|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  442 443 [444] 445 446   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
6.9.2007 11:37:36   
dorotea
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

IZVIRNO SPOROČILO: dorotea

Tianna kako kaj nestrpnost...narašča?user posted image

user posted image  Narašča ja. Še 17 dni! Misliš, da naju bo NaILa prehitela? user posted image

Ja kje pa je NaILa? Da nas ni ŽE prehitela!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11076
6.9.2007 11:39:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _mala_

Me pa še nekaj zanima - user posted image  Kdaj si bodo vaši možje/fantje/partnerji uredili očetovski dopust? Meni ni najbolj jasno vse okoli tega. Na CSD-ju mi je rekla naj moj pride takoj, ko bo imel rojstni list od user posted image  v rokah pa bo pol vse urejal. A je pol možno, da začne dopust isti čas, ko prideva s user posted image  iz porodnišnice? Mi grejo ti papirji že pošteno na živce.

mala že v P dobiš od matičarke potrdilo za očeta, da ga lahko nese na CSD - rojstni list dobiš po pošti na stalni naslov kasneje, mi po 13 dnevih. Matičar(ka) pride isti dan, ali prvi dan po rojstvu, tako da ni blema, lahko uredi možek že pred tvojim odhodom iz P

lahko ga pa koristi v 6 mesecih, se mi zdi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11077
6.9.2007 11:40:30   
nora

IZVIRNO SPOROČILO: nora

dorotea, z obveznim boš mogla doplačat. jaz sem se pred 3 meseci zacela dodatno zvarovat in zavarovanje je zacelo veljati od 1.9 (3 mesece je čekalna doba, čeprav plačujes).

To pa ne morem verjet!!!!! Kaj to pomeni, če se grem jutri dodatno zavarvat mi začne veljat šele čez 3 mesece! Kaj so nori!Kje pa je tukaj logika! me ima da bi poklicala tja in koga zbutala, sam moram se prej prepričat!

Pokliči malo okol, upam, da se je kaj spremenilo v teh 3 mesecih..jaz sem bila tudi jezna, sploh nisem vedla, da je tako, pa sem se pol na mozu stresla zakaj mi ni povedal prej, da mi obvezno zavarovanje skoraj nič ne pokrije (tudi on ni vedel, čeprav je slovenec)...tolk se mi je zdelo nelogično...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11078
6.9.2007 11:40:59   
lemavrica
Carmy čestitke user posted image

Guppy hvala za info glede patronažne in pa za zgodbo okoli dojenja.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11079
6.9.2007 11:41:46   
Anonimen

Eno vprašanje: Kaj za porod je zadosti osnovno(obvezno) zdravstveno zavarovanje al se moram hitro še dodatno zavarvat???

zadosti osnovno. Vsaj nekajza kar poskrbi država...user posted image

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 11080
6.9.2007 11:42:39   
nora
guppy user posted image carica si!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 11081
6.9.2007 11:43:24   
lemavrica
Dorotea tole sem našla na strani od Vzajemne

Kaj je trimesečna čakalna doba?
Zakon uveljavlja trimesečno čakalno dobo, kar pomeni, da bo zavarovanec tri mesece od sklenitve dopolnilnega zavarovanja ob obisku zdravnika sam kril delež stroškov zdravstvenih storitev, ki bi bili sicer pokriti iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Čakalne dobe ni, če oseba sklene zavarovanje v roku enega meseca od dne, ko postane zavezanec za plačevanje premije. Običajno je to po prekinjenem ali zaključenem šolanju oziroma s pričetkom redne zaposlitve.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 11082
6.9.2007 11:47:26   
NalLa

user posted image  Narašča ja. Še 17 dni! Misliš, da naju bo NaILa prehitela? user posted image

user posted image Nisem vaju še prehitela, čeprav bi bla zdejle prav vesela, če bi me že kaj prijelo 

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11083
6.9.2007 11:54:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

user posted image Nisem vaju še prehitela, čeprav bi bla zdejle prav vesela, če bi me že kaj prijelo 

user posted image  user posted image  user posted image

Vsaj čepa nimaš več. user posted image

(odgovor članu NalLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11084
6.9.2007 11:55:34   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

"dovolj, da enkrat daš otroka na flaško, pa se nikoli ne bo dojil"... kakšna neumnost, res...!!!!

otroka je treba pristavljat kadarkoli je lačen, pa naj bo to na eno uro, če je tako
.

Kolk mi gredo na živce take teorijeuser posted image Mojadva sta bila tudi cel teden , ko sta bila na intenzivni , na flaški, pa se sedaj oba dojita. Včasih jima  malo dodam , drugače pa samo dojenje. Ne poslušat ostalih pametnjakovičev.

Pa da bi ju po eno uro dojila..pa kaj še. OK, če bi imela samo enega še mogoče. Pri dveh sem pa potem lahko skoz "priklopljena". Mojadva se najdlje dojita po uro oba skupaj. PA še to ne več...to je bilo bolj na začetku.

Guppy, ti delaj tako kakor veš da je najbolje zate in za malčke. Vsaka mati najbolje ve, kaj je dobro in kaj ne. Silit se pa ni treba. Itak pa črpaš mleko in pijeta tako ali tako tvojega.

No, mojadva pa rasteta in rasteta. Sta že ful napredovala. MEni je tudi patronažna zatežila, da se kao prepočasi redita. Da bi mogla po tabelah več dobit. PA sem ji ka takoj povedala, da mene prav čisto nič tabele ne brigajo. Da vem, da dovolj pojesta. Kr neki...itak pa vsak drugače pove. PEdiatrinja je pa rekla, da sta dovolj zrasla. Potem pa vedi, akj je prav.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 11085
6.9.2007 11:56:44   
lumpa6
Na hitrco se vam javim, da sem 1.9. ob 8.43. rodila sinčka z imenom Tinej! Težak 3430g in velik 51cm. Oba sva uredu in se že cartamo doma, pa ta večjega brateca na dojenčka privajamo tako, da je kar pestro. Ostalo pa drugič.

pa,pa

Vsem ostalim pa srečno pri porod

čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11086
6.9.2007 12:01:10   
dorotea

Vsaj čepa nimaš več. user posted image

Joj ta g. Čuser posted image user posted image user posted image ep! Ti ne gre iz glave!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11087
6.9.2007 12:04:21   
Taja339
Hej punceeeeeeee!user posted image

Lp iz deževnega Laškega. user posted image  Še sem tukaj, v enem kosu ...
Včeraj sem se potepala po rodnem MB in sem prišla domov pozno zvečer, tako da nisem uspela nič na RR.
Danes sem pa imela zjutraj CTG in pregled pri G, tako da sem komaj sedaj prišla domov in se vam javljam na "dužnost".
Ja, situacija je taka:
Naša Hana Brina ga je na CTG tako rejvala, da nisem mogla verjeti - non stop gibi, gibi, gibi, pa rokica tu, pa nogica tam ... ufffffffff, nič se ne umirja.user posted image

Na pregledu pa mi je G rekla takole:
nič se ne odpiram, tamala se tudi ni nič spustila, je pa vsaj MV že zmehčan (vsaj nekaj!)
Tako, da nek brezupen primer nisem - glede na to, da sem 9 dni pred PDP!
Imam pa eno idejo - sedaj si grem narediti čaj iz malinovih listov (mogoče me odpre hahahah), pa v lekarno si grem kupiti seneni drobir - sem nekje prebrala, da pospešuje odpiranje in mehčanje MV.

No, bomo vidli.
Kako ste pa kaj ve? Kaj se novega dogaja? Kaj sem zamudila?
user posted image pa seveda iskrene čestitke vsem novopečenim mamicam, ki so rodile, medtem, ko sem jaz "lutala po svetu" user posted image

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11088
6.9.2007 12:04:34   
dorotea
Sem se mal pozanimala glede zavarovanja in menda, ker se bla do sedaj študentka in zavarovana, me takoj ko se obvezno zavarvam lahko tudi dodatno in celo za nazaj(od 1.9.- vsaj pri Adriatiku je tako). Tko da sem si kar oddahnila! No, jaz se bom itak zavarovala dodatno, sam drugače pa je nosečnost in porod v celoti krita iz osnovnega zavarovanja!

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11089
6.9.2007 12:10:26   
guppy
Punce, hvala,
nisem pa "carica", ampak bolj "zmedena mamica" user posted image .

cukrček, koliko pa sta težka tvoja lumpija? Uff, kar težko mi je dojeti, da sta že starejša od mesec dni - kako hitro šiba čas!!!!
Mi imamo danes pediatra ob 18h, pa ti sporočim zvečer, patronažna pa nam je rekla, da sta se super fajn poredila.

Pozabila sem nekomu odgovoriti na vprašanje o Markovih krčkih. Ja, še vedno jih ima, v bistvu kar oba. Ampak oblika "napadov" se je pa res spremenila. Zdaj takoj veva kaj je in kaj jima pomaga, ker kapljice ne primejo takoj, da bi ju umirile. Potem se crkljata zvita ob maminem ali atijevem telesu, telovadita z nogicami in spuščata vetrove - in to je glavno, kar jima privabi nasmešek na obraz - ni ga čez dobrega golobčka user posted image .

Grem počasi pod tuš, 2-urna pavza se izteka in pričakujemo nov alarm.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 11090
6.9.2007 12:11:45   
dorotea
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

ni ga čez dobrega golobčka user posted image .

Grem počasi pod tuš, 2-urna pavza se izteka in pričakujemo nov alarm.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 11091
6.9.2007 12:12:34   
LINA31
carmy....ČESTITIKE!!!!!!!!!!!!

_mala_...glede očetovskega dopusta je tako, da ga 15 dni plačanega OD izrabi do šestega meseca otrokove starosti, drugih 75 dni pa lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, vendar mu v tem slednjem primeru dražava zagotavlja le plačilo prispevkov za socicalno varnost od minimalne plače.
Nekje 30 dni pred nastopom mora oče obvestiti delodajalca, kdaj bo koristil očetovski dopust. Vse skupaj je smešno, ker konkretnih datumov ne moreš vedeti, zato poveš okvirno, da te ne zezajo (žal so tudi taki delodajalci). Pravica se pridobi z rojstvom, zato se takoj ob rojstvu nese v službo potrdit obrazce, ki jih potem odnese skupaj s potrdilom o rojstvu na CSD. Če nisi poročen pa odneseš tudi zapisnik o priznanju očetovstva.
Načeloma lahko očetovski dopust nastopi takoj tisti dan, ko odda popolne obrazce na CSD.

guppy...zelo lepo si napisala in mislim, da boš marsikateri odnas olajšala te trenutke groze, če se bomo z njimi spopadale po rojstvu.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11092
6.9.2007 12:16:57   
Taja339
da ga 15 dni plačanega OD

to je bruto cifra (z vikendi), torej 11 neto ...

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 11093
6.9.2007 12:19:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aljab

Živijo punce...

V nedeljo 2.9. se je rodila najina Janina. Ob rojstvu je tehtala 3400g in dolga je 51cm.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

ALJAB - ČESTITKE za alo Janino- pa smo le Septembrke začele!!!!

Pozdravljene,
ponovno jaz po 24 urah. Bila sem na CTG in je sestra rekla, da je zelo lep - ampak NIČ POPADKOV...! Mislim, da še bomo malo čakali. Vreme mu ni všeč in verjetno temperature tudi ne.user posted image user posted image user posted image

DOROTEA - ČESTITKE ZA DIPLOMO!user posted image user posted image user posted image

Punce, v slučaju, če si šivan... Ali se lahko tuširaš z milom, ali je bolje samo z vodo dokler se ne zaceli?

Ko sem bila šivana, so nam po porodu rekli, da šive negujemo sami, z vodo in da ne smemo nič prijemat. Torej špricanje s tušem na slepo ...user posted image . Če se je v teh letih kaj spremenilo, pa ne vem.

NENA - ČESTITKE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj koliko se je dogajalo, ko me ni bilo. Komaj sledim.

PIKICA POKICA - ČESTITKE za Zojo!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To pa je zdaj pravi naval Septembrčkov! Še jaz, še jaz,.....

CARMY - ČESTITKE TUDI TEBI!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  torej si ti prva septembrka.

Končno sem vas uspela prebrat do konca - upam, da sem čestitala vsem novim mamicamuser posted image . Zdaj se pa res dogaja.
Jaz še vedno pospravljam po stanovanju, z otroci hodim na treninge, po njih v šolo in kot vedno po stopnicah gor in postopnicah dol,.....IN NIČ!

Tolaži me, da je lep datum. V vsakem primeru ni več daleč tudi če gre preko.

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 11094
6.9.2007 12:25:56   
jacklyn
Ojla

najprej čestitke vsem novim mamicam za njihove male štručke.

Imam pa eno vprašanje in sicer danes sem dobila odločbo da sem upravičena do porodniškega dopusta v času od 30.08.2007 do 12.12.2007 in sem za to obdobje upravičena do porodniškega nadomestila.
To pomeni da sem upravičena do por. dopusta za dobo 105 dni.
Kako ste dobile ve?
Hvala za odgovor.

lepo se imejte
jacklyn

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11095
6.9.2007 12:27:14   
nora

Sem se mal pozanimala glede zavarovanja in menda, ker se bla do sedaj študentka in zavarovana, me takoj ko se obvezno zavarvam lahko tudi dodatno in celo za nazaj(od 1.9.- vsaj pri Adriatiku je tako). Tko da sem si kar oddahnila! No, jaz se bom itak zavarovala dodatno, sam drugače pa je nosečnost in porod v celoti krita iz osnovnega zavarovanja!

dorotea, superuser posted image potem ti ne bo treba čakatiuser posted image v nosecnosti ne plačaš za preglede in porod, ampak če se slučajno kaj zakomplicira, na pr. CR, potem pa so veli zneski. Jaz nimam iskusenj, sem pa tukaj na rr brala kaksne informativne zneske naj bi punce plačale, če ne bi bile dodatno zavarovane. Dolgo nazaj sem sprasevala, če se rabim dodatno zavarovati...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 11096
6.9.2007 12:27:51   
Ani5
kopiram iz rodili smo:

Mami, atiju in bratcu Juretu so se izpolnile nove sanje, saj je z mojim rojstvom v družinico vstopilo novo življenje...Danes, ob 10.12 uri sem se rodila jaz, ANA, težka 3720g in velika 52cm.  Pozdrav od vseh nas. PBJ

Lp

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 11097
6.9.2007 12:30:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jacklyn

Ojla

najprej čestitke vsem novim mamicam za njihove male štručke.

Imam pa eno vprašanje in sicer danes sem dobila odločbo da sem upravičena do porodniškega dopusta v času od 30.08.2007 do 12.12.2007 in sem za to obdobje upravičena do porodniškega nadomestila.
Kako ste dobile ve?
Hvala za odgovor.

lepo se imejte
jacklyn

Prav tako za 105 dni, potem pa moram do 31.10. dostavit nove papirje za nego in varstvo otroka - ali nekaj takega. V bistvu je porodniška sestavljena iz dveh delov.

(odgovor članu jacklyn)
  Neposredna povezava do sporočila: 11098
6.9.2007 12:33:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ani5

kopiram iz rodili smo:

Mami, atiju in bratcu Juretu so se izpolnile nove sanje, saj je z mojim rojstvom v družinico vstopilo novo življenje...Danes, ob 10.12 uri sem se rodila jaz, ANA, težka 3720g in velika 52cm.  Pozdrav od vseh nas. PBJ

Lp

PBJ - ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj je danes to!? Mogoče pa je malčkom le všeč takšno vreme.

(odgovor članu Ani5)
  Neposredna povezava do sporočila: 11099
6.9.2007 12:33:57   
nora
IZVIRNO SPOROČILO: jacklyn

Kako ste dobile ve?

jacklyn

tudi jaz sem dobila taksno odločbo. Nekaj dni pred iztekom porod.dop. bomo dobile se eno odločbo za nego in varstvo otroka, brez da bi dale vloge.

Joj, danes se pa res dogajauser posted image PBJ, čestitke tudi tebi za punčkouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jacklyn)
Neposredna povezava do sporočila: 11100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  442 443 [444] 445 446   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  442 443 [444] 445 446   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?