|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  264 265 [266] 267 268   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
3.8.2007 9:23:20   
guppy
bodoča, denar boš po moje dobila sredi avgusta, če že imaš odločbo. Za očetovski dopust ti pa ni treba po nepotrebnem hodit na CSD, ker bo itak tvoj moral po porodu nest tja še potrdilo o rojstvu otroka in sporočiti točni dan nastopa očetovskega dopusta. Rok za oddajo vloge za očetovski dopust je tako ali tako najkasneje na dan nastopa OD, zato se nič ne mudi.

Jaz sem pa danes prvo noč RES slabo spala. Tako me je bolela koža na spodnjem delu trebuha, sem imela občutek, da se bo čisto raztrgala. Kar ponoči sem se hodila v kopalnico mazat s kremo, ker nisem več zdržala user posted image . O, pikca moja, kaj to počneta z mano?

Sem pa tudi grdo, grdo sanjala... da je umrl moj dedi, ki je imel 10 dni nazaj operacijo srca (vgradili so mu srčni spodbujevalnik) in da je potem še babica umrla za njim user posted image . Kr neki... kriv bo tale dež!

Se beremo!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 6626
3.8.2007 10:31:57   
andreja32
Lep pozdrav user posted image

Za mal časa zginem na dopust     pa se tukaj orenk dogaja.Iskrene čestitke cukerčku, pa en velik objem heleni, z najboljšimi željami.

Nisem vas še imela časa prebrat,....bom potem pogledala za nazaj.Jaz imam sedaj preglede na 14 dni, naša Zala je tudi bolj med drobnimi ( še vedno v mejah normale) ter precej dolga.

Vam kaj več napišem ko prečikiram o čem vse je tekla debata medtem kome ni bilo.

lp   Andreja

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6627
3.8.2007 10:50:14   
sandra85
jutro...no zame je bilo jutro že ob 7h30user posted image
smo spet psico peljali-je dosti boljša-ji ni tekla kri že od včeraj zvečeruser posted image sem tko vesela....

danes je spet dobila injekcijo za strjevanje krvi, v ponedeljek pa jo morava pripeljat na kontrolo in kri ji bojo vzeli, da pošljejo v LJ na preiskave, da ugotovijo zakaj je sploh prišlo do tega...
če se ji pa krvavitev med vikendom ponovi, jo moramo takoj pripeljat-držte pesti, da se kri NE POJAVI VEČ!!! user posted image

NO zaj pa o naši helenciuser posted image

zjutraj mi je poslala sporočilo, da je dobila še eno injekcijo za pljučka in da ji niso naredili UZ, zato pravi da pričakuje ponoven pregled (UZ) šele v ponedeljek in tudi takrat bomo izvedeli, kako napreduje mala Klara user posted image
med CTG-jem je imela prvi lažni popadek, ki pa ni zastrašljivuser posted image
na koncu pa je napisala, naj vas vse lepo pozdravim user posted image

sem ji napisala, da smo vse njene user posted image z njo!

zaj pa se bom šla malo vležt-je tak lepo prijetno hladno zunaj, da bom zaspala ko user posted image

se oglasim še pol

guppy, kdaj imaš pregled? v ponedeljek, ne?
js pa šele 23.8.user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 6628
3.8.2007 11:26:28   
lemavrica
Ojla,

tud jest sem slabo spala danes ponoči. Ves čas sem hodila na WC in sploh se nisem mogla namestit na en bok in zaspat. Sem se non stop vrtela levo in desno in mojga terorizirala da se je umikal in vrtel z mano. Še dobro da ima kr dober spanec in da ga niso spet iz službe klicali tko kot prejšnjo noč. Sicer sem zdele notri prinesla ene par ur ampak pop pravici povedano bi kar cel dan prespala ker tako lepo dežuje in je hladno.

Pregled imam naslednji teen v četrtek ko se moj G vrne iz dopusta, upam da je z najinim user posted image  vse ok, me kar malo skrbi,ker ne vem koliko je težek.

Včeraj sem oprala prvo rundo body-jev  in pa tetra plenice, tako da če me kaj preseneti imam vsaj nekaj opranega. Danes bom dala še bolj zgornje stvari prat, da bom imela pripravljeno kaj bo oblekel za pot iz porodnišnice.
Previjalno imava tudi že doma.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6629
3.8.2007 12:29:28   
Anonimen
Klepetuljeuser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem dobila odločbo iz CSD napisano z 26.7., tako da upam da sem vseeno med tistimi, ki dobimo denar že avgusta. Prav jezi me, da na odločbi ni nikjer napisano kdaj ta denar bo nakazan ali pa vsaj mesecuser posted image .

user posted image Imam pa še eno vprašanje. Dala sem istočasno tudi vlogo za starševski dodatek, samo za tega pa nisem dobila nobene odločbe, pa sem oddala isti dan kot za paket  in na istem obrazcu..... Ali katera od vas, ki tudi dobi starševski dodatek (torej ne porodniško)  do kdaj dobimo to odločbo in predvsem kateri mesec se začne dobivat denaruser posted image . Ali septembra ali oktobrauser posted image

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6630
3.8.2007 13:07:49   
lumpa6
srček do starševskega dodadka si upravičena od  28 dni pred pdp jem pol si pa zračunaj od kdaj saj nisem šla seznama gledat, izpačano pa naslednji mesec do 15 ga

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6631
3.8.2007 13:13:51   
Anonimen
Lumpa, jaz biti blond, ne vsega razumetiuser posted image ......

Pdp imam 12.september, če odštejem 28 dni je to ravno 15. avgust. Kdaj torej dobim prvo izplačilo starševskega dodatka? 15. avgusta ali 15. septembrauser posted image

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 6632
3.8.2007 13:15:19   
lumpa6
15 septembra za 15 dni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6633
3.8.2007 13:16:18   
lumpa6
vedno se izplačuje za nazaj

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 6634
3.8.2007 13:18:58   
mony79
Srček - pravica do starševskega dodatka se ti prizna z dnem otrokovega rojstva. Glede na to, da nakazujejo za nazaj, boš verjetno dobila prvič denar oktobra, vkolikor bo dete rojeno v septembru. Kolikor jaz poznam zakone, ne boš dobila še ene odločbe, na kateri bo posebej pisalo, da ti je ta pravica priznana, če se že na tistem obrazcu obkrožila, da uveljavljaš starševski dodatek. Odločati dvakrat o isti zadevi je nezakonito.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6635
3.8.2007 13:24:57   
mony79
Ima Lumpa prav, denar dobiš 15. septembra, saj si vlogo že oddala. Če bi jo po rojstvu, pa oktobra.

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 6636
3.8.2007 13:25:07   
lumpa6
a to je nou zakon pred 3 leti je blo tko k sem napisala, enako k porodniška samo manj, vendar  28 pred pdp jem

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 6637
3.8.2007 13:31:37   
mony79
Lumpa, sm narobe prebrala. Sicer nisem blond, sem pa slabovidna in površna bralka. Je še isti zakon. Maš prav. Septembra bojo €... Sam se mi pa zdi, da država ni glih radodarna. Ne vem, če ni celo manj kot 200 €.

Danes mi je tolk dolgčas, vreme... pa vse, česar se lotim, gre narobe... Sem si zjutraj omislila štruklje za kosilo, ratal pa mi je en zmazek, k ga še pes noče jest...

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 6638
3.8.2007 13:34:16   
Anonimen
Guppy, sem se sedaj malo zagledala v tvojo slikico in se res sprašujme kako te noge še sploh nosijouser posted image . Jaz bi se verjetno že na nos prevrgla, ker bi me ravnotežje premagalo. Ti pa še kar španciraš naokoliuser posted image .

Danes sem že sigurno 10x pomislila na Heleno, držim pesti da je to bil samo mali lažni preplah in da je user posted image pač samo malo bolj majčken.

Sandra, kako je user posted image ?

Danes sem v trgovino gledala te presnete Vir vložke, pa nič kupla, ker še zdaj ne vem kere naj kupim. Ok, saj vem VIR 80. Samo me ves čas daje paranoja, da se mi tista glupa mrežica na šive prime in me bi moral še nekdo reševat iz tiste kolobocijeuser posted image . Po moje bom kar Vir natura kupla pa bo.

Jaz imam naslednji pregled 8.8. po 4 tednih, potem pa že imam naslednji datum 22.8. torej na 14 dni. Kar pa je po pdp, pa mi je rekla da grem drugi dan po pdp v porodničnico se pokazat in dobim tam nadaljnja navodila.

Meni pa trebuh sploh nič ne otrdeva, ne vem kako mi to ratauser posted image .

Kake sanje sem šele jaz imela danes.....da nisem rodila user posted image ampak user posted image in sem bila čisto zaprepadena, kako je to mogoče, vse imam v plavem, imena nimam....in pol sem se v sanjah ubadala s tem kako naj dam user posted image ime.......Res imam vsak dan bolj blesave sanje....

nefretiti, to pa ni slabo....kar 1000evrov. Pa to pomeni da dobi vsak od vaju 500 evrov ali vsak 1000evrov? Jaz pa imam ene 4 leta življenjsko zavarovanje pri zav. MB, pa tudi dobim denar, mislim da je sedaj 250 evrov, ker so že takrat imeli toliko kolikor znaša denar od paketa.

Lumpa, Mony, kako sedaj? Dobim 15. septembra znesek za 15 dni ali šele oktobra cel znesekuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6639
3.8.2007 13:35:12   
Anonimen
Na spletni strani CSD Šiška je tole obvestilo:

Aktualno

user posted image
Izplačila v mesecu avgustu (03.08.2007)

user posted image Dan izplačila starševskega dodatka, pomoči ob rojstvu otroka in rejnin je
petek, 10.08.2007.

Dan izplačila otroškega dodatka, dodatka za nego otroka in dodatka za veliko družino je
ponedeljek, 13.08.2007.

Dan izplačila starševskega nadomestila in delnega izplačila za izgubljeni dohodek je torek, 14.08.2007.

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 6640
3.8.2007 13:42:56   
mony79
Ma smo zakomplicirale babe... Denar bo septembra za tistih 15 dni v avgustu in oktobra za cel september, pa tko naprej... Prav mi bodi, drugič moram bolje prebrat in potem odgovarjat...

Danes sem prvič prilepila slikco trebuha, upam, da je uspelo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6641
3.8.2007 13:55:16   
mony79
A Triglav tudi kaj izplačuje? Mogoče katera ve?

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 6642
3.8.2007 14:13:57   
dorotea
Sandra, sem mislila, da bi psički dala mal Apaurina, da bi se mal pomirila in zaspala, da ne bi vseh šivov trgala in izpulila igelc, pa tud vidva bi imela kakšno mirno noč...sam itak je že naredila kar je mislila, tko da je najbrž vseeno.Lepo, da je že bolje!
Jaz sem tudi dobila odločbo od csd...juhu!Pikica pokica, ti pa tišči noge skupaj do 1.9.
Nefretiti, ko je tak grd dan danes, loh pa spanje popoldan nadoknadiš...mene tud vleče v ležeč položaj, pa sem kar dobro spala. A sem pozabla ti napisat, da mi je škoda za tvojo rožico...moje male orhidejce pa so spet pognale...če mi uspe jih lepo vzgojit, ti podarim eno za tolažbo.
Joj punce kake pa to sanjate! Prosim, danes samo lepe misli in lepe sanje ponoči. Pa še to, če sanjate o smrti, to itak ne pomeni dobesedno to ampak konec nečesa in začetek nečesa novega(kar se pa res hitro približuje!) In tistega ki ste sanjale, da je umrl, bo doooolgo živel!
Andreja32 dobrodošla spet med čveke!
Pa en objemček za heleno in klaro(lepo, da nam tako poročaš, sandra)

Mony79 lep bušti!!!! Sem glih hotla predlagat vsem vam, da bi prpopale slikce o vaših trebuščkih sedaj ko smo pr koncu...se mi zdi full lepo te buštije gledat, jaz bi svojga ves čas božala...no, če hočete. Bom moj mikro bušti tud jaz poslala danes, ko ne bo ta smotan internet zabušaval...joj, crkne vsake 5 minut....za znoret!
Hvala Guppy za energijo za učenje...upam, da se me bo kaj primlo! Drži se...joj kmalu boš vidla tvoja malčka!

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 6643
3.8.2007 14:34:45   
lemavrica
Sem dodala sliko bušija v 34t.

Srček moji novi podatki:35t obseg trebuha 100cm

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 6644
3.8.2007 14:55:07   
guppy
Danes je pa res naporen dan. Jaz že od zjutraj ležim, ker me nekaj šraufa. Vse je OK, dokler ni treba it lulat... user posted image  

žabonka, fajn tale novička, da bodo kmalu evrčki na računih. Bo ravno prav prišlo.

AJ... pozabila sem dopisat, da so mi tok luštni vaši bušiji na slikicah, tako da upam, da se bo še katera opogumila. Res lepo!!!

< Sporočilo je popravil guppy -- 3.8.2007 14:56:45 >

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6645
3.8.2007 15:17:55   
LINA31
mony79...Triglav izplača 10% vrednosti od sklenjene zavarovalne vrednosti police. Če imaš doma polico, si poglej splošne pogoje, zadaj piše.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6646
3.8.2007 15:21:18   
nana 27
Srček, jaz pa bi na tvojem mestu kupila Vir 80 - vsaj en paketek ali pa vsaj inkontinenčne vložke (so res ogromni vložki brez krilc, ki se nalimajo na hlačke - imaš več velikosti) v Sanolaborju od firme Teni (ti nimajo mrežice), ker je čišče kar nekaj. Je pa tako, da če ne boš šivana, so Natura tudi OK, ampak kako pa naj bi to zdaj vedela. Moja izkušnja je taka, da se mi je Vir 80 prilepil na šive in sem jih pod tušem dol spravljala. Ko me je zaradi šivov zaskrbelo in se ni hotelo celiti, sem klicala v porodnišnico in so rekli, da naj kar vložek polijem s fiziološko raztopino, da se ne bo prijelo in res v nekaj dneh so bili šivi bolje. Porabila sem kar nekaj fiziološke. Lahko si jo narediš tudi sama doma (liter vode in žlička soli - zavre in kuhaš še pet minut; bom tole še preverila - nisem zdajle prepričana, ali se da toliko soli v liter ali v pol litra), da je ne kupuješ, ker je zadevo simpl doma pripravit, kot pa da "slano" vodo plačuješ. Za dojenčka pa vsaj na začetku le uporabljajte lekarniško fiziološko.
To je dobro vedeti tudi za kasneje, ko je otrok prehlajen (kakšen bronhitis ali bronhiolitis) in mu moraš nosa izpirat in to ne le z malo ampulco, ampak moraš noter naliti toliko, da vse skozi drugo nosnico priteče ven. Je kruto, ampak se pa sluz prej odlušči.

Nikar pa na šive Bepanthena - peče ko user posted image
Sicer sem res hodila naokrog dobesedno mokra med nogami, ampak že občutek izboljšanja, je bil fantastičen, zato s fiziološko NE ŠPARAT.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6647
3.8.2007 15:26:44   
nana 27
Tule je recept za fiziološko:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=707398&mpage=1&key=fiziolo%9Aka&#707398

PS: hranite pa v steklenici v hladilniku.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6648
3.8.2007 15:29:14   
Anonimen
Eh, jaz sem pa mislila, kaj vse bom danes naredila pa razen likanja nisem ničuser posted image  Zlikala sem vse, ostala je generalka kuhinje in pa kopalnica... No, dneva še ni konec, tako da mogoče vsaj še nekaj naredim...

Se mi pa zdi, da sem z vsakim dnem hitreje utrujena. Pa sape mi zmanjkuje, tako da včasih kar sredi besede začnem lovit zrak... Očitno je user posted image  zasedla ves prostor v trebuhuuser posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 6649
3.8.2007 15:47:39   
dorotea
Jaz sem zdej vse zmešala s temi papirji... Mony79 al Lumpa6, a lohkkeri od vas na ZS pošljem par vprašanj glede teh papirjev, ki jih moraš oddat na CSD? Meni jih je dala cel kup za domov za moža in zame,in je rekla naj jih prinesem po porodu, nekaj pa sem jih tam izpolnila...tko da sploh ne vem al sem že dala vlogo za starševski? Ker če ne bom dobila ga šele z oktobrom. help!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  264 265 [266] 267 268   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  264 265 [266] 267 268   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?