|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
9.8.2007 20:26:29   
pot
Pa še en koristen podatek: od tega ponedeljka naprej imajo v trgovini Popek v centru Lj menda razprodajo lanske jesenske kolekcije. Če katera kaj kupuje in bo v centru lj, ji mogoče prav pride ta informacija, upam, da ni že vse razprodano. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
9.8.2007 20:27:44   
skuštrana
Misk, držim pesti da bo jutri vse tako kot mora bit...Poročaj kako in kaj.

Pot, mene pri plavanju nič ne veže. Mi full paše bit v vodi, sploh ne čutim teže trebuha, se počutim kot da imam 20 kg manjuser posted image oz. kot da sem že rodila.
Joj, tile krči pa niso več hec..Magnesole pa lahko spiješ največ 3 na dan.

Drugače pa imam jaz danes spet en dan, ko stalno nekaj meljem. Non stop nosim nekaj v usta - od čokoladic, do čokolina, pa sadja...user posted image Ko tak hrček sem, hvalabogu, da moje zaloge takšnih in drugačnih prigrizkov niso prevelike, ker bi vrjetno pojedla vse kar bi našla...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
9.8.2007 20:29:20   
pot
skuštrana, več kot dva Magnesola na dan ne upam spit, ker imam potem težave s ˝prehitro˝ prebavo. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
9.8.2007 20:33:01   
skuštrana
Pot, a dobiš drisko ali samo greš večkrat na dan kakat? Jaz tudi hodim v nosečnosti na wc po trikrat na dan ( tako je bilo tudi v prvi nosečnosti), no, skoraj vsakič, ko grem lulat grem še kakat..Za crknit, nekatere pa jamrajo kako so zaprte. Normalno grem pa enkat user posted image No, če dobiš pa drisko potem pa ni fajn.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
9.8.2007 20:44:35   
pot
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Pot, a dobiš drisko ali samo greš večkrat na dan kakat? No, če dobiš pa drisko potem pa ni fajn.

Ja, če spijem 2 Magnesola v 6ih urah, potem me tako zvija, da sem se nazadnje že vstrašila, da imam popadke, ko me je tako močno zvijalo po celem trebuhu, me napenjalo in grozno bolelo v presledkih na 1-5 minut. No, potem sem pa letala na stranišče celi presotanek dneva, pa še naslednji dan. user posted image user posted image user posted image Od taktrat, tega več ne prakticiram, čeprav sem že enkrat prej to naredila, pa potem pozabila. Enega zjutraj in enega zvečer spijem, vmes pa ne upam.

Neposredna povezava do sporočila: 2530
9.8.2007 21:12:45   
skuštrana
Jah, pol pa rajš ne...Kaj pa če probaš z donatom?
No, pri meni se je porod res začel z drisko user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
9.8.2007 21:12:47   
Klaudia
skuštrana - sej sama nisem nevem kako zelo velika (174cm). Mi smo kot novorojenčki bili veliki. 56cm minimalno. Sama pa sem imela skoraj 4kg. Sestra je rodila 3 leta nazaj. Je bil fantek velik 57cm in težak 4kg pa še malo čez. Tako da 56 bodyev skoraj da ni uporabljala, kaj šele pajacke - bom raje potem koga poslala v trgovino. user posted image

pa še to. Od teh 7ih strojev je bil en stroj obroba za posteljico, drugi posteljnina in tretji dekice. Da ne govorim o tetra plenicah, ki sem jih sama kupila 10, potem mi jih je pa sestra prinesla še okoli 30. user posted image  Ostalo so pa cunjice. Zdj sem končno fraj. Je vse že polikano in zloženo po predalih. Da bi se zaprašile se pa ne bojim. 2 meseca pa res ni veliko časa. Kasija78 - če se pa vseeno bojiš da bi bile zaprašene pa daj kak polivinil čez (tko je men mami svetovala, samo sem raje pustila tako kot je)

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
9.8.2007 21:50:39   
valči
Upam,da mi rata napiosat,ker mi računalnik crkujeuser posted image

Včerajšnji pregled je bil kratek,brez UZ mi ga je drug mesec obljubil-samoplačniški.Mi je srčka poslušal,pa železove tablete sem dobila.Kile-73 jih imam,kriza,celih 10 sem že šla gor,pa ne večerjam in ne jem vsega povprek.Ne vem,kako to.Bebica ne vem,kako je obrnjena,brca vsepovsod.

Ve pa ste tako pridne z propravamiuser posted image ,jaz pa sedaj razmišljam,kdaj bom začela prat,ko se dež kažeuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
9.8.2007 21:55:42   
valči
No,dobro,da dela,raje dvakrat pišem,kot pa da mi zbriše,ko sem že na koncu.

Jutri greva z mojim na center za socialno delo,pa me zanima,ker sem že pozabila:Z tistim potrdilom od ginekologa vložiš za paket in porodniško?Pa vpis plač moraš delodajalcu nest za izpolnit,kdo izpolni za bolniško,zavod?Ne bi rada lolek izpadla.Pa tisto iozpolnjeno treba nazaj nest na center,60 dni pred porodniško?

Prosim za nasvete,če bo mi računalnik delal,se še javimuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
9.8.2007 22:29:48   
mama06
Pozdravljene,

včeraj sva bila na UZ v 28 5/7 in naš user posted image ima 1210g. Jutri pa imam redni pregled, ki sem ga imela pred 14 dnevi. A vas tudi že naročajo na 14 dni in ne več na mesec?

Kupila sem že 2 kompleta posteljnine z odejico , pojštrom, rjuho in obrobno zaščito. Voziček in lupinico tudi že imava. Sobico dobiva nekje čez 2 tedna, tetra plenic imam 30. Bodije sem sedaj nakupila v Emporiumu - trgovina Premaman, saj so imeli izredno ugodne cene. Imam že tudi oprane stvari in zlikane ter pospravljene v omare in ne mislim, da se lahko v tem času omažejo, saj če so omare čiste in pospravljene, stanovanje čisto, tudi v predalih stvari ostanejo čiste. Če se mi bo pa zelo, da jih je potrebno oprat, pa je to za en dan dela in je vse spet čisto.Tudi nekaj kompletkov in copatk že imam, ostalo pa bodo itak prišla darila in bom potem raje sproti kupila. user posted image

Delam še dobra 2 tedna, potem pa na dopust in porodniška. Sploh ne more verjeti, da je čas tako hitro minil.

LP

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
10.8.2007 7:16:41   
Natasa-6
Pozdravljene, se še jaz na hitro oglasim. Ob službi in 2 malih otrocih mi zmanjkuje časa še za pisanje.
Za dojenčka imam še večino stvari od prej, kupila bom samo kakšen kompletek "za dušo".
Smo pa prejšnji teden bili pri alergologu in zvedeli, da je naš ta mali alergičen še na pršico, tako da smo že cel teden v čiščenju in urejanju stanovanja, da ga čim bolj uredimo njemu primerno. Jaz sem pri teh stvareh zelo stroga in rajši naredim kakšno stvar več kot premalo, mož se kar za glavo drži. A če lahko preprečim astmo, se splača. In čeprav redno čistimo in sem imela občutek, da imamo kar urejeno stanovanje, se mi zdaj zdi, da je povsod sma prah in umazanija. In jaz sem taka, da ko 1x začnem, hočem čimprej končat, tako da zvečer komaj še hodim, a je tako fajn občutek, ko vidim, koliko sem naredila.

Zdaj pa moram delat, želim vam še lepo nosečnost naprej in čim lepši porod.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
10.8.2007 10:24:50   
Klaudia
Pozdravljene souser posted image !

Jst sm lih nazaj s pregleda prišla. Vse je vredu. Ko mi je merila višino maternice, je rekla da je nekam majhen trebušček.
In potem sva šle še na UZ. Tam pa presenečenje. "Trebušček je majhen, ampak otroček je pa ogromen!" - ja vau - jst morm to vn spravt kaj mi to pravš user posted image  user posted image .

Vam bom kar prepisala, kar je napisala G.
Tedni: 31 3/7
BIP: 82
HC: 306
AC: 280
FEM: 60
OTT: 1894g
glavična ustava

Naslednji pregled imam čez en mesec - pa še CTG bodo baje takrat že delal.
A niso pregledi zdej že na 14dni?

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
10.8.2007 10:48:36   
pikceva
Glede magnesola: jaz sem jih do sedaj pila po tri na dan, zdaj pa smo mi rekli naj nadaljujem s 4. Kje ste slišale, da je 3 največ? Glede hitre prebave se pa strinjam...jaz celo hujšam po tej reči, samo moram kuro vseeno nadaljevat...

Jaz ne vem, na koliko časa so pregledi a 14 dni, ma mislim, da ni še čas, če je vse OK. Jaz mam že 2 meseca preglede na 14 dni, ker so user posted image user posted image , pa še skrajšan MV. Tako, da bodte vesele, če mate na mesec.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
10.8.2007 10:52:45   
Daschi
Oj, punce!

Klaudia, torej nas je kar nekaj, ki bi lahko šle rodit že kar naslednji mesec, tako velike otročke nosimo.
Ja, glede pregledov pa sem šla ravno danes gledat nazaj v materinske (ja, imam kar 4 in je prav fino primerjatuser posted image ) in moja ginekologinja dela preglede na koncu nosečnosti na 3 tedne, če je pa vse ok, pa tudi kakšen dan več. Tako da je to odvisno od vsakega posameznika po moje.

Jaz imam pregled spet čez 10 dni in po ostalih nosečnostih sodeč, mi bo moja gin. takrat delala UZ. Upamuser posted image .
Sem pa danes stopila na vago in sem v treh tednih pridobila še 1 kg. Torej sedaj vsega skupaj 9 kg. Pridna jazuser posted image .

Sem pa danes utrujena, da komaj pišem, pa še toliko dela imamuser posted image .
Ponoči je naš najstarejši bruhal. sva bila pol noči pokonci. najprej je prejšnji teden naš najmlajši dobil rota virus, sedaj pa ga ima še najstarejši. Dobili so ga pa pri sosedovih, ki so tako flegma, da imajo bolne otroke kar zunaj in nič ne povedouser posted image
Sem besna...ma so eni res neodgovorniuser posted image .

lepo se imejte, vse oktobrkeuser posted image .
Pa kašna naj še oblekice za iz porodnišnice prilima, da bo moj mož spet z očmi zavijal, ko bom delala: iiiiii, tukaj za računalnikomuser posted image .

vse tiste, ki ste se po dolgem času javile pa ste nas prav razveselile!user posted image  Lepo je prebrati prav o vsaki kako se počuti in kako doživlja svojo nosečnost- svoje najlepše potovanjeuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
10.8.2007 11:52:22   
kasija78
Pozdravljene souser posted image !

Klaudia in Daschi - Bojim se, da se tudi jaz pridružujem klubu tistih z velikimi otročki. Kar potihem upam, da bo kaj prej ven pokukal in bil tako vsaj malo manjši. Me je čisto prestrašila z komentarji o prehitevanju user posted image  s težo. Predvsem se seveda bojim poroda.  Saj potem, ko bo prišel ven, naj pa kar raste user posted image .  
Podatki so pa bili v 29 3/7 tednu (zdaj sem v 33 tednu):
BIP: 80.1
HC: ni podatka 
AC: 260
FEM: 59.9
OTT: 1780g
In tudi glavična ustava

Preglede imam zdaj še na 1 mesec, torej naslednjega v drugi polovici avgusta, za tem pa se začno redčiti na 14 dni. Ampak sem med prvimi po datumu poroda, tako da imate nekatere kar 4 tedne več v dobrem.

Soraja - Upam, da ni prepozen ta odgovor. Trgovine v btc-ju so omenjeni BC, Ariel, Buši in Chicco. Chicco ima malo prodajalno (s svojimi vozički seveda) v kleti a hale - če vstopiš iz strani bližje tržnici v vhod v klet, ga ne moreš zgrešiti na desni strani. Ariel je čez cesto od BC in ima tudi velik izbor vozičkov različnih proizvajalcev. Buši je desno od BC, v prvem nadstropju nad prodajalno čevljev slovenskih proizvajalcev. Sicer prodaja nekoliko dražje firme - Aprilla, Bugabu in nekoliko bolj dostopni McLaren. To so vse trgovine, ki se jih jaz lahko spomnim. Je pa res, da so pri nas vozički občutno dražji - tudi po 100 evrov in več je lahko razlika. Avstrija je cenejša in že omenjena Italija tudi.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
10.8.2007 12:05:52   
kasija78
Tole bom dala pod svoj post, da bo bolj razvidno.

Včeraj sem se pod vtisom potekajočih priprav pri ostalih tudi jaz lotila ogledov, nakupov in urejanja cunjic. Sem  doma kombinirala nakupljene s tistimi, ki sem jih dobila, in so se mi delali sivi lasje. Toliko stvari ne znam predvideti in na koncu se mi je že user posted image . Kljub dobremu spisku obvezne garderobe, ki smo ga dobili v mš, se mi postavlja kup vprašanj. Zdaj razmišljam, katere punce z otroki poznam, da bi jih gnjavila z mojimi podvprašanji.  Začnem z vami na forumu user posted image .

Torej:
Že vem, da naj kupujem  stvari v številki 62 oziroma par stvari v 56 bolj zaradi svojega dobrega občutka ob odhodu iz porodnišnice. Ampak kaj pomeni par stvari v 56 - en kompletek, dva??? 
Če recimo rodim v začetku oktobra, kdaj nekje bo moj user posted image  velik za št. 62 - ker me zanima, kako topla oblačila potrebujem.

Katera in kakšna oblačila so najbolj enostavna za oblačenje in bi jih priporočale (na gumbke spredaj, zadaj, trakce; cele žabice do ramen ali žabice na elastiko...)?

Koliko bombažastih kapic potrebuje otrok in v kateri številki? Ker predvidevam, da mu le te ne smejo biti prevelike, ne?

Huh, upam, da nisem preveč zamorila s temi oblekcami. Sicer pa bom najbrž kot vse prvič user posted image  morala kupiti kaj nepotrebnega in se učiti na svojih napakah. Bom pa v naslednji user posted image  lahko dajala nasvete naprej user posted image .

Lep dan!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
10.8.2007 12:07:43   
Pandica
Zdravo user posted image  

Kako ste kaj? Danes pa imamo res tak dan za lenarit in čvekat, kajne? user posted image
No, jaz še nič ne vem o moji user posted image  , mislim glede mer. Imam pa danes teden uz user posted image  tako, da upam, da bom takrat kaj več zvedela. Ker sem že res radovedna kakšnih mer bo približno user posted image  

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
10.8.2007 12:39:02   
Klaudia
kasija 78 - sem šla zele gledat materinsko knjižico od moje sestre iz pred treh let.
Glede na podatke ki si jih dala - ona je imela UZ 2dni za tabo in so mere enake. Edino FEM je imela 55. So ji celo nosečnost govorili da bo rodila prej... rodila je pa en dan pred rokom glede na menstruacijo - torej 39t6d. Je pa bil kar velik otrok - 56cm - obseg glave 37cm. Zato me je pa tako na user posted image  strah, ker lahko najbrž pričakujem nekaj podobnega... user posted image  upajmo da ne. user posted image

Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
10.8.2007 12:43:49   
skuštrana
Že vem, da naj kupujem stvari v številki 62 oziroma par stvari v 56 bolj zaradi svojega dobrega občutka ob odhodu iz porodnišnice. Ampak kaj pomeni par stvari v 56 - en kompletek, dva???

Lahko računaš, da je vsaka št. približno za kakšne največ 3 mesece (vsaj te majhne, potem gre malo počasneje). Recimo kupiš kakšna 2, 3 kompletke v št.56. Jaz sem pri prvi imela samo par kompletkov 56 (tiste, ki smo jih dobili za darilo) pa je bilo ok. Imela sem pa kar dosti mako majč in bodijev v tej številki. Potem sem imela 62, medtem ko smo 68 kar preskočili in smo šli kar na 74. Je full odvisno od otroka do otroka. Saj, če boš videla, da ti manjka boš pa šla kupit malo kasneje. Pa računaj, da boš dobila še kakšen mali kompletek v dar...
Boljše je, če imaš na pritiskače. Tiste z vrvicami se rade zakolentajo user posted image , no, jaz sem imela večino z vrvico, ker sem jih podedovala, ampak tudi gre. PA ČIMMANJ TAKŠNIH STVARI, KI JIH MORAŠ VLEČT ČEZ GLAVO.Dojenčki to ne marajo preveč. user posted image
Žabice sem v št.56 imela takšne do ramen, tudi v št.62. Potem smo pa prešaltali na normalne.No, vse tele št. veljajo za otroka, ki ni bil široko povijan, če pa boš povijala široko potem pa boš verjetno rabila bodije 62 že kar na začetku. user posted image
Pa rabiš še kak zimski kombinezon, recimo v št.62. Za oktober bo pa verjetno prav prišla kakšna debelejša plišasta jopica, podložena...Ali kaj podobnega. Morda kak termo flis.

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
10.8.2007 12:54:40   
Daschi
Klaudia, moj prvi je imel obseg glave 39 cm-juhuhu je bilo fajnuser posted image user posted image . Rodila sem pa tri dni čez rok in je imel 4450 gramov. Hčerko sem rodila teden pred rokom in je imela samo 3820 gramov, tretjega sina pa sem rodila en dan pred rokom in je imel 4kg.
Sedaj pa upam, da bom rodila vsaj kak dan prej in da bo imel spet 'samo' 4 kg in ne večuser posted image .

Kasija 78, glede na to, da praviš, da pričakuješ velikega otročka, nikar ne pretiravaj z nakupom številke 56. jaz sem imela samo ene žabice te velikosti pri prvemu in jih je imel oblečene točno 2xuser posted image , potem pa so mu bile že premajhne.
Naši oktoberčki bodo potrebovali spodnje žabice. te je fino, da so s cela, torej na naramnice. dobijo se take fine bombažne, ki jih lahko tudi kuhaš. te žabice boš oblekla čez bodi in včasih bodo tudi malce pokakaneuser posted image , če uide kaj mimo pleničke, zato je fino, da jih lahko kuhaš. jaz imam take žabice kar v beli barvi in številke 62 in 68. Zgornje žabice iz pliša, pa sem jaz imela najraje kar takšne do pasu. še najhitreje je bilo oblečeno, so praktične. drugače pa so super zgornji kopletki kar s celo, torej žabice in dolgi rokavčki.
izogibaj se oblekic, ki se vlečejo čez glavo, boš vsa premočena preden boš spravila tak puloverček čez tisto majhno mehko glavo.
Najboljše so stvari, ki so na preklop, torej bodiji, ki se čisto odpnejo, položiš nanje dojenčka in zapneš, ter oblekice, ki se zapenjajo spredaj po dolžini. Ali pa žabice na naramnico in žabice do pasu, jopice, ki imajo gumbke spredaj.
kapic ne potrebuješ veliko. Tistih bombažnih kupi ene par. Jaz uporabljam ene 4. Fine so za pod kapo, ko greš ven na sprehod, pa tudi od začetka jih jaz oblečem dojenčku po kopanju. Pravijo, da se tako hitreje 'segreje', če ima še kapico nekaj časa po kopanju.
Upam, da sem ti kaj pomagalauser posted image

Če še o čem dvomiš, pa samo vprašaj1 saj zato smo tu, kajneuser posted image ?

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
10.8.2007 12:58:00   
Pandica
Punce nekaj bi vas prosla, če mi poveste user posted image  

V sredo sem dobila pri mojem G potrdilo o PDP za paket oz. denar za CSD. In zdaj me zanima kaj vse še rabim zraven tega, da si lahko grem uredit to? Ker sestra pri G mi je rekla, da grem samo s tem potrdilom na CSD. Nekje pa sem zasledila informacijo, da še kao rabim od zdrav. zavarovanja potrdilo od obeh staršev, da sma zavarovana? A je to res? Prosim vas povejte mi kaj vse dejansko potrebujem, da si to uredim...hvala vam...

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
10.8.2007 12:59:49   
Klaudia
Pandica - Jst sm šla na CSD vič in sem rabila samo potrdilo od ginekologa. Potem mi je pa dala en pok papirjev ki jih imam za izpolnit (in pa delodajalec), druzga pa nič ne rabim nosit. Je zgleda odvisno od posameznega CSDja

Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
10.8.2007 13:01:09   
skuštrana
Pandica, za paket potrebuješ samo te papirje, ki ti jih je dala g.
Za porodniško pa jaz ne vem, ker nisem redno zaposlena in bom dobila starševski dodatek.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
10.8.2007 13:02:54   
2ursae
kasija, se strinjam s skuštrano: v št 56 rabiš kompletek ali dva, pa par bodijev z dolgimi rokavi. Pa kakšne hlačke ali pižamco (jaz sem pristaš pižamic user posted image ). Jopic in oblačilc za ven jaz ne bi kupovala tako malih, ker user posted image  itak leži v vozičku in se nič ne vidi, da ima mal prevelika oblačilca. Rokavčke zavihaš, pa je, če je pa hladneje, pa še tega ne, ker je itak fajn, če ima ročice na toplem user posted image . Definitivno čim manj oblekic za čez glavo - zakon so bodiji na preklop (zapenjanje ob strani) in jopice. Tak body oz. jopico sam razgrneš, daš bebico gor in jo imaš oblečeno v hipu. Iz istega razloga so bili meni osebno prvih par mesecev bolj pri srcu pižamce kot pa hlačke s stopalci: malemu sem dala body kratek rokav, čez pa pižamco in je bilo dost za po hiši. Ko sva šla ven pa še jopco, jesensko vrečo in dekico. Benkic nisem uporabljala, se mi je zdel ta način dosti lažji. Pa ne pozabit na copatke - takele štručke naj bi imele nogice skoz na toplem. Men jih je seštrikala tašča user posted image .
Računaj tud, da je treba precej na pogosto previjat in si nekako zrihtaj tako, da ti ga bo čim lažje odmotat - morda hlačke z zapenjanjem na ramah za to niso najbolj pripravne. Tud s tega vidika je pižamca super: sam odpneš in že si pri plenički.
Računaj tko nekako, da bo št. 56 uporabna mesec ali dva, pol pa že skočiš na 62 ... za zimo definitivno rabiš 62, pa morda za konec jeseni tud kaj. Saj, če bo taka zima kot lani, bomo imele ful probleme z oblačenjem. Najbrž se bo za sprehod dalo še najlepše regulirat z odejicami ...

Saj bomo na to temo še kaj rekle, ne user posted image . Tam novembra se bomo itak preselile na forum PO PORODU in bomo še tam mal travmirale o teh stvareh user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2549
10.8.2007 13:11:16   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica

V sredo sem dobila pri mojem G potrdilo o PDP za paket oz. denar za CSD. In zdaj me zanima kaj vse še rabim zraven tega, da si lahko grem uredit to? Ker sestra pri G mi je rekla, da grem samo s tem potrdilom na CSD. Nekje pa sem zasledila informacijo, da še kao rabim od zdrav. zavarovanja potrdilo od obeh staršev, da sma zavarovana? A je to res? Prosim vas povejte mi kaj vse dejansko potrebujem, da si to uredim...hvala vam...

punce, na spletni strani CSD Šiška so vsi obrazci, ki jih rabimo. Lepo si jih sprintaš, tiste, ki jih mora izpolnit delodajalec, jih najprej neseš k njemu, pol pa izpolniš ostale in z vsem tem šibaš na CSD in lepo oddaš. Ni ti treba tja hodit sam po obrazce, vse imaš na netu + navodila:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

pol pa na levi zgoraj greš še na povezavo "očetovski dopust" in pa "dopust za nego in varstvo otroka" za porodniškega rabiš VLOGO ZA UVELJAVITEV PRAVICE DO PORODNIŠKEGA DOPUSTA in VLOGO ZA UVELJAVITEV PRAVICE DO STARŠEVSKEGA NADOMESTILA (to je tist, kar dobivaš namesto plače), pol pa na koncu vlog že piše, katere priloge rabiš in si te sprintaš. za dopust za nego in varstvo otroka rabiš VLOGO ZA UVELJAVITEV PRAVICE DO DOPUSTA ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA + priloge za očetovski dopust pa VLOGO ZA UVELJAVITEV PRAVICE DO OČETOVSKEGA DOPUSTA in VLOGO ZA UVELJAVITEV PRAVICE DO STARŠEVSKEGA NADOMESTILA + priloge pa mal poglej Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, to se tud dobi na: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/zakonZSDPUPB1.asp vse je na dosegu roke ... user posted image  O potrdilu zdr. zavarovalnice pa prvič slišim, morda bo katera druga kaj več vedela o tem ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Porod: Rutinski posegi med porodom so lahk...
photo
Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarn...

Ema ali Ana ?
Mijavček

Katero ime vam je bolj všeč, za kombinacijo z dvojčkom, ki bo Tristan?

Ana (41%)

Ema (59%)

Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!