Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 17:45:11
|
|
|
|
crci06
|
Rita, je tako, kot so dejale punce, ane? Ko otrok sam (se vsede in ) sedi, se več sam zaigra. Men je tudi Nejc smešen, ko se iz vseh 4ih zaguga naprej na glavo, potem pa se vsede na rit. Zdaj hoče samo še sedet, men je pa tudi fino, ker mu ni treba non-stop v polje njegovega dometa nalagali blazin... NO, ko ga poležem v gajtrček, mi ni tako smešno, ko se vsede in začne igrat, potem pa čez nekaj časa začne delat tak rastur, da mu uspe pridit pod rjuho. Takrat pa me POKLIČE V četrtek ne morem v čolnarno, ker že grem drugam k dvema RR-jevkama Bi pa tudi šla pogledat, kaj je to za ena čolnarna. Ampak najprej kakšna marina... Zdaj pa na sprehod! LP!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 18:04:00
|
|
|
|
Naja30
|
Severnica vse naj naj naj naj naj naj naj naj naj naj!!! Zvesto ti sledim naslednje leto. r1ta, zaenkrat sem še 29, ampak mogoče sma se kje videvale, v kakšnem lokalu ali na kakšnem mestu? Pa saj ni važno. Upam, da se kdaj res v živo spoznamo. Še to - Tija se tudi meče iz sedečega položaja na hrbet v ležeči in zaenkrat samo na postelji. Upam, da se ne bo kdaj spomnila na tleh tega delat ally, Matic je tak ! In kako lepa nevesta si bila! moj_moj, čolnarna je en tak lep kraj sredi parka Tivoli v Lj, kjer se da luštno kofetkat, pa vzunaj sedet z vozički, res je en tak lep abmient. Si prepričana, da hočeš it na morje? BTW vreme BO! (kakšno, bomo pa vidli ) Naša pa zdaj spi že 2,5 ure. Prvo uro sem jo 3x uspavala, zdaj bo pa kar spala in spala... Jaz bi šla pa veeeen! Aja, nekaj sem hotla vprašat - če vstane sam od sebe, mu dovolite stat? In kako dolgo? Sploh nisem pomisla na to, sem jo kar pustila, pa me je moj vprašal, kako dolgo lahko
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 18:59:57
|
|
|
|
ally1
|
Naja3 hvala lepa, smo se vsi potrudl da smo bili lepi . Tudi tvoj sonček je pravi sonček. Žal tudi jaz ne morem v čolnarno imamva ortopeda, potem grem pa še k kolegici, ki je , in bomo mal čvekale , bo spet malo dež.
< Sporočilo je popravil ally1 -- 14.8.2007 19:00:05 >
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 19:42:08
|
|
|
|
Shorty_
|
Severnica vse naj naj! Naja3 jz Niko pustim dokler sama zdrži mi je pediatrinja rekla da ko se utrudi že sama ve in da s tem krepi mišice
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 21:18:00
|
|
|
|
ELA06
|
Čer. Naja3 se strinjam s Shorty, otrok že ve koliko časa lahko stoji! Vilma, pika30 jaz učim v oš in bom začela septembra delat (grem pa že prej kak dan, da se pripravim), moj je pa šel s 1. avgustom na porodniško, tako da smo sedaj 1 mesec skup doma. Jaz pa ta mesec koristim dopust. Ela bo 4.septrembra stara 9 mesecev. Jaz tut ne vem kako bom brez nje. Dobro je, da ne bom dolgo zdoma. Bom šla iz službe takoj domov, pa bom zvečer ko bo šla Ela spat delala za službo. V nedeljo sta šla z očkom na sprehod, pa se nisva vidle skoraj 2h, pol se je pa tko k men stiskala, da sem bila vsa medena . Mi je kar mal hudo ker grem delat glih zdej, ko se z njo lahko tako igraš, pa še žogava, pa ji berem, pa se valjava po postelji,... čedalje bolj luštno je s temi našimi sončki. 1. vprašanje - jaz Eli ponavadi dam zvečer za jest Hippove mlečne kašice, ki se mešajo z vodo. Pa mi že 2 dni štrajka in jih noče jest. Ok, mogoče je čas, da uvedemo kaj novega na meni. Kaj papcajo vaši za večejo? Po eni strani je zoprno ker se dojiva pa ji ne morem nič naredit z mlekom (npr. gres), to da bi si pa stiskala moje mleko pa gres pol delala, pa glih nebi. Po flaši noče nič pit. Ena moja kolegica ka ma fantka 3 tedne starejšega mu dela z alpskim mlekom. Naj tut jaz poskusim ji kaj z alpskim mlekom naredit? 2.vprašanje- čist iz konteksta: Za kaj se lahko uporablja DAKTARIN KREMA? V lekarni mi je prodal kremo namesto oralni gel. Jaz odprem in si stisnem v usta, pol pa ugotovim, da je krema! Je za kako stvar uporabna? želim vam (in sebi) eno dolgo prespano noč!
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 21:49:17
|
|
|
|
frufru
|
Ela06, mogoče ji pa Hipp ni všeč Poizkusi od Milupe, al pa adaptirano mleko, če ne maraš pumpat
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 14.8.2007 23:18:43
|
|
|
|
Naja30
|
Ela, jaz še ne delam nič z alpskim mlekom in tudi še ne bom do 1 leta. Imaš pa variante za večerjo npr. polento ali pa ovsene kosmiče z banano. To drugo ima Tija zelo rada. Ali pa skuto s sadjem, mešano malo z riževimi kosmiči.Če malo pomisliš, se kar da Kakšen film je na popu! O ženski, ki se je med drogirala... Že nekajkrat sem se skoraj zjokala zraven Boga mala
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 7:52:24
|
|
|
|
crci06
|
Dobro jutro! Mi pa gremo v hribe, da še čez 1000m stestiramo nahrbtnik! Gremo gor v hriiibe, dihat gorski zrak, ven iz te siviiine, pol pa tralala... Lep prazničen dan vam želim!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 8:13:28
|
|
|
|
frufru
|
Moj-moj uživajte, pa dobro stestirajte, da boš poročala. Kater nahrbtnik pa mate? Mimogrede, a številko 17 že maš? Mi je R zadnjič kupil eno Životinjsko carstvo
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 9:50:53
|
|
|
|
ally1
|
Dobro jutro punce. Jaz sem pa že začela z KM, sem mu zmešala čokolino z njim in za enkrat je vse lepo prenesel se ne pritožuje in tudi zvija ga še nič. Za večerjo pa mi pijemo adapt.mleko, drugače pa kakšno kašico od milupe ali pa od linota narejeno na vodi (ker KM je pa malo pretežko za ponoči). moj_moj uživaj u hribih in nadihajte se svežega zraka . Midva bova pa danes kar doma , ker ima moj dragi službo in še "družinski" avto je odpeljal, tako da nama je ostal samo Maticev voziček , se bova morala zadovoljiti pa z sprehodom po vasi . Ampak popoldne bomo mogli pa kam it, pa tud če samo na tortico - da bo mami zadovoljna .
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 10:11:16
|
|
|
|
pika30
|
Dan Ela za za večerjo Ajda dobi še flašo z adapt.mlekom z dodatkom grisa,rižolina ali medolina. Kreme Daktarin jaz nisem imela imam samo oralni gel,pokliči v lekarno in vprašaj. Naja katere kosmiče z banano kupuješ in a skuto s sadjem daješ kupljeno ali ji daš navadno skuto in sadje,kaj pa riževe kosmiče katere imaš. Imate kakšno idejo kaj še kuhati za kosilo?Kaj vse že vaši pojejo? Shorty je poročna priča že rodila? R1ta imaš kar pestro dieto,moja pol ni takšna ampak jo bom izpeljala do konca v dveh dneh sem 1kg lažja. zdaj gre hitro,ko gre voda stran. Mojmoj uživajte na gorskem zraku Klavdija krasne slike. Vroče bo!
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 10:13:20
|
|
|
|
frufru
|
Katastrofa Zdajle zjutraj je čel oč z Lovrom okoli vrta in prinesel notr klopa. Se mu je glih prisesal na vrat, tak micen, za mušji kakec velik. Ta mrgolazen je od
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 12:15:59
|
|
|
|
r1ta
|
Pika30 jaz sem že ( ) 1,5kg dol, samo to je res samo voda... Ma neprestano sem na wc-ju. Še malo pa si bom ajmrček za ta zadnjo zavezala Sinoči sem bila tako lačna da bi še volka pojedla. Moj dragi pa vsak večer pusti nekaj od večerje . Pravi da mu je preveč, jaz bi pa še eno porcijo lahko zmazala... Kaj pa je tista zelenjava? Moja mami bi rekla da je to večerja od mize do vrat, ko pa stopiš čez vrata si pa že spet lačen... No, spali smo okidoki. Ob petih se je zbudila in hitro nazaj zaspala do sedmih. Zdaj pa končno spet spi. Z jutrišnjim dnem jo pa začnem navajat da bi spala le enkrat čez dan. Bomo videli... Lep dan!
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 12:34:54
|
|
|
|
Evik
|
hojla, sem malo srfala pa na vas naletela mi smo pa oktobrski.. v glavnem fru fru naš je tudi že parkrat klopa prinesel - upam, da ste ga spravili dol. mi smo ga namazali na debelo z oljem - kar v vatki, potem ga pa guncaš s prstom ali z vatko v eno smer - in se sam spusti. je bil v tudi čisto mali. drugače je pa ena spraševala v zvezi s tem ko vstaja - naš je začel že nekje pri šestih mesecih in sem vprašala p. če sme pa je rekla da je tri mesece prezgodaj. je pa pravilno vstajal - eno nogo naprej pa na celo stopalo... no zdaj že bolj ali manj hodi. tako da če sam to počne brez da bi ga forsirali ni panike... tudi hodit je naš začel brez da bi ga kdo vodil... no lepo se imejte,
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 13:03:43
|
|
|
|
r1ta
|
Jaz vem pa za drugačno odstranjevanje klopa (pincete za odstranjevanje klopov res nima vsak). Prst si osliniš z otrokovo slino, nato pa krožiš po klopu in se čez čas sam spusti. Olje ga zaduši in lahko glavica ostane v koži, prav tako alkohol. Baje.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 15:15:55
|
|
|
|
pika30
|
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta Pika30 jaz sem že ( ) 1,5kg dol, samo to je res samo voda... Ma neprestano sem na wc-ju. Še malo pa si bom ajmrček za ta zadnjo zavezala važička super pa le tako naprej.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 19:09:06
|
|
|
|
crci06
|
jst sm pa -4 to je pa tudi vse Jaz sem pa brala, da klopa ne smemo mazat z oljem, šnopcem ipd., ker je potem še bolj ogrožen in spusti nek strup... ja, kdo bi vedel... V hribih je blo OK, ruzak se baje dobro nosi in baje je dober tudi za spanje kaj več pa zvečer... LP!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 20:08:49
|
|
|
|
r1ta
|
Punce eno vprašanje: Kakšne skutke dajete otročkom?
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 20:15:28
|
|
|
|
frufru
|
R1ta, jaz mu dam čisto navadno spasirano skuto, vmes pa vmešam sadje. Al pa od Ljubljanskih mlekarn sadno skuto (sta samo 2 okusa, borovnica in marelica) Fruhtswerge sem samo 1x kupila, pa mu glih ni blo, mislim rečt, da tisto prvo varianto velik raj je.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 20:39:18
|
|
|
|
Naja30
|
Halo. Dan kot vsak drug,če si na porodniški, a ne? Kak fajn! Smo bili na plaži, Tija se je kopala z atijem, jaz pa sem ostala "na suhem" ker imam Samo voda je bila bljak fuj, ker so baje iz Droge nekaj spustili noter Pika, riževe kosmiče imam od milupe, kosmiče z banano pa ji naredim z ovsenimi kosmiči. Se kupijo v katerikoli trgovini z živili. Malo jih namočim v vročo vodo, potem pa banano spasiram zraven. No, danes ji bom dala s hruško, pa bomo vidli, ali bo tudi tako dobro. Z banano je res super! Skuto s sadjem kar sama naredim. Imam pasirano skuto od LM in zraven katerokoli sadje, vse paše in je dobro. Sem ji tudi dala že kupljeno, pa je ni tako jedla. BTW katero dieto imaš pa ti?
< Sporočilo je popravil Naja3 -- 15.8.2007 20:43:32 >
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 21:16:19
|
|
|
|
Vilma
|
Ela sama sem sprobala skoraj vse kašice, ki se mešajo z vodo. Najraje ima tiste od DrogerieMarkta. Od Frutolina hoče bruhat, od Milupe pa bolj premetava tisto hrano po ustih. Mogoče je fajn, da poskusiš še kakšno drugo firmo. Čeprav tudi jaz razmišljam, da bi Dominiku dala še kaj drugega za večerjo razen kašic. Kar se tiče alpskega mleka, ne vem. Tudi jaz poznam dosti mamic, ki dajo mleko pred enim letom. Samo ne za pit. Samo v majhnih količinah npr. ko dejao griz al pa polento. No jaz bom še počakala. Saj polento lahko narediš tudi s kislo smetano al pa jogurtom. Griz pa vmešavam v juhice. Od skutk R1ta tudi jaz dajem od Ljubljanskih mlekarn navadno, pol pa sadje notri vmešam. Čeprav nima preveč rad. Sem mu pa danes prvič zmešala frutek s skuto, je pa pojedel kot za stavo?! Drugače smo danes kar uživali. Imeli obiske, šli ven jest, pa je dan minil tik tak. Tega vikenda se pa nič ne veselim, ker moj dragi dežura in bova sama. Še dobro, da mi pride mama mal družbo delat.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 21:37:06
|
|
|
|
ELA06
|
Čer. Zaradi klopa sva bili tudi midve pri zdravniku. Sej mislim, da sem o tem že pisala...... Pediatrinja je rekla, da absoultno nobenega olja, sline itd, ker ko ga ti mažeš s tem ga hočeš zadušit on pa spusti v telo strup. vilma jaz bi z alpskim mlekom delala polento ali griz, za pit ga ima pri meni dovolj. Je katera že dala otroku sladoled za polizat? Z mojim sva bila danes na sladoledu, pa je tamala tako gledala ko sva lizala sladoled, in je kar plezala po meni, tako da sem ji dala za polizat, pol pa ni hotla nehat, je kar z roko grabla po sladoledu in nammmmmmmnammmmm ammmmmmm... tako da sem ji še malo dala! Pa na morju ji je že moja sestra enkrat dala mal za probat. r1ta jaz dajem tudi skutke ljubljanskih mlekarn. Tiste z sadjem so bolj sladke, tako da ji raje dam spasirano skuto pa sadje not zmešam. Koliko časa je lahko ta spasirana skuta odprta v hladilniku? Našo je danes ponoči nekaj nosilo,...je nekaj jokala, pa prižgem luč, pogledam pa ona spi, pol se je pa kar zbudila pa ne spat.... pol sem jo pa mal k sebi stisnila pa je zaspala. Popoldne sva pa skupaj 2 uri spali. Kaj vaši tudi dlje časa spijo, če spite z njimi? Drugače mi spi 1h, izjemoma tut 1,5h . Sva šli pa ene parkrat skupaj spat pa je spala minimalno 2h. Mogoče je pa samo naša taka crkljivka. Grem mal mojga stisnt. lahko noč
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 21:47:55
|
|
|
|
frufru
|
Ela06 glede na to, da ma pokrovček po moje toliko časa, kolikor je rok, samo pri nas je rok trajanja samo 2 dni, ker ma skuto zelo rad. Sladoleda mu jaz ne upam dat, ker so notri tudi jajca (beljaki in rumenjaki)
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 21:52:36
|
|
|
|
ELA06
|
Tako je Ela rikverc parkirala med fotelj in radiator. fru fru sej pri nas tut gre skuta samo 1 dan je mal štrajkala, pa takrat nismo porabile, potem smo šli danes na potep pa sem drugo vzela s seboj... in ne vem če bo za jutri dobra.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 15.8.2007 22:15:25
|
|
|
|
Naja30
|
Skuto lahko imaš do roka trajanja v hladilniku. Tija tudi obožuje sladoled! Se tudi plazi po nama, ko ga jema in obvezno ga mora tudi ona Kaj čmo, je treba po novem vse deliti
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?