Pikica pokica
|
V Celju je kolegica dobila denar za paket ful hitro - 3 mesece pred porodom. Takoj, ko je dobila potrdilo pri g. in vso ostalo papirovje, je odnesla na CSD in dobila takoj 15.nakazan denar. Mislim, da to nakažejo tudi po drugod zelo hitro.. Kar se pa tiče porodniške, se pa tako ureja šele max. 60 dni pred pdp. Nefretiti, res je tako, da boš morala glede patronažne poklicati v svoj matični zdravstveni dom, od koder ti bodo podlali patronažno. Je dobro, da pride, saj ti lahko marsikaj svetuje, pokaže in predvsem spremlja, če se tvoja pikica dovolj redi. Cuma, meni ful paše jesti sadje - marelice, babane, borovnice, jagode, črešnje... Seveda ne sme manjkati dnevna doza sladoleda. Brez tega ne bo zdržala. Zjutraj jem sadje, popijem kavico ( nes kafe) z mlekom in popijem probiotični jogurt - okoli 6h. Ko pridem v službo, si privoščim malico - ponavadi polnozrnato štručko, ali pa muslije z jogurtom... - okoli 9h Kasneje imam še eno malico - kakšen rogljiček iz listnatega testa ali jabolčni/ skutin zavitek.. nekaj v tem smislu - okoli 13h Ob 17h imam pozno kosilo, ki ga skuha mož , ob 20 h pa še večerjo. Ponavadi jem to, kar je tudi sine - gris, polento, čokolešnik, marmelado na kruhu, pašteto, kakšne kosmiče, sendvič... Vmes pa seveda jem sadje, sladkarije in seveda SLADOLED . Ja, jem ogromno, zato sem tudi že na + 10. Ampak bom že po porodu na kilogramčke mislila.. Ime že imava izbrano, ampak bo zaenkrat še skrivnost . Na morje gremo v začetku julija malo čez mejo, da bom hitro v Slo, če se bo kaj prej začelo. Zraven bomo vzeli še moja starša, saj sama ne bom mogla toliko za hiperaktivnim 3 letnikom skakat. Bom bolj počivala v senčki . PA PA
|