frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: t_t_y Oj - imam eno vprašanje glede Gh. Kaj res vse začnete najprej dajat sadje? Meni je namreč pri prvem patronažna rekla, da naj najprej zelenjavo (1.bela-2.rumena-3.zelena) in šele nato sadje, da se ne navadi sladkega okusa, ker potem postane bolj zbirčen in ni rečeno, da mara jest zelenjavo. No, jaz sem jo lepo upoštevala in naš (kmalu) dveletnik res je čisto, čisto vse (pardon, se popravljam - vse razen mleka in kupljenih čokolinotov, frutolinotov ipd.) in to že tam nekje od 10 meseca. Verjetno bom tudi pri Alji naredila enako - najprej zelenjavo, samo čudno mi je, ker ne vem al je samo men patronažna predlagala ta vrstni red ali tudi Meni je patronažna rekla, naj samo dojim, če se da, do 6 meseca. Po 5. mesecu lahko začnem dodajat, če sem na mlečnih formulah, najprej belo zelenjavo, nato rumeno-rdečo, nato zeleno. Pol naj postopoma mešam v zelenjavne kašice tudi sadje in meso. Če že sadje, potem domače in ne kake eksotike ala banana, kivi, citrusi, mango,... Jaz kaj dosti nisem o tem še tuhtala, ker mi je itak rekla, da se bo po 5.mesecu še tretjič oglasila. Drgač smo se pa danes potepal. Dopoldne sem šla z mtko v lov za modrce, pa je bila jako žalostna, ker so njeno trgovino v Grosuplju zaprli (ETAM, lepi modrčki v kombinaciji s hlačkami tudi za velike bubise s c, d, e košarco, da ne zgledajo kot viteški oklep in deviški pas ). Pa v LJ sem šla na prikaz vezanja traku (na hrbtu, kengurujček, hamam). Lovro je bil tudi čisto navdušen, samo potem je bil lačen, pa ni bil več pripravljen sodelovat za hrbtni način. Tako, da sem sprobala na umetnem dojenčku. Ampak je bilo fino. Ma pa to ena babica, ki se je izobraževala v Nemčiji po programu spremljave nosečnosti. Tak individualni pristop skozi vso nosečnost, ne pa tako kot po tekočem traku pri nas. Baje počasi to uvajajo v MB. Pol sem šla še malo v BC. sem Lovru kupila ščetko Safety first za dlesni. Pa prav uživa in mu jo celo rata prav sam držat. Se mi zdi fino, da se bo že zdaj na ščetko navadil, da ne bo pol problemov. V kompletu je še gumijasta ščetka za prve zobke. Po kosilu smo šli pa še na eno srečanje v Šentrupert. Mali je bil superca, ni nič cvilil in se je z novo pridobitvijo čisto zamotil. Samo za mlekarne je 3x prosil in za svežo pleničko.
|