|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
16.7.2007 16:51:06   
Strawberrie Cherrie
Shorty WB! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Res pričakujemo kakšno poročilo, predvsem pa slikice od princeske Nike! Jaz sem močno držala pesti zate - kar si verjetno opazila, da se spomnim nate user posted image - ampak v drugem roku jih bom pa še bolj! Vem, pa kako težko se je učiti z malčkom. No, imam še 2 izpita v jesenskem roku, tako da se ti jeseni pridružujem v učenju. Evo, potem pa diploma in fertih...čeprav me na čase stisne -> kako, kar na 1x konec?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
16.7.2007 17:07:33   
frufru
Ja Shorty punca, kje pa hodiš, user posted image da si se le oglasila. Kako kaj Nika je uživala na morju? Pa ne prevečuser posted image , bo pa jeseni boljš, bomo vse držale pesti

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
16.7.2007 17:10:59   
Strawberrie Cherrie
Jaz sem prej tehtala našega junaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - 9400guser posted image user posted image user posted image user posted image in 73cm. DŽIZUS, kam rastemo....

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
16.7.2007 17:14:58   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Jaz sem prej tehtala našega junaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - 9400guser posted image user posted image user posted image user posted image in 73cm. DŽIZUS, kam rastemo....
čestitam za prevzem vodstva (našga raj ne tehtamuser posted image ) Kdaj se lahko pokovca da v sedež na bicikel?A mora čisto samostojno sedet, al je dost, da sedei sam ob opori?user posted image  Jaz mam že abstinenčno krozo od pomanjkanja kolesa

Neposredna povezava do sporočila: 3329
16.7.2007 17:17:21   
Strawberrie Cherrie
Ma to sem se jaz tudi spraševala. - če boš zvohala, povej user posted image user posted image user posted image

kaj pa glede Activie si kaj odkrila?

Kje je pa seznam?user posted image user posted image user posted image user posted image

A noben ni težji od Ožbeja??? user posted image user posted image user posted image vsaka nam čast user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
16.7.2007 17:33:36   
crci06
o, težji, težji user posted image
Kdaj sem se že jaz hvalila, da imamo 9650 (al kok je že bilo), pa mi je Petri85 (se mi zdi) takoj povedala, da nismo najtežji user posted image
Zdaj v LJ so ga pa spet zmerili in ima tudi že 71 cm. user posted image
90 percentil največjih in 95 percentil najtežjih. 
99  percentil najlepših user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3331
16.7.2007 17:52:51   
Vilma
U so pa decembrči RES težki user posted image  Za našega ne vem, koliko jih ma, po mojih ocenah cca 9 kg. Kako pa ve vagate vaše malčke? Mate digitalne tehtnice doma, al kako?

Mi gre tale vročina fuuul na živce! user posted image  Ura je skor šest, zunaj pa še 31 stopinj! Včeraj smo šli ob sedmih ven, pa je blo še vedno 30! Po mojem bom kar šla ven, pa se bova bolj po senčkah držala.
Kdaj pa ve hodite ven? Problem je v tem, ker tako majhni otroci hodijo zgodaj spat in potem ne moreš z njimi ven ob devetih, ko se ravno prav shladi.
Shorty škoda za maturo. Bo pa jeseni! Je pa zoprno, da ti tole visi celo poletje nad glavo. Bomo takrat držale pesti zate vse decebrčice ok? user posted image

Danes sem Dominiku dala marelice s skuto. Ni maral preveč, ima raje jogurt.
Popoldne sem pa skuhala prvič bučko s poleto, pa nisem mogla dovolj hitro dajat, tako mu je bilo dobro user posted image  A vaši malčki tudi hitro jedo? Naš konča v petih minutahcca 120-130 ml hrane user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
16.7.2007 18:07:18   
frufru
L_P v activii al je activiji user posted image  (kaj pa vem kaj si je Toporišič nazadnje zmisluuser posted image ) je sladkor, ni aspartamauser posted image user posted image user posted image  Navali narod na activio za sedež mi pa ne ve noben nič pametnega povedat. Sem že po forumu prskala, pa odgovarjajo samo taki z 1 in večletniki, da so začeli po 8-9 mesecu Od Tejke Eva se je ta vikend prvič vozila, sem jo vprašala, kako je z njenim sedenjem, ni pa nič odgovorilauser posted image  bom še na MON pogledala, samo dvomim, da bo Tanč kaj povedala, ko so že na dopustihuser posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
16.7.2007 19:54:40   
emaa
Od Tejke Eva lepo sedi, tudi vstane v stajici, tako da. Ja l_p niste najtežji, Luka je imel pri 7 mesecih točno 10kg in 73cm, David 9500g in 72cm, ne vem kam to raste ta naša mladina. Ja od moj_moj in petri85 sta pa še težja. Zdaj v sredo, ko ima David cepljenje moram dat Luko stehta, upam, da se zdaj počasneje redi. David se je začel počasneje, glede na obiske v LJ, je dal v 1 mesecu gor "samo" 610g (kar je manj od prejšnjih 900g), Luka je šel s 6 na 7 mesec točno za kg gor. Upam, da gre zdaj malo bolj počasi. 

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
16.7.2007 20:03:41   
Strawberrie Cherrie
Meni se je zdel tudi malo bum pol kg...ampak menda je med 6in7 mesecem spet preskok rasti, sem malo šla čitat. Se pravi, da je normalno, da se malo bolj potegnejo in zredijo.
Ožbej se je najbolj redil nekje do 4,5m ... se mi zdi, da sva takrat vodila user posted image user posted image user posted image
Ah, potem vas je kar nekaj pred nami. Včasih sva pa s Frufru kraljevali na vrhu. Skrajni čas, da mu dam malo čokolade user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo imamo pa decemberke res VELIKE otroke. Sploh sem srečna za Luko in Davida -> nedonošenca, pa tako lepo napredujeta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
16.7.2007 20:51:03   
frufru

L_P tole je bilo na MON-uuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sedež za kolo-kdaj? novo
Napisal: alenkasir
Datum: 20.05.2007 17:10

Zanima me kdaj se lahko začne otrok-dojenček vozit,na sedežu za kolo.Naš je sedaj star 8 mesecev in pol,velik je 75 cm in težak okoli 9,5 kg,in samostojno sedi.Kdaj bi se lahko začel vozit z nami in seveda koliko časa.?Lep dan še naprej.

Re: sedež za kolo-kdaj? novo
Napisal: Tanč user posted image
Datum: 20.05.2007 18:10

Priporoča se, da otroka posadimo v sedež za kolo od starosti 12 mesecev dalje, običajno so namenjeni otrokom od 8(9)kg do 22 kg.

Kolesar

Na kolesu lahko vozimo otroka, mlajšega od 8 let, če je na kolesu trdno pritrjen poseben sedež za otroka, ki mora ustrezati velikosti otroka. Priporoča se, da začnemo uporabljati otroški sedež za kolo, ko je otrok starejši od 12 mesecev in ga uporabljamo dokler ni težji od 22 kg. Otroka v sedežu pripnemo z varnostnimi pasovi, na glavi pa mora imeti kolesarsko čelado. Tudi starejše otroke spodbujajmo, da bodo na kolesu vedno uporabljali kolesarsko čelado. Brez opravljenega kolesarskega izpita lahko otrok do 14. leta starosti vozi kolo le po neprometnih površinah ali v spremstvu staršev v območju umirjenega prometa.

lp
Tanč

Tanč vas ima rada, JUTRI GREM NA DOPUST IN ME NE BO DO 5.8.2007!!!
Lepo se imejte in tudi vi se vrnite z dopusta spočiti in zdravi:)))

Neposredna povezava do sporočila: 3336
16.7.2007 22:49:36   
crci06
mah, pomoje da če že letos kupimo sedežke za na kolo, bo OK, pa še malo ga sprobamo... jaz ga bom po 10-15 min verjento, ko ga bom kupila. Najprej sem ga že imela zbranega, takega, ki se tudi fajn poleži, kot v lupinici  potem skoraj leži otrok, če zaspi, pa sem slišala pomisleke in sem si vzela čas za razmislek. Ker je pa seveda najdražji (ex 17.000).  Aja, v user posted image  je videla, za kakšnega otroka kupujem sedežek, pa je samo rekla, da mora najprej sam sedet.
pomoje je kar za poskusit malo - brez pretiravanja in po gladkem asfaltu, da ne bi reveže full zrukalo po kakšnem hudem brezpotju

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
16.7.2007 23:45:33   
Naja30
Ja danes ste se pa mal bolj razpisale. Fajn user posted image

Glede user posted image  je pri meni tako, da sem zelo občutljiva in se vsaj dva dneva ne kopam. Sicer pa sem na morju doma in ni težko počakat user posted image  No, saj danes sem se kopala. Je pasaloooooooo!!!user posted image

ema, mi imamo tudi fliperja in je fajn! Vode natočiš nekje do kolenov, no tako piše, verjetno pa lahko tudi malo več. Ampak jaz jo kar stuširam. Uporabljam ga takrat, ko sma same. Tamala lepo sedi noter in uživa user posted image  user posted image
Vilma, bravo za jedca Dominika user posted image  Tudi Tija je danes jedla polento z bučko! Kako pa ste dosegli spanje celo noč?
Shorty, saj bo. Trudila si se, potem se boš pa še malo bolj in bo user posted image

Drugače pa... sem utrujena do tilta! Tako da... lahko noč!

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
17.7.2007 11:36:24   
Vilma
Spanje celo noč...Ne vem Naja, se je kar zgodilo. Prvi dan je potegnil do šestih, drugi do osmih!, tretji do sedmih, danes je spal do pol petih, potem pa še do devetih.
Je pa res, da zvečer ogromno poje. Cca 150 ml frutolina in obe polni joški, tako da je ful ful sit! Vem po tem, ker sem ga danes ob pol petih dojila, pa sploh še ni bil lačen.
Mogoče je povezano s tem, da se dovolj naje za celo noč, mogoče z vročino...nimam pojma.
Je pa fajn, moram zdaj uživat in se kaj naspat dokler bo tako. user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
17.7.2007 17:14:49   
Shorty_
Pozdravljene moje čvekeuser posted image

No vesela sem da ste me pogrešale. V tem mesecu ko se nisem oglašala sem bila 10 dni na morju blizu pule drugače pa je prej potekalo vse v pripravah na morje in sedaj sem rabila cel teden da sem zrihtala cunje in zopet nekako privadila Niko da smo doma in da ne spi pri nama.
Na morju je bilo res fino in jz sem se imela zelo lepo in zame je tudi dopust z otrokom dopust sicer malo bolj naporen a zame še lepši od tistih prejšnjih.

Nika se po novem na vsak način hoče postavit na noge kjer koli ima priliko se iz sedečega dvigne in zadovoljno smeji. (to naredi kadar sedi npr. na kolenu in ima trdo podlago). Danes sem vprašala pediatrinjo če je lahko kaj narobe zaradi tega pa je rekla da kar naredi sam to lahko. Imamo tudi nove mere in sicer 6510g in 67cm. Bili smo tudi tretjič cepljeni in je danes mala tečkica in je končno zaspala.

Videla sem da ste se pogovarjale o količini spanja no Nika spi ponoči 12ur (vmes n-krat dojenje) čez dan pa spi od 11-11:45 in 16-16:45 tko da mi vsaj nekaj rata narediti doma čeprav matematika bo pa zopet na vrsti zvečer.

Glede hrane pa se midve zjutraj okoli 7-8 dojiva potem okoli 11h sadje nato dojenje-spanje  potem kosilo (zelenjava meso)  nato dojenje-spanje  17-18 malica (sadje jogurt včasih uspem z kako mlečno kašo) nato okoli19-20 dojenje in spanje s tem da do 23h je sigurno trikrat.
Gluten ji pa tudi dajem recimo pol mini žemljice v kislo smetano ali jogurt in to obužuje.
Se pravi da od hrane jemo že skoraj vse še vedno pa najraje poje deci mamice.user posted image

No pridelali smo tudi obe spodnji enkici in to tako da sploh nisem vedela dokler ni ko smo šli iz Krka (enodnevni obisk pri mojih starših v kampu) bila žejna in se je nekaj zasvetilo, no pri drugem sem bila malo bolj pozorna in je prišel en teden kasneje.

Aja Nika je na meji z slabokrvnostjo ima hemoglobina 104 in je rekla pediatrinja da naj je dvakrat na teden meso in enkrat rumenjak pa seveda veliko sadja in zelenjave, me je pa ful pohvalila ko je videla da ima Nika nastavek za pitje in v flaški samo vodo tako da sem bila prav ponosna.user posted image

Morje je bilo zelo aktivno tudi kar se user posted image tiče mislim da sva nadoknadila vse za nazaj v nosečnostiuser posted image

Vilma kako je šlo pa vam?

L_P in seveda vse ostale hvala za vzpodbudne besede glede mature čeprav sem pričakovala tak rezultat sem bila kar malo jezna sama nase ker se nisem bolj potrudilauser posted image

Aja ena je napisala da je dobila odločbo za vcrtec ja jz sem tudi dobila vrtec za Niko in to celo bližje kot je sprva kazalo tako da gre naša princeska z 12 novembrom v vrtecuser posted image Nič dinarčke bo treba jit služit ni kaj.

No obljubim da se bom bolj pogosto javljala slikice pa dodam v album prec ko jih razvijem in dam na cduser posted image

Poljubčka vsem

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
17.7.2007 18:50:08   
Strawberrie Cherrie
No, mi smo se potepali ... bom jutri kaj  več napisala. Smo zapravili ogromno € v Celovcu. Blizu 600€ ... za bedarije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
17.7.2007 18:55:52   
Strawberrie Cherrie
Aja, frufru, hehe -> da ti povem .-.. za malega sem dobila 100 lesenih kock različnih oblik, tavelike, v Toy's za 9 pa še nekaj ojrov ... tako da če boš hodila kaj mimo Toy's-a, se ti ful splača...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3342
17.7.2007 20:17:50   
frufru
ti,tiuser posted image L_P si pa pravi user posted image , ko mi take lušte s kockami delaš, a maš kako slikico, da se mi bodo sline cedile. Jaz sem danes Lovru dala skutko z borovnicami pa da vidmo kaj bo. user posted image
Shorty ste pa zrasli, kako je pa ugotovila, da je slabokrvna, a so jo pikaluser posted image user posted image user posted image . Pri nas to delajo šele pri 9.mesecu

Neposredna povezava do sporočila: 3343
17.7.2007 21:31:09   
Strawberrie Cherrie
Frufru, tudi naš je slabokrven. Ima hemoglobin okoli 105user posted image Ampak sklepam da je to po meni! Dobila sem pa sirup za tamalega, jaz pa jem Retafer...da se nama obema popravi!

Pa mislim, da je Vampirka tut nekaj pravila, da ima mala premalo železa. Tako da je to kar pogosto.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
17.7.2007 22:08:31   
Shorty_
Nika ma hemoglobin 104 in kri sva dale pri sistematiki pri 6 mesecih. rekla je samo naj ji dajem rumenjak in meska to je pa tudi vse ker baje je to na spodnji meji in še ni potrebno sirupa dajat?
No verjetno je to po meni ker sem bila konec nosečnosti in po porodu ful slabokrvna. A mislite da lahko tamali kaj pomaga če jaz pijem legofer? Nekaj mi ga je še ostalo.

l_P ti zapravljivka tiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3345
17.7.2007 22:11:29   
Shorty_
No lubice jz grem še mal dragemu se posvetit pol pa spat ker je bil danes zelo naporen da kar malce preveč sem utrujena, no vsaj tretje cepljenje je za nami upam da bo noč mirnejšauser posted image

Nočko in nejlepše sanje vsem user posted image   mamicam in očkom pa čimbolj prespano noč (kok sem pocukrana ampak mi pač očitno cukr manjkauser posted image )

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
17.7.2007 22:24:58   
Naja30
Vilma, še enkrat bravo za tvojega škrata! user posted image  Naša noč je bila spet zbujanje na zbujanje, potem pa smo dopoldan spali kar do pol 11huser posted image

Shorty, Nika se že dviguje? Bravo user posted image  Še malo pa jih bomo lovili okoli user posted image  Sem pa tudi jaz že velikokrat slišala, da če se sami dvigujejo, to ni nič narobe. Vse morajo v glavnem sami začet delat. Ok, če tako pravijo...

l_p in frufru, kaj ste zdaj že dale svojima user posted image  Activio? Jaz sem jo moji dala danes, tisto s suhimi slivami in je šla kot za med v promet user posted image  Sam večje koščke sem pa jaz pojedla. user posted image

Danes je Tija dobila svojo prvo zobno ščetko!(sem že napisala v njen dnevnik user posted image ) Ampak jutri začnema s čiščenjem zob, ker je bila reva danes že preveč utrujena. Od jutri pa brez trte mrte vsak večeruser posted image

Ja, pa še to. Fredov obroč je zakon! In tamala je tak luštna v njem! Uživa 100 na uro.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
17.7.2007 22:40:30   
crci06
.. bom skušala biti vsaj tu kratka... user posted image
Tudi jaz nameravam kupit ščetko, da se navadimo...

O kateri ste že pisale, da ima neko "blokado", da ne more predaleč v grlo?

Oz.  katere priporočate? (take, ki se kupijo 3/1, da je zdaj še za gristi, ali že prav te "ala" lumpi male ščetkice???

Nočko!!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
17.7.2007 23:13:53   
Naja30
Mi imamo ščetko brez blokade. Bom itak jaz zraven, pa bom pazila. Saj na žlici tudi ni blokade, pa se včasih igra z njo.
Kupila sem od MAM, sem brala, da je fajn. In sicer tisto dolgo, ne tisto ki se na prst natakne. Ker se boma skupaj učile umivat zobke in boma obe držale ščetko. No, kako je potekalo v praksi, poročam jutri. user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
18.7.2007 0:18:01   
frufru
Moj-moj jaz sem mu kupila od Safety 1st kjer je komplet 3.  Nima blokade (to ma NUK pa mislim, da tudi od DM), ma pa bolj debel ročaj prilagojen otroški roki in bolj kratek, tako da tudi če obrne ni nič hudega. Prej sploh nisem vedla da je tisti krogec blokada.user posted image user posted image  Sem mislila, da je tisto stojalo za ščetkouser posted image user posted image user posted image user posted image No na očeh ga moraš itak pri vsaki tudi z zaščito met. Upam, da ti rata v DM dobit vse naenkrat. Drugače raje 2x v trgovino v roku pol ureuser posted image user posted image user posted image  
Naja3 jaz sem dala Lovru danes sadno skutko od Ljubljanskih mlekarn, je glih 100g, kolikor naš poje naenkrat za malčko. Majo okus marelice in borovnice. Če bo OK bom za naprej kar pasirano pusto kupovala pa sadje z vrta not dala, da ne bo Ejev (konzervansov, emulgatorjev, arom in barvil) papcal. Z activio je pri nas tako kot pri vrabčku in prosu. user posted image  samo da bi šlo tko: fantek čaka Activio, igra se poleg mize, mama bere čvekice tam na RR forumu. Pa je zraven papcala , tipkala in čvekala, vso Activio za sineka sama pozobalauser posted image user posted image user posted image user posted image .
A vročina tudi vašim user posted image  bioritem meša? Naš pokovc te dni ne zaspi pred 9h, okoli 5h sicer normalno je, samo pol do 6h rogovili  po postelji in vse igrače, ki preprečujejo trkanje glave ob gartrce razmeče, pol pa zaspi do pol9h-9h, da še ven ne moreva, ko tam zgoraj user posted image že začno hajcatuser posted image . Pol je pa ves divji, ko ne gremo do 7h ven. Danes je bilo ob 8h še vedno 32°C

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?