PBJ
|
nana 27, včeraj nisem več uspela odgovoriti. Moj je bil cepljen proti mumpsu, rdečkam in ošicam, kar bi naj bil že pri enem letu. Ampak je dobil zaradi alergije na jajca napotnico za cepljenje pod nadzorom. Mojemu so alergijo na mleko in jajca odkrili pri 7. mesecih, s kožnimi testi in potem smo se dobrih devet mesecev držali stroge diete, tudi jaz, ker sem ga dojila. Potem pa sem začela počasi s kakšno hrano, ki vsebuje malo jajc ali mleka. Na ponovnem testiranju so potem ugotovili, da je na mleko že manj alergičen na jajca pa več ne. Zato sedaj že hrano z jajci, razen paziti moram pri hrani, ki vsebuje nepredelana jajca (francoska zaradi majoneze), takrat postane rdeč v obraz in po rokah. Ker je na mleko še vedno alergičen, tu bolj pazim, da ga res ne pije, ali je mlečnih jogurtov, pudingov. Dam pa mu že npr. kakšno pecivo, ki vsebuje mleko in ni več posebnih težav- tu in tam še kakšna pikica. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala, da opravijo teste, ker je nekaj mesečna stroga dieta zelo pomembna, da alergija čim prej premine. Mi smo kožo mazali kar z lipo kremo, ker je najmanj agresivna, če pa je prišlo do hujših kožnih reakcij, sem mu 1x-2x namazala z advantanom, potem pa zopet z lipo kremo. Advantan je bolj agresivne sorte. Koliko pa je tvoj Mihec star? In Jure je tokrat cepljenje prestal brez posebnih reakcij. Samo na trebuhu sta se pojavila dva rdeča fleka, ki sta v nekaj urah izginila. Se mi zdi, da je kar veliko bolje, če je otrok malo starejši, ko je cepljen - lažje prenaša vse skupaj.