski krči.

MORA OTROK K ZDRAVNIKU?
Tridnevna vročina je večinoma nenevarna,vendar jo je lahko zamenjati s škrlatinko in ošpicami.
Zaradi tega jo mora dijagnosticirati zdravnik

TAKO POMAGA ZDRAVNIK:
Ko zdravnik pregleda vašega vročičnega otroka in izključi škrlatinko in ošpice,vam bo povedal,kako se lahko borite proti simptomom-pri tej
virusni bolezni posebno zdravljenje ni potrebno.

TAKO VI POMAGATE OTROKU:
-otrok z visoko vročino mora prve tri dni ostati doma,
dokler se ne pojavijo tipični izupščaji po katerih je bolezen jasno prepoznavna.
-glede na to,da se otrok ne počuti bolnega,mu ni potrebno ležati v postelji.
-vročino skušajte znižati z obkladki.Svečke niso potrebne razen pri nagnjenosti k vročinskim krčem(tu se ne strinjam,svečke so potrebne)
-Otrok naj veliko pije,ker zaradi vročine se poveča izguba telesne tekočine
in pri tem tudi izguba soli skozi kožo.

KAJ JE TA BOLEZEN?

Je močno nalezljiva virusna okužba,ki se pri večini otrok pojavi že v drugi polovici prvega leta življenja.Prenaša se s kapljično okužbo.Povzročitelj je iz družine herpesnih virusov.Po stiku z virusom preteče 7 do 17 dni,da se pojavijo prvi bolezenski znaki.
Roseola infantum se začne z nenadnim dvigom telesne temperature od 39 do 40,pri čem je splošno počutje otroka samo malo poslabšano.Po treh štirih dneh vročina izgine v nekaj urah.Hkrati se pokažejo v plasteh rdeči izpuščaji,podobni ošpicam ali rdečkam,ki prekrijejo celo telo in po približno dveh dneh spet izginejo.Ko se pojavijo izpuščaji,ni več nevarnosti okužbe.Ko otrok preboli roseolo infantum.je doživljensko zaščiten proti ponovni okužbi.

zakaj pa število šest pa dohatre vprašaj!sej je peta otroška tudi...

kolumbo sej bo bolje!sam da ste zdravi!user posted image verjemi da raje v luft gledaš kot pa met otroka bolanega!user posted image vsaj jaz!tako da se ne pritožuj!in hitronekaj delat!ziher maš kaj za zlikat al pa pospravtmče ne pa lahko k men prideš ti bom jaz kaj dala za delat!pom po tebe prišla!ker nimaš avtauser posted image user posted image
mal heca!

naša je kot miška mapak sej razumljivo če je pa bolana!Upam da spet ne zbruha vsega ven!
se mi zdi da vedno bruha če ji dam daleron sirup!
tako da upam da vsaj tega obroka nebo zbruhala!
pije pa tak nonstop! še vedno smo brez vročine  ampak upam da bo še naprej tako in ne hvali dneva pred nočjo pravijo!

joj pa tako lepo je zunajuser posted image user posted image user posted image pa ne moremo ven!sem rekla da mogoče jo bom peljala malo ven ob kakih 6 zvečr da se malo stanovanje prelufta čeprav ga nonstop pa da mala zadiha malo svžegga zraka za 15 min!če seevda nebo vročine,bomo videli!

jaz pa čakam teto s krvavcauser posted image pa je še kuj ni!upam da pride kmalu da nebom na morju nardila rdečega morja!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1370
   [Brisano sporočilo]
28.7.2007 10:34:58   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1371
28.7.2007 10:53:39   
malecka_mateja
kolumbo dihaj dihaj!
globoko dihaj!
kaki čik ti babnica!dudo od maja si sposodi!pa vleči!
te pa naj tvoja mamca po tebe pride ali pa naj ti avto pripelje pa ga pečješ nazaj???al ckaka druag možnost!če bi ble bližje bi ti jaz prišla družbo delat!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1372
28.7.2007 11:02:30   
malecka_mateja
ena dobra novica!
user posted image  sem dobla prav zdaj in sem že pojedla prvo KT in sedaj bo fajn na morju in nebo rdeče morje postalo!jaz pa bom vsaj končno urejeno user posted image  mela ker one inekcije so za K...zato bomo kr po starem sistemu šliuser posted image user posted image user posted image

moja lepa lubica aja!sam stokca bogica moja!boljše da jaaj da ji ni tako hudo!

kolumbo še dihaš??

Neposredna povezava do sporočila: 1373
   [Brisano sporočilo]
28.7.2007 11:06:17   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1374
28.7.2007 11:26:18   
malecka_mateja
potem pa mormo vsi iz forumada boš mela mir!
sorči sej že grem!
se javim zvečr ko pride dragi od kolumbo ker te bo že pomirjenauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.