janja
|
Zdravo, jaz se že bolj valim kot hodim. Zdaj mi je od pritiska otroka očitno nastal še hematom (darilo prvega poroda), tako da še sedeti ne morem več. Naš je zelo aktiven, samo pretežno ponoči - takrat se tako premika (krili z rokami in nogami), da me vse boli. Upam samo, da je še vedno v glavični vstavi. Magnezij moram obvezno jemati, ker dobim drugače skoraj popadke. Se pa spomnim, da mi je v 1. nosečnosti CTG zadnji mesec stalno kazal lažje popadke - pa sem rodila še 9 dni čez rok. No, upam, da se to ne bo zgodilo tudi zdaj, ker sem že sedaj preobilna in vsak, ki me vidi misli, da bom ravnokar rodila. No, da še jaz malo pošimfam čez taščo. Načeloma je v redu. Sicer se oba s tastom raje umakneta - včasih tudi takrat, ko bi sicer potrebovala kako pomoč. Po drugi strani pa sta vsiljiva - sploh tast je nadvse "pameten" pa včasih kako tako vrže ven, da ni za nikamor. Ni pa mi všeč, ker mi na vsak način hočeta Andraža za vikende in dopust, jaz pa tega nočem. Za otroka sem se odločila, ker sem si ga resnično želela (sem morala tudi malo dlje čakati na to!), pa tudi nisem tip, ki bi otroka pošiljal drugim, samo da bi bila jaz frei. Andraž ima sestrično staro 18 let, ki zdaj ne hodi več toliko k njima, prej pa je bila furt naprej pri njima (očitno je njenim staršem to pasalo!), zdaj pa mislita, da jo bosta nadomestila z Andražem. Jaz pa pravim, da so prazniki in vikendi še edini čas, ki ga res lahko aktivno preživiš z otrokom, zato ga ne dam - sploh pa ne v tem obdobju ko čakamo novega člana - potem ne bo več edini in tudi čas, ki ga bom preživela z njim bo moral deliti z novim članom. Sicer pa se onadva sploh ne znata ukvarjati z otroci - nečakinja je ponavadi spala do 12 ure, potem pa kosilo in TV. Moj otrok pa potrebuje malo več pozornosti, in se zelo lepo igra - zanimajo pa ga različne stvari (risanje, barvanje, plastelin, lego kocke, avtomobili, gospodinjska opravila, risanke...) tega vsega pa mu onadva ne nudita, čeprav sama poskrbim za rekvizite. Oba sta v penziji, potem se moram pa še jaz prilagajati njima. NE! 10 let sem vsak teden pazila 10 otrok (iste družine) pa mi ni bilo nikoli hudo, da pa ne bi mogla poskrbeti še za svoja 2. Nič, iz te moke ne bo kruha. Lahko ga občasno pripeljem v varstvo, to je pa tudi vse.