|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
23.8.2007 21:58:00   
tave
Hoj user posted image !

Ja kok ste že vse pridne. Ene imate že skoraj vse pripravljeno na prihod user posted image . Jaz sem zaenkrat samo nabavila cunjice, kozmetiko in še nekaj drobnarij pa še moram. Potem pa ko kupimo omaro začnem še z pranjem in likanjem, ker drugač ne vem kam bom dala stvari. Vidim - berem da se skoraj vse pridno redimo. Jaz sem do zdaj pridelala 13 kg. Upam da ne bo šlo več dost gor, ker  grejo potem težko dol. No  pa saj bo. V album sem dala slikice z oblekcami za domov. Verjetno bo imel našuser posted image  oblečene kar žametne hlače in jopico. Kako se pa vam zdi?
Za enkrat toliko od mene. Tudi jaz sitno brojim, sam še nisem preračunala točno koliko.

lp, tave

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
23.8.2007 21:59:36   
tave
No zdej sem pogledala na tiker in sem vidla da imamo še 48 dni v dobrem oz. če bom šla na CR pa 7 manj (se pravi 41 dni)

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
23.8.2007 23:42:19   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Jutri imam pregled v porodnišnici zaradi posteljice in ciste, držte pestke, da bo vse ok, pa se pol javim z dobrimi novičkami user posted image .

no jaz sem nazaj ... ej, pozor, kaj sem izvedela na uz v porodnišnici: user posted image  una cista, ki jo je videla G, je v resnici moj mehur user posted image , za nizkoležečo posteljico je pa prav vseeno, koliko je oddaljena od MV, važno, da je oddaljena in da ni krvavitev. Sem pa na extra opazovanju zaradi Borove prenizke teže - a mi lahko katera razloži, zakaj je moja G še prejšnji teden izmerila, da Bor tehta čez 2 kg (po normativih prehiteva za 1 teden), danes mi pa G v porodnišnici sveto zatrjuje, da je Bor težak le 1,6 kg, kar je seveda za 33 t premalo user posted image . Ej .... kr neki. Jaz sem prepričana, da je Bor prav zadosti težak (jez se namreč redim kot user posted image  - imam že + 15 kg, plodovnice je dovolj in je čista, pretok je dober, pritisk tudi), sam upam, da me ne bodo dali po nepotrebnem prej rodit - če je user posted image  res premajhen, ga po 36. tednih kar ven vzamejo. Čez 14 dni imam kontrolo user posted image  ... ampak prosim lepo, kolk je pa treba tam čakat: prišla sem na vrsto skoraj 2 uri po terminu, ko sem bila naročena user posted image .

mišk, jaz bom malinov čaj pila po 36. tednu, prej menda ni priporočljivo, ker lahko sprožiš porod ... zdaj a je to res ali neuser posted image , ne vem, najbrž se pa ne splača tvegat ...
Jaz imam tud železa 112, pa mi je sestra rekla, da mi bo G zihr kaj dal, G je pa rekel, da sploh ni panike ... jaz se dobro počutim in si ne bom ničesar kupovala, ti pa, če se počutiš švohcano najbrž ne bi bilo slabo, če kaj probaš. jaz ponavadi kar v lekarni povem, kaj me muči in vprašam, kaj priporočajo user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: lillylilly

V prvi nosečnosti nisem bila nič pripravljena...sem šla spotoma v porodnišnico vprašat, če je mogoče to to, ko sem šla v trgovino. Pa so me kar tam obdržali in čez dobri 2 urci smo imeli že našo navihanko

user posted image user posted image user posted image  še dobro, da živiš v bližini user posted image

nočko, se beremo user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
24.8.2007 6:06:19   
skuštrana
Dobro - rano jutro!

Eh, jaz pa zadnje čase ne morem spat, no, ne da ne morem, ampak ko naredim tistih 7 do 8 ur se zbudim in fertig.Pol sem pa rajši vstala user posted image Ob 5 zjutraj. No, sem enkrat nekje brala, da se tako telo navaja na pomanjkanje spanja po porodu. Mogoče bo res kaj na tem, ker je bilo v prvi nosečnosti enako. Zadnji mesec sploh nisem mogla spat, prej pa kot medo.

Misk, kaj pa če bi namesto dodatkov železa probala kar s hrano, če ni kritično. Tisti dodatki niso nič kaj fajn. Kupi si kak pesin sok, pa suho sadje, pa pesino solato. Pa baje je melasa fajn za železo.Kupiš jo pa v lekarni.
Malinovega čaja pa jaz ne bom pila.

Mehurčica, jaz sem dobila za kri dat v 31t - moram jo dat do naslednjega pregleda, ko bom v cca 35 t. Pa naj te ne bo strah poroda, ker bolj ko te je strah hujše je. Kaj pa če bi probala s kakšno metodo sproščanja. Saj imate v MB štorkljo, tam imajo verjetno kakšne tečaje na to temo. Jaz bi full šla, samo v Ce ni nič, razen onega klasic materinske šole.

Tave, našauser posted image bo imela kar dvodelni kompletek. Nabavi nekaj takšnega, da je čimbolj praktično. Ko se jaz spomnim Lize v porodnišnici...To je tako malo, da je joj..In, če ni široko povito nimaš kaj prijet. Aja, pa malo računaj tudi na to povijanje, da ne bodo hlače potem preozke.

2ursae, vidiš zato pa jaz ravno ne verjamem vsem tem ginekološkim meritvam. 5 ginekoligov, 5 različnih mnenjuser posted image Sem ravno včeraj razmišljala, da meni sedaj full govori, da bo konkreten otrok, ampak jaz mislim, da bo kar v mejah normale. Če pogledam kakšna sem bila ob rojstvu jaz, pa moj mož in Liza ni bil nihče kaj preveč konkreten. Pač okoli 50 cm in 3.500kg, kar je pa čisto ok za it rodit. No, v glavnem jaz sebi napovedujem takšno dete user posted image

Joj, me veseli, da nisem edina za med " ta nore in zmedene"...user posted image

Komu senm zadnjič napisala, da je veliko ker je oprala 5 strojev..No, sedaj pa ne zaostajam veliko. Včeraj sem zrihtala pol stvari, danes mi ostane speglat še eno rundo in to je to. Sem pa dobila od kolegice en kup cotk št.50 - upam, da pridejo prav, so tak luštne user posted image In male, kot za baby borna od Lizeuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
24.8.2007 8:17:43   
Jenny Anny
No jaz bom tud počas začela prat, čakam samo lepo vreme, da se bo kaj sušilo, ker nimam sušilca. Zanima me kaj je s temi sušilci, eni jih ful hvalijo, drugi pravijo, da lahko povzročajo alergije??

No včeraj sem šla na pregled, sem jih spet slišalauser posted image user posted image , sem namreč že na +17kg, pa saj pazim kaj jem, ampak vseeno, kile kar grejo gor. Pa me vsi tolažjo, da ni panike, ampak vseeno, res je veliko. Zdaj jih imam že 71, štartala sem pa s 54user posted image . Pa me vsi tolažjo zopet, da gre to potem hitr dol. No sama se tolažim, da je to posledica zaostajanja vode, ker par dni že nisem videla moje kosti v gležnju, jih je kar zalilo.

No pa tlak mi je mal narastu, mam sedaj 130/88, z našim user posted image  je pa vse OK, baje naj bi imel okoli 1860g.

Otrdevanje trebuha - meni se to zadnje čase dogaja full pogosto in to tako, da me kar boli, pa sem rekla pri ginekologu, pa pravi, da naj pač vzamem več magnesola, me je vse pregledala in rekla, da je vse OK, in da so ta otrdevanja pač Braxton-Hicksove kontrakcije (oz lažni popadki) in da se telo počasi pripravlja na porod  oziroma, da naj bi se matrnica tako imela bolj intenzivno prekrvavitev.

No saj bom nehala jamrat, ampak mi je takoj mal boljšuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
24.8.2007 8:58:08   
prymorka
pozdravček souser posted image
jaz sem se zdaj izmerila in moj obseg je 102 cm,... sem pa do sedaj (32T) pridelala +12kg... ja no je nekaj sam ni tko hudo,.. danes imam pregled popoldan, pa bomo videli kaj pravi G... če bo preveč bo vsekakor povedal ;))
jaz sem oblekce... že vse oprala, zdaj ta vikend bom še plenice tetra... pa imamo vse pripravljeno, zlikano v previjalni mizici ;)) se oglasim kej jutr mogoče, da vam sporočim kako sem odpravila pregled pri G user posted image

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
24.8.2007 9:34:18   
valči
Dobro jutro!

Mišk,tablete za železo sem jaz dobila na zadnjem pregledu,pa sem imela hb. 108,samo mi je rekel g. da proti koncu bolj pada in ob porodu nisi tako švoh,pa manj se mi vrti,ko jih jem.Drugače  pa nimam stranskih učinkov,tako da ti priporočam,da si nekaj nabaviš.
Malinov čaj bom začela pit po 36. tednuuser posted image in sicer sprva 1 skodelico dnevno,po 38. tednu pa dve do konca,upam,da bo pomagal.

2ursae,ne se preveč obemenjevat,ni to čisto sigurno,te meritve,ampak dobro je pri tem,da te bodo bolje nadzorovali,boš bolj mirna.

tave,kompletek je lušten,oziroma oba,koliko je št.,62,če je,bo verjetno preveliko.Ker jaz sem sinu kupila 62, za domov,hčeri pa 56,pa definitivno lepše pride 56.Sploh hlače na naramnice lehko visijo.Saj ne veš,kako velik bo otrok,naša dva sta bila težka 3310 g. in sinu je bila 62 prav pri slabih 3 mesecih.

Mehurčica,roke si lahko podava glede straha.Grem tretjič rodit,pa me je tako strah,da me v sanjah preganjauser posted image

Skuštrana,nekaj nazaj si pisala,da boš dete imela oblečeno v isti komplet od Lize,samo copatki bodo drugi.Bravo,dobra ideja,tradicija,jaz bi to lahko naredila,pa je imel Mihael 62 iz bolnice,pa je bil taki revček v prevelikih cunjah,da mi je na jok šlo.Saj veš,kako so miceni,vse visi,vse nagubano,podvihano,nikoli več.

Drugače pa sem ravnokar zlikala bodije,majče in pižamice,tako da cotik za ene tri mesece imam dovolj,vse v omari,kupit moram še samo jogi,posteljnino,kozmetiko,plenočke,vložke,modrce za dojenje,blazinice...Malo se sliši,samo ne bo malo,ko bom nosila domov,komaj čakamuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
24.8.2007 9:39:45   
Daschi
Ojla!

da se še jaz malo javim. Toliko ima dela, da zadnje čase samo malo preletim, preberem kaj in dopišem kaj na RR-ju. namesto čik pavze user posted image  imam RR, več pa nimam časa!

Naš user posted image  se še vedno ni obrniluser posted image  še vedno čutim brce spodaj in okrog popka, pa tako lepo mu dopovedujem, kam lahko stegne nogice. pa ga nekako prazen prostor pod rebri ne zanimauser posted image .

Do sedaj sem se zredila 9 kg. Čist ok in mislim, da kaj več ne bo šlo gor. Prva nosečnost, da me ne kregajo zaradi kg, juhuuser posted image .

Pripravljeno nimam še nič, me že malo panika grabi. Bom v septembru v parih dneh vse uredila. večina imam doma, tako da je potrebno samo očistiti, oprat, presortirat...

Lepo se imejte in se beremo!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
24.8.2007 12:24:03   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Jenny Anny

No jaz bom tud počas začela prat, čakam samo lepo vreme, da se bo kaj sušilo, ker nimam sušilca.

ma ja, to sušenje ... zdajle je končno malo na plano pokukalo sončece, že perem kot za stavo user posted image , upam, da se ne bo popoldne spet uscalo user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2759
24.8.2007 14:05:46   
skuštrana
Valči, jaz sem tudi imela pri Lizi nakupljeno 62 za iz porodnišnice, samo ko se je pa rodila in smo videli kako majčkena je sem pa mamo poslala po manjšo št. Je sicer iskala 50, ampak je ni nikjer bilo, potem je pa v Jutranjki 56 kupila. In je bilo malo boljšeuser posted image In je bil kompletek tak bel in lep (pa draguser posted image 9 mi ga je bilo žal potem za doma oblačit, potem ga je pa prerasla...No, bo pa za sedaj super.

Glede sušenja - jaz sem se tako razvadila odkar imam sušilca user posted image ..Sam še noter mečem cote, na roke jih sploh več ne obešam. LENOBA. No, najprej me je skrbelo ker so mi vsi govorili koliko elektrike porabi, pa sploh ni res (vsaj pri nas ne).

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
24.8.2007 14:08:34   
Jenny Anny
Skuštrana kaj pa imaš zaenga sušilca, če ni skrivnost??

Neposredna povezava do sporočila: 2761
24.8.2007 14:15:33   
skuštrana
Gorenje. Kateri model pa nimam pojma, sem ga pred malo manj kot letom dni dobila za poročno darilo.user posted image Ma, čist navaden, še kondenzacijski ni, ampak imam cev skozi okno speljano.

Neposredna povezava do sporočila: 2762
24.8.2007 14:38:59   
mehurčica
Evo mene iz pregleda. Dobila sem potrdilo za CSD in sem šla kar takoj zrihtat, ker je stavba itak zraven bolnice. Dobila sem še pole za starševski dodatek, ker do porodniške žal nisem upravičena(sem bila zaposlena preko javnih del samo 7,5mesecev). Te pa morem prinest nazaj v roku 30 dni po rojstvu. Za paket se nisem odločila, ker vse že imamo, tako da sem rekla kar za denar, ki bo nakazan že 15.9. Očetovstvo pa boma šla tudi podpisat pred rojstvom našeuser posted image , ker vem, da mi potem ne bo za laufat sem in tja. Bova pa šla na matični urad, ker imava bližje.

Mojemu gin.nisem nič omenila, da razmišljam o Feldbachu, ker mu verjetno ne bi bilo povšeči. Je pa rekel, da bova šla v začetku septembra skupaj v porodnišnico(on ima itak tam ordinacijo) in bo na materinsko napisal "VIP"user posted image , tako da se bodo ja potrudili. Ampak mene je vseeno tako strah...user posted image Mam občutek, da bo oktobra ful gužva v porodnišnici in ne bi rada bila še sama panična zraven vseh ostalih, ker pol bo beba še težje šla ven. Za Feldbach pa se mi zdi, da bi lepo prišla tja, vedno bi nekdo bil ob meni od osebja, gužve ni take,... Kak naj to mojemu gin. omenim?  Joj, ne vem kaj naj....jaz bom dobila predčasne popadke od sekiranja...user posted image

Sem mu povedala, da se mi že ene 3 dni ful vrti in mi je slabo. Pa sem šla na odvzem krvi in imam hemoglobin ful vredu-137, kar je še boljše, kot sem imela na začetku nosečnosti.user posted image Sem pridno jemala Haematopan100 s C vitaminom in šumeče tablete. Pritisk imam tudi vredu. Je samo rekel, naj prešaltam iz 2l tekočine na dan, na vsaj 3l.
Vaginalno me ni pregledal. Vas so že večkrat ali tudi tega ne prakticirajo, če je drugače vse ok?
Ker mene je pregledal samo na začetku nosečnosti, potem pa nič več. Drug teden mi bo še naredil en UZ, da vidimo če se vredu razvija in kako je obrnjena...in če je še vedno user posted image .user posted image Bo pa to moj 6 UZ. No, dva sta bila "na črno", trije pa uradni(prvi na urgenci, ko sem zakrvavela).
Srčka sem slišala-tako lepo se je slišal!user posted image user posted image user posted image Je pa dala sondo bolj na desno stran, nekje tam, ko me ponavadi največ brca. In zdaj mi je še manj jasno, kako bi lahko bila obrnjena.

Oblekice bom dala prat jutri in v nedeljo, drug teden jih pa še presortiram in zlikam. Za odhod iz porodnišnice nisem še nič našla. Mislim stvari so že luškane(bi kupila kakih 5 komletkov), ampak se ne morem odločit. Ogromno imajo takih nežnih barv. Ali pa imajo trenerkice že v kompletih z zgornjim delom. Jaz bi pa al pajacka z naramnicami ali pa samo spodnji del, ker eno majčko še imam od Davida in ne bi rada nove kupovala, ker vem, da bo tak hitro prerasla, da mi je škoda. Na koncu bo pa šla res enako oblečena domov, kot David.user posted image Se pa ne spomnim, kaj sem mu dala pod pajacek spodaj-se ne morem spomnit. Ve jim bote dale navadne žabice ali tiste hlačke, ki so kot žabice? Ker Davidu tistih hlačk nisem kupila niti enih-so mi bile bolj všeč navadne žabice, taozke.

Joj, sem naklamfala...upam, da me ne vrže ven zdaj....

Neposredna povezava do sporočila: 2763
24.8.2007 14:55:28   
skuštrana
Ve jim bote dale navadne žabice ali tiste hlačke, ki so kot žabice?

Tiste žabice, ki so kao hlačke na naramnice so po moje boljše takrat, če imaš mako majčke ( plajšeke), ča imaš pa bodije potem bodo pa one do pasu tudi ok. Jaz imam full teh majčk, sem jih dobila in na njih sem Lizi oblačila žabice z naramnicami, da je imela hrbet lepo pokrit. Na bodije sem ji pa kar žabice do pasu dala pa je bilo ok. Za iz bolnice ji bom pa kupila one na naramnice pa plajšek bo mela spodi. Potem pa čez kompletek in hop v zimsko vrečo na lupinici. Mislim, da bo to ok, za vsak slučaj pa bom imela s seboj še kako dekico. Oktober je tak smotan mesec, lahko da bo še full toplo, lahko pa da bo že minus..user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2764
24.8.2007 15:10:16   
Daschi
Evo sem že večkrat zasledila, dajte ve meni povedati : kakšne so te zimske vreče za čez lupinico? Kolk stanejo? Ima katera slikco, da vidim, kako sploh zgledajo?
Evo, že četrtič sem user posted image , bi morala bit pametna ko user posted image , pa očitno tudi jaz še vsega ne vemuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 2765
24.8.2007 15:29:31   
skuštrana
Dashi, to je po domače povedano en tak žakelj user posted image . Jaz imam maxi cosi lupinico in zraven je maxi cosi zimska vreča. Je pa to takšna vreča, ki ima luknje za pasove, zgornja stran pri moji pa se lahko čisto odpre, tako da ti ni treba vedno, ko jemlješ otroka ven, jemat ven cele vreče.. Ma, čisto preprosto, samo malo težko je za opisat user posted image  

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
24.8.2007 16:02:01   
soraja
Pozdravljene,tudi jaz sem iz pregleda imela sem UZ,naša user posted image  je obrnjena z glavo navzdol,težka pa je 1800g.Zaenkrat je vse vredu,razen moje vodeuser posted image ,še enkrat sem morala dati vodo in 4.9 imam ponovno kontrolo.Zaenkrat mi ni predpisal nobenih zdravil,rekel je samo,da naj dosti pijem.Prvič pa sem videla to,da preden sem se polulala v lonček sem se morala z gazo in fiziološko r. spodaj umit,verjetno,da ne bi prišle kakšne bakterije vmes.Zdaj pa grem pogledat,če dobim kje kakšen poceni spodnji del trenerke,ker ne grem več v nobene hlače...ah,kaj pa čmo.Lepo se imejte!

naša punčkica,komaj te čakava!

Neposredna povezava do sporočila: 2767
24.8.2007 16:16:40   
*Lana*
Pozdravljene!

Sem bla danes spet mal po nakupih, pa sem razočarana. Povsod imajo vse samo roza in plavo, jaz pa bi rada nevtralne barve, ker ne veva, kaj dobiva.

Zanima me, kako bo treba oblačiti naše user posted image , kaj oblečt doma, kaj za ven.

Men je kolegica rekla, da zgoraj 2 majčki al pa dava bodija na dolge rokave, spodaj pa hlačke s stopali in zokenčke, a je to dovolj za po hiši?

Kaj pa za ven?

Pa ponoči? A boste mele bombažne pižamce al plišaste?
Dans nisem od tega nč dobila user posted image

Grem naslednji teden še v ariela.

Lepo se mejte, grem zdaj mal počivat.

Se beremo kaj!

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
24.8.2007 17:08:07   
mišk
Mehurčica, mene je ginekolog do sedaj tud samo prvič pregledal vaginalno, potem pa nikol več. Hvala bogu, ker mene že vaginalni pregled vedno boli, ka bo šele pri porodu!!user posted image  
Shit, dans spet nisem poklicala anesteziologa glede epiduralne! Tele butasto!
Eh nč, bom kar v ponedeljek, da me ne bo še kter napizdu, če bom čez vikend klicala. Sem že kar navajena, da jih povsod nekaj slišim! Če ne drugje, pa na faksu v referatu! Tam so tko "prijazne" gospe, da se že par dni prej tresem, preden grem tam.user posted image  Če ne druga pa neki podjebavajo... A je povsod tako?

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
24.8.2007 17:17:50   
janja
Evo še mene s pregleda. Sem se pa načakala kar 3 ure. Krvna slika je malo boljša, železo je šlo iz 98 na 116, mi je pa vseeno še naprej predpisal Hoemetopan 100. Pa v urinu je manj bakterij. Imeli smo tudi že CTG, vendar smo ga bolj slabo posneli, ker se je mali  preveč premikal. Drugače pa je v redu. Naslednji pregled imam čez 3 tedne.

2ursae - svet je res majhen. Mislim, da sem včeraj v Muellerju srečala tvojo taščo in tasta, ki sta nakupovala darilo za tvojega Anžeta. No, tudi mi smo nakupovali darilo za našega Andraža, ki bo čez 14 dni dopolnil 4 leta.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
24.8.2007 17:48:26   
tave
Hoj user posted image !

No danes sem tudi jaz vse uredila na sociali za PD. Me pa zanima ali katera ve kako se zračuna kolikšna bo porodniška? Da si zračunam , da bom vsaj vedela pri čem sem. Drugače pa vse po starem, bolj na izi. Glede sušilca. Zakon. Ne veš dokler ga nimaš. Jaz sem čisto navdušena, je pa res da je pri nekaterih stvareh treba mirkat, ker grejo rade skupi. Imam pa Boschovega kondenzacijskega. Voda, ki ostane pa jo lahko porabim za likanje (ki ga je zdaj dosti manj kot prej), ker je voda destilirana.
Toliko od mene.

Se tipkamo

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
24.8.2007 19:19:17   
LINA31
IZVIRNO SPOROČILO: tave

Hoj user posted image !

No danes sem tudi jaz vse uredila na sociali za PD. Me pa zanima ali katera ve kako se zračuna kolikšna bo porodniška? Da si zračunam , da bom vsaj vedela pri čem sem. Drugače pa vse po starem, bolj na izi. Glede sušilca. Zakon. Ne veš dokler ga nimaš. Jaz sem čisto navdušena, je pa res da je pri nekaterih stvareh treba mirkat, ker grejo rade skupi. Imam pa Boschovega kondenzacijskega. Voda, ki ostane pa jo lahko porabim za likanje (ki ga je zdaj dosti manj kot prej), ker je voda destilirana.
Toliko od mene.

Se tipkamo

Živjo user posted image ,

jaz sem septembrka, pa vsake tolk časa pogledam tudi k vam. Tave...poglej na CSD Šiška, tam imajo prav program za izračun...tako na hiter pa naj bo to bilo povprečje zadnjih 12 plač.

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
24.8.2007 19:39:54   
Jenny Anny
Tukaj je stran za izračun porodniške

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
24.8.2007 20:47:13   
mehurčica
Skuštrana, mislila sem te žabice, ki sem jih dala v album. Tistih hlačk(ki bi naj bile kot žabice-s pasom in nogicami...ne vem kako naj razložim) ni nikoli imel, ker se mi je zdelo tako čudno, ker bi imel pod vrhnjimi hlačami še tiste ohlapne hlačke in se mi je to zdelo bolj toplo in priročno. In se ne spomnim, če sem mu jih že v porodnišnici dala gor-se mi pa zdi, da ja, ker drugih itak nimam.

Sem dala tudi slikico not od zimske vreče za lupinico, pri kateri se da zgornji del čisto dol z zadrgo. Da še vidijo tiste, ki še tega nimajo. Na eni je brez zgornjega dela, tam ko ima na sebi pajacek s snežakom štev.50, da si bote lahko predstavljale!user posted image Pri rojstvu je imel 47cm, tukaj pa je star en teden. Ne vem, če ne bi kupila 50 za odhod iz porodnišnice...hmm... Če se mi pa zdi tako majhno, da kar ne upam tako majhnega vzet.
Je pa ta pajacek tako hitro prerasel, da vam ne morem povedat. Ga je imel samo parkrat gor. Je moral nadoknadit svoje vrstnike.user posted image

Nisem mogla čakat do jutri, tako da se prve cotike za našo bebo že perejo. In zdaj sem prisiljena it likat stvari, ki so zdaj suhe še obešene na stojalu. Ahhh, kak se mi ljubi.... Sicer pa je dragi šel ven s prijatelji in mam cajt. Če ne bom spet tukaj zabluzila.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2774
24.8.2007 20:50:09   
mehurčica
Aja, pa to vrečo za lupinico sem dosti tudi v vozičku uporabljala, ker se tako fajn odpre.

Pa še eno vprašanje. Koliko imate kaj razmerje fundus-simfiza? Jaz sem noseča 30t5d in imam 33cm. Me zanima kaj bo v četrtek pokazal UZ-upam, da je vse ok.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.