|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
8.5.2007 10:00:34   
micla
Eno sončno dobro jutro vsem. Tu na primorskem že lepo greje sonček.
Včeraj sem imal pregled. Hvalabogu je bilo vse OK. tudi srček sva poslušale, čeprav ga najprej nismo takoj dobila in so me že oblivali kanci. No pol pa se je le zaslišalo in kar solzne oči sem dobila. 
Imam pa vnetje in sicer kombinacijo glivičnega in bakterijskega, tko da sem dobila en kup svečk in krem. upam, da kmalu mine, ker je res neprijetno.

aja, pa spet se mi je pojavil herpes. Je rekla moja G, da zgleda, da moje telo tako reagira na te dodatne obremenitve. Seveda pa moram stalno pazit, da ga ne prnesem. Če ga bom imela še ko bom šla rodit, bom morala imet masko na obrazu. Si predstavljate, kako bom pol kričala skoz masko.user posted image

No upam, da se prej umiri in izgine za nekaj časa, ker je res neprijetno, da se mi kar tako vrstijo ti herpesi. Še eden se mi ne posuši, pa je tle že novo žarišče. user posted image

Bolniško pa mi je tudi  podaljšala in sva se zmenile, da bo kar do konca.

No, grem malo pospravit, pa se beremo kasneje.

Aja, moje mere trebuščka so 86. Zredila pa sem se +4kg.

PA PA,

micla

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
8.5.2007 10:02:09   
Klaudia
 user posted image     user posted image      OKTOBERKE   user posted image    user posted image     user posted image   

( 60 user posted image  nas je)

01.10.
- bambi                    (user posted image 73)   3.user posted image        MB
- picola1                  (user posted image 80)   1.user posted image        NM

02.10. 
- Pandica                 (user posted image 79)   1.user posted image        MB
- MissLady                              1.user posted image

04.10.
- pingi                      (user posted image 79)   1.user posted image        LJ
- inja2                      (user posted image 84)                 LJ
- Solero                   (user posted image 78)   1.user posted image        KP

05.10. 
- Ursikazala             (user posted image 70)    1.user posted image  
- Kasija 78              (user posted image 78)    1.user posted image        LJ
- Miško
- kovanec
- pony                     (user posted image 74)     5.user posted image

06.10. 
- mišk                     (user posted image 82)     1.user posted image        KK

07.10.
- kala10                  (user posted image 79)     1.user posted image        LJ

09.10.
- janja                     (user posted image 73)     3.user posted image (2.user posted image )   LJ
- Klaudia                (user posted image 86)     1.user posted image        LJ
- Tinki_winki           (user posted image 82)    1.user posted image        KP
- sanwebdra            (user posted image 79)    1.user posted image        MB 

10.10.
- tave                       (user posted image 74)

11.10. 
- Micla                     (user posted image 77)    3.user posted image (1.user posted image )   GO
- Lillylilly                  (user posted image 79)     3.user posted image (2.user posted image )   Jesenice
- 2ursae                   (user posted image 77)     2.user posted image        LJ

13.10.
- oktoberka             (user posted image 85)     1.user posted image        LJ
- AnaB.                    (user posted image 79)     1.user posted image  

14.10.
- Jasna                     (user posted image 76)     4.user posted image (3.user posted image )   LJ
- skuštrana               (user posted image 77)     2.user posted image        CE

15.10.

- bonci user posted image  user posted image            (user posted image 77)    1.user posted image

16.10.
- Jan@
- JennyAnny             (user posted image 79)     1.user posted image        Domžale

17.10.
- prymorka               (user posted image 84)     1.user posted image        KP

18.10.
- sončnica5

19.10.
- MB*TANJA*   
- domennatalija

20.10.
- valči                       (user posted image 79)     3.user posted image        Brežice

21.10.
- Daschi                   (user posted image 76)

22.10.
- inibini
- metkica1                (user posted image 80)     2.user posted image  (1.user posted image )   CE

23.10. 
- Janice

- pikcevauser posted image user posted image           (user posted image 78)    1.user posted image        NG

24.10.
- Natasa-6                (user posted image 74)    3.user posted image         LJ
- Neža81user posted image user posted image          (user posted image 81)    1.user posted image        MB

- mala                       (user posted image 83)     3.user posted image        LJ

25.10.
- *Lana*                  (user posted image 78)      1.user posted image
- pot                                           1.user posted image        LJ

- nana84                                     1.user posted image

26.10.
- Dari
- mama06
- Jejica                                        1. user posted image

27.10.
- zarjica                    (user posted image 78)      1.user posted image       MS

28.10. 
- mehurčica              (user posted image 78)       2.user posted image       MB
- pimkie                   (user posted image 71)       1.user posted image        KP
- noa1                      (user posted image 75)       1.user posted image       MB

29.10.
- zivepo                    (user posted image 86)       1.user posted image       CE
- Pikapokca              (user posted image 78)       1.user posted image       NG

30.10.
- soraja
- orka**
- lane31                    (user posted image 76)       1.user posted image       MB
- ninka 80                 (user posted image 80)       1.user posted image       KK

31.10.
- živa

- Ulaa

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
8.5.2007 10:39:48   
Klaudia
Ste se kar razpisale… lepo to.
Mal sem popravila seznam, da bomo lahko začele zraven dopisovat spol (glede na to da se bliža morfologija)…

bom vam samo na hitro odgovorila

Obseg trebuha imam 84cm zredila pa sem se da sedaj 1,5kg (17t6d)

Paše mi bolj sadje in zelenjava pa kinder čokolada (samo ta, druge so bljak)
Otroka pa občasno čutim in secer na desni, tako da bo zgleda res punčka... bomo vidli na morfologiji

Daschi - za spol bom vprašala k sem prevelik firbec da bi zdržala do oktobra user posted image
Voziček mam pa že izbran samo ga v Sloveniji še nisem zasledila (če ga katera je naj mi pove)
In sicer I'COO Targo Country (v arielu ga nimajo)
http://www.baby-land.cz/en/index.html?pod=/en/_i329016-stroller-i-coo-targo-country.php
Tu je opis - in sicer olive mars attack barva... še posebej mi je všeč ker se ročaj prestavi na obe strani.

Mam pa dobro novico... nič krčev že kar kakšen teden. Počutim se noro dobro - vendar imam nizko ležečo posteljico, ki se dotika materničnega vratu in imam zato spet strogo ležanje... fajn. user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1053
8.5.2007 10:53:23   
Neža81
Morgen!

Ko sem videla, da si pridno merite trebuščke, sem si ga seveda še mogla jaz in mislim da sem rekorderka. Jutri bom noseča točno 16 tednov - dvojčka, zredila sem se za 2 kg, strije imam že od 2 meseca, prav tako bolečine v križu, trebušček pa imam ogromnik in okroglih 125 cm user posted image user posted image user posted image  (visoka 180). Strije sem dobila že v 2 mesecu. Verjetno že zaradi tega, ker se mi je trebuh napihnil in raztegnil zaradi 60 inekcij in vseh hormonov, ki sem jih dobila čez ves postopek IVF. Veliko ljudi, ki me vidi prvič mi reče:" Lepo, vi že pa greste proti koncu!" Jaz pa mam rok komaj 24 oktobra user posted image .

Drugače pa sem že od vsega začetka v bolniški in bom tudi do konca, saj sem zaradi IFV in geminov skupini rizične nosečnosti,  pa tudi težave me non stop spremljajo. Mehurčke čutim že kar precej - danes celo tako močno, da sem že mojmu rekla, da se menda tepeta user posted image .

Pridno božajte svoje bušije!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
8.5.2007 13:29:16   
bonci
Hoj!
Tudi jaz sem ostala doma takoj po IVF in pridno grejem kavč...že od konca januarja.
Nizek pritisk mi ne dovoli, da bi šla sploh v trgovino, tako da sem včeraj poslala user posted image  mal pogledat za vozičke za user posted image user posted image . Se ne morejo glih pohvalit...ni nič za primerjat, dobijo konec meseca... Edino v Rutarja ga moram še poslat; menda se tudi tam kaj najde.
Naslednji predled imam 21.5., pa ne vem, če mi bo že delal morfologijo; sva pa rekla, da bova vprašala za spol.
No, javite se še; vas je lepo slišat!

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
8.5.2007 13:39:45   
pikceva
Živijo,

Neža81, ti pa razturaš user posted image . Naši dvojčki imajo pa le dan zamika kar se tiče roka. Moji so tudi zrasli ogromno, če sem iz prejšnjih 74 pristala na 87 - okrog pasu..Sem pa tudi precej manjša kot ti - 168. Moji dvojčki pa so nastali po naravni poti, tako, da s hormoni nimam takih težav in za enkrat imam ravno toliko pregledov kot nosečke z enim user posted image . Mimogrede me zanima, kdaj imaš ti morfologijo. Brala sem namreč, da ti jo pri dvojčkih morajo narediti prej, ker se potem zakrivata.

Lp

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
8.5.2007 13:41:56   
pikceva
Bonci,

Zivijo Bonci, smo pa 3 noseče z user posted image user posted image  na kupu....

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
8.5.2007 14:40:15   
bambi
NO, končno se je oglasila tudi Neža81, sem se že bala, da je kaj narobe......

Jaz sem danes samo še za v posteljo, mi je zopet nekaj slabo, pa glava me boli, pa komaj se premikam, pritisk imam zgleda na nuli... Bi si morala it kupit kakšne sandale, ker sem birmanska botra, pa mi slabo postane, ko se spomnim na trgovine......                                               

JAz imam morfologijo 30.05. in komaj že čakam, mogoče bomo izvedeli tudi spol. Imena so že izbrana, samo sobico za ta male še kupimo, predvsem za našo gospodično, ki se bo s prihodom dojenčka preselila v pravo posteljo in svojo sobo. Upam, da se bo s tem strinjala, ker ima tako slab spanec, da sliši vsak gib in si ne znam predstavljati, da bi z dojenčkom spala v isti sobi, ker potem zares ne bi spali celo noč nič.....

Kako pa boste tiste, ki imate že otroke uredile z njimi. A bojo v času vaše porodniške hodili v vrtec, vastvo???? Naša je sedaj v privat varstvu in sem mislila, da bi jo med porodniško imela doma. Upam, da mi bo to zneslo......               

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
8.5.2007 15:21:14   
pot
Tale seznamček sem malo zanemarila. user posted image Če je še kakšna nova kandidatka, naj se prosim javi.

Srečanje: v soboto 19. maja od 15-ih naprej v Čolnarni v Tivoliju (˝skriti˝ znak na mizi: številka 10) ste potrdile:

1. skuštrana
2. pot
3. 2ursae & Co
4. tave
5. janja & Co
6. jasna (morebiti še Co)
7. oktoberka
8. MissLady

Pod vprašajemuser posted image (držimo pesti, da utegnete):
Klaudia (še ni 100%, zaradi krčev)
živa & Co
kasija78
skuštranina (oktobrska user posted image ) prijateljica
Daschi

Daschi
, lahko se dogovorimo tudi kdaj med tednom, ampak bo najbrž bolj srečanje tistih iz okolice in iz Lj. Čeprav ste vabljene vse. Določi  kak datum, pa bomo videli koliko se nas bo nabralo.
ursikazala predlaga: ponedeljke, srede in četrtke.
Če se želi še katera pridružiti srečanju pa le korajžno.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
8.5.2007 15:21:53   
Neža81
Pikčeva, midve sva res samo en dan razlike v datumu poroda. A greva stavit katera bo prej rodila??!!user posted image user posted image user posted image
Ravno včeraj sem bila v genetski posvetovalnici, ker ima partnerjeva mlajša sestra Dawvnov sidrom in se ne bom odločila za oni pregled, ko ti z iglo piknejo v trebuh ... reče se mu amno.... pa še nekaj naprej. Preveliko tveganje. Izvidi nuhalne svetline so bili odlični, mlada sem še, tako da je malo tveganje za Dawnov sidrom, leprav se nikoli ne ve. Ker imam dvojčka, bi mi morali dvakrat piknet v trebuh in ker sem dvojčka dobila s pomočjo IVF, je še večja  nevarnost splava, odtekanja vode.... Morfologijo bom imela v 22 tednu, torej čez 6 tednov. Pikčeva, a ti že veš spol? A ti že migata kaj? Jaz ju danes fuuuuuuul čutim. Mislim , da se tepeta, ker se premetava vsakih 15 minut. Zazdi se mi, kot da mi bosta ven padla.

Jooooooj, mleko mi kipi........ pridem naz

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
8.5.2007 16:12:31   
pot
Včeraj sem imela 2. pregled. Poslušali smo srček in je vse ok. Krvne preiskave so pokazale, da se s Toksoplazmo še nisem okužila user posted image (pri toliko mačkah, ki so jih moje roke dale skozi!). Naslednjič imam 2. in menda zadnji UZ - morfologija. user posted image Upam, da bo moj uspel priti z mano, ker potem do rojstva ne bo videl v živo najinega otroka. Pa upam, da se bo spol videl, da bova skupaj izvedela kaj nosim. user posted image

Danes sem bila na telovadbi v Domžalah in mi je zelo všeč. Tako, da vse pohvale vaditeljici Mihaeli Trček, če se ne motim. user posted image user posted image user posted image Mi je bilo kar nerodno, ko so vse imele že tako lepe okrogle trebuhe, jaz pa skoraj brez, oziroma v primerjavi z njimi, ga sploh nimam. user posted image Včeraj sem se ogromno nahodila in nevem ali me sedaj še od telovadbe boli v predelu kolkov ali pa je to pač nosečniški znak...?
Mi je pa G rekla, da kar se vode tiče, je menda tista na telovadbi za nosečnice na Kodeljevem v LJ najčistejša in jo toplo priporoča - telovadbo, ne vode. user posted image Po telovadbi pa mi je svetovala, da preventivno zvečer vzamem svečko (mislim, da boraxovo kislino (nek natrijtetra... sem že pozabila, bi mogla pogledat, mislim, da imam še celo doma)).

mehurčica, sem zmerila in moj trebuh se je kljub temu, da se ne pozna toliko nekomu, ki me ne pozna, povečal v predelu popka za več kot 10cm (78cm, merjeno zvečer). Bom probala kakšno slikc v album dat.
Magnesol pijem, ampak mi je user posted image . G mi je rekla, da če se poslabša prebava, ga morem začet nazaj pit, ali pa če bi imela kakršnekoli krče, zato ga pa ne rabim pit vsak dan. Se pa izmenično trudim z Magnezijevimi tabletami in Magnesolom, pa ne vsak dan, ker ne maram šumečih tablet.
Sladko mi je pa zdaj spet všeč. user posted image
Otroka pa še ne morem reči, kje ga čutim, ker nevem kaj je od prebave in kaj je njegovo mehurčkasto gibanje.

bonci, če kaj pomaga, pri izcedku, se probaj izogibat sladke hrane.

metkica1, vav, kako velik buši že imaš. user posted image

micla user posted image Tudi mene kdaj kar na jok spravi kaj, pač hormoni. Danes mi je recimo na telovadbi šlo na jok, ko nam je rekla, naj v mislih pobožamo našega otroka in mu povemo, da se počutimo super. Na jok mi je šlo zato, ker sem se spomnila, kako željen je bil in kako dolgo sva si ga želela, pa čeprav je trajalo manj časa kot pri vama. Pa še spomnile so me njene besede na to, da je vse res in da sem res noseča, čeprav se še toliko ne pozna. Ja, hormoni delajo svoje. Ampak jaz sem kljub temu zelo vesela.
Pa te dni, ko je bil dež sem bila tudi jaz na splošno bolj občutljiva in cmerava.

Jenny Anny, probaj s sadjem proti zaprtosti, če ti bo kaj pomagalo, pa veliko pij, tudi Magnesol in podobne stvari.

picola1, mehurčki pa tudi meni full pašejo, čeprav jih običajno sploh ne pijem. Po dveh tednih sanjarjenja se je moj spomnil in mi jih dal v košaro, ko sva nakupovala. user posted image S koledarjem pa imajo menda na RR redno težave.

pikčeva, magnesol je dober tudi za prebavo in proti krčem.

Daschi, za vozički še ne gledam preveč na okrog. Hočem, da moj sodeluje pri izbiri. In ko bova začela z ogledi poleti, bom natančneje vedela kaj želim in celo željene modele.
Jaz se tehtam in sem že nazaj z izgubljeno kilo in to v dveh tednih.

Pa čestitke vsem, ki ste prebrale tale ˝esej˝ do konca. user posted image

Zdaj pa šibam kuhat, sme čisto na čas pozabila. user posted image

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
8.5.2007 17:07:40   
Jenny Anny
Zdravo vsem, ki ste doma, kar zavidam vam malo, no ampak samo po eni strani, po drugi strani pa raje hodim v službo in vidim, da je vse OK

Kasija78 in Pot, hvala vama za nasvet z grozdjem in sadjem (je za eno malenkost boljš), zdaj bom šla pa še z Magnesolom v akcijo, pa ni user posted image , da ne bo nekje ven prebilo:))

Pot, daj mi povej kako je kaj s to telovadbo v Domžalah, bi jaz tud kaj hodila, ampak je baje sam dopoldan user posted image , jaz pa takrat ne morem, ker sem v službi.  A kaj veš kako je pa kaj z isto telovadbo v Otelu, moram it mal povprašat.

No kar se vozička tiče, sem ga jaz že kupila in sicer z mojim sva bila na morju na Hrvaškem in sva šla v en nakupovalni center (po Donat in lan, ki je bil na koncu drag:)) in sva z mojim zavila v eno štacuno z vozički in sva bla pečena, bil nama je všeč in sva ga kupila (od Graco-ta je), pa dost so cenejši kot pri nas, pa še DDV (oz.PDV) dobiva nazaj.

Jaz mam morfologijo 30.5. in tud že komaj čakam da grem, ker bi res rada vedla, kdo je pod mojim srčkomuser posted image user posted image user posted image ??

No drugač sem OK, le kapilare so mi mal začele pokat po nogah.

Lepo se imejte še naprej in uživajte, jaz grem malo ven (upam, da ne spet po kakšnega klopa)

A ste se že kaj odločile, kam boste šle rodit??

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
8.5.2007 17:11:33   
pikceva
Halo, spet jaz :)

Neža81, glede stave ni problema...Bo sigurno zanimiva. Moji user posted image user posted image  se pošteno premikajo. Čutim jih zgoraj, spodaj, levo, desno...Sicer to bolj čutim, ko se dam v mir in se malo uležem. Gibi pa so zelo nežni; kot, da bi te od znotraj nekdo požal.

Tudi midve s sestro sva bili enkrat v genetski posvetovalnici, ker ima naš žlahtnik neko bolezen genetskega izvora. Na koncu se je izkazalo, da se nam ni bilo potrebno niti testirat, ker je pri njemu nastala mutacija. Kar se tiče tvoje odločitve glede amniocinteze, se mi zdi prava. Dawnov sindrom je pač kromosomska napaka, ki jo veliko strokovnjakov ne povezujev veliki meri z dednostjo. In sploh če si imela NS čisto Ok, menim, da ni strahu. Najbrž so te tja napotili predvsem zaradi tega, ker za nas ne obstaja možnost drugih presajalnih testov; dvojni, trojni hormonski test.

Za spol še ne vem, pregled imam pa v ponedeljek. Na NS so bili še premajhni, da bi z gotovostjo potrdili spol. Zdravnica je rekla, da je najbrž eno punčka, drugi pa se je tako vrtel, da ga je lih lih ujela, da mu je sploh lahko zmerila vse kar je potrebno. Glede spola pa se vsekakor nismo mogli pogovarjati.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
8.5.2007 19:05:02   
bonci
Pikceva in Neža81 - berem vajina sporočila...jaz sem pa revica po velikosti najmanjša. Imam celih 155cm. Ampak bomo zdržali, a ne? Bom imela pa dva lušna majhna otročka.

JennyAny - odpira tudi Donat in pa laneno seme (dve žlički) v Ego ali navadni jogurt. Poskusi?

Zdej mam pa obiske...

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
8.5.2007 20:31:13   
pikceva
Ojla!

JennyAny: Glede odpiranja....Spopmladanske češnje 100 % delujejo.

Bonci: Velikost ženske sploh ni problem. Otročički se pač prilagodijo prostoru, ki ga imajo. Če so manjši, še to ne pomeni nič narobe.user posted image  Trbušček bo že zrastel dovolj, da bodo preskrbljeni...Brez skrbi.

Lep pozdrav

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
8.5.2007 22:26:47   
2ursae
bambi, jaz sem za svojga Anžeta, ki bo ravno dopolnil 2 leti, ko bomo dobili drugega user posted image , nekaj razmišljala, da bi ga dala tu v bližnji vrtec, pa sem se kar odločila, da bo še eno leto ostal pri tašči. Mu je tam fajn, ful se ukvarjata z njim, če pa user posted image  ne bo problematična, ga bom pa imela kar doma, morda ne ravno vsak dan, ampak definitivno toliko, kolikor bom zmogla. Poleg tega ni zanemarljivo to, da mi ga mirkata praktično zastonj, pa ne bi mu rada ravno ob prihodu user posted image , ko mu bo itak že hudo, dat v neko novo okolje, daleč od vseh, ki jih pozna - bi bilo za boščka preveč sprememb na kupu. Pa še mal se bojim, da bi na veliko zboleval, kar tud za user posted image  ni fino.
Moja sestrična ima tud prvorojenca v privat varstvu, ona pa je na porodniški, pa je z varuško tko zmenjena, da jo plačuje glede na prisotnost, tko da ima takrat, ko ni preveč utrujena, malega doma in ji za tist cajt varstva ni treba plačevat ... ne pa tko kot v vrtcu. Morda se lahko tudi ti kaj takega zmeniš in še mal prišparaš user posted image .

oj, zdajle sem na tvojem trakcu videla, da je tvoja mala ene tolk stara kot moj user posted image . Ti, v kakšno posteljco jo boš dala? Moj je zdaj še v kinderpetu, sam ga bo moral pač po sili razmer kmalu izprazniti user posted image  ... pa razmišljam mal o jogiju na tleh s kakšnimi doma narejenimi stranicami, ker si ga pri tej starosti v mladinsko pojstlo še ne upam dat user posted image , varovalom pa ne zaupam najbolj. Se bom pa morala kar kmalu odločit ..

nočko, grem ninat user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 8.5.2007 22:31:50 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
8.5.2007 23:14:50   
picola1
Ojla!

Vidim, da ste vse kolikor toliko vredu! Lepo...:)
Mene vsake toliko časa dajejo krči (vsak drugi dan recimo za kakšnih par minut). A mislite, da bi bilo ok, da si grem tudi jaz po Magnesol al to (še) ni znak za 'alarm'?
Joj...user posted image user posted image Jaz sem tudi bila na IVF (uspelo prvič-katerič pa vam, tiste, ki ste šle?) in sta se prijela oba, vendar je potem (še čisto na začetku) eden odmrl...user posted image Sem pa blazno vesela, da se je obdržal vsaj eden!user posted image
Hm...tut jaz sem zadnje dni malo bolj čustveno občutljiva...Moj dragi mi nekej reče v hecu, jst pa v jok...user posted image (sem se glih zadnjič nekej hvalila, da mene pa začuda nič ne meče-no, pa imamuser posted image )
Me pa zadnje dni nekej panika grabi glede user posted image ...Kr nekej me je strah, kaj pa če je odmrl...Trebuh se mi zdi skos isti (al pa celo manjši?), mehurčkov nič več ne čutim...Me ima, da bi kar poklicala G pa jo prosila, če lahko pridem sam srček poslušat...(morfologijo imam 21.5. in ne vem, če bom zdržala do takrat)...Sploh ne vem, kaj mi je...Pretiravam, kaj???user posted image
Pot, kaj si mislila s tem, da imajo na RR redno težave z noseč. koledarjem? (sem pod 20.teden našla spodaj en link na Tabelo rasti po tednih...-tam je pa vse ok s temi merami...)
Mi smo že skoraj vse nabavili, ker sva dobila veliko od kolegov ali pa zelo poceni...Vsaj zadnje mesece ne bova kolovratila okrog in panično iskala stvari...
2ursae...zdi se mi ful fajn tvoja odločitev, da boš še malo počakala na vrtec...Za malega bo že rojstvo bratca ali sestrice šok...potem pa še vrtec...Ravno berem eno knjigo in sem ravno pri poglavju 'drugi otrok'...(čeprav se mene ta tema še ne tiče...)Pravijo tudi, da je fino, da se prvega otroka preseli v svojo sobo (če jo bo imel) ali v drugo posteljo že nekaj mesecev prej, da se po rojstvu user posted image ne bi počutil nekako 'pregnanega' iz svojega (varnega) okolja...
Micla...jst sem tut imela skos herpese...Potem sem pa šla enih parkrat na laser (jaz sem šla v KC, sam ne vem, če ti lahko osebni zdravnik napiše napotnico...mogoče lahko greš tut brez...sej ne vem, kako to poteka po uradni poti) in se mi pojavi sedaj zelo redko (1x ali 2x na leto). Samo moraš pa it ful hitr, po možnosti še isti dan, ko začutiš ščemenje ali pa ko prileze ven...Vprašaj svojega zdravnika, če imate tam na vašem koncu kaj takšnega...Pa še nosečnost po moje ne bi smela bit kontraindikacija za laser.
Punce, imejte se lepo pa pazite nase in na svoje user posted image !

< Sporočilo je popravil picola1 -- 8.5.2007 23:20:37 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
8.5.2007 23:52:28   
pot
Jenny Anny, telovadbo v Otelu vodi ista fizioterapevtka ali babica. Mi je pa rekla, da je malo bolj naporna (ali pa je govorila samo za četrtkov termin, nisem prepričanauser posted image ). Tukaj je link, njena telefonska je spodaj na strani in jo lahko pokličeš in vprašaš vse kar te zanima poleg napisanega na tej strani:
http://www.otelo.si/html/modules.php?name=nosecnice
Telovadba v ZD bo čez poletje tako ali tako na počitnicah, tako, da bo treba najti kaj drugega. Zaenkrat mi pa ta telovadba ustreza po napornosti in po finančni plati. Če izveš za ceno v Otelu, pa bi bila zelo vesela, če mi jo zaupaš. V LJ, v ali pri porodnišnici, je menda taka telovadba kot v Domžalaskem ZD vredna bivših 1000Sit. Koliko pa je v Otelu pa nevem. Sicer boš pa lahko hodila na dopoldansko telovadbo potem, ko boš na dopustu in porodniški, pa bomo lahko skupaj telovadile zastonj.
Rodit bom pa najbrž šla kar v Ljubljano, ker se ne bi rada gužvala v Postojni. Kjerkoli bom rodila, bom zelo vesela svojega otroka.

picola1, ta koledar na RR je sestavljala ali pomagala sestaviti Darija Strah (če sem si prav zapomnila). Težave s koledarjem v tem smislu, da ne kaže vedno pravega tedna. Sem brala na skupnost RR, ko so se punce spraševale kaj je narobe s koledarjem, da jim ne kaže prav tednov nosečnosti.
Magnesol pa kar začni piti, telo ga rabi tako ali drugače.

kasija78, jaz sem nekje prebrala, da slane stvari in visok pritisk delujejo na zatekanje, tako, da se probaj izogibati soli in slanim jedem, kolikor gre.

bambi, če ne bosta našla nikjer, bo treba k mizarju. user posted image Žal nevem.

bonci, meni je pa tvoj ticker všeč. A si se mogla prijavit za njega?

Mene pa zanima kje točno čutite gibe? Pa ne mislim samo levo ali desno. Mogoče bi mogla vprašat kako točno? Rada bi vedela, da kaj prehitro ne pripišem prebavi. Zadnjič se mi je zgodilo, da sem začutila tak niz migljajev, kot na nitki, na sredini med jajčniki, malo više. Po tistem, pa le redke take nežne migljaje in ne cel niz. Je to to? user posted image Ali je to samo prebava?

Lahko noč nosečke.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
9.5.2007 7:04:16   
skuštrana
2ursae, v Ikei se dobijo normalne postelje, samo manjših mer. In niso tako zelo drage, mislim, da skupaj z jogijem okoli 80 eurov. Ima jo moja kolegica za svvojega sina, ki je še ni star leto in pol pa je super zadovoljna.

Micla, mene sicer ne mučijo herpesi, ampak afteuser posted image Do takšnih svari pride zaradi pada odpornosti. Pravzaprav v nosečnosti proti takšnim stvarem nič kaj veliko ne moreš narest, na žalost..Jaz full pazim zaradi tehle aft, pa jih še vseeno dobim. Sem jih do sedaj imela že 2krat in to po celih ustih..Boli ko user posted image . Pa imam drugače kri full dobro, me je g pohvalila, da je odlična.

Bambi, jaz sem se glede tamale full dvoumila med vrtcem in da ostane še naprej doma. Sem nekako že imela od prej v načrtu, da bo s tremi leti šla v vrtec, ampak sedaj bomo pa verjetno prestavili za eno leto. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1489470
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1487054
Sem na zgornjih linkih spraševala o tem, sicer pa je naša situacija še malo bolj zakompliciranauser posted image No, naša bo najverjetnje ostala kar lepo doma, čeprav me vsi svarijo, da je full napornouser posted image . Kaj pa vem, jaz sem optimist in bomo že nekako, če bo pa res takooo zelooo naporno si bom pač poiskala kakšno pomoč za par urc na teden ali pa dan. Sem se pa nedavno pogovarjala z ženo moževega bratranca, ki ima full malo razliko med otrokoma in je imela obe doma, pa je rekla, da ji ni bilo nikol žal, da je storila tako..Da sta tamali dve full povezani, da se lahko ure in ure skupaj igrata..Sicer je to povezano tudi s karakterjem, ampak nekaj pa bo tudi na tem, po mojem mišljenju. Je pa shit, ko naletim na kakšne vnete zagovornice vrtca in jim povem, da moj otrok pa ni v vrtcu, ampak ga imam doma in me gledajo kot, da sem padla z Marsa...Ampak se ne damuser posted image

Jenny Anny, tile Graco vozički so res poceni. In glede na ceno so kar kvalitetni. Na Hrvaškem jih ne veliko uporabljajo, vse moje sosede jih imajouser posted image Pa še tax free se splača. Jaz bom tudi voz kupila dol, samo Mutsy- ja. Cena za avtosedež (lupinico), ki ima tri položaje in se lahko uporablja tudi kot košara in pa športni del vozička je cca 500 eurov, na to dobim 10% gotovinskega popusta in pa še cca 15% vrnjenega davka, tako da se res splačauser posted image

Pot, to kar opisuješ so verjetno gibi. So pa na začetku bolj redki, ne vsak dan, potem pa čedalje močnejši in pogostejši. Kaj pa vem,to je tak specifien občutek, da ga ne moreš zamenjat s prebavo...Tako nežno je,kot da je nate sedel metuljčekuser posted image

Jaz sem pa zadnje dni pop takoo zeloo utrujena, med sedenjem na kavču kar zaspim. Morda ima kaj pri tem tudi nizek pritisk in tele spremembe vremena. Že dva dni se mi je to naredilo, potem pa tamala harači po stanvanju. Sicer imamo vse nevarnosti spravljene, ampak včeraj se je polulala na tla in potem po celem stanpvanju raznesla rolo papirja, da je to pobrisla user posted image ..V ponedeljek je od nekje privlekla eno birglo, pa vse čevlje v dnevno znosla..Ajme..No, saj na koncu pa itak pristane poleg mene in spiva skupaj..Včeraj je bila tak srček, mi je deko prinesla in me pokrila, da mene zebeuser posted image ..In kako se naj potem jezim na njo zaradi wc papirja. Saj sem sama kriva, a ne?user posted image Pa samo dobro je hotela, da počisti kar je naredilauser posted image user posted image

Ja, pa išijas mi zelooo greni življenjeuser posted image user posted image user posted image Kak recept?

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 9.5.2007 7:06:20 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
9.5.2007 8:15:48   
tinki_winki
Lep pozdravček vsem,

skuštrana tudi mene je kar iznenada zagrabila utrujenost, pomojem je res sprememba vremena. Toliko časa smo imeli sonček zdaj pa ta mraz. No vsaj pri nas s to burjo ni nič kaj prijetno.

Mene še vedno mučijo bolečine v spodnjem delu hrbtenice. Sem se vpisala tudi na telovadbo za nosečnice in se sedaj počutim še bolj potolčena (je že res da sem ze zadnje čase malo zanemarila). Bomo videli kako bo v petek na telovadbi, sicer pa če ne bo bolje do nedelje obiščem svojo os. zdravnico prihodnji teden.

Glede gibov pa nisem sigurna ali jih čutim ali ne, zjutraj in zvečer ko sem čisto mirna sem dvakrat že občutila kot, da bi nekdo kolcnil v meni, ampak le za hip oz. dva. Občasno se mi zdi kot da se odrine ob moj mehur. Bomo spremljali še naprej, upam da je to to.

Glede opreme, vozičkov, oblekic ipd. pa bova midva začela nabavljat šele poleti (če bova zdržala bo to enkrat avgusta). Ne poznam še kaj vse potrebujem, tako da trenutno pridno črpam informacije, da bo nakup premišljen in res tisto kar se potrebuje. Se mi zdi, da se prodaja že vse močno, vprašanje pa je kaj je res uporabno?

En lep dan vsem, pa se še kaj beremo. 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
9.5.2007 8:23:00   
bambi
2ursae takšne posteljice se dobijo v Ikei, kot je že ena napisala in imajo baje tudi fajn stranice, tako da otrok ne more dol past.... JAz bom šla pogledat, ker jo je kupila naša soseda za svojega otroka in je fuuul zadovoljna.
No, tudi jaz nisem pristaš vrteca za tako majhnega otroka, ker je imunski sistem še občutljiv in takoj prevzame vsako bolezen, zato se jaz za vrtec ne bom odločila še tako hitro...... Poleg tega pa bi mene jaslice za ta malo stale 75.000,00 SIT, varstvo pa za 6 ur plačujem 40.000,00 SIT in je moja mala zelo zadovoljna s svojo varuško in jo ima zelo rada. Tudi jaz bi želela imeti mojo doma, ko bo prišel dojenček, da se ne bo počutila odrinjene in da bo čimveč sodelovala pri negi dojenčka.... Upam, da se bo izšlo, verjetno pa ne bom tudi tako komplicirala kot sem pri moji prvi pupi, ko sem jo 3 mesece skoraj skoz imela na rokah in bog ne daj da bi se zajokala, sem jo že ujčkala, še na WC sem hodila z njo...... SIcer pa, ko bom potrebovala malo počitka, se še vedno lahko dogovorim z varuško ali pa z babico, da jo malo popazita.

A ste tudi ve skoz lačne???? Meni se bo zmešalo, ker sploh več ne vem kaj naj jem, kar skoz se mi nekaj lušta..... Včeraj sem si naredila skledo solate z jajčki, sem se napokala kot slon, potem sem pa čez 2 uri mislila da me bo od lakote pobralo.... pa sem ob 21.30 na veliko jedla tople sendviče user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
9.5.2007 9:36:19   
lillylilly
Ojla
No najprej en lep pozdrav!!! Joj kako tedni bežijo,...na začetku sem štela vsak dan posebej, sedaj mi pa tako hitro tečejo že tedni....
No najprej se moram pohvaliti, ker malega/malo lepo čutim, danes je sicer malo zatišja,..tale dojenček je full živahen. No v ponedeljek sem imela pregled in je bilo hvala bogu vse vredu. Jaz imam tako super ginekologinjo, da mi vsakič naredi UZ, tokrat mi je še vse pokazala, obrazek, očke, kako požira plodovnico,...sem bila prav prijetno presenečena. No kot pravim, samo da je vse ok.

Skuštrana: Jaz sem se tudi odločala med vrtcem in med tem ali jo bom imela doma. Vendar naša pupa doma uživa, občasno jo peljemo  na obisk k varuški, kjer je bila prej, da se poigra z otroki,...in tako mislim prakticirati tudi ko bom rodila. Varuška je oddaljena 1,5 km, tako da bo to po porodu zame dobrodošel  sprehod, tamali pa tudi ne bo primanjkovalo družbe. Sama sicer nisem zagovornica vrtca, ker tudi sama nisem bila nikoli v vrtcu, ampak me je čuvala mama in moram rečt da sem v mali šoli prav trpela. V šolo sem hodila zelo rada, vedno bila raje korak pred drugimi in nikakor nisem zaostajala za vrstniki in tudi stikov nisem navezovala s težavo. Sicer se strinjam, da otrok potrebuje družbo in to svojemu otroku tudi omogočam,...torej jaz definitivno nisem zagovornica vrtca,...
Bi se mi pa zdelo krivično do naše male, da bi za to, da bi jaz negovala novega družinskega člana, njo poslala v vrtec...mislim, da  bi se naša mala počutila odrinjeno,...tega si pa ne zasluži. Mislim, da je potrebno, da je ob dojenčku, da ga doživlja kot nekaj pozitivnega in ne kot nekaj, kar je prevzelo njeno mesto. Dojenčka se veseli bolj kot ne vem kdo, vsak dan lubčka trebuh, sprašuje če jo ima dojenček rad, če jo vidi... vsak dan mi s kremo namaže trebuh, ker misli da s tem boža dojenčka,...
Tako da naša mala definitivno ostane doma ob dojenčku, 2-3x tedensko pa jo bom za kake 2 urce vozila med vrstnike.
Da bi se izgognili občutku odrivanja zaradi novega člana, smo jo že sedaj preselili v svojo sobo in ta veliko posteljo, ki je zanjo pravi hit.

uh kako sem se razpisala,...

Lepo bodite in lepo božajte bušije!!!

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
9.5.2007 9:47:39   
Klaudia
micla - jst mam ponavadi herpes 1x mesečno (zdaj v user posted image  je hvalabogu izginil)

mi pa zelo pomaga kremca Sikapur Lip Herpes Gel. Je narejen iz mineralnega silicijevega gela. Je prozoren...
moraš ga pa namazat že takoj ko ustnica začne postajat vroča. Potem ga "potegne" ven, še preden se razvije.

To mi je svetovala lekarničarka in morm rečt, da je to prva stvar po dolgem času, ki pomaga...

Susan Savannah

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
9.5.2007 11:15:25   
mama06
Pozdravljene,

mene pa zanima naslednje: ali ste že kaj razmišljale kako boste opremile sobico za novega družinskega člana? Namreč, to bo najino prvouser posted image in rada bi imela lepo sobico. Sem iskala po SLO kje imajo kaj lepega, pa mi ni nič padlo v oči, nakar sem zadnjič bila z mojim v Emporiumu in tam moj najde katalog Premaman. Super katalog in noter sobice, ki so meni zelo simpatične. Moti me edino to, da ni nikjer razstavljeno in da ne vidim omar navznoter. Če se ne motim, je iz Belgije. Sedaj sem se s trgovko dogovorila, da mi za par sobic naredi predračune in da se nato oglasim pri njej in še malo podebatirava. Problem je tudi v tem, da so tudi one zelo malo informirane o tej opremiuser posted image

Ali mogoče katera pozna to opremo. Lahko si pogledate na www.premaman.com, čeprav meni trenutno stran ne dela? Ne vem zakaj?

Prosim za kakšen nasvet, kaj je potrebno in kaj imeti v sobi? Upam, da nisem preveč zakompliciralauser posted image

LP na ta oblačen dan!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
9.5.2007 11:23:38   
zarjica
Prosim, če me vzamete s seznama...v soboto sem v 15. tednu nosečnosti imela spontani splav. Vse je bilo v redu, UZ, NS, počutje,....pa se je vseeno zgodilo. Iz nepojasnjenih razlogov. V petek sem ga še videla na UZ!!! Srček, gibe,....vse je bilo v najlepšem redu! Kako se lahko to tako zgodi v 24 urah? In zakaj??????????????user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

ime
symba

katera oblika imena ti je ljubša?

ela (81%)

ella (13%)

elle (6%)

Število vseh glasov: 105

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!