|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
13.8.2007 12:42:28   
Daschi
Ojla!

Mi smo po starem. Vse boli, tiščiuser posted image
Oh, sploh ne morem več istočasno hoditi in zraven govoriti, ker piham kot stara lokomotiva.
Včeraj smo šli na en sprehod po hribu gor, so vsi mene čakali. Vključno s tamalim, ki me je na celi črti prehitel. Sem sopihala in se vsake tri korake ustavilauser posted image .
Tudi mene sedaj že včasih peče zgaga. Prav nič prijetno niuser posted image . Sem pa ugotovila, da se še najbolje počutim, če je moj zadnji obrok kosilo, potem pa voda in sadje in nič drugega. Vsaj spim lažje in me ne tišči preveč.

Kje je janja? Sedaj se pa res že dolgo ni oglasilauser posted image

Upam, da ste vse okuser posted image .
Jaz letos komaj čakam, da se prične september, ker bom šele takrat lahko naredila vse potrebno. Sedaj komaj kaj naredim pri treh otrocih in še službi doma. Septembra pa gredo vsi troje dopoldan v šolo in v vrtec, jaz pa bom v miru lahko kaj naredila, pripravila, pospravila in še kaj pametnega napisala.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
13.8.2007 13:12:56   
oktoberka
Dons sem pa celo dopoldne od po 8h pa do 11 zjutraj letala okol dohtrjev. Jih mam ze prou dostuser posted image
Najprej sm bla pr g in je vse ok, plodovnica se zmer ok, pikica tud lepo raste.. Sam mi je dala g vseen napotnico za v porodnisnico, da pregledajo plodovnico pa prekontrolirajo rast ploda. Pol sm pa mogla dat se kri, za toxoplazmozo. No urin je spet bl slab. Mam spet mal povecane levkocite, tko da sm spet dubla canesten, ce se slucajno pojavi mocan izcedek, da zacnem takoj jemat. Ah, kok sm ze sita teh vnetij!!!user posted image user posted image
Dubla sm za na csd potrdilo o predviden datumu poroda. Pol sm sla pa se k os. zdravnici da mi da bolnisko kar do konca.
Pikica je ful zivahna, je g neki hotla zmert pa je skoz brcala, tko da smo komi dubil rezultate. Je ba g ful vesela ker se mala tko odziva na zvoke.
Mam pa tud mere (je rekla da je mal bl drobckana ampak da je za puncko cist ok)
starost-31,2\7
bip-78,9 ustreza 31,5\7
hc-287    31,4/7
ac-250   29,2/7
fl-58,9    30,5/7
teza-1500-1600g
posteljica spredaj
afi, to je plodovnica 13
z glavo navzdol je pa obrnjena ze priblizno 1,5-2 meseca.

Brcike cutm pa povsod. Zadnic sm jih tam pr mehurju cutla, pol sm bla pa na pregledu pa je rekla g da ma noge cist nad glavo dvignjene, tko da loh brcike cuts res kjerkoli.

No, zdej me pa ze posteno boli kriz in grem mal pocivat. Lep dan vsem!!!

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
13.8.2007 13:15:33   
skuštrana
Evo še mene user posted image

Ej, Dashi, jaz sem tudi včeraj pešačila ne en hrib in sem za pot, ki jo ponavadi prehodim v 20 min porabila kako urouser posted image . Pa še sparina je bila, moram pa priznat, da mi je bilo težje it potem navzdol kot pa navzgoruser posted image

Danes mi je ena kolegica ponudila, da mi posodi zibko..Kaj mislite je to sploh smiselno? Se splača? Sem ji rekla, da bom razmislila, ampak kolikor se poznam bo bebek itak spal pri meni vsaj do 3,4 meseca potem bo pa zibka že tako ali tako premalauser posted image Ne vem, če se splača vso to stvar tovorit, potem bo pa notri ravno enkrat..Če bi bil kak lahek prenosen košek potem že, tako pa...A ve imate zibke?

Jaz imam jutri ob 8 zjutraj pregled. Potem pa vam napišem najnovejše mere. Svoje in otrokoveuser posted image

SREČANJE..A BO KAJ? KAKŠEN DATUM? Jaz lahko septembra kadarkoli.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
13.8.2007 13:22:39   
Daschi
skuštrana, zibko bom jaz imela v dnevni sobi in bo user posted image  v njej spal čez dan. Meni bo zibka prav prišla, bo vsaj 'varen' med tremi otrociuser posted image . Mi jo bo pa posodila kolegica.
Spal bo pa od vsega začetka v otroški posteljici v najini spalnici.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
13.8.2007 13:58:29   
skuštrana
Dashi, pa misliš, da bo notri res varen pred ostalimiuser posted image Ne, hecam se, ampak ko sem jaz dobila brata (imela sem skoraj 4 leta) je moja mama tudi imela zibko zanj in sem bila jaz obsedena z njo..Non stop sem jo hotela gugat. So morali full pazit. Sicer je zibka imela en tak klin, ki si ga zataknil in se ni dala gugat, ampak sem ga jaz vztrajno vlekla ven, celo takrat ko ga je mama zavila v eno coto in ga zabila v tisto luknjouser posted image
Drugače so pa meni te zibke in košeki tako luštni, samo glede uporabnosti pa ne vem glih..No, bom še razmislila, glede na to, da ni nakup jo bom morda vzela.Če že glih ponuja.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
13.8.2007 14:28:33   
Daschi
skuštrana, jaz jo kupila najbrž ne bi. ne vem, no, če bi morda imela prvega in bi vedela, da bodo sledili še trijeuser posted image .
Moji si itak tako veliki, da so lahko v zibelki prvi mesec svojega življenjauser posted image .
Se je pa kar obnesla, ko sem jo imela pri najmlajšemu.  Je bil bolj varen pred ostalima dvema in pred obiski v zibki. je pa ta od kolegice takšna, da se lepo pritrdi in se je ne da zibat sem ter tja.
Mene je itak ful groza, ko pridejo obiski in majhni otroci božajo novorojenčka po glavi in se nekaterim ne da dopovedat, da se dojenčka ne boža po glavi in ne jemlje dude... Če pa leži v zibki, pa majhni otroci itak ne morejo do njega, he,he...in ga lahko samo opazujejo.

(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 2581
13.8.2007 14:32:52   
janja
Evo mene,

sva bila z Andražem prejšnji teden še malo na morju. No, mislim, da je bilo letos zadnjič, ker nisem več v formi. Očitno se mi je zadnja 2 tedna trebuh malo povesil in se komaj sklanjam in sedim. Me je pa malo prestrašilo, ker sem po prihodu domov, tisto noč imela krče od 23.-4. ure zjutraj. Sem mislila, da bom šla kar rodit. No, očitno ne prenesem več dolgotrajnih tresljajev, sploh pa se moram izogibati čepenju in daljšemu sedenju.

Ko sem malo preletela vaše poste sem opazila, da je kar nekaj takih, ki naj bi rodile večje otroke oz. le-ti prehitevajo glede na PDP. Pa sem se spet ustrašila - meni so pri UZ v 30. tednu ocenili težo otroka na 1920g, kar pa se meni zdi precej. No, naslednji teden imam spet pregled, pa upam, da zvem kaj več, sploh pa, če je moja krvna slika kaj boljša in manj bakterij v urinu. Še vedno pa se baše s tabletami za železo.

user posted image je drugače zelo aktivna, včasih celo preveč. Pa sem vsaj pomirjena, ko se premika.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

Neposredna povezava do sporočila: 2582
13.8.2007 14:41:39   
janja
Spet jaz, pišem raje v dveh delih, da me ne bo spet skenslal.

Počasi pripravljam cunjice, vse ostalo pa imam že nakupljeno. Pripravljeno imam tudi torbo (zase) za v porodnišnico, ker me je noč pred dvemi dnevi pošteno prestrašila.
Danes sem bila tudi na CSD in mi je dala vse papirje. Bova šla pa z dragim podpisat še očetovstvo pred rojstvom otroka. Glede imena sicer še nisva čisto prepričana, nama je pa všeč ime Urban (paše k priimku, pa še prvi je Andraž), tako da kako kratko ali tuje ime res ni na mestu.

Uživajte s svojimi trebuščki, pa se še beremo.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
13.8.2007 14:59:17   
tinki_winki
Pozdravljene oktoberke,

redno vas berem, a glede pisanja pa mi kar ne gre.

Kakorkoli smo že v 32t in vse poteka ok, razen mojega križa.

Bolečine so neznosne tako, da ko me zagrabi se morem kar ulešt.

Te dni razmišljam o plenicah. Prepričana sem bila, da bom uporabljala bombažne plenice racman, pa me mož prepričuje, da se računica ne izplača in da je preveč dela. Probem predstavljajo zimski dnevi, ko je pogosto dež in mraz in se perilo suši bolj počasi. Pa še nekaj me znaima, če jih je katera že uporabljala: ali so bolj, manj ali vsaj enako vpojne ko plenice za enkratno uporabo.

Se bom poskušala večkrat oglašat, glede nato da sem na bolniški in mi je počasi že dolgčas (ne vem, kaj bi sama s seboj).

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
13.8.2007 15:04:32   
kekec in mojca
Tinky winky, sicer nisem oktoberka, toda ti vseeno odgovarjam. Jaz sem štorkljine pleničke kupila pri prvem otroku, pa sem jih uporabljala glih tri mesece in še to na koncu bolj ali manj zaradi širokega previjanja.

Ker nisem imela sušilca, sem jih morala neprestano sušiti v našem stanovanju, kar sploh ni bilo fajn, sploh ker je bilo premajhno. Kasneje smo prešaltali na pleničke za enkratno uporabo in še to tiste pamperske aktiv fit, ki se jih je dalo kupit le v Müllerju.

(odgovor članu tinki_winki)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
13.8.2007 16:49:25   
pikceva
Ojla punce,

No, prišli smo malo k sebi. Magnesol na 2 na dan sploh ne škodi. Končno normalna prebava. To ne morš verjet, kaj naredijo te šumečke. Tolk sem se prestrašla, da se mi zdi, da sem komaj danes prišla k sebi...Še dobro, da sem šla na urgenco, kajti, če bi ti kg kar padali neprestano dol, se najbrž ne bi preveč dobro končalo. Bi še skupi zlezla.
Mene še najbolj tišči v spodnjem delu trebuha, drugo je pa kar ok. Ko se mi spodnja deklica premika, me pa na momente prav zaboli.
Naša druga strokovnjakinja pa še vedno ni našla lege.  V soboto sta ležali v obliki črke T. Ne morš verjet, da se v tem trebuhu tako obrača. Izgleda pa da sta si naredili fajn prostor. Sta proč pahnili vse organe kar se je dalo. Smo gledali na UZ.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
13.8.2007 22:33:14   
2ursae
tinki_winki, jaz ti lahko Racmane samo pohvalim. Mi2 tud nimava sušilca, pa sva se fajn znajdla. Imela sva jih 18 - čez dan smo jih umazali kakšnih 6 (pa še kakšen vložek več), zvečer so šli v stroj, moj je zjutraj stroj zalaufal, jaz sem jih dopoldne obesila ali dala na radiator, naslednji večer so bili suhi (če so bili na radiatorju, pa že prej). Tko da so se menjali na tri dni. Nisem uporabljala nikakršnega mehčalca, ampak jih je moj, ko so se posušili, mehanično obdelal (beri: pretepel user posted image ), pa so bili takoj mehkejši. Res je pol, da imaš vsak dan žehto, sam itak zraven daš v stroj še tetra plenice (pri nas smo jih porabili blazno veliko) in krpice za ritko.
Vpojnost - super, pa tud nikoli nam ni prišlo nič mimo. 
Žal smo jih zaradi Anžetovih razvojnih problemov po 3 mesecih nekali uporabljati, pa tud pri Boru jih ne bomo, ker se bodo isti problemi najverjetneje pokazali tudi pri njemu. Če te zanima, ti jih ugodno prodam, ali pa si sama kupiš samo frišne vložke, uporabiš pa moje plenice. če te zanima, javi na ZS. Imam pa zelene Racmane - ta široki model.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
14.8.2007 6:58:55   
skuštrana
Živijo! oz. dobro jutro user posted image Evo, sem vam kavo skuhala user posted image

Jaz imama danes pregled, zbudila sem se pa tako zgodaj, ker je naša tamala nekaj sanjala in je že ob 6 začela telovadituser posted image Na, zdej pa nazaj spi...

Glede Racmank - jaz jih sicer nisem uporabljala, imam pa par kolegic, ki so jih in so z njimi full zadovoljne. Jaz sem imela par komadov samo za ponoči (ko je plenica na riti tudi 10 ur) in so se super obnesle. Trenutno pa tudi jaz razmišljam o nakupu bombažnih plenic, bom še videla. Bi jih uporabljala tudi pri ta prvi, ampak smo bili stalno na poti med Rijeko in Celjem pa sem in tja in ni bilo praktično. Sedaj pa... Aja, je pa ena kolegica, ki nima sušilca malo šinfala, ker so postale trde, ampak je problem rešila tako, da jih je nesla enkrat na mesec posušit k mami v sušilec in je bilo ok. Kaj pa vem, moraš se sama odločit. Da je bolj zdravo za otroško rito je en plus, en minus ti je napisala 2ursae ( od kolegice ta mala je full na široko hodila, dokler jo je povijala v Racmane, potem je pa pri letu in pol prešaltala na navadne in se je hoja popravila), dela za mamico je malo več...No, na poti pa res niso praktične. Finančno - verjetno je ceneje, o ekologiji pa ne bom razpravljalauser posted image Aja, pa otroci, ki so poviti v te plenice so ponavadi prej suhi, ker občutijo mokroto v Pamperskih jo pa ne. Poglej si malo spletno stran od Racmana, tam imaš kar dosti napisano. Glede sušenja pozimi - lahko jih sušiš kar na radiatorju, itak je zaradi centralne kurjave zrak v sobah full suh (kar ni dobro ne za malčka, ne za nas) in ti to da malo vlage. Ma, veš, vse se da, če se hočeuser posted image . Moraš pa se sama odločit, ker kupit plenice in jih ne uporabljat je pa neumno (razen kot v primeru 2ursae, ko na to ne moraš vplivatuser posted image )

2ursae, če nisem preveč radovedna, kaj pa je bilo s tvojim sončkom. In zakaj nisi smela uporabljat racmank? A v razvojni so ti jih odsvetovali?
Aja, še tole - koliko si pa imela prekrivnih hlačk? Jaz imam sušilca in razmišljam o nakupu 15 plenic z vložki, kaj pa prekrivne..A bi bilo 3 komade dovolj?

Nič, da ne pametujem več, grem zdej user posted image . Imejte se lepo, pa se javim, ko pridem s pregleda.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
14.8.2007 7:16:20   
Natasa-6
Dobro jutro!

Mi smo uporabljali Štorkljine bombažne plenice že pri prvi hčerki, zdaj jih imamo (iste) za sina in še pri 3. jih bomo imeli, so še čisto dobre, le malo je barva sprana. Pa jih uporabljamo ves čas, tudi ponoči, imam jih 25 in preme na 2 - 3 skupaj z ostalim perilom. Dela je več le toliko, kolikor je potrebno, da zdevaš v stroj in obesiš, pa potem pospraviš v omaro. Tudi shodila nista zato nič pozneje in nič širše ne hodita, Štorklja ima ožje plenice od Racmana in ko otrok zraste mu ni več preširoka.
Takšna je pač naša izkušnja. Pa še to, oba sta pri 16 mesecih že vedala, kdaj sta mokra in ju je to motilo, tako da sta hitro začela lulat na kahlico.

Lep dan vsem in pazite nase, še malo, pa bomo na koncuuser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 2589
14.8.2007 7:22:30   
skuštrana
Ja, ima sedaj Racman tudi nov model, ki je ožji med nogicami, sem ravno zadnjič gledala njihovo stran.

Nataša,
pa imaš sušilni stroj, ker 25 plenic se meni zdi veliko. Jaz bi jih vzela 15, s tem da bi morda malo kombinirala z onimi za enkratno uporabo user posted image Drugače se mi pa zdi, da je od 18 do 20 plenic čisto ok.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
14.8.2007 7:43:46   
oktoberka
No da se js mal pokomentiram tele plenice. Js sm mela v vrtcu eno tamalo k je mela te plenice pa mi je blo tko ogabno, pa tko je smrdel vse, da se js zanje niti v sanjah neb odlocila. Men se ne zdijo fine no. Sej najbrz mate tiste k jih mate doma res drugacne izkusnje, ampak meni so ble katastrofa.
Js bom kr na plenicah za enkratno uporabo ostale. Se mi zdi najbl higienicno, res pa je da narava pa trpi... Sam kaj ces, sej se zarad cesa druzga tud..user posted image

Drgac pa mene bl zanimajo tele flaske. Kok flask je treba kupt. Js sm v eni predpotopni knjigi o negi novorojenckov prebrala da mors met kao od 8-10 flask.user posted image Za mleko, pa caj, pa sok, pa kaj js vem za kaj se vse... Sam men se to zdi ful. Halo, a bom po celmu stanovanju mela flase razstavljeneuser posted image user posted image user posted image Dejte mi prosm mal svetvat. Pa tist za razkuzevanje flask, a boste kuple?

Pa se neki, a kera ve kje bi se dal kupt tist za pod jogi rjuho, da ce bruha al pa se polula, da ne premoc jogija?

Hvala vam ze v za v naprej za odgovore!

pridne bodite. Aja, pa hitr mal busije pobozite!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2591
14.8.2007 8:26:29   
tinki_winki
oktoberka - osem flašk se zdi tudi meni preveč. Mi smo zaenkrat nabavili le dve, po potrebi pa jih bomo dokupili. Sicer pa v primeru dojenja flaške sploh ne potrebuješ oz. je boljše čim kasneje, sicer se otročki polenijo pri sesanju (tako so nam razložili v MŠ)

glede nepremočljive rjuhe jo lahko naročič tudi preko interneta na racmanovi strani, ima jo tudi neckermann, verjetno pa bi se jo dalo dobit tiudi v BC in podobnih trgovinah.

Za te bombažne plenice pa res nevem kaj.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
14.8.2007 8:55:31   
oktoberka
sam se neki. A te nepremocljive rjuhe so za pod normalno jogi rjuho, al se ma pol sam to? Da vem kaj in kolk kupt.
Hvala tinki_winki!!

Neposredna povezava do sporočila: 2593
14.8.2007 9:40:06   
tinki_winki
nepremočljiva podloga je za pod normalno rjuho, če gre slučajno kaj čes (namen je da ne gre po vzmetnici). Vsaj tako si jaz predstavljam.

Neposredna povezava do sporočila: 2594
14.8.2007 9:46:09   
oktoberka
ja ampak ima isto elastko in sam tko en kos za polozit gor. Sej zato pa ne vem.

Neposredna povezava do sporočila: 2595
14.8.2007 9:47:16   
oktoberka
ah, narobe sm napisala!!! Ma isto elastiko ob robovih in ni sam tko en kos za polozit gor. Tko da men zgleda kot normalna.

Neposredna povezava do sporočila: 2596
14.8.2007 9:59:32   
soraja
dobro jutro user posted image ,o teh podlogah pa plenicah res nič ne vem,po občutku pa se res ne bi odločila za te racmanove pleničke.Včeraj sem kupila vozčekuser posted image user posted image  sem tako vesela,ker je prav tak kot sem ga hotela,kupila sem ga v lj v trgovini buši,res je super in pa še dva kompletka v h&m za iz porodnišniceuser posted image ,kako bi rada dala slikice gor,da vidite kako so lepi pa ne znamuser posted image . 8 ur sem včeraj hodila po BTC res,da je nakoncu bilo že zeeelo naporno ampak ni mi žaluser posted image . No lepo se imejte,se še kaj oglasimuser posted image

naša punčkica,komaj te čakava!

Neposredna povezava do sporočila: 2597
14.8.2007 10:16:59   
oktoberka
JA KJE PA STE VSE VSE? A SE SPITE? ZADNE CASE NAM PISANJE NE GRE PREVEC OD ROK...user posted image

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
   [Brisano sporočilo]
14.8.2007 10:48:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2599
14.8.2007 10:53:26   
oktoberka
js sm kupla flasko eno od mam, ker je tko narjena da kao otrok nima klrcev ce pije iz nje, ker ima en dovod zraka in se ne dela vakuum in zato pozra zraven bistveno manj zraka kot pri drugih flaskah. Zarad prevec pozrtega zraka pol prde do tega da ma zelodcek pol in ga potem to tisci in ima krce. Na RR sm nek tud brala da tiste k majo te flaske da so ful zadovoljne in da priporocajo. Pa men so se lustne za vidt, pa niso drage.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.