nana 27
|
Tianna, ker si že prosila za pripombe (ne bi rada preveč pametovala, ker vem, kako je to - prva nosečnost in cel kup nasvetov raznih znancev. tašča, babic...): 1. točka (brez pripomb) 2. točka 330 ml flaške so malo hude. Do pol leta starosti so dovolj 150ml in te lahko umiješ ročno ali pa v pomivalnem stroju, zato ne rabiš ščetke za čiščenje (Aventove so se mi zdele take malo bolj nepraktične glede pomivanja, čeprav imajo menda najboljše cuclje, kjer se mora otrok zelo potruditi, da vleče - kot pri mamici). Cuclji št 1, ampak so različni za čaj in za mleko. 3. točka- tetra majčke (Tosama) so blazno trde in čeprav sem jih kupila, jih nikoli nisem uporabljala,- super so se mi obnesle mako majčke. Imela sem jih 12 pa se mi je zdelo, da je malo premalo, ker je fantek veliko polival. Ko sem jih oprala in zlikala, sem zložila po dve skupaj (en rokav skozi drug). No, ko sem končno začela uporabljat body-je za čez glavo, sem v leclercu v LJ odkrila super mako majčke na pritiskače. Mako majčke imajo dolge vrvice in potrebuješ kar nekaj časa, da vse razvozlaš, ko potegneš iz pralnega stroja,- body-ji so najbolj praktični na preklop (super material in ugodno ima H&M pa Marks&Spencers v LJ, kjer jih imajo pakiranih po več skupaj in so zelo ugodni. Take so včasih imeli v Mothercare-u, ki ga pa žal ni več v Sloveniji) 4. točka- trdo milo sem kupila pa ga nikoli nismo rabili. Še vedno pa uporabljamo prvo kupljeno pakiranje šampon in kopel v enem in ga bomo verjetno porabili v naslednjih dveh mesecih),- namesto mleka raje navadno otroško olje,- mandljevega nisem kupovala, ker je precej alergeno, olivno za masiranje sem uporabljala hladno stiskano ekstra deviško olje iz kuhinje (predlog maserke za dojenčke),- palčk nisem nikoli uporabljala (za nosek itak svaljek vate - ušesk nikoli nisem čistila z baby palčkami),- Sterimar je res super zadeva, ker spodbudi, da otrok kihne in se sluz hitro umakne!,- kapljice proti krčem niso potrebne in se jih lahko kupi naknadno. 5. točka- termometer (če vas bo kdo spraševal, kaj za darilo - meni je super Braunov ušesni temometer, le da je potrebno po merjenju odšteti stran 0,5 stopinje. Sem napisala za darilo, ker je kar drag. Imajo ga pa tudi pediatri),- sama pa sem kupila digitalni termometer z gibljivo konico, sa katerim se meri v ritki. Pa pri zaprtosti pomaga, če koničko daš v hladilno mazilo, in daš čisto malo v ritko konico (1 cm) in zavrtiš v ritki - se sliši bljak, ampak včasih ni druge) 6 točka- prsne črpalke ne kupujte dokler ne veste, kako bo steklo dojenje (če ne, pa lahko to kupijo vaši domači, ko boste v porodnišnici),- vložki za v porodnišnico ( za LJ vem, da jih dobiš kolikor hočeš - za druge porodnišnice pa ne vem), jaz sem si kupila v Tosami en paket inkontinenčnih plenic za odrasle za enkratno uporabo in je bilo super pa še mrežaste spodnjice (take kot jih dobiš v porodnišnici) sem si kupila v Tosami za doma - res priporočam, ker če si šivan, so navadne spodnjice prav štoraste in Tosamine vložke Vir 90 se mi zdi,- krema za bradavice naj vsebuje lanolin (te ni treba pred dojenjem spirat dol in res pomaga),- nastavek za bradavice naj kupi kdo od domačih, če se izkaže, da brez nastavka ne gre. Dodala bi še:- povijalna podloga za na previjalno mizico. No, zdaj grem pa ostalo brat Se opravičujem za svoje "pametovanje"..
|