TanjaS
|
Mi smo bili v šoli. OBUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaz sem bila čisto razočarana, pa se cel dan delam, da je ful kul in vse to, da ne bo Kaja kaj opazila. Skratka, sem mislila, da bo prvi dan nekaj oh in sploh posebnega, pa je bil kup staršev s kupov vprašanj, zmešnjava s prevozi, jutranjim in popoldanskim varstvom, OBUP. Kot da ne morajo to uštimaz že junija in na prvi dan za otroke narediti nekaj posebnega. Nič igre, vsi skupaj v učlnici in razlagaja, kako bo kaj potekalo, kaj bo treba - bi lahko otroke posebej odpeljali in bi se starši zmenili z učiteljico. No, vzgojiteljica je super, učiteljica malo medla in brez nasmeha, a pustimo se presenetit, ko je začela govoriti gospa, ki jih bo imela v popoldanskem vrtvu, pa sem rabila kar nekaj časa, da sem dojela vse skupaj. Namreč - BILA JE NUNA Sem že študirala, kam naj gre pa zdaj Kaja v šolo. Pa ne me narobe razumet, bo hodila tudi k verouku, čeprav sem sama ateist, je to pač od A želja in Kaja zaenkrat želi hoditi (sva se pa dogovorila, da je ne bova silila), ampak nuna v šoli pa pač ni po mojem okusu - pa kao po zakonu ločenost šostva in vesrstva in to. Je sicer poudarila, da ne bodo molili in to ampak vseeno. No, sem se pol le malo umirila, ko mi je nekaj mamic starejših otrok zagotovilo, da jo imajo otroci ful radi, da dvigne kiklo in z njimi igra nogomet, skratka, da je kul. Ampak, ko je v ta okoliš v vrtec prišel vzgojitelj, je moral po kratkem času spokati, ker moški pač ni za v vrtec, nuna v šoli je očitno ok. Ma, sem kar malo jezna, ampak važno je, da bo Kaja zadovoljna, kar upam, da bo. Potem sva šla z Maksom v RA in ji povem, da je Romana iz fizioterapije rekla, da ne rabiva več FTH, ampak se v RA ne strinja, ker na bi na preširoko sedel. Pa drl se je ves čas, ni hotel ploskati s kockami, ker ni hotel nič. Vprašala me je celo za podaljšanje porodniške, ampak žal ne bo šlo. No, potem smo šli pa na Kajino željo v kitajsko in tam je bilo fino Evo, izčrpno poročilo današnjega dne, kaj več pa pokomentiram kasneje.
Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them. Antoine de Saint-Exupery, "The Little Prince" http://tancid.moj-album.com
|