|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
16.4.2007 14:20:41   
crci06
rita
- tudi jaz se strinjam glede teh krivulj rasti, da če ima otrok mere, ki sledijo njegovi krivulji, je to OK.
če samo raste in se ne redi, to ni OK. Pa ne smeš se primerjat z npr. nejcem, ker vsi vemo, da je težkokategornik: kot prvo je fant, pa tud jaz nisem drobna... obseg glavice npr. je on že ob rojstvu imel 38user posted image  (zdaj pa 44)
- moje mnenje glede krem in šamponov ipd je, da moraš vsak proizvod uporabljat vsaj 1 teden, da vidiš, kakšen je učinek. Sama sicer ne maram krem, tako, da strokovnjak pač nisem.

v knjigi otroci, otroci pa sem prebrala glede občutljivosti na hrano, ki jo je doječa  mati: reakcija naj bi se pojavila drugič, ko mati je to hrano in ne prvič. Jaz sem velikokrat rekla npr.; zakaj ga zvija po koruzi, saj včeraj ga pa ni... mogoče pa je nekaj na temuser posted image

moj revček je pa zaprt. že 2 dni je bilo bolj švoh s polnjenjem pleničk, danes pa še nič.
Pravkar sem spila 2 dcl donata, nejc pa 1 dcl sladke vode. Spet mi je na rokah zaspal in upam, da tpkrat kaj pridelava... položaj lupinice mu je običajno pomagal.

Punce, jaz vam povem, da je to pomanjkanje čokolade. Včeraj smo imeli nedeljsko kosilo s fešto, tako, da 2 kosa torte sta padla, posledično pa nič čokolade... grem nadomestit...

aja, pa ne ponavljat tega, da do 7 dni brez kakanja je OK, ker tega ne verjamem. Če je bogi, je bogi. Mogoče samo jaz jem tako hrano, da dobi preveč balasta, ampak tako pač je. 1 teden ne bom čakala.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
16.4.2007 16:53:14   
r1ta
Moj_moj, če Ano zvija in da ne kaka kakšen dan ji zmerim vročino v ritki... Pa ne zaradi vročine same ampak zato ker ji tako vedno uspe pokakati se. Ponavadi dam malo vazelina na konec termometra, gre lažje. Probaj!

Ja, ne bom primerjala Ane z vašimi fanti ker so res veliki in težki (Nejc, Lovro, Leo, Benjamin...). Pravi ornk dečkoti, nimaš kaj! Na mestu!

Prejle je revica tako jokala, da je še z zizo nisem mogla potolažit. Komaj se je umirila, da je dobila obrok, zdaj pa 2 uri in pol spančka kljub temu da v zgornjem štuku vrtajo in brusijo... Bošček mali... Saj bo... Jutri bo pa vriskala in piskala tako da bo spravla še za nazajuser posted image .

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
16.4.2007 19:05:58   
frufru
Mojmoj probaj mu nogice proti glavici tiščat, pa bibo palčko pomoči v kremico in ga z njo pobezaj (previdno) po ritki. Pri našmu je to vedno nucal.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
16.4.2007 19:13:40   
Strawberrie Cherrie
No, ja, jaz raje počakam, da se pokaka, pri tem pa delam vaje kot je že opisala Frufru, nogice proti trebuščku (pokrčene), nato mu jih stegneš in zopet pokrčiš. Preverjeno deluje.
Termometra mu pa ne mislim v rito tiščat, ker sem že preveč slišala o poškodbah črevesja zaradi teh termometrov. Kaj če je slučajno kje poškodovan itd itd.
So mi mogli tudi moji in od mojga starši sveto oblubit, da ko ga bodo pazili, da nikoli termometra v rito...
Moje mnenje...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
16.4.2007 19:55:36   
TanjaS
Jaz sem pri Kaji kupila en tak fini termometer z gibljivo konici, ravno zaradi poškodb črevesja, so me tudi prestrašili. Samo za kakanje ga na srečo nismo nikoli rabili. Moram reči, da oba kar v redu kakata, načeloma kar vsak dan. Si pa predstavljam, da malčke to kakanje muči.

Maks čez dan spet ni nič spal user posted image  3x po dvajset minut in to je to. Še vozičkanje ni pomagalo.

Smo mu pa danes dali delati osebno, jo drugi teden dobimo. Ravno še pravi čas, drugače bi 1. maj kar doma preživeli

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.
Antoine de Saint-Exupery, "The Little Prince"

http://tancid.moj-album.com

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
16.4.2007 20:34:22   
frufru
Mi2 sva se danes spet navozičkala. Sem šla v BC, da bi kupila penasti puzzle za na tla, ko je glih v akciji. Je ful pihalo, pa sem mislila it na mestni avtobus. In ti kretuser posted image  sploh niso ustavili, čeprav sem bila z vozkom na postajališču. Tudi mahanjje ni pomagalo. Tako, da je NM javni prevoz res samo vozakanja šoferja po mestu. Pol sem bila pa tok besna, da sem šla na našo podrtijo od glavne postaje in se pritožila, ker se mi je to že parkrat zgodilo. Pol sva šla pa pešake mimo Loke in proti Bršljinu. V BTC se je Lovro spomnil, da bi jedel, pa nimajo previjalniceuser posted image  ne v BC ne v Pikapolonici. Ampak mi je prodajalec v user posted image  na hitrco ponudil kar razstavno previjalno mizo. Popoldne sva šla pa še en krog z Mami23.
TanjaS jaz grem z našim Lovrom malo na makadam in travo, da ga fajn preruka pa prec zaspi. Doma so pa obvezno božične pesmice na CD, brez njih sploh ne zaspi.
London-Paris Ožbej je tak cartek, kako pa kaj pesouser posted image gleda nanj?
mojmoj sem zadnjič enga atkota s to prikolico vidla, pa sem ga malo zaslišala, je dal za tako prikolico v sport2000 70000 sit. Mali je notri privezan kot v avtu, tako, da mora obvezno sam že dobro sedet, ker precej ruka
Kje je pa Barbk? je že 100 laških let ni tuki.

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
16.4.2007 22:09:04   
vampirka
Dober večer, klepetuljke user posted image . Mi smo bili danes že spet ves dan zunaj (kot nam je v zadnjem tednu v navadi). Zjutraj sva bili v RA, kamor sem šla z velikim strahom (po vaših pripovedovanjih) in sem bila zelo zelo pozitivno presenečena! Zdravnica naju je pohvalila, o tem, da bi plavanje otroku škodilo v MB še niso slišali (mislim, da so Kaji od Ženkice prepovedali plavanje) user posted image  - je rekla P, da bi ona prepovedala samo zaradi vode - ker je usrana user posted image . Pokazala mi je rokavanje in nošenje otroka - sem pogruntala, da smo že do sedaj 90% prijemov uporabljali user posted image . Potem pa mi je kar zdravnica sama demonstrirala kako naj bi se dojenček obnašal v naslednjih mesecih (res, da je imela dve študentki medicine poleg, ampak vseeno) user posted image user posted image user posted image . Res ni vsakdanje, da ženska z doktoratom tišči noge v luft, se kobaca po vseh štirih, itd...celo Lauri je bila zanimiva user posted image . V glavnem - same pohvale za RA v MB user posted image ! No, pa še zmerili so jo - v 14 dneh se je zredila za 200g (5710g) in še vedno meri 60cm, obseg glavice pa je 41cm. Po krivulji lepo napreduje user posted image . Z vašimi korenjaki pa se rajši ne bova primerjali! user posted image
Domov sva prišli pa šele ob 17h, atiju na hitro skuhali kosilo...ob 19h kopanje, zadnja ziza za danes in spanje. Jutri pa imamo spet plavanje - bomo videli kaj bo novega.

Lahko nočko!

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
16.4.2007 22:48:46   
Višnja
ojla...samo na hitro vas pozdravim
mi že spimo, čeprav se je spet zvijal...in ne vem zaradei česa,krči al ker ni kakal spet 33 dni, ali zobki (sem mu drsala dlesni z cucljem od flaške in je bil tiho)...ne vem več
moj_moj tudi meni se ne zdi normalno, da rečejo, da dojen otrok lahko ne kaka po več dni. Kako je normalno, če se zvija in ga boli in trpi????? Me prav zanima kaj mi bo rekla jutri v posvetovalnici, ker če me odpravla s tem, da je to vse normalno bom znorela!!!!!!!!! Pri nas niti termometer ni pogal, ko sem mu merila vročino, niti donat, ki sem ga pila, niti kompot iz sliv ne....in niti svečke iz masla, kot mi je svetovala v ZD.
Jaz ga tudi probam čim manj oblečt...bodi z dolgimi in bombažna majčka ter kavbojkice ali bombažne hlače. če piha mu dam še tanko jaknico ali majčko. Na glavici pa ima klobuček,, da ga zaščiti pred soncemče piha pa mu dam trak ali pa kapico.

kaj veste, če otroci lahko pijejo samo prekuhano vodo oz. kdaj se mu lahko da ustekleničeno vodo???

lepo noč vam želim

Nasmeh mojih dveh princev je nekaj najlepšega na svetu!!!!!!

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
17.4.2007 7:47:58   
crci06
jaz mislim, da s prekuhano vodo ne more biti nič narobe: če lahko pijejo čaj in če je OK tudi ta prekuhana voda z ogromno sladkorja...

Po tej prekuhani vodi in mojem donatu in hruškam sva midva včeraj v eni uri napolnila 3 pleničke!!!! sploh nisva šla ven iz kopalnice, tako, da sva še temenca lepo spucala, potem pa fajn prezračila in je bilo to to.
Vidno olajšanje. POtem ni več kakal,danes zjutraj pa že spet user posted image

Frufru, tale prodajalec v pikapolonci je pa faca. MEn so bli v tej trgovini že od nekdaj včeč. Pa prejšnji četrtek in soboto sem tudi v Arielu narajmla na same fajn prodajalce, ker v BC se pa lahko skrijejo... 

Vampirka_ tale zdravnica je pa faca! Verjetno je res hkrati še študentkama demonstrirala, samo ni kaj, če je faca je faca. Če bi bila zadrta, tega ne bi naredila.

Joj, spet jok. Obvezno je treba ob 6h vstat,s e igrat ipd. da ja ne more mamica več spat, pol pa po dveh uricah pa joka, k je tolk zaspan...

čaubau

(odgovor članu Višnja)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
17.4.2007 8:25:39   
Strawberrie Cherrie
Jutro!
Moj se je tudi vstal že ob 6h, samo do pol 8h nisva šla iz postelje, ampak sva se igrala. Sedaj pa ima željo uničiti igrače na trdem loku user posted image , jaz pa sem malo prišla pofirbcat na RR!
Vampirka, jaz sem o plavanju brala same pozitivne lastnosti, ki jih ima na otroka, tako da tudi jaz prvič slišim za to. verjetno sem tudi nekje spregledala, da se Kaja od Ženkice ne sme kopat.
Zna bit pa res problem, če ima user posted image slučajno kakšno alergijo na klor (bognedaj +, ker vem, kako je to, sem jo imela sama - v najstniških letih, potem pa je prešlauser posted image ).
Moj_moj , pomojem pitje sladkane vode samo po sebi ni problem in se tudi pri nas je že pospešilo kakanje. Problem vidim edinole v tem, da je voda sladkana -> naš fant je že itak med večjimi in težjimi, pa ga komaj držim nazaj pri dojenju, ne želim ga še navajati na sladkor. Drugače pa sem sama to kakšnih 14dni tut prakticirala, potem pa sem odkirla od Hippa instant čaj jabolko-melisa, ki je rahlo sladkast po jabolku (brez dodanega sladkorja) in ga mali ful rad pije, od takrat pa tudi nima problemov. Sicer piše na škatli od 4meseca dalje, samo jaz sem mu ga že začela devat pri 3,5mesecih.
Frufru - hvala, tudi Lovro je cortkan za znoret user posted image user posted image user posted image , se bosta tepla za ljubice.
Višnja - jaz že od samega začetka kupujem ustekleničeno/v plastenki vodo za dojenčke, zadnje čase pa akr navadno. Sicer imamo kar neoprečno vodo, vendar je bilo kar dosti klora not, pa sem raje kupovala vodo - Odo, Evian Bisto...edinole Zale sem se zaradi slabih lastnosti same vode izogibala.

Lep dan!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
17.4.2007 11:09:21   
r1ta
Dobro jutro!

Moj_moj, me veseli da je bilo kakanje uspešno!

Jaz Ani ponudim tu in tam prekuhano vodo ampak je potegne le za kakšen požirek. Ni zainteresirana. Za čaj pa sploh ne. Nisem pa še nikoli sladkala.

Oblačim jo jaz bolj malo oziroma malo bolj kot sebe. Če jaz skačem okoli v kratkih rokavih potem dam njej bolj tanek bodi z dolgimi rokavi in dolge bombažne hlačke, pa nogavičke seveda. Za ven ji dam pa povrh jaknico in kapico. Sem pa vprašala včeraj v posvetovalnici kako jo naj oblačim zdaj ko so take visoke temperature (25 stopinj) pa je zdravnica rekla da enako kot sebe. Sicer ji pa zaradi kože ne sme biti vroče, ker se ji ob pregibih takoj pofriška.

Zdajle jo še kuha od včerajšnjega cepljenja (38,2) in upam, da kmalu pade. Se ji je pa pod tistim obližem koža pofriškala kot da ima alergijo. Sem že rahlo paranoična ko se gre za njeno kožo... Kratkorečeno imam že dosti tega. Ponoči se je ob štirih zbudila (ne pomnim kdaj se je to nazadnje zgodilo) in je jedla, potem pa spet spala do devetih.

Sem pa včeraj kupila kremo od Vichy da je sonček ne opeče. Imeli so kremo z ZF 30 in 50 in sem hotela kupiti tisto z ZF 30 (ker je še najbližje ZF 25) ampak mi je gospa v lekarni svetovala tisto z ZF 50. Tako da bomo zdaj to sprobali, če bo pa sušila kožo bomo pa zamenjali.

Naja3 se nam pa nič več ne oglasi, ne? Me firbec matra kako se imata kaj z njeno prinčipeso...

(A. Einstein)

Neposredna povezava do sporočila: 1461
17.4.2007 13:02:41   
crci06
Naja 3 in še nekatee se res nič več ne oglasijo...
upam, da nimajo nespančkov ipd...

rita, a lahko ti to "pofriškano" kožo enkrat prevedeš v slovnščino.
Nekako se mi je zdelo, da vem, kaj misliš, zdaj pa spet ne vem, kako se lahko to pod flajštrom naredi.

Koliko časa pa imaš flajšter gor? A po cepljenju ste ga dobili na mesto pika?

A to dajo tudi v SLO??

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
17.4.2007 13:58:16   
r1ta
Prevod:
"pofriškana" koža je na mestu "friškanja" rdeče barve in iz kože se cedi takšna rumenkasta tekožina, ki se na zraku strdi. Jaz sem jo poznala prej samo če se mi je kdaj vnela koža pod ušesno mečico, pravzaprav tam kjer se mečica stika z obrazom. Seveda je to bilo nič v primerjavi s tem kaj ima Ana in se je meni zgodilo samo če mi je bilo fejst vroče poleti in še to samo parkrat v življenju. Ana ima to stvar občasno za ušeskom, od vrha ušeska pa do mečice in pod koleni. Pod pazduho in na hrbtni strani komolcev je bila koža rdeča ampak je puder pomagal, da ni šlo naprej pa tudi rokice so bolj razprte kot nogice, ki so večinoma rahlo pokrčene ves čas... Če povem drugače gre za močno vneto kožo na določenih mestih. Lahko pa do tega vnetja pride tudi pod vratom.

Obliž je Ana dobila po cepljenju na obe bedrci in ji sinoči obliža nisem šla odstranjevat ker bi verjetno tulila kot nora če ji bi pulila tiste male dlakice. Sem probala, pa sem raje stvar odložila na danes (zakaj dajo obliž gor kokoši zmešane ne vemuser posted image ).

Kako se je to lahko naredilo pod obližom ne vem. Saj pravim, lahko je rahlo alergična na lepilo (al kaj?) ali pa gre za isto vnetje, ker koža ni dihala tako kot bi morala in je bilo pod obližem malo topleje. Ma saj ne vem večuser posted image  Počasi bom vse te kožne spremembe začela ignorirati in se bom sprijaznila z dejstvom da pač Ana nima popolne kože in da se bomo pač kremčkali do kakšnega drugega leta, ko bo vse to čudežno izginilo...

No, upam da veš zdaj o čem govorim (beri kompliciram)...

< Sporočilo je popravil r1ta -- 17.4.2007 14:00:41 >

(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
17.4.2007 14:02:26   
r1ta
Prevod:
tekožina=tekočinauser posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
17.4.2007 16:28:28   
lidijat
Dan!

Še jaz vas malo pozdravim, se mi pa zadnje dni ne da velik napisat, ker sem malo zombija, se naša bejbi zbuja cca 5x na noč, tako, da sploh več ne gledam na uro, ko se zbudi. Pa vstajanje se je tudi premaknilo na nazaj user posted image , danes se je že ob petih pogovarjala z medvedki na obrobi posteljice, no, saj potem je zaspala ob cuckanju. Pa naš šolar ima angino, moram še uro imeti naštimano za antibiotike ponoči, (včasih je pa sploh ne rabim), oči gre že ob 3.45 na šiht, tako, da se kar sami nekako pedenamo. Je pa čez dan ful sitkana, kar cmizdri, pa noče cuckat, samo nosila bi se. Tudi v vozičku se precej pritožuje.
Ela06, user posted image user posted image  za krst. So ful kolobocije in priprave, a ne? Hočeš nočeš si narediš dela 100 na uro.
TanjaS, bi tudi jaz prosila za recepte. Mejl: lidijat@siol.net. Hvala. user posted image
Oblačim jo za ven v bodi + tanek puloverček, spodaj trenirkica ali hlače, nogavičke, na glavo ji vedno dam trakec-rutko razen ko res ne piha - se ni zgodilo že en teden, da ni pihalo, me prav jezi ta veter.
R1ta, našo so tudi zaflajštrali ob cepljenju, sem komaj dol spravla "selotejp" z rite. Upam, da boste končno odkrili pravo kremico za kožico, ste že prav bogi.
Eva je odkrila, da ima tudi nogice, si jih z rokico prijema pa ustka zraven odpira.
Se je pa tudi zgodilo, da en dan ni kakala (drugače 3x-5x), potem se je pa naslednji dan, ko sva se previjale, čist na gosto posračkala, ponavadi je pa čist tekoče blato. Se pa tudi strinjam, da je tale razpon normalnega kakanja malo hud - do 7 dni.user posted image

Malo sem se javila, zdaj pa gremo na luft, če ne bo hotela biti v vozičku, gremo pa z dekico na travo.

aja, pa vsem novim 4-mesečnim  user posted image  čestitke, pa mamicam tudi pripadajo čestitke.

Lep dan še naprej! 

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
17.4.2007 16:52:45   
Strawberrie Cherrie
Oj!
r1ta - verjetno je alergija na lepilo. Ko je bila moja mama operirana, so ji isto tale special flajštr nalepli gor čez šive, kar na 1x ji je pa taka rosta rumena tekočina prilezla izpod flajštra -> so rekli gospodje zdravniki, da to je pa alergija na lepilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
17.4.2007 16:58:16   
r1ta
Ja london_paris, bi lahko bilo. Tudi jaz sem imela neko reakcijo na to lepilo ko so mi na sprednjo stran ramena nalepili neko stvar da so spremljali dozo EA pri porodu. Potem me je pa srbelo še kar nekaj dni... Vidiš, res je, več glav več ve!

(A. Einstein)

Neposredna povezava do sporočila: 1467
17.4.2007 20:29:05   
TanjaS
Midva sva se pa danes cel dan potepala, pa čisto nenačrtovano.

jutraj sva šla do prijateljice na obisk, pa na kavico, pol smo šli še v BTC, v tisto novo trgovino Pixel, pa je draga kot žafran in nisva nič kupila.

Ko sem bila že v Lj, sem se znajdla, da mi ni trebakuhat in poklicala mamico, da pridemo domov. Pa smo na tržnici kupili sadje in zelenjavo, pa pojedli dobro kosilo, se malo sprehajali, potem sem pa mogla še po darilo, ker gre Kaja v četrtek na en rojstni dan. In je dan mimo. maks je bil pa res ful priden, očitno se mu mora dogajati - spal je 2x po pol ure in 2x po 15 minut, ampak je res užival.

Maks je oblečen v kratek body pa bombažno majčko čez, na glavi ima kapico s šiltom če piha ali mu sije sonček. Pa seveda ga s kremico za sonček namažem. V soboto je pa bil celo že v kratkih rokavčkiv.

Upam, da bova jutri spala vsaj do ene 7, ker tole vstajanje ob 6 je zame prava muka, sem cel dan sesuta.

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
17.4.2007 22:19:45   
frufru
Čer!
Mi2 z R sva pa čisto poklapana. Smo bili v RA. Takrat, ko smo prišli iz Podčetrtka v RA je bilo vse OK in nam je rekla, da naj samo deolamo, kot nam je pokazala. Danes je pa vse stadlala. Ni bilo nič prav. Narobe je bilo že na začetku, ko sem Lovra podojila. Je rekla če se crklava. user posted image Pol ji ni bilo všeč, ker Lovro njenih ropotuljic ni šmerglal.. Pol sem mu dala uno ovčko od Tiny love igralnega centra, ki ma notri ropotuljico, pa je rekla, da ima prezahtevne igrače user posted image user posted image , da mu moramo ropotuljico kupit. Tako plastično.user posted image Pol ji ni bilo všeč, ker je ovčko samo zagrabil in je ni nesel v usta, ampak je v usta vtaknil samo svoje prste. Pol smo se učili sedet, kar nam je bilo pred 3 tedni prepovedano. Potem mu je pa začela dvigovat noge, da bi se prijel za prste na nogah, je pa protestiral (drl seje, da je bil čisto rdeč). Potem je pa izjavila, da ga preveč razvajamo in ga moramo pustit, da joka brez tolažbe, ker je to histerija in da joka brez veze user posted image   , tudi ponoči user posted image . Pri teh mesecih bi moral po njenem že več pokazat in manjkrat jest, da je to čista razvada. Dala nam je cel kup vaj in mamo en teden časa, da se jih naučimo, ko mamo spet kontrolo user posted image user posted image . Smo bili vsi 3 čisto živčno razrvani. Me pa zanima, kakšni so njeni otrociuser posted image user posted image

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
17.4.2007 23:00:52   
r1ta
O joj frufru, tole je bilo pa težko! Pa ima ta pediatrinja vse šalce v omari? Nič se ne sekiraj, je brez veze. Lovro bo vse naredil ko bo njemu to pasalo in ne ko bo njej. Jaz Ane nič ne silim s kravicami past pa so tudi rekli da jih mora vsaj 5x na dan. Ja, pa kaj še, če pa je zraven protestirala. No zdaj jih pa naenkrat sama pase, s trebuščka se je začela sama na hrbet obračat, zadnje čase pa poskuša še obratno ampak to še ne gre... Tako da ko bo čas bo  Lovro vse naredil...

Da te potolažim pa tudi naša Ana je preveč. Je rekla pediatrinja da je 7-8x na dan preveč in da ne sme jesti na dve uri ampak jo moram začet navajat da bo jedla na tri ure in bo potem jedla bolj s strastjo in bo požela še tazadnje mleko in se bo tako bolj redila... Mislim no... Saj verjetno ima prav ampak se mi zdi da imam že itak preveč to dojenje na uro naštimano, nikoli ne dojim predčasno in Ana tudi ni zahtevala, zdaj pa naj čas še podaljšujem... Kaj pa vem, malo hitro se mi zdi...

Danes je bil težek dan zame. Japkica ni in ni bila prava, še jesti mi prejle ni hotela tako kot je treba... Zdaj pa spančka. Me zanima kakšna bo noč...

Lahko nočko vsem vam!

(A. Einstein)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
18.4.2007 8:14:19   
manetka
Dobro jutro!
No bom pa še jaz danes pridna in  še zgodnjauser posted image

Eh FruFru ne se sekirat, kok se men zdi blesavo k kar neki vsak po svoje terauser posted image , jao jao...
Sj pr nas je blo tud od začetka, ko smo začel z opornico en kup nasprotij, ker jo je mela skoz gor in nismo mogli past kravic in posledično slabo držali glavo, mi je rekla ortopedinja v lj, da se da past krave tud z opornico, sem ji skor hotla rečt, ja najboljš da probate s svojim otrokom. Itak da ni šlo, ker se je tamala hotla postavt na kolena pa še vsa teža ji je šla na roke in itak da ni mogla držat z rokami.
Pa smo ji začel snemat opornco najprej za dojenje potem pa še za krave, pa sej je to sam za par min.

Ni mi drgač jasno zakaj mora Lovro hodit v RA? A zaradi tega ker je bolj uvornk?

Pr nas se tud še zmer je na 8-9x pa nič ne kaže, da bi bilo preveč? Hja če na dobi takoj za jest ko bi rada, vklopi takoj ta hud jok, tak da tudi do sape ne pride. No ne razumem jest kako takmu mejčknmu ne dat jest.

Pri nas so drugače bolj veseli dnevi, tamala je full dobre volje, ker ji opornco dol snemamo, se je začela full vrtet pa valit, pa skoz noge dviga pa si copate dol vleče, user posted image user posted image user posted image .
Zdej se mi ponoč po celmu španpku kljub opornci premika, zmeri jo dam spat v spodnji del, no dobim jo pa potem čist v zgornjem delu. Res je smešna, se z nogam itak ne more premikat se pa z ritko tok guzi, da pride čist na drug koncuser posted image

O zdej pa mene lakota kliče, lep sončakst dan vsem mamicam in user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
18.4.2007 9:49:44   
r1ta
Haha Manetka, da se Alja z ritko guzi! Ana se tudi nekako na ritko opre potem pa potuje navzgor. Pa nazaj se je začela zvijat, hrbet čisto usloči potem se pa hoče na trebušček obrnit, to pa še ne gre...user posted image

Verjetno sem včeraj malo dvoumno napisala tisto o številu podojev na dan. Namreč, Ana ne pridobiva na teži tako kot bi naj morala. Pravzaprav so vse tri krivulje (teža, višin in obseg glavice) malo šle navzdol. Glede na to, da so vse krivulje hkrati šle navzdol je vse v redu in so rekli, da je to normalno za dojenega otroka, da pač rast malo počaka. Da pa se bodo krivulje spet začele dvigovati bi bilo dobro, da jo hranim na vsake tri ure in bo tako bolj lačna in bo dejansko spraznila zizo do konca in s tem dobila maščobe, ki so na koncu podoja. To je vse lepo in prav. Razumem. Toda po drugi strani pa mi osebna zdravnica pravi, da se Ana ne sme preveč zrediti zaradi kože, da ne bo dobila klobasic, ker se bodo potem med klobasicami začela pojavljati vnetja. Tako sem se odločila, da bom dojila na vsake tri ure in Ano priganjala naj raste tudi v višino! Najboljše da jo začnem malo nategovatiuser posted image . Joj, joj...

Novost od včeraj je da bi dama rada sedela. Kar naprej tišči nogice k sebi in glavo gor, ko pa primem za rokice se pa takoj potegne gor in se vsede. Se ji zdi iber noblihuser posted image . Pa ni to malo prehitro?

Danes zvečer me pa en tip pride zmasirat. Komaj čakam!

Upam, da imate še vedno lepo vreme! Pri nas se je včeraj ful ohladilo, tako da lahko spet nosimo jakne...user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
18.4.2007 10:52:11   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Haha Manetka, da se Alja z ritko guzi! Ana se tudi nekako na ritko opre potem pa potuje navzgor. Pa nazaj se je začela zvijat, hrbet čisto usloči potem se pa hoče na trebušček obrnit, to pa še ne gre...user posted image

Novost od včeraj je da bi dama rada sedela. Kar naprej tišči nogice k sebi in glavo gor, ko pa primem za rokice se pa takoj potegne gor in se vsede. Se ji zdi iber noblihuser posted image . Pa ni to malo prehitro?

Evo, zaradi tega so nas poslali v RAuser posted image  in točno to, kar počne Ana bi moral po mnenju fizioterapevtke Lovro že znatuser posted image user posted image
Sem z mtko govorila. Ta fizioterapevtka, je drgač pri njih v službi in dela v RA kot dodatni zaslužek user posted image , zdaj pa gruntam, če se nista z mtko kaj spičli, da je včeraj vse stadlala. user posted image Sem pa malo vknjige pogledala: v vseh piše, da naj bi pri 6 MESECIH že sedel OB OPORI, do 6. pa spravil noge v usta. user posted image Ne vem zakaj bi moral naš to počet že pri 4,5 meseca user posted image user posted image user posted image A zato ker ma  kile ''povprečnih'' 6mesečnih otrok user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
18.4.2007 11:05:08   
Ženkica
Ej ja, ni se preveč za sekirat; se mi zdi da tile dohtraji si niso čisto enotni; npr. GH je po mnenju nekaterih potrebno uvajati že pri 4-ih mesecih, drugi spet pravijo pri 6-ih. NO, zdj pa bodi pameten.

Kar se tiče plavanja ima Kaja "prepoved" do naslednjega srečanja v RA; t.j. 9.5.; problem je namreč njena hrbtenica; v resnici nič takega, pa vendar plavanje v tem primeru zadevo samo še poslabša. Npr. to, da se otrok poriva z nogicami nazaj to ni ok, pa zvijanje nazaj, sploh ko se poskuša okol obrnit, itd. itd. Skratka, jasno tudi Kaja bi želela samo še sedet, v vozičku noče več ležat, razen če spi oz. je zelo zaspana. V RA pa smo dobili navodilo da jo moramo vsaj še en mesec nosit v položaju lupinice in da mora nujno ležat. You wish. user posted image  Teorija je eno, praksa pa drugo.

Sicer pa je postala zelo zahteven otrok; non stop hoče pozornost, da se nekdo od naju z njo igra oz. pogovarja. Drugače je takoj tečna in v user posted image . Je pa res, ko se igraš z njo, je fajn, ker se naglas smeje, pa ful se odziva nazaj.

No, samo da spi celo noč user posted image ; ob devetih gre spat in spi do zjutraj; in to že več kot mesec dni je tako, upam, da tako tudi ostane.

Jaz pa sem še vedno bolna; Kaja in oči sta šla k pediatru, jaz pa pijem čajčka in visim na RR; v petek imamo ultra babji žur, se moram nujno pozdravit, ker tega ne gre kar tko zamudit. user posted image  Aja, pa še dovoljenje imam, da kar tam prespim (bomo pri kolegici doma) in pridem zjutraj domov. Kaja itak spi celo noč, tam pa tut ne bo nobenih decov, tko da oči nima nič proti. user posted image

Btw: kje je Barbk? A se bomo spet kaj dobile?

lp

Ženkica

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
18.4.2007 12:39:26   
TanjaS
Ja, glede teh RS, dam vedno bolj prav mojemu pediatru, ki je rekel, da se je v nekem obdobju preveč pediatrov specializiralo za razvojne pediatre, zdaj pa morajo nekako zaslužiti svojo plačo. Je reke, da so v razvojnih včasih spremljali le otroke, ki so se res poškodovali pri porodu ali pri katerih so bile ugotovoljene hujše motorične nepravilnosti. Zdaj pa kar vsi hodimo v RA, z nama vred, ki imava kontrolo v ponedeljek in se še ne zvijamo na bok, ne prijemamo igračk, roke so non stop v ustih, nog ne prijema, jih pa visoko dviguje. Ko pomislim, je bila Kaja razvojno čisto zaostala, pa ni bilo takrat nobene panike, za RA pa še slišala nisem.

Tudi glede hranjenja se mi zdi čudno dajati neka točno določena pravila. Tudi mi smo en dan bolj drugi manj lačni. Otroci pa kot v kalupu. Maks je po 7x na dan, če se doji ne vem kok poje, ko dobi flašo pa poje ful različno od 160 ml do samo 80 ml, pa je vedno za tri do tri in pol ure mir.

No, midva sva že odvozičkala eno rundo, je Maks dobro uro spal. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako pomagati mami, ko dojenček joka?
Ali zares veste, kakšna je PRAVA podpora mame, ko njen dojenček joka in ima težave ga potolažiti? Hitro preverite v član...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.