Anonimen
|
Tianna, sem ti pisala na temi o epiduralni, če se ti ljubi poglej. Meni tekočina iz prsi teče že vsaj en mesec in to večinoma samo iz desne. Opazim pa to zjutraj, ko imam trde fleke po pižami. Jaz zaenkrat nosim ponoči vedno modrček, ker imam velike prsi in je že tako priporočljivo ponoči spat z njim. Tako, da kapljica ostane na modrcu . Drugače si pa nekatere že sedaj kupijo blazinice za bradavičke, ki jih kupiš bodisi v lekarni, BC, Arielu.....povsod jih imajo. Obstajajo pa pralne in tašne za enkratno uporabo. Katere so boljše pa ne morem svetovati, ker jih še ne uporabljam. Pajackov pa ti res ne priporočam kupovati manjših kot št. 56, pa še teh bolj malo, ker rastejo kot konoplje in so zelo hitro na velikost 62, tako da teh kupi največ. V povprečju so otroci ob rojstvu dolgi 50 cm. Cm gor ali dol. Številka oblačil ustreza otrokovi dolžini. Vendar ti je lahko 50 premajhna že za domov iz porodnišnice, št 56 pa se malo zaviha in je problem rešen . Jaz imam npr. enega št.50, enih 6 pajackov št. 56 in enih 20 št.62 in enih 20 št. 68. Pa verjemi da je to čez glavo viška. Sem jih pa vse dobila v dar, zato jih je toliko. Jih ne potrebuješ tako veliko, da se ti ne bo sedaj zmešalo, ko boš začela računati koliko to stane, glede na to, da je povprečje 15 evrov na kos . Veliko tega boš tudi dobila v dar po rojstvu. Pa ne pozabi na tetra plenice (jaz jih imam cca.20), povijalne plenice (jaz jih imam 6), pa goro bodijev za spodaj. Ti se še največ rabijo. Pa pižamice, kapice, rokavičke, nogavičke, brisačke.......da se ti zraven. Seveda pa ti bo vsaka svetovala po svoje, jaz sem ti pač povedala koliko približno imam jaz vsega. Vem samo za sigurno to, da vse stane preveč . Potem pa še sledijo dude, stekleničke, črpalka, škarjice za nohte, ščetka za stekleničke, termometer za banico, termometer za temparaturo, glavniček, krema za bradavice, olje za telo, šampon, milo, robčki za ritko, mazilo za ritko, koš za plenice, slinčki........se ti že meša . Meni se. Še dobro, da imamo 9 mesecev časa za pripravo .
|