|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
4.9.2007 11:22:10   
lillylilly
Neža!!!
Res iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čeprav te ne poznam, ti privoščim iz dna srca!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
4.9.2007 11:25:52   
suzanamai
Tudi pri nas dežuje že celo noč in zdaj še vedno.
Mene je pa zele zadnje 2dni začela noro bolet sramna kost, pa medenica pa hrbtenica... to je noro. Ne morem stat, ne morem ležat, sedet sploh ne (to je najhujš). Edino kar pomaga je hoja... še najboljša je tista po stopnicah - samo kaj ko potem pa dihat ne morem

Tudi mene je tako bolelo pred mesecem dni, potem pa sem šla do fizioterapevtke pa mi je svetovala pas Lavie, ki ga od tedaj nosim čez dan in ne boli več. Ti priporočam, samo nositi ga je potrebno čisto nizko čez sramno kost in rito, ne tako kot je napisano v navodilih.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
4.9.2007 11:30:22   
Klaudia
suzanamai - ta pa s pa imam doma. Na začetku sem ga nosila ker sem imela zelo pogoste krče in s tem že vse razboleno. Bom probala

Neža  - Iskrene čestitke !!!  user posted image user posted image user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
4.9.2007 11:45:36   
lillylilly
ojla

Suzanamai: Da še malo jaz dodam svoj piskerčekuser posted image user posted image .
Prav imaš, v Lavijevih navodilih je narobe napisano in kljub opozorilom fizioterapevtov, tega niso popravili, še iz časov, ko sem jaz študirala.user posted image .  Pravilno je tako, kot si ti napisala user posted image user posted image user posted image , tako da je ta informacija dobrodošla za vse, ki boste pas kupovale.

LP

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
4.9.2007 11:49:14   
oktoberka
Neža81 čestitke!!! Juhu!!! Sem zelo vesela zate!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Javi se nam še kaj!

Drugače
sem pa jaz še v enem kosu!user posted image Ampak me nič niste pogrešale!user posted image
Tok težko mi je kaj napisat, ker me boli križ kot sto user posted image . Drgač se dobr počutm, sam sm ravno tko kot ti Klaudija. Ne sedet, ne ležat, ne stat, pa tud hodt ne!! Za crknt.Najbolj mi odlože če ležim na hrbtu. Če sm na boku, al na levem al pa na desnem, me pa začne bolet še spredi med trebuhom in prsmi. Pa v žlički. Ah, upam da bo res porod čimprej tuki. Tok se ga veselim, da vam ne znam povedat. No, še ta teden anj zdrži notri, potem pa lahko pokuka ven kadar hoče! Danes namreč z mojim začneva hodt v MŠ. Mava v Zd Šiška. A gre še katera?

No bejbike, pridne bodite..

P.s.: Aja Klaudija, če boš pa ti rodila, pa lahko men sporočiš, pa bom js objavlauser posted image

Lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
4.9.2007 12:13:43   
mišk
Neža 81, najprej čestitke tebi!! In želim ti, da je bila to zate zadnja taka negativna izkušnja v življenju!!!user posted image user posted image user posted image

Zdej se glih sama pri sebi sprašujem, če bomo prišle do 120. strani brez da bi katera vmes rodila?!user posted image
Joj, kak me zanima katera bo nardila otvoritev!user posted image  Da ne bom pa nazadnje jst!user posted image
Drugač se zaenkrat še kar dobro počutim, edino spim včasih bolj slabo, ker me user posted image  brca. Pa na WC moram večkrat ponoči.

Ve boste imele elektronsko varuško? Katero bote uporabljale?
Glih dans sem vidla v Mercatorjevem katalogu eno od Philipsa, ki je kao znižana za 45%, iz 43.000 na 24.000. Ful ma nekih funkcij in me zanima, če jo katera pozna? Drugače se mi je pa vedno dopadel Angelcare, sploh zaradi nadzora dihanja. Nam bi drugač ta elektronska varuška kar prav prišla, ker živimo v hiši in so med prostori kar razdalje in dosti vrat,...

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
4.9.2007 12:23:46   
*Lana*
Neža81, čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
4.9.2007 12:24:51   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: mišk
Ve boste imele elektronsko varuško? Katero bote uporabljale?
Glih dans sem vidla v Mercatorjevem katalogu eno od Philipsa, ki je kao znižana za 45%, iz 43.000 na 24.000. Ful ma nekih funkcij in me zanima, če jo katera pozna?

To sva midva hotla kupit. Samo takrat je bila ful draga in sva nato pristala na Philips avent SCD497 ( http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=174180 ). Razlika je samo v tem, da ima ta v Mercatorju še LCD zaslon, uspavanke in potovalno torbo. Jst bi zele definitivno raje vzela to varuško v merkatorju, ampak jo že imamo.

oktoberka - zmenjeno user posted image  - bom tebi poslala SMS ti pa potem objavi na RR

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 4.9.2007 12:25:04 >

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
4.9.2007 12:27:46   
oktoberka
Ne vem če ste vidle ta članek, vse tiste, ki user posted image še nimate postavljene na glavico.user posted image
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=1&id=566&kat=12
Mislm da poskusit ni greh.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
4.9.2007 12:45:18   
Daschi
oktoberka, hvala za link. Bom počakala do ponedeljka, ko imam kontrolo, da vidim, kako je naš obrnjen, ker jaz nimam več pojma, kje je kaj, tako aktivno miga v vse smeriuser posted image . In če še ni na glavici, bomo migali sem ter tjauser posted image user posted image .

Nežauser posted image user posted image user posted image  le glej se, da se nam redno javljaš in sporočaš, kako napredujete! vse dobro ti želim! Čestitke od srcauser posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 2935
4.9.2007 12:54:40   
mama06
Neža81user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Od veselja sem ostala brez besed!

ČESTITKE!!!!

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
4.9.2007 13:17:54   
micla
user posted image   Neža81  čestitke iz vsega srca. Res sem ful vesela zate. Pa oglasi se še kaj.  Drage sooktobrke - še sem v enem kosu. Polet za Rim 
user posted image je trenutno prestavljen čez 14 dni, ko imam spet pregled. Včeraj na pregledu je bilo vse OK. Še zadnjič sem dala kri za toxo, pa končno dobila papirje za porodniško (še dobro, da nastopim dopust že naslednjo sredo user posted image ). Železo sem spravla gor za več kot 10 enot (prej 105, zdej 118) in je super.  MV še zaprt, CTG uredu brez krčev. Mi je kar malo odleglo, saj mogoče bom pa le uspela oprat in zlikt vse cunjice.
user posted image .Danes je sicer pavza, ker je zjutraj še deževalo, ampak se že jasni in jutri gremo dalje s user posted image . Danes sem peljala avto na servis, ker mi morajo nekaj zamenjat še v garanciji  user posted image . Zdej čakam, da me pokličejo da je uštimano. Pol grem pa iskat mojega nečaka v vrtec - danes je drugi dan v vrtcu in je tko navdušen, da komaj čaka, da gre spet. Pa smo se bali, kako bo šlo, ker je bil do 3 leta doma, ma zgleda da se je kar ulovil, razen, če bo kriza še prišla. Zaenkrat je super. Kako pa kaj vaši otročki v vrtcih in šolah?  Grem skuhat pašto s pradižnikom in tuno, ker mi že krepko kruli.  Se beremo kasneje,   

micla

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
4.9.2007 13:30:38   
skuštrana
Neža - ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image Evo, dokaz, da za dežjem vedno posije sonceuser posted image user posted image Drži se in javi nam kako in kaj ...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
4.9.2007 13:42:26   
2ursae
Neža user posted image user posted image  za vaju user posted image . Super novica, ravno prav za polepšat tak deževen dan user posted image .

Pot, grelno blazino (ne gre za odejico ampak za blazinico, ki jo daš na ležišče med tem, ko user posted image  ni not) sem kupila v Sanolaborju, ni bila pa poceni - bivših 10 jurčkov. Termofor je tud čist ok, sam ga moraš sproti filat z vročo vodo, se pravi tudi sredi noči. Ti vzameš user posted image  ven, oči mora it pa natočit. Blazino maš pa lahko skoz vštekano, ko daš user posted image  ven pa smao pritisneš na gumb in začne delat. Ta, ki sem jo jaz vzela, ima 3 stopnje gretja. Ni velika - tam nekje 40 x 20 cm od oka (lahko sem kiksnila, je nemreč že dolgo nisem uporabljala).

babyphone: mi smo v BC kupili kar Nagajivčka (od Slo podjetja Know-how). Nekih funkcij ne rabim, mi je dovolj le to, da malega slišim. Tko da bi rekla, da se ne splača nekega blaznega denarja dajat za to. je pa res, da, če je tolk znižana, ne škodi poskusit, konec koncev so tud najcenejše (teh ne priporočam, ker mende lahko s slabo kvelitnimi ujameš telefonske pogovore drugih, pa pogovore prek taxi-fona..) čez 10 jurjev.

držte se, moram mal pospravit

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
4.9.2007 13:51:30   
kasija78
Neža81 - Čestitke!!!! user posted image  user posted image  user posted image  To je pa res lepa novica in hvala, da si jo delila tudi z nami. Sem se spraševala, kako si, in je pomirjujoče vedeti dobre novice.
user posted image
Jaz se zdaj vsak dan že počutim kot za v user posted image . Saj ne, da bi res spala, ampak mi že zelo manjka energije - boli me križ, pa cel hrbet, pa user posted image  mi pritiska navzdol in ne morem dolgo hodit, stat pa sploh ne... še najbolj doma se počutim na kavču, prižgem televizijo in kaj ustvarjam zraven.
user posted image
Tako dokončujem posteljnino in sem pobarvala nekaj okvirčkov za slike ter naredila sporočila ob rojstvu otroka. Ampak imam slabo vest, ker vem, da bi morala kljub neprijetnostim več hodit in se gibat, da bi se bolj pripravila na porod.
Kako se ve motivirate za telesne aktivnosti user posted image ?

Na pregledu mi je rekla, da nisem še nič odprta, je pa maternični vrat nekoliko zmehčan - ampak morda je to rekla, ker je opazila moje nezadovoljstvo, ker sem kar malo upala, da bo kaj prej. Kaj morem. Zgleda, da bomo dočakali pdp.

Klaudia - Ne razumem čisto tistega recepta za čaj. Česa more biti koliko? A razložiš še enkrat na drug način, prosim.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
4.9.2007 14:32:04   
picola1
Ojla!

Nežka, čestitke tudi v mojem imenu! Sem se ravno par dni nazaj spraševala kaj se kaj dogaja s tabo...no in zdaj tako krasna novica! Držte se vsi trije pa obveščaj nas še kaj!

Pot, lepo, da ne rabiš več tolk počivat in da je vse ok. Zdej pa pot pod nogeuser posted image pa pripravljat naprej za user posted image . user posted image

Midva elektronske varuške ne bova imela, ker živiva v bloku in ne vidim neke blazne koristi...Sicer se pa nikoli ne ve...user posted image

Hm...telesne aktivnosti...Jst sem kar nehala na sprehode hodit, ker me kar hitro začnejo noge bolet...Predvsem najbrž zaradi tega, ker že tako in tako čez dan veliko migam in pripravljam za dojenčka...Kr nekej sem hiperaktivna, skos nekej brkljam...Tako da po moje ne bo nobene katastrofe, če ne bom zdej zadnji mesec hodila na sprehode, tako kot prej.

Aja, še to me zanima...(predvsem tiste najbrž, ki živite v blokih): A boste ve kupile kakšno pečko ali električni radiator za tisto vmesno obdobje, ko še ne bodo začeli kurit centralne? Ker po moje bo kar malo mrzlo za naše user posted image , še posebej pri in po kopanju...
A katera kaj priporoča?

Uživajte!

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
4.9.2007 14:42:43   
jasna
He, he Kasija, če mi pa česa ne primanjkuje v tej nosečnosti, so pa to telesne aktivnosti.  Mala dva me zaposlita 100/h. In kamot še oba dvigujem, 2.5 letnika pa tudi nesem, če je treba. Sem pa opazila eno zanimivost. Po prvem porodu sem imela grozne težave z uhajanjem urina. S keglovimi vajami se je to potem uredilo. Težave so se vrnile v drugi nosečnosti, tokrat pa o tem ne duha ne sluha. Očitno mi tole norenje, nošenje, hoja v 4. nadstropje... niti ne škodijo tolikouser posted image .

Elektronska varuška - tudi mi imamo Navihančka. Prvo dete smo imeli v hiši in je bil praktično nepogrešljiv. Ko dete spi si mirno lahko zunaj na vrtu. Pri drugem smo bili v bloku in ni bil toliko uporaben, saj dojenčka v taki bližini hitro slišiš tudi brez elektronike. In nenehno smo lovili tudi sosedovega dojenčka. Torej za hišo bi zelo priporočala predvsem dolg domet, za stanovanje pa dobre filtre, saj hitro ujameš sosede. Vse ostale funkcije (slike, materin glas, pesmice...) se mi zdijo nepotrebne.

LP

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
4.9.2007 14:56:52   
oktoberka
Glede gretja v blokih je pa tko. Midva sva letos itak klimo dala namontirat in sva vzela tako ki tud greje. Tko da me to ne skrbi preveč.
Varuške pa midva ne misliva kupit, ker so v blokih dovolj majhna stanovanja da po moje vse lahko slišiš. Se mi zdi to res bolj nujno za tiste ki živijo v hiši.
Glede telovadbe je pa tko. Js hodm na telovadbo, ampak morm priznat da se mi včeraj ni dalo it, jutri pa ne bom mogla zaradi MŠ. Včasih sem res lena. Pol se pa tolažim s tem da itak morm hodt po štengah v 4. štuk, ker nimamo dvigala. user posted image Sem prebrisana, a?user posted image
A mislite da je hoja po stopnicah dost? Js se namreč fuuuuull zmatram ko pridem do vrha.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
4.9.2007 15:08:05   
jasna
Hej, oktobrka, me veseli, da nisem edina, ki sopiha po stopnicahuser posted image . Imam pa eno vprašanje. V čem boš nosila dete gor in dol? Jest sem našega mlajšega tovorila v slingu, ampak je bil že 6m+. Jajčka bo z dojenčkom kar težka, košare imajo tudi kar nekaj kg. In vedno tovoriš še kakšno torbo, vrečko... Ali se obnesejo tiste torbe za v voziček? Naša dva sta spomladančka, tako da imamo le športni del. Kako dolgo so otročki lahko v torbi (preden prerastejo?) Ali je katera videla kje kakšno ugodno torbo za v voziček? Originalna (portenfant) od peg perega se mi zdi strašansko majhna.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 2944
4.9.2007 15:13:21   
oktoberka
Nisi edina, nisi!user posted image
Jah js bom nosila, oz. moj bo nosil tamalo v tistem košku, ki sem ga dobila zraven vozička. Je pa res ful težek. Tko da takoj ko bo mogoče, bomo košek puščali v kleti, pa gor nosili samo štručko. Najbrž ne bo ravno prijetno to vse skupi. V bistvu bom šele pol vidla kako si bomo to zorganizirali.
Nekak bomo mogl. Sej najbrž nisva edini v taki situaciji. Pač se pol prilagodiš pa probaš čimanj komlicirat. Tko si js mislm no.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
4.9.2007 15:13:30   
Klaudia
picola1 - midva sva kupila en navaden kalorifer. In sicer zato, ker naj bi user posted image  spal pri 21 stopinjah kopal se pa pri 27. In če hočeš oboje narest v isti sobi, je treba na hitro segret.
Je bil ne dolgo nazaj v Baumaxu znižan na okoli 8€

Kasija78 - jst sm ta recept razumela takole. (je res napisan tko da morš 10x premislit preden kej vešuser posted image )

Porodna pomoč – Sterilnost
Od zelišč osnovne mešanice enake dele, od prve zeli v receptu isto količino, od zadnje pa manj.
Zelišča osnovne mešanice morajo imeti isto količino. Npr. 20g Od prve rože v receptu isto količino in potem vedno manj. Zadnje je najmanj.

Osnovna mešanica:
Kopriva - 20g
Listi breze - 20g
Preslica (njivska) - 20g
Šentjanževa roža - 20g
Rman - 20g
Ovsena slama - 20g

Ostalo:
Korenina velikega omana, (Rad. enulae) - 20g
Korenina baldrijana, (Rad. valerianae) - 18g
Korenina strašnice, (Rad. sanguisorb.sanguisorb.) - 16g
Celo zelišče klasaste mete, (Hb. menthae crisp.) - 14g
Celo zelišče potočarke, (Hb. nasturtii) - 12g
Celo zelišče krčne trave, (Hb. anserinae) - 10g
Celo zelišče hribovske rese, (Hb. alchemill alp.) - 8g

Tako nekako si jst razlagam

Susan Savannah

Neposredna povezava do sporočila: 2946
4.9.2007 15:31:59   
2ursae
skuštrana: sem videla na sosednjem forumu, da si uporabljala sling. Pa me zanima, kje si ga kupila? Ker v BC ga nimajo ... pa še, a ga lahko uporabljaš čisto od user posted image  rojstva?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
4.9.2007 15:53:16   
skuštrana
Ja, jaz imam sling z obroči. Sem ga pa dobila od kolegice iz Splita, ki se ukvarja s šivanjem slingov. Da ne bom tule delala reklame ( so zadnje cajte tolk težaški zaradi tega) ti pišem na ZS. Je pa sling uporaben od rojstva naprej, čeprav sem ga jaz dobila kasneje. Sem ga pa uporabljala dokler tamala ni imela cca 2 leti, pa še bi ga, ampak sem zanosila in se nisva več tako nosili. Jaz ga priporočam, morda je na začetku malo komplicirano, dokler se ne navadiš potem je pa mačji kašelj user posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 4.9.2007 15:56:24 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
4.9.2007 16:02:22   
skuštrana
Babyfon - mi tudi imamo tega Navihančka in je čisto ok. Nekih oh in sploh funkcij pa po moje tudi ne potrebuješ, glavno je da slišiš, če otrok zajoče.

Neposredna povezava do sporočila: 2949
4.9.2007 17:48:36   
valči
user posted image taki ogi post sem pisala,pa me je skinilo doluser posted image Tako semjezna!

Prvo čestitam tebi NEŽA 81,sem iskreno vesea zate,sedaj pa pridno počivaj in e e nam kaj jai,bravouser posted image

Ne bom odgoarjala vsem,da me set ne vrže ven,bom samo na hitro rekla,da Mcli in Kasiji se funarežim,ker imat takedoddddddbre smajlije goruser posted image (se i,da me res računalnik jezi),m kar rke spušča.

Glede VARUŠKE bi vprašala,ker je najbolša,ker jazbom user posted image ima v tej hiši,pol pa bom šla v drugo hišok tašči,kije kakih 40 m. stran in mezanima,ker najbolje vlee čez hišo na drugo hišo,ker TOMMIJEVAmi je hreščala in piskala,mi je bila slaba.Če katera ve nave,lepo prosimuser posted image

POTtttt,user posted image zate.

Vidim,da bm mogla it,ke me išta res eziuser posted image user posted image ,jutri vam javim po pregledu če bom vzoooooooooooooooooooooooooooooooo dbila,če se par. esuje,pa žal ne

Oprostie,grem,da se mi ne bote smejaleuser posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Zanositev
Allstar

Koliko časa ste potrebovale za zanositev?

zgodilo se je "po nesreči" (20%)

1 mesec (23%)

2-3 mesece (15%)

4-6 mesecev (11%)

6-12 mesecev (9%)

več kot eno leto (22%)

Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!